Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ -ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΛΟΨΥΧΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ( ΧΑΣΙΑ -ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ -ΖΕΦΥΡΙ) ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΦΘΗΝΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΑΤΑΤΑΣ & ΛΑΔΙΟΥ .

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ , ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ , ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ . ΟΛΑ ΚΥΛΙΣΑΝ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .


ΣΗΜΕΡΑ   ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ  57 ΤΟΝΟΙ  ΠΑΤΑΤΑΣ  &  5  ΤΟΝΟΙ  ΛΑΔΙΟΥ 

ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΑΣ .

ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ      ΚΑΛΠΑΖΕΙ .  ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΙΣ   ΤΙΜΕΣ   ΤΟΥΣ   ΣΤΗΝ   ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟ : ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΚΕΙΝΗ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ .

ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΛΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ , 630 ΚΙΛΑ ΠΑΤΑΤΕΣ , ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ 100 ΛΙΤΡΑ ΛΑΔΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ .

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΦΟΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ , ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΨΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

ΕΤΣΙ   ΛΟΙΠΟΝ   ΠΕΡΑ   ΑΠΟ " ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ " ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ   ΠΡΑΞΗ   ΤΟΝ   ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ   ΚΑΙ   ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ   ΜΕ   ΤΙΣ    ΠΡΑΞΕΙΣ    ΜΑΣ ΚΑΙ    ΟΧΙ   ΜΕ   ΛΟΓΙΑ   ΤΟΥΣ   ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ   ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ   ΜΑΣ.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .

Σκληρή απάντηση στους μαυραγορίτες, από τους πολίτες του Δήμου Φυλής









πηγη: www.fylarhos.gr

Tα μέλη της Ομάδς Δράσης έκαναν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Χρειάστηκε να γίνουν τροχονόμοι, μέλη της γραμματείας ή και αχθοφόροι. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και δεν θα επιχειρήσουμε να αναφέρουμε τα ονόματά τους για να μην αδικήσουμε αυτούς που δεν φωτογραφήσαμε...Το βέβαιο είναι ότι αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια...

Έμπρακτη απάντηση στους σύγχρονους μαυραγορίτες, που συνεχίζουν εν μέσω κρίσης, να κερδοσκοπούν, ανενόχλητοι, στην πλάτη του κόσμου, ο οποίος δοκιμάζεται από τη φτώχεια και την ανέχεια, έδωσαν, με έναν πολύ απλό τρόπο, το πρωί του Σάββατου, 31 Μαρτίου εκατοντάδες πολίτες: Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης των μαζικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φυλής και πήγαν να αγοράσουν πατάτες και λάδι χωρίς μεσάζοντες. Με τάξη και ηρεμία, παρόλο που, λόγω της κοσμοσυρροής, χρειάστηκε να περιμένει αρκετή ώρα στην ουρά, ο κόσμος εφάρμοσε πρόθυμα τις οδηγίες των μελών της πρωτοβουλίας και προμηθεύθηκε τις ποσότητες των προϊόντων που είχε παραγγείλει τις προηγούμενες μέρες. Όσο για τα μέλη της Ομάδας Δράσης, που αγωνίσθηκαν φιλότιμα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, απέδειξαν με τη στάση τους, σε όλη τη διάρκεια της πρωτοβουλίας, η οποία ασφαλώς και θα επαναληφθεί, κάτι πολύ σημαντικό: Ότι, όταν η χώρα βασίζεται σε ανθρώπους σαν αυτούς, που, ανεξάρτητα από πολιτικές και αυτοδιοικητικές προσεγγίσεις, μπορούν να συνεργάζονται και να προσπαθούν για το κοινό καλό, τότε η χώρα μπορεί να ελπίζει…

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Το Σάββατο, 31 Μαρτίου, κατεβάζουν τα Άνω Λιόσια το αντίγραφο της εικόνας, από τη Μονή Κλειστών

πηγη: www.fylarhos.gr
Παρακάμπτουν την άρνηση του Ηγουμενοσυμβουλίου και θα αναβιώσουν, με αντίγραφο το έθιμο της καθόδου της εικόνας, τα Άνω Λιόσια. Η πόλη προτίθεται να πραγματοποιήσει, το Σάββατο, 31 Μαρτίου τη λιτανεία με τον τρόπο που το συνηθίζει, τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, στις 13:00, θα ξεκινήσουν τα λεωφορεία από τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στις 15:00, έχει προγραμματισθεί παράκληση στη Φυλή, κοντά στη Μονή και αμέσως μετά θα αρχίσει η κάθοδος, ώστε στις 18:00 να γίνει υν υποδοχή της εικόνας στο σιντριβάνι

Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλεία στη Φυλή

πηγη: fylarhos.gr
Οι δύο δράστες κατείχαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα (1) μνημείο κόρης αρχαϊκών χρόνων, ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας, που σκόπευαν να πουλήσουν έναντι 500.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Τρίτης, 27 Μαρτίου, στη Φυλή (Χασιά) από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί γιατί κατείχαν παράνομα, από κοινού σε ποιμνιοστάσιο του ενός κατηγορουμένου, ένα (1) μνημείο κόρης («πεπλοφόρος»), αρχαϊκών χρόνων (520 π.χ.),το ύψος του οποίου είναι περίπου 1,20μ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες αναζητούσαν αγοραστές, με σκοπό να το διαθέσουν αντί του χρηματικού ποσού των 500.000 ευρώ.
Το κατασχεθέν εύρημα επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αποφάνθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και πως πρόκειται για αντικείμενο μοναδικό, με ανεκτίμητη ιστορική και αρχαιολογική αξία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ



http://omada-drasis-dimou-fylis.blogspot.com/2012/03/blog-post_659.html

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

"" ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ""

ΠΗΓΗ :             http://antimnimonio-fyli.blogspot.com/


«κ. Διοικητά, μπορείτε να τους συλλάβετε σας παρακαλώ πολύ;
Η τους συλλαμβάνετε ή εγώ δεν προχωράω…
Θα τα πούμε εμείς άλλη ώρα.
Λοιπόν κ. Διοικητά έτσι για να δούμε πραγματικά εάν υπάρχει κράτος ή δεν υπάρχει».

Όχι, δεν τα εκστόμισε διορισμένος δήμαρχος την περίοδο της επταετίας αλλά ο Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραΐμης, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου 2012 στην πλατεία Άνω Λιοσίων.
Ο Δήμαρχος
  • που αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους του Δήμου,
  • της χωματερής και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων,
  • της διάλυσης των υποδομών του Δήμου,
  • που δεν ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε Περιφέρεια και Κυβέρνηση,
  • της παρεμπόδισης διάθεσης δημοτικών κτηρίων σε όσους αντιστέκονται,
  • της απαγόρευσης να μιλήσουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και δασκάλων σε δημοτικό συμβούλιο για τα εκπαιδευτικά θέματα,
τόλμησε να δώσει διαταγή από μικροφώνου στην κεντρική ομιλία του στις αστυνομικές δυνάμεις να συλλάβουν όλους εμάς επειδή διαδηλώναμε την αντίθεσή μας στην καταστροφή που φέρνουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στη νέα τυραννία και την Ιερή της Συμμαχία του 21ου αιώνα. Την ίδια ώρα, στο Ζεφύρι, έγινε προσπάθεια να συλληφθούν συναγωνιστές που «τόλμησαν» να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο συνεχιζόμενο έγκλημα που γίνεται στον τόπο μας με τα μνημόνια και τη χωματερή. Όμως, μετά από την κατακραυγή του κόσμου και την αλληλέγγυα στάση του, αποτράπηκε η σύλληψή τους.

Καταγγέλλουμε την στάση του Δήμαρχου και των αστυνομικών δυνάμεων. Η στοχοποίηση αγωνιστών που επιχειρείται από μεριάς τους στην περιοχή μας δεν θα περάσει. Η τρομοκρατία και οι απαγορεύσεις θα μείνουν στα χαρτιά.

Δηλώνουμε ότι ραγιάδες του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Αξιοπρέπεια, για Δημοκρατία και Ελευθερία. Για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα. Να μην τους φοβηθούμε. Όλοι μαζί να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Να αντισταθούμε στην τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις του Δημάρχου Μπουραΐμη.

Γιατί η μέρα που ξημερώνει μπορεί και πρέπει να είναι δικιά μας!

26.3.2012

Αντι-μνημονιακή Κίνηση Κατοίκων, Εργαζομένων και Φορέων Φυλής
Επιτροπή Αγώνα Φυλής για το κλείσιμο της χωματερής
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου – Φυλής
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ : ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

Έκπληξη μας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης μας κου Μπουραίμη σε τοπική εφημερίδα. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Να πάμε στο σπίτι του δημότη και να του γεμίσουμε τη κατσαρόλα ή το ψυγείο, ναι. Αλλά να βάλουμε τον καθένα να συνηθίσει την ιδέα ότι είναι φτωχός…….».Ταυτόχρονα προέτρεψε τους πολίτες να μην παρασύρονται γύρω από τα φθηνά γεύματα και το κοινωνικό παντοπωλείο γιατί «…..πίσω απ’ όλα αυτά υπάρχει το κέρδος, κάποιοι οικονομάνε».

Τέτοιες δηλώσεις τις ημέρες που ζούμε θα μπορούσε
να κάνει μόνο κάποιος που είναι μακράν της πραγματικότητας, ή επιδιώκει πολιτικά οφέλη και μόνο.

Για ποια κερδοσκοπία μιλάει ο Δήμαρχος; Δεν παρακολουθεί τη δράση άλλων δημάρχων που αντιλαμβανόμενοι τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η Κυβέρνηση, ρίχνουν το βάρος σε μία κοινωνική πολιτική και προσφορά στους δημότες τους και μάλιστα με τρόπο διαφανή και χωρίς να διαχειρίζονται χρήμα; Πώς είναι δυνατόν η λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, ή τα συσσίτια να αποφέρουν κέρδος; Προτάσεις και μάλιστα συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες του έγιναν.

Ο κος Μπουραίμης όμως επιμένει σε μια πολιτική «εξαγοράς συνειδήσεων», σε μια «πελατειακή σχέση με τους δημότες», γι αυτό και αρνείται κατηγορηματικά να υλοποιήσει προτάσεις και πρακτικές που άλλοι δήμαρχοι ήδη έκαναν πράξη. Ο κος Μπουραίμης προτιμά να «πηγαίνει στα σπίτια των δημοτών», (και μάλιστα κατά προτίμηση συγκεκριμένων ομάδων δημοτών), ώστε να εξαγοράζει την οποιαδήποτε προσφορά με τη ψήφο στις επερχόμενες εκλογές. Ακολουθεί δυστυχώς ακόμα την πολιτική που ακολούθησε και το κόμμα που στηρίζει, μια πολιτική που έφερε τη χώρα και τους πολίτες στη τραγική κατάσταση που ζούμε σήμερα.

Εμείς σαν σύλλογος ήδη έχουμε αναπτύξει έντονη δράση σε μια προσπάθεια να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σ’ αυτούς που υποφέρουν περισσότερο από την οικονομική κατάσταση - απόρροια του μνημονίου. Βοηθήσαμε και συνεχίζουμε να βοηθάμε οικογένειες με τη συμπαράσταση των μελών και φίλων του συλλόγου μας, χωρίς σκοπιμότητες, με πλήρη εχεμύθεια.

Εμείς λέμε «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ» και υλοποιούμε με τις δυνάμεις μας αυτό που πιστεύουμε. Καλό θα ήταν και οι υπόλοιποι σύλλογοι στη περιοχή, αντί ευχολογίων και διακηρύξεων, να ασχοληθούν ουσιαστικά με την δωρεάν προσφορά ειδών στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη, σ’ αυτούς τους συνδημότες μας που γνωρίζει ο καθένας μας στη γειτονιά του.

Αφού ο Δήμαρχος επιμένει να κινείται με τις πολιτικές και τις πρακτικές του παρελθόντος αδυνατώντας ή αδιαφορώντας να κατανοήσει τα προβλήματα των δημοτών του, ας κάνουμε όλοι εμείς ένα βήμα μπροστά.

Για το Σύλλογο ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΥΡΑΣΗ

Έκαψαν κάδους πίσω από το δημαρχείο Άνω Λιοσίων την 24η Μαρτίου πριν την παρέλαση

πηγη: www.doxthi.gr
Στο κάψιμο κάδων στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, μια ημέρα πριν την παρέλαση, επιδόθηκαν άγνωστοι. Σε συγκεκριμένα σημεία, οι δρόμοι γύρω από την πλατεία θύμιζαν πεδίο μάχης και χρειάστηκε η συστηματική προσπάθεια των συνεργείων του δήμου, προκειμένου να καθαριστούν και να παραδοθούν για την παρέλαση των μαθητών στις 25 Μαρτίου. Οι εικόνες που αντίκριζαν οι κάτοικοι στο κεντρικότερο σημείο της πόλης σίγουρα δεν τιμούν κανέναν και, κάποια στιγμή, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι, με τρόπο αφανή αλλά συστηματικό, υποβοηθούν και υποθάλπουν τέτοιες ενέργειες.

25η Μαρτίου 2012-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΒΟΥΛΑΣ -ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΗΓΗ: www.paraponofylis.blogspot.com
Σοβαρή παραβίαση κάθε έννοιας Δημοκρατίας έγινε από τον Δήμαρχο της πόλης μας κο Μπουραίμη κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο κος Μπουραίμης χάνοντας την ψυχραιμία του, από βήματος, ως άλλος Ναπολέων, «διέτασσε» τον Διοικητή της Αστυνομίας να προχωρήσει σε συλλήψεις διαμαρτυρομένων πολιτών. Καταδικάζουμε την αυταρχική αυτή στάση του.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση επί του θέματος
προέδρου εξωραϊστικού συλλόγου, ο οποίος αφού προφανώς «έλυσε» τα προβλήματα της περιοχής του στη συνέχεια προσπαθεί να «εξωραΐσει» ολόκληρη τη πόλη και να μας διδάξει ιστορία και δημοκρατική συμπεριφορά.

Αγαπητοί δημότες

Τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας εξακολουθούν να περιμένουν λύσεις. Όλα τα άλλα είναι «λόγια του αέρα» για προσωπική προβολή και μόνο.

Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Κώστας Βάβουλας

Κατηγορηματικό "όχι" της Σταυρούλας Δήμου σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη Δυτική Αττική

Την έντονη και κατηγορηματική αντίθεση της – ακόμα και ως σκέψη - στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στη Δυτική Αττική, γεγονός που θα επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση στην ήδη επιβαρημένη περιοχή, εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τις θέσεις της κας Δήμου υποστήριξαν πλήρως οι παριστάμενοι δήμαρχοι Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος και Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, επισημαίνοντας εκ νέου την ανάγκη να σταματήσει η Δυτική Αττική να θεωρείται ως η «πίσω αυλή της Αθήνας».
Η κυρία Δήμου τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Δυτική Αττική. Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση και δεν μπορεί να αποτελεί πάντα την εύκολη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αττική. Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου θα υποβαθμίσει περεταίρω την περιοχή κάνοντάς την “καταφύγιο νομιμότητας” των λαθρομεταναστών. Σεβόμαστε τους μετανάστες με πολλούς από τους οποίους συμβιώνουμε, αλλά απαιτούμε από την πολιτεία τον ελάχιστο σεβασμό στην πιο αδικημένη περιοχή του λεκανοπεδίου»

Υπενθυμίζεται ότι την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο πρόγραμμα δημιουργίας τριών Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική αποφάσισε, κατά πλειοψηφία και εν μέσω έντασης το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με δύο απαραίτητες προϋποθέσεις: να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλες οι απαιτήσεις ασφαλείας και να τηρηθεί ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των ανθρώπων που θα μεταφερθούν εκεί.

Παράλληλα, σε προσεχή συνεδρίασή του θα προτείνει προς τα συναρμόδια Υπουργεία τους κατάλληλους χώρους για την εγκατάσταση αυτών των κέντρων ενώ ζητά από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) συγκεκριμένες προτάσεις για τη χωροθέτηση των Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαιρέτισε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, επαναλαμβάνοντας ότι θα δημιουργηθούν με διαδικασίες-εξπρές τρία παρόμοια κέντρα σε κάθε περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας. «Ευελπιστώ την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας. Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δημιουργεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη στην ελληνική κοινωνία. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών» πρόσθεσε

Αντιδράσεις εξέφρασαν τα κόμματα. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να παρουσιάσουν τους μετανάστες ως τους αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Μια βόλτα στο μέλλον, που πρέπει να μας προβληματίσει.

πηγη: paraponofylis.blogspot.com
 
 
Χαλκιδική, 27-03-2032.



Οι παρακάτω ερωτήσεις υποβάλλονται από κατοίκους της Χαλκιδικής προς όλους τους εκάστοτε βολευτές της Βολής των Ελλήνων, προς τον εκάστοτε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και στον εκάστοτε Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2022. Τώρα έχουμε φθάσει να τις υποβάλλουμε κάθε 5 ημέρες. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.



ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ:

Οι εξορύξεις στην Βόρειο ανατολική Χαλκιδική λειτουργούν παρανόμως και καρκινοποιούν επί 30 συναπτά έτη.



ΕΡΩΤΑΣΘΕ:



1) Ποια απάντηση μπορείτε να δώσετε στους συγγενείς των ανθρώπων που πέθαναν ή που σήμερα νοσούν από καρκίνο (σε κάθε 2 σπίτια υπάρχει και 1 κρούσμα καρκίνου) στον Δήμο Αριστοτέλη αλλά και στους γύρω Δήμους εξ αιτίας της 30χρονης λειτουργίας των ανοιχτών εξορύξεων στις Σκουριές, στην Πιάβιτσα, την Τσικάρα, την Φισώκα και στα υπόλοιπα μέρη;








2) Ποια απάντηση μπορείτε να δώσετε στα παιδιά του δήμου μας που έχουν προσβληθεί από την σπάνια νόσο "Αλλεργική Πορφύρα" από μολυσματικούς
μικροοργανισμούς από τις ανοιχτές εξορύξεις σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ιατρών των Δημόσιων Νοσοκομείων Παίδων και που βρίσκονται σε συνεχή ιατρική παρακολούθηση με απρόβλεπτη έκβαση;



Αλλεργική Πορφύρα



Ο 19χρονος Μάριος πέθανε από τον καρκίνο την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2031. Δεν χρειάζεται να απαντήσετε στην ερώτηση 3)



3) Ποια απάντηση μπορείτε να δώσετε στον 19χρονο Μάριο που κατοικεί στις εργατικές κατοικίες της Μεγάλης Παναγίας, 1500 μέτρα από την ανοιχτή εξόρυξη των Σκουριών και που

υποφέρει και ταλαιπωρείται από την επάρατο νόσο που η ανοιχτή εξόρυξη του "δώρισε";









4) Ποιές ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία των ανθρώπων που ζουν στις περιοχές γύρω από τις ανοιχτές εξορύξεις στον Δήμο Αριστοτέλη και στην ευρύτερη περιοχή και ποια ήταν τα αποτελέσματα των ενεργειών σας;



5) Ποιές ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να κλείσει άμεσα, οριστικά και αμετάκλητα η ανοιχτή εξόρυξη των Σκουριών μαζί με τις οιεσδήποτε εγκαταστάσεις της μέσα και γύρω από αυτήν και ποια ήταν τα αποτελέσματα των ενεργειών σας;



6) Ποιές ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να μην δημιουργηθεί νέα ανοιχτή εξόρυξη ή νέος χώρος οιασδήποτε μεταλλευτικής δραστηριότητας στην εν λόγω περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη και ποιά ήταν τα αποτελέσματα των ενεργειών σας;



7) Ποιές ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να αποκατασταθούν περιβαλλοντικά και αρχαιολογικά οι χώροι των ανοιχτών εξορύξεων στις Σκουριές, στην Πιάβιτσα, στην Τσικάρα, στα Αρχαία Στάγειρα και στην ευρύτερη περιοχή και ποια ήταν τα αποτελέσματα των ενεργειών σας;



Πως θα είναι οι Σκουριές...

Αυτές τις πολύ κρίσιμες ερωτήσεις πρόκειται να κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής μας στο μέλλον. Κάποιους θα τους φανεί τραγικό, ίσως και τραβηγμένο. Αν όμως αναλογιστείτε πως αυτές οι ερωτήσεις δεν είναι πλασμένες από προϊόν φαντασίας, αλλά πραγματικότητας που ισχύει στις μέρες μας στην περιοχή της Φυλής, τότε θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε. Το παραπάνω κείμενο μας το στείλανε συναγωνιστές από την περιοχή της Φυλής όπου λειτουργεί η χωματερή. Αν αντικαταστήσετε τις λέξεις μεταλλεία Χαλκιδικής, Σκουριές και τα υπόλοιπα μέρη που πρόκειται να γίνουν εξορύξεις με την λέξη Φυλή και αν στις ημερομηνίες αφαιρέσετε 30 χρόνια, τότε θα δείτε την ψυχρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι κάτοικοι. Δυστυχώς γι αυτούς δεν βρέθηκε κάποιος να τους ενημερώσει για τις απρόβλεπτες συνέπειες από αυτού του είδους την δραστηριότητα στην περιοχή τους. Σήμερα με φωνή πόνου προσπαθούν να μας ενημερώσουν και να μας διδάξουν την ιστορία τους. Εμείς οφείλουμε να τους ακούσουμε, γιατί αν δεν μάθουμε απο τα λάθη του παρελθόντος, τότε δεν μπορούμε να πορευθούμε στο μέλλον.



Χωματερή Φυλής

Η ίδια ψυχρή αλήθεια ισχύει για την περιοχή της Λάρκο, για τον Κορινθιακό κόλπο, για την περιοχή της Πτολεμαΐδας, της Κοζάνης και για πολλές ακόμη περιοχές, όπου στο πρόσχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας, δυστυχώς βιώνουν τον θάνατο.



Εργοστάσιο της Λάρκο. Κάτι παρόμοιο με αυτό που θα κατασκευάσουν στην Χαλκιδική.



Τοξικές λιματο λίμνες της Λάρκο. Είναι γεμάτη η περιοχή σκορπώντας τον θάνατο.



Αλήθεια, γιατί όλοι εσείς που είσαστε υπέρ της επένδυσης, δεν λέτε την εταιρία ¨Ελληνικός Χρυσός¨ να σας πάει μια εκδρομή στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας. Να δείτε από κοντά και να συνομιλήσετε με τους εκεί κατοίκους για να σας πουν την δική τους εμπειρία. Να σας πουν πως 3 φορές την ημέρα καθαρίζουν τα μπαλκόνια τους από την στάχτη και πως αυτό τον αέρα υποχρεώνονται να αναπνέουν. Να σας που για τα παιδιά τους που πάσχουν από παιδικό άσθμα και άλλες σπάνιες αρρώστιες; Να ακούσετε την καμπάνα της εκκλησίας να χτυπάει για μια ακόμη κηδεία κάτι φυσιολογικό πλέον γι αυτούς. Να τους ρωτήσετε γιατί ερήμωσαν τα χωριά τους και να σας απαντήσουν πως όσοι δεν έχουν δουλειά στα εργοστάσια της περιοχής φεύγουν για άλλα μέρη. Να σας ενημερώσουν πως και οι ίδιοι ονειρεύονται μόλις συνταξιοδοτηθούν να φύγουν όσο πιο μακρυά μπορούν αρκεί να αναπνέουν καθαρό αέρα. Να σας πουν για τις περιουσίες τους, που με τόσο κόπο χτίσανε και που πλέον έχουν μηδενική αξία, αφού κανείς δεν πρόκειται να ζήσει στην περιοχή τους. Να σας δείξουν την αγωνία τους και το αβέβαιο μέλλον, όπου σίγουρα κάποια στιγμή θα κλείσουν τα εργοστάσια λόγο εξάντλησης του λιγνίτη και τότε δεν θα υπάρχει καμία ελπίδα για ανάπτυξη στην περιοχή τους. Να σας προτείνουν να επενδύσετε στην περιοχή τους για να σας αποδείξουν, πως μόνο κάποιος που είναι τρελός θα πήγαινε να ζήσει εκεί.



Μην μπερδεύεστε. Δεν είναι ομίχλη. Είναι ο καπνός απο τα εργοστάσια της ΔΕΗ στην

Πτολεμαΐδα



Λιγνιτωρυχεία





Και λίγο πριν φύγετε να σας ρωτήσουν το πιο απλό ερώτημα. "Για πιο λόγο, τώρα που γνωρίζετε πως είναι η περιοχή μας θέλετε να μετατρέψετε έτσι και την δική σας;" και να σας προτείνουν, "αντί να καταστρέψετε τον παράδεισο που λέγετε Χαλκιδική, να μετακομίσετε εσείς στην περιοχή μας και εμείς να ζήσουμε στην δική σας".



Αλήθεια για όλα αυτά που θα βλέπατε, τι απόφαση θα επιλέγατε τελικά για την περιοχή μας;



Σίγουρα διανύουμε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο. Ανεργία δεν έχει μόνο η περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα. Τώρα όμως μας δίνετε η ευκαιρία να επιστρέψουμε όλοι στα χωριά μας και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στο μέλλον.



Μην καταστρέψετε την μητέρα που μας γέννησε.

Μην σβήνετε το μέλλον των παιδιών σας.

Δυστυχώς αυτά τα λάθη με μπλάνκο δεν διορθώνονται.



Με εκτίμηση

"Ότι δώσαμε, δώσαμε" φέρεται να είπε ο Τάσος Γιαννίτσης στους δημάρχους

πηγη: www.doxthi.gr
Εντός των πεπερασμένων δυνατοτήτων της κυβέρνησης καλούνται να κινηθούν οι δήμοι σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους. Αυτό κατέστησε σαφές ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), το μεσημέρι στο υπουργείο. Ο κ. Γιαννίτσης επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να συνεργασθεί με τους δήμους, όπου αυτό είναι δυνατόν. Τόνισε, ωστόσο, ότι για κάθε αύξηση πόρων σε οποιονδήποτε τομέα της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να αφαιρεθούν χρήματα από κάποιον άλλο τομέα.
Σε ό,τι αφορά στα θεσμικά ζητήματα, ο υπουργός επισήμανε ότι λύνονται σε ικανοποιητικό βαθμό από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως σημειώθηκε κατά τη συνάντηση, τα 300 εκατ. ευρώ- από τα 450 που ζητούν οι δήμοι- έχουν ήδη εγγραφεί και εξασφαλιστεί.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση κατά 15% στη μηνιαία χρηματοδότηση για τη λειτουργία των δήμων (ΚΑΠ), ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος φέρεται να άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί, ίσως, μετά τον Μάιο και τις επερχόμενες εκλογές. Από την πλευρά της, η ΠΕΔΑ εμφανίζεται μη ικανοποιημένη από τη συνάντηση, καθώς όπως τονίζει για άλλη μια φορά, παραπέμπεται ουσιαστικά για την επίλυση των οικονομικών αιτημάτων της στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφέρει ότι στηρίζει τη συλλογική αντίδραση σύσσωμης της αυτοδιοίκησης και επισημαίνει ότι, «σε μια περίοδο έντονης κρίσης, κατά την οποία ο κοινωνικός ρόλος των δήμων καθίσταται όλο και πιο σημαντικός, η απάντηση δεν μπορεί να είναι λιγότεροι πόροι για την Αυτοδιοίκηση. Αντιθέτως, το αίτημα για ενίσχυση των κοινωνικών δομών, για απλούστευση των διαδικασιών και για καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, γίνεται σήμερα ακόμη πιο επιτακτικό. Το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, δυστυχώς, δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σεβασμό στις παραδόσεις της 25ης Μαρτίου από τη δημοτική κοινότητα Φυλής

πηγη: www.doxthi.gr
Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας στην δημοτική κοινότητα Φυλής, μια περιοχή όπου ακόμα και σήμερα τηρούνται στο ακέραιο ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Τσολιάδες και γριζοφόρες έδωσαν τον απαραίτητο πανηγυρικό τόνο της ημέρας ενώ κυρίαρχα στοιχεία αποτέλεσαν η παρέλαση των μαθητών από σχολεία της κοινότητας καθώς και η τιμή που επεφύλαξαν κλήρος και επίσημοι στους ήρωες και τον αγωνιστή της περιοχής, οπλαρχηγό Μελέτη Βασιλείου.


Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη τόνισε πως όσα χρόνια και αν περάσουν, η 25η Μαρτίου θα παραμένει η κορυφαία, μοναδική και ταυτόχρονα διπλή γιορτή για κάθε Έλληνα, για κάθε χριστιανό. «Ως χριστιανοί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και ως Έλληνες γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό του έθνους μας, αφού την ίδια αυτή ημέρα διάλεξαν οι πρόγονοί μας να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στον Τούρκο κατακτητή» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κα Πίνη.

Αναφερόμενη στους ήρωες της επανάστασης, επεσήμανε ότι με τον αγώνα τους έγραψαν με χρυσά γράμματα της ιστορία της εθνικής παλιγγενεσίας και υπογράμμισε ότι αυτόν τον αγώνα για την πατρίδα, την πίστη, την ελευθερία και τα ιδανικά, τιμούν οι Έλληνες σήμερα.

Η γεωπολιτική ανάλυση της ελληνικής επανάστασης από τους Αρκάδες Φυλής

Μια λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση, γεμάτη από σημαντικές πληροφορίες για πτυχές της ιστορίας, διοργάνωσε ο σύλλογος Αρκάδων Φυλής, με την συμπαράσταση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού δήμου Φυλής, «Η Πάρνηθα». Μέσα σε λίγο χρόνο και, χωρίς να κουράσουν τους παρευρισκόμενους, οι Αρκάδες άδραξαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν λεβέντικους χορούς, να συνδέσουν με εύστοχο τρόπο το χθες με το σήμερα και να παρουσιάσουν τα γεγονότα δίχως το εντυπωσιακό περιτύλιγμα με το οποίο τα ντύνουν συνήθως οι κάθε λογής «ειδήμονες», αλλά με μόνο οδηγό την αγάπη για την ιστορία και τον πολιτισμό, του αυτοδίδακτου γραμματέα του συλλόγου, Γιώργου Πραχαλιά...
Στον σύντομο χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου διαπίστωσε την ύπαρξη κενού μνήμης στα σχολεία και χαρακτήρισε ως καθήκον όλων να διδαχθούν οι νέοι άνθρωποι την ιστορία του τόπου. «Αν δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας, δεν θα μπορέσουμε να πάμε βήμα παραπέρα» υπογράμμισε και εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της αντιπεριφέρειας στους συλλόγους σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Την γεωπολιτική ανάλυση της επανάστασης του 1821 με ταυτόχρονη αναγωγή στο σήμερα, έκανε ο γραμματέας του συλλόγου και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών Γιώργος Πραχαλιάς, ο οποίος αφιέρωσε την εκδήλωση στην τιμή και την υπερηφάνεια των Ελλήνων και των κατοίκων της Φυλής, οι οποίοι, σε μια κρίσιμη στιγμή της επανάστασης, ανέλαβαν να φυλούν τα στενά της Χασιάς για να μην μπορέσουν οι Τούρκοι να φύγουν από την Αττικο-Βοιωτία.

Ο κ. Πραχαλιάς ανέλυσε τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε περιοχή καθώς και την δράση των πρωταγωνιστών τους ενώ υπογράμμισε ότι κάθε κράτος στηρίζεται σε συγκεκριμένους παράγοντες: την πολιτική και οικονομική ικανότητα, την κοινωνική συνοχή, το πνευματικό επίπεδο και την στρατιωτική ικανότητα.

«Στην περίπτωση της ελληνικής επανάστασης, όλοι αυτοί οι παράγοντες κινήθηκαν παράλληλα, δημιουργώντας ακριβώς εκείνες τις συνθήκες που χρειάζονταν για να μην αποτύχει η επανάσταση. Γι΄ αυτό οι ξένες δυνάμεις προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή την παράλληλη κίνηση, την περιστροφή, επιχειρώντας να πλήξουν την εθνική συνοχή» σημείωσε και κατέληξε: «Αν μας διδάσκει κάτι η επανάσταση είναι ότι δεν πρέπει να χάσουμε την εθνική μας συνοχή. Γιατί ο ελληνισμός όχι απλώς προορίζεται να ζήσει αλλά να μεγαλουργήσει».

Kλιμακώνουν τον αγώνα τους για το εκλογικό επίδομα οι εργαζόμενοι στους Δήμους

πηγη: fylarhos.gr
Οδηγίες στα σωματεία εργαζομένων στους Δήμους, σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης των εργαζομένων στην μη καταβολή του εκλογικού επιδόματος, δίνει η Ομοσπονδία τους. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σε συνέχεια του με αριθμ. πρωτ.: 332/12-3-2012 εγγράφου μας, όπου σας γνωρίζαμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την ΑΠΟΧΗ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων Εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν, σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 21 Μαρτίου 2012.
Για την επιτυχία και την αυστηρή εφαρμογή της απόφασης της ΑΠΟΧΗΣ από τις εκλογικές εργασίες, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Δεν θα λειτουργεί καμία υπηρεσία που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα. Το ίδιο θα ισχύει και για τις υπηρεσίες των Κ.Ε.Π.
2. Δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.
Οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας εκτός από την ενημέρωση των εργαζομένων θα πρέπει να πάρουν και κάθε άλλο μέτρο ή πρωτοβουλία για την επιτυχία της κινητοποίησης. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των Δημάρχων ώστε και αυτοί να ασκήσουν την ανάλογη πίεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών είτε μεμονωμένα ή μέσω των Συλλογικών τους οργάνων (Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ.) για την τροποποίηση του άρθρου 3, παρ. 2 του Ν.4051/2012 ώστε να συμπεριληφθούμε στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης.
Τα χρονικά περιθώρια για την προώθηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης είναι πολύ μικρά καθώς από ότι φαίνεται η Βουλή θα κλείσει στις 6 Απριλίου 2012.
Η υλοποίηση της απόφασης και η συμμετοχή όλων μας στην ΑΠΟΧΗ από κάθε εκλογική εργασία είναι ο μόνος τρόπος για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μας συμπεριλάβει στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης. Γι' αυτό δεν υποκύπτουμε σε καμία παρέμβαση.

ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ OIKONOMIKA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

πηγη: fylarhos.gr
Το μπαλάκι στον επόμενο Υπουργό Εσωτερικών έριξε ο Τάσος Γιαννίτσης, στη συνάντησή του με τους Δημάρχους της Αττικής, το μεσημέρι της Τρίτης, 27 Μαρτίου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επανέλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα δοθούν τα 450 εκατομμύρια, δήλωσε ότι η αιφνίδια μείωση των ΚΑΠ θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογές και αναφέρθηκε στις λύσεις σε θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που δίνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου. Οι Δήμαρχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας στο πλευρό τους και τους εργαζομένους, αφού οι Δήμοι ήταν κλειστοί από τις 11 μέχρι τις 3. Κατά τη συνάντηση ζήτησαν από τον Τάσο Γιαννίτση και τον Πάρι Κουκουλόπουλο τα εξής:

1) Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων να αποδίδονται όπως προβλέπεται από τον Προϋπολογισμό και όχι μειωμένοι κατά 15% όπως συνέβη απροειδοποίητα τον Φεβρουάριο.

2) Να διασφαλιστούν τα 450 εκατομμύρια για την Αυτοδιοίκηση που δεν έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό.

3) Να αποδοθούν οι παρακρατηθέντες στο παρελθόν πόροι των Δήμων.

4) Να αντιμετωπιστούν θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.

Οι Δήμαρχοι της Αττικής θα συζητήσουν τις εξελίξεις αυτές σε νέα Συνέλευση τους, την Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 13:00 στα γραφεία της ΠΕΔΑ.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

ΣΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ  ΟΤΙ ΜΕΙΝΑΝΕ  3  ΜΟΛΙΣ  ΜΕΡΕΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΚΑΝΕΤΕ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΣΑΣ   ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ .

ΕΤΣΙ  ΩΣΤΕ  ΤΟ   ΣΑΒΒΑΤΟ  31  ΜΑΡΤΙΟΥ  ΚΑΙ   ΩΡΑ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  9:00  ΤΟ ΠΡΩΙ  ΝΑ  ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ  Η ΔΙΑΘΕΣΗ  ΠΑΤΑΤΑΣ  ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ  ΜΕ  0,30 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ

ΚΑΙ  ΛΑΔΙ  ΦΕΤΙΝΗΣ   ΣΟΔΕΙΑΣ   ΠΟΙΚΙΛΙΑ  " ΜΑΝΑΚΙ"  ΕΧΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΟΡΙΝΘΟ  ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ 5 ΛΙΤΡΩΝ  ΜΕ  2,90 ΕΥΡΩ  ΤΟ ΛΙΤΡΟ .

ΕΝΩ  ΓΙΑ  ΜΕΤΑ  ΤΟ ΠΑΣΧΑ  ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ  ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ  ΑΛΕΥΡΙ  ΚΑΙ  ΡΥΖΙ  ΚΑΙ   ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ  ΜΕ ΤΟΝ  ΙΔΙΟ  ΤΡΟΠΟ 


ΕΔΩ  ΚΑΝΕΤΕ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΣΑΣ



ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΘΕΡΜΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΑΣ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ   ΟΠΟΙΟ   ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΤΕ  ΤΗΝ   ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΜΑΣ  ΑΥΤΗ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ " ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ". ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

ΜΕ    ΑΦΟΡΜΗ   2 -3   ΚΑΥΣΤΙΚΑ   ΣΧΟΛΙΑ   ΠΟΥ   ΔΕΧΤΗΚΑ  ΩΣ  ΠΡΟΣΩΠΟ   ΑΠΟ  ΚΑΠΟΙΟ  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ   ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΜΕ  ΘΕΜΑΤΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ  ΑΠΟ  2-3   ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ   ΦΙΛΟΥΣ,

 ΚΑΙ  ΕΝΩ ΔΕΝ   ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ  ΝΑ   ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ   ΚΑΙ   ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ- ΘΕΣΕΙΣ- ΑΠΟΨΕΙΣ   ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ  ΣΤΗΝ  ΔΙΚΗ   ΜΟΥ   ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΤΑ ΚΑΝΕ  ΚΑΙ  ΤΑ   ΔΥΟ. ΚΑΙ   ΜΑΛΙΣΤΑ  ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ  ΤΡΟΠΟ  ΠΟΥ   ΜΕ  ΕΞΕΠΛΗΞΕ .

ΠΟΙΟΝ  ΕΝΟΧΛΕΙ  ΑΡΑΓΕ  Η   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ    ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ?

ΠΟΙΟΥΣ  ΕΝΟΧΛΕΙ  ΑΡΑΓΕ  ΟΙ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   ΤΟΥ    ΣΥΛΛΟΓΟΥ    ΜΑΣ ??

ΠΟΙΟΙ  ΑΡΑΓΕ  ΘΕΛΟΥΝ  ΕΝΑΝ  ΣΥΛΛΟΓΟ  ΞΟΦΛΗΜΕΝΟ  ΧΩΡΙΣ  ΔΥΝΑΜΗ-  ΧΩΡΙΣ  ΦΩΝΗ    ΝΑ    ΠΡΟΒΑΛΕΙ   ΤΑ   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΤΩΝ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΠΟΥ   ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ   ??

ΚΑΠΟΙΟΙ  ΙΣΩΣ,  ΘΕΛΟΥΝ  ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ  ΜΑΣ . ΛΥΠΑΜΑΙ  ΓΙΑΤΙ  ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΜΕ

ΤΟΥΣ   ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ  ΟΜΩΣ   ΠΩΣ   ΤΟΥΣ   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. 

  ΜΑΛΛΟΝ   ΟΜΩΣ   ΔΕΝ   ΕΓΙΝΑ   ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ   ΑΠΟ   ΤΗΝ    ΑΡΧΗ :

ΓΙ ΑΥΤΟ  ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ   ΤΟΥ   ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   ΚΑΙ   ΤΟ Δ.Σ   ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ    ΠΟΥ    ΜΕ  ΣΤΗΡΙΖΕΙ   ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3  ΣΧΕΔΟΝ   ΧΡΟΝΙΑ,

 ΩΦΕΙΛΩ  ΜΙΑ    ΚΑΘΑΡΗ   ΕΞΗΓΗΣΗ    ΣΤΟΥΣ   ΦΙΛΟΥΣ   ΚΑΙ   ΓΝΩΣΤΟΥΣ   ΤΗΣ   ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ   ΜΟΥ    ΚΑΙ   ΣΤΟΝ   ΓΕΙΤΟΝΑ  ΤΗΣ   ΔΙΠΛΑΝΗΣ    ΠΟΡΤΑΣ    ΠΟΥ   ΜΑΣ  ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ    ΚΑΙ   ΜΑΣ   ΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΚΑΙ    ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΗΝ   ΤΗΝ   ΣΤΙΓΜΗ    ΜΙΛΩ ΩΣ  ΔΗΜΟΤΗΣ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   ΚΑΙ    ΟΧΙ   ΩΣ     ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

ΓΙΑΤΙ   ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΟΛΑ  ΘΕΛΩ  ΝΑ   ΕΧΩ   ΤΟ   ΟΝΟΜΑ  ΜΟΥ   ΚΑΘΑΡΟ  ΚΑΙ   ΔΕΝ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ   ΝΑ   ΑΦΗΣΩ    ΚΑΝΕΝΑΝ    ΝΑ   ΤΟ    ΣΠΙΛΩΣΕΙ.

ΕΓΙΝΕ  ΤΟΣΗ  ΦΑΣΑΡΙΑ  ΚΑΙ   ΠΑΝΙΚΟΣ  ΓΙΑ   ΜΙΑ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ   ΠΟΥ   ΕΓΡΑΨΑ    ΣΕ ΣΧΕΣΗ   ΜΕ    ΤΗΝ    ΕΠΕΤΕΙΟ  ΤΗΣ    25ης    ΜΑΡΤΙΟΥ   ΚΑΙ   ΜΕ  ΣΤΗΣΑΝΕ  ΣΤΟΝ  ΤΟΙΧΟ  ΣΤΑ  5  ΜΕΤΡΑ .

ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ , ΜΕ   ΚΡΙΝΑΝΕ  ΔΙΑΦΟΡΟΙ ,  ΚΑΝΕΙΣ   ΟΜΩΣ  ΔΕΝ   ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ   ΟΥΣΙΑ  ΤΗΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ   ΜΟΥ  Η  ΟΠΟΙΑ  ΗΤΑΝ  ΚΑΙ   ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ  Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ   ΠΡΟΣ   ΤΟΥΣ    ΗΡΩΕΣ  ΤΟΥ    21  ΚΑΙ    Η   ΑΠΟΔΟΣΗ  ΤΙΜΩΝ   ΠΡΟΣ  ΑΥΤΟΥΣ.

Δεν ειπα να μην αντισταθουμε ουτε να μην διαμαρτυρηθουμε :

 Μαλλον βιαστηκανε να με κρινουν , εγω μιλησα για την δυνατοτητα να τιμησουμε αυτην την ημερα οπως της αρμοζει.  Αν ο καθε ανωνυμος θελει να καταλαβει κατι αλλο ειναι ελευθερος να το κανει. Δικαιωμα του .

Αν και οπως βλεπω δεν ειπα και κατι τοσο διαφορετικο ετσι ωστε να με κατακρινουν  τοσο ΕΝΤΟΝΑ .Ειπα οτι με ενοχλησε η διαμαρτυρια ορισμενων ,την συγκεκριμμενη μερα στον συγκεκριμμενο χωρο.

Οπως με ενοχλησε και η prive παρελαση που εγινε στο συνταγμα και δεν μπορεσε ο καθε πολιτης να την παρακολουθησει.

Εγω μιλησα για σεβασμο και τιμη απεναντι σ αυτους τους λιγους του 21 που πολεμησανε για να μην εχουμε τουρκικο μενου στα κινητα μας οπως μου ανεφερε ενας  ανωνυμος φιλος  .
Ειναι κατι διαφορετικο αυτο που λεω εγω και ο ανωνυμος φιλος που με σχολιαζει?


ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!

ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ   ΓΙ ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ   ΕΙΠΑ   ΟΤΙ   ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ   ΝΑ   ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ   ΚΑΙ   ΝΑ   ΑΛΛΑΞΕΙ    ΠΡΟΣ    ΤΟ    ΚΑΛΥΤΕΡΟ .ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ   ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ   ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΙΛΟΣ  ΕΙΠΕ  ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.

ΟΣΟΝ  ΑΦΟΡΑ   ΤΙΣ    ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ   ΣΤΟΝ   ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ   ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ   ΑΝΩΝΥΜΟΣ  ΚΑΙ   ΜΕ   ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ   ΞΥΠΝΗΣΩ   ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΕΧΩ  ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ  :

 ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΜΙΛΑΜΕ ?

ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ?

ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΗΡΙΑΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 80% ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ?

ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ?

 ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ? ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ? Ή ΤΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ?.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ?

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΜΙΛΑΜΕ?

ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ? Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ 1.500.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ?

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΔΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ  .

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ  ΕΣΥ  ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ   ΝΑ  ΞΥΠΝΗΣΩ. ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ   ΞΥΠΝΑΩ   ΑΠΟ   ΤΙΣ   5   ΤΟ   ΠΡΩΙ   ΓΙΑ  ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ  ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ   ΤΗΣ   ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ   ΓΙΑ   ΝΑ   ΚΟΙΜΑΣΑΙ     ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ   ΝΑ   ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ  ΜΕ   ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ   ΑΝΕΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  LAPTOP   ΣΟΥ   ΓΙΑ   ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ   ΤΟΥ   ΚΑΝΑΠΕ.


ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ   ΕΣΥ   ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

ΕΣΥ ΤΙ   ΕΚΑΝΕΣ   ΓΙ ΑΥΤΟΝ   ΤΟΝ   ΞΕΣΗΚΩΜΟ?   ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ   ΚΑΤΙ ???

ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  ΩΣ   ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ    ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ .

 Η   ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ   ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ   ΕΩΣ   ΣΗΜΕΡΑ 5   ΦΟΡΕΣ.  ΠΟΥ   ΕΙΝΑΙ   Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ   ΚΑΙ   Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ   ΜΑΣ   ΑΠΕΝΑΝΤΙ   ΣΤΟ   ΠΟΛΙΤΙΚΟ   ΣΥΣΤΗΜΑ   ΚΑΙ   ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ   ΠΟΥ   ΜΑΣ   ΦΤΑΣΑΝΕ   ΕΩΣ   ΕΔΩ  5 ΦΟΡΕΣ ??

 Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΤΩΝ   ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ  ΤΟΥ   ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ.
 
ΑΥΤΗ   ΕΙΝΑΙ   Η ΑΠΟΨΗ   ΜΟΥ    ΦΙΛΟΙ  ΜΟΥ  ΚΑΙ  ΤΗΝ   ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ    ΔΗΜΟΣΙΑ  .

ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ , ΔΕΝ  ΕΧΩ   ΚΑΝΕΝΑΝ  ΛΟΓΟ   ΓΙΑ   ΝΑ   ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ   Μ ΑΡΕΣΕΙ   Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ   ΤΗΣ  ΑΛΗΘΕΙΑΣ  ΚΑΙ  ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ    ΠΟΥ    ΕΞΕΦΡΑΣΑ.

ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΛΑ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΟΣΩΝ ΠΕΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ.

ΚΑΙ   ΒΕΒΑΙΩΣ   Η   ΑΛΗΘΕΙΑ   ΕΙΝΑΙ   ΟΤΙ   ΛΥΠΗΘΗΚΑ   ΕΚΕΙΝΗ   ΤΗΝ  ΜΕΡΑ .ΟΤΑΝ  ΠΕΡΝΑΩ   ΤΟ   ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ   ΜΕΡΟΣ   ΤΗΣ    ΜΕΡΑ   ΜΟΥ  ΜΕ  ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ-  ΠΙΛΟΤΟΥΣ   ΠΟΥ   ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ  , ΟΤΑΝ   ΠΕΡΝΑΩ    ΟΛΗΝ   ΤΗΝ   ΗΜΕΡΑ  ΜΟΥ  ΑΝΑΜΕΣΑ  ΣΕ   MIRAGE  KAI  F- 16

 ....NAI  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΗΘΗΚΑ  ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ  ΗΜΕΡΑ  ΓΙΑΤΙ   ΣΚΕΦΤΗΚΑ   ΓΙΑ  ΠΟΙΟΥΣ   ΠΑΙΖΟΥΝ   ΤΗΝ   ΖΩΗ  ΤΟΥΣ   ΚΟΡΩΝΑ  -  ΓΡΑΜΜΑΤΑ    ΟΛΟΙ  ΑΥΤΟΙ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ  ???

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ  ΘΑ ΤΟΥΣ  ΤΙΜΗΣΕΙ  ΟΤΑΝ  ΣΥΜΒΕΙ  ΤΟ  ΜΟΙΡΑΙΟ????

 ΑΝ  ΑΥΤΟ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑΚΡΙΤΑΙΟ  ΑΣ  ΜΕ  ΚΡΙΝΕΤΕ  ΑΥΣΤΗΡΑ.!!!  ΟΜΩΣ  ΑΥΤΟ  ΕΙΠΑ  ΚΑΙ   ΛΥΠΑΜΑΙ   ΓΙΑ  ΟΣΟΥΣ  ΔΕΝ  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ.

ΚΑΙ   ΦΥΣΙΚΑ   ΕΙΜΑΙ   ΚΑΤΑ   ΤΟΥ    ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ    ΚΑΙ    ΦΥΣΙΚΑ    ΕΙΜΑΙ   ΚΑΤΑ   ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ -- ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ  ΚΑΙ   ΚΑΘΕ  ΤΙ   ΠΟΥ   ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ   ΤΗΝ   ΧΩΡΑ  ΜΑΣ    ΚΑΙ   ΦΥΣΙΚΑ    ΕΙΜΑΙ   ΥΠΕΡ   ΤΗΣ   ΠΑΛΗΣ   ΚΑΙ   ΤΟΥ   ΑΓΩΝΑ   ΓΙΑ    ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ    ΑΥΤΗΣ     ΤΗΣ    ΚΑΤΟΧΗΣ.

ΟΧΙ   ΟΜΩΣ   ΤΗΝ   ΗΜΕΡΑ  ΤΗΣ   ΕΘΝΙΚΗΣ    ΕΠΕΤΕΙΟΥ . ΑΥΤΟ   ΕΙΝΑΙ   ΟΛΟ.  ΤΟΣΑ  ΛΟΓΙΑ -  ΤΟΣΑ    ΚΕΙΜΕΝΑ  -- ΤΟΣΗ  ΚΑΚΙΑ---  ΓΙΑ   ΑΥΤΟ   ΤΟ   ΑΠΛΟ  .

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

ΣΕΒΟΜΕ   ΤΗΝ   ΟΠΟΙΑ   ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ   ΑΠΟΨΗ  ΚΑΙ   ΤΕΛΕΙΩΝΩ    Μ ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΘΕΜΑ   ΚΑΙ  ΤΟ  ΚΛΕΙΝΩ   ΕΔΩ  .ΑΛΛΑ   ΝΟΜΙΖΩ   ΟΤΙ    ΒΙΑΣΤΗΚΑΝΕ    ΟΛΟΙ    ΤΟΥΣ  ΝΑ  ΜΕ    ΚΡΙΝΟΥΝ  .

.ΜΑΚΑΡΙ  ΝΑ  ΚΡΙΝΕΤΕ  ΤΟΣΟ  ΓΡΗΓΟΡΑ  ΚΑΙ   ΤΟΥΣ   ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ   ΠΟΥ    ΨΗΦΗΣΑΤΕ Ή  ΘΑ   ΨΗΦΗΣΕΤΕ   ΣΤΙΣ   ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ   ΕΚΛΟΓΕΣ  ΟΠΩΣ   ΚΡΙΝΑΤΕ    ΕΜΕΝΑ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ



ΑΓΑΠΗΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΧΑΙΡΟΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ , ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΟΝΙΜΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.

ΠΑΝΤΑ    ΛΟΙΠΟΝ    ΕΙΧΑ   ΩΣ    ΑΡΧΗ    ΚΑΙ    ΑΥΤΗΝ    ΤΗΝ    ΣΤΙΓΜΗ    ΜΙΛΩ   ΜΕ   ΤΗΝ    ΠΙΟ    ΣΠΟΥΔΑΙΑ    ΙΔΙΟΤΗΤΑ    ΠΟΥ   ΜΠΟΡΕΙ   ΝΑ   ΕΧΕΙ    ΚΑΠΟΙΟΣ :
 
 ΑΥΤΗΝ   ΤΟΥ    ΑΠΛΟΥ    ΕΝΕΡΓΟΥ   ΔΗΜΟΤΗ    ΤΟΥ   ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ , ΣΑΝ    ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ    ΣΑΣ    ΔΗΛΑΔΗ,   ΝΑ    ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ   ΤΙΣ    ΘΕΣΕΙΣ    ΜΟΥ     ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ     ΚΑΙ     ΣΑΦΗΝΕΙΑ     .ΞΕΚΑΘΑΡΑ     ΚΑΙ      ΣΤΑΡΑΤΑ.

ΚΑΙ   ΠΑΝΤΑ   ΤΟ    ΕΚΑΝΑ    ΒΑΖΟΝΤΑΣ    ΤΟ    ΟΝΟΜΑ    ΜΟΥ    ΚΑΤΩ    ΑΠΟ    ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ- ΘΕΣΗ     ΠΟΥ    ΑΝΕΦΕΡΑ    ΧΩΡΙΣ    ΝΑ    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ   ΤΗΝ    ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ   ΘΑ    ΜΠΟΡΟΥΣΕ    ΝΑ    ΜΟΥ    ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ    ΤΟ     ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ    ΕΧΩ    ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ    ΚΑΝΕΝΑΝ,   ΔΕΝ     ΕΧΩ    ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ     ΑΠΟ     ΚΑΝΕΝΑΝ , ΔΕΝ     ΜΕ "ΚΡΑΤΑ" ΚΑΝΕΙΣ    ΠΟΛΙΤΙΚΑ     ΚΑΙ     ΔΕΝ     ΧΡΩΣΤΩ     ΤΙΠΟΤΑ    ΚΑΙ    ΣΕ    ΚΑΝΕΝΑΝ     ΣΤΗΝ     ΜΕΧΡΙ    ΤΩΡΑ    ΔΙΑΔΡΟΜΗ    ΜΟΥ    ΚΑΙ    ΘΕΛΩ    ΝΑ     ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ     Σ ΑΥΤΟ.!!!!  ΓΙ   ΑΥΤΟ  ΚΑΙ   ΛΕΩ  ΜΕ    ΘΑΡΡΟΣ   ΤΗΝ    ΓΝΩΜΗ    ΜΟΥ ΜΕ    ΜΟΝΑΔΙΚΟ    ΚΡΙΤΗΡΙΟ  ΤΗΝ    ΑΛΗΘΕΙΑ .

ΔΕΝ   ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ   ΑΛΛΟΝ   ΚΑΙ   ΤΙΠΟΤΑ   ΑΛΛΟ   ΠΑΡΑ  ΜΟΝΟ   ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ   ΜΟΥ , ΤΗΝ   ΓΝΩΜΗ  ΜΟΥ  ΚΑΙ   ΤΙΣ    ΙΔΕΕΣ   ΜΟΥ   ΓΙΑ   ΤΙΣ   ΟΠΟΙΕΣ   ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΩ.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΙΣ   ΕΠΙΒΑΛΛΩ   ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ   ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ    ΑΠΟΨΗ    ΤΟΥ    ΚΑΘΕΝΟΣ. ΑΝ   ΜΠΟΡΩ   ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ   ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΣΥΝΟΛΟ   ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ   ΑΛΛΙΩΣ   ΘΑ   ΠΑΩ   ΣΠΙΤΙ   ΜΟΥ  ΚΑΙ   ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ   ΜΕ  ΚΑΤΙ  ΑΛΛΟ .

ΤΩΡΑ ΟΣΟ  ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ   ΧΤΕΣΙΝΗ   ΕΚΔΗΛΩΣΗ   ΩΦΕΙΛΩ   ΜΙΑ   ΕΞΗΓΗΣΗ:

ΤΗΝ   ΠΕΜΠΤΗ   22/3/2012   ΣΕ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΟΥ  ΕΙΧΕ  ΤΟ  Δ.Σ  ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ   ΜΕΤΑΞΥ   ΑΛΛΩΝ   ΚΑΙ   ΤΟ   ΘΕΜΑ   ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ   Ή   ΜΗ     ΣΤΕΦΑΝΟΥ   ΣΤΗΝ    ΕΚΔΗΛΩΣΗ    ΤΗΣ    25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.

ΣΑΝ    Δ.Σ    ΠΗΡΑΜΕ   ΤΗΝ   ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ   ΤΗΣ    25ης   ΜΑΡΤΙΟΥ    ΓΙΑΤΙ    ΘΕΩΡΟΥΜΕ    ΠΩΣ    Η   ΠΑΡΟΥΣΙΑ   ΜΑΣ ΕΚΕΙ   ΔΕΝ   ΕΧΕΙ    ΝΑ    ΚΑΝΕΙ    ΟΥΤΕ    ΜΕ    ΤΟΥΣ    ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ,ΟΥΤΕ    ΜΕ    ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ  .

  ΕΙΤΕ   ΑΥΤΟΣ   ΛΕΓΕΤΑΙ   ΜΠΟΥΡΑΙΜΗΣ    ΕΙΤΕ    ΠΑΠΠΟΥΣ  ,ΕΙΤΕ    ΣΑΒΒΑΣ , ΕΙΤΕ ΤΣΟΥΜΠΡΗΣ,  ΑΛΛΑ   ΓΙΑΤΙ    ΘΕΩΡΟΥΜΕ   ΟΤΙ    ΑΥΤΗ   Η   ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ   ΜΕΡΑ   ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ    ΑΠΟΔΟΣΗΣ    ΤΙΜΩΝ    ΚΑΙ   ΟΧΙ    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ    ΠΡΟΣ    ΤΟΥΣ   ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ   ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ    ΜΕΧΡΙ    ΕΣΧΑΤΩΝ    ΓΙΑ    ΤΗΝ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΙΑ    ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    ΚΑΙ    ΤΗΝ    ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ  ΤΗΣ    ΧΩΡΑΣ   ΜΑΣ.

( ΚΑΙ   ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΙΩΘΩ. ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ    ΩΣ   ΑΤΟΜΟ    ΟΤΙ    ΠΙΚΡΑΘΗΚΑ    ΕΧΤΕΣ     ΜΕ    ΤΑ       ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ .   ΕΙΝΑΙ     ΓΕΓΟΝΟΣ   ΟΤΙ    ΕΧΤΕΣ    ΗΜΟΥΝ    ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ     ΑΡΝΗΤΙΚΑ   ΜΕ    ΟΣΑ    ΕΖΗΣΑ .



   ΕΥΤΥΧΩΣ    ΟΜΩΣ    ΕΤΣΙ    ΕΙΝΑΙ    ΣΤΗΝ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .Η    ΠΡΟΣΦΟΡΑ   ΠΡΟΣ   ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ    ΕΙΝΑΙ    ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ    ΠΡΟΣΦΟΡΑ.ΚΑΙ     ΠΙΘΑΝΟΝ  ΝΑ    ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ  ΟΥΤΕ   ΜΕΤΑ   ΘΑΝΑΤΟΝ  .      ΙΣΩΣ    ΤΟ      ΕΙΔΑ   ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ,   ΠΡΑΓΜΑ    ΠΟΥ    ΟΠΩΣ    ΦΑΙΝΕΤΑΙ    ΔΕΝ    ΧΩΡΑΕΙ     ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ     ΔΙΑΛΟΓΟ. ΚΑΙ    ΑΥΤΟ    ΘΕΜΙΤΟ     ΕΙΝΑΙ  .  ΤΟ    ΔΕΧΟΜΕ. )

ΠΡΟΣ     ΑΥΤΗΝ     ΛΟΙΠΟΝ     ΤΗΝ     ΑΠΟΦΑΣΗ    ΤΟΥ   Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ     ΕΙΝΑΙ     ΣΥΜΦΩΝΗ    ΚΑΙ     ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ    ΚΑΙ    Η    ΔΙΚΗ ΜΟΥ    ΓΝΩΜΗ    ΚΑΙ     ΑΥΤΗΝ    ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ     ΜΕ     ΘΕΡΜΗ .

ΜΗΝ   ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ   ΕΠΙΣΗΣ   ΠΩΣ    ΟΛΕΣ   ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ   ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   ΜΕ   ΑΠΟΛΥΤΟ   ΣΕΒΑΣΜΟ   ΣΤΙΣ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ   ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ    ΑΠΟ   ΤΟ    ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ   ΤΟΥ    ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ PRIVE ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ .

ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΙΠΑ :

Ν Α Ι ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ --- Ν Α Ι ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ --- Ν Α Ι ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ---Ν Α Ι ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΛΛΑ  ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ    ΣΤΟΝ   ΚΑΘΕΝΑ   ΑΠΟ    ΕΜΑΣ    ΚΑΙ    ΜΕ   ΒΑΣΕΙ    ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ    ΜΑΣ    ΜΝΗΜΗ    ΚΑΙ   ΤΗΝ    ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ    ΤΟΥ    ΚΑΘΕΝΟΣ    ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ    ΚΑΙ   ΝΑ    ΚΡΙΝΕΙ    ΤΟΝ    ΧΡΟΝΟ    ΚΑΙ    ΤΟΝ    ΤΟΠΟ    ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ    ΠΟΥ    ΕΧΕΙ      ΕΠΙΛΕΞΕΙ.

Η   ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ   ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ     ΕΙΝΑΙ    Ο    ΔΙΑΛΟΓΟΣ , Ο   ΣΕΒΑΣΜΟΣ   ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ   ,Η     ΑΠΟΔΟΧΗ    ΤΗΣ     ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ     ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ .  ΜΕΓΑΛΩΣΑ     ΜΕ     ΑΥΤΕΣ    ΤΙΣ     ΑΡΧΕΣ     ΚΑΙ    ΤΙΣ     ΣΕΒΟΜΕ     ΑΠΟΛΥΤΑ.

ΣΕΒΟΜΕ     ΤΗΝ    ΑΠΟΨΗ   ΠΟΥ   ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ   ΠΑΡΑΠΑΝΩ    ΕΙΤΕ     ΣΥΜΦΩΝΩ    ΕΙΤΕ    ΔΙΑΦΩΝΩ     ΜΑΖΙ     ΣΑΣ.    ΕΞΑΛΛΟΥ    ΤΟ    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   ΑΥΤΟΥ    ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ    ΕΙΝΑΙ    ΠΙΟ    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ    ΑΠΟ    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ    ΑΛΛΟ :

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ   ΚΑΙ    ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΜΕ   ΑΠΟΨΕΙΣ     ΠΟΥ    ΜΠΟΡΕΙ   ΝΑ   ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ   ΣΤΗΝ    ΠΑΡΑΓΩΓΗ     ΝΕΩΝ    ΙΔΕΩΝ    ΚΑΙ   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ    ΓΙΑ ΕΝΑ    ΚΑΛΥΤΕΡΟ    ΑΥΡΙΟ.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
   
ΚΑΙ   ΠΑΛΙ   ΘΑ   ΣΕ    ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ     ΓΙΑΤΙ    ΜΕΣΑ    ΑΠΟ   ΑΠΟΡΙΕΣ    ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ    ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ    Ο    ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ    ΔΙΑΛΟΓΟΣ , ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ     Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,   ΤΗΝ    ΟΠΟΙΑ     ΟΧΙ     ΜΟΝΟ    ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ    ΑΛΛΑ     ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ     ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ      ΓΙ ΑΥΤΗΝ.


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΕΝΑΣ   ΑΠΛΟΣ   ΔΗΜΟΤΗΣ   ΚΑΙ    ΕΝΕΡΓΟΣ    ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΟΥ    ΟΙΚΙΣΜΟΥ    ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   ΤΟΥ   ΔΗΜΟΥ   ΦΥΛΗΣ

   ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ