Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σεβασμό στις παραδόσεις της 25ης Μαρτίου από τη δημοτική κοινότητα Φυλής

πηγη: www.doxthi.gr
Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας στην δημοτική κοινότητα Φυλής, μια περιοχή όπου ακόμα και σήμερα τηρούνται στο ακέραιο ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Τσολιάδες και γριζοφόρες έδωσαν τον απαραίτητο πανηγυρικό τόνο της ημέρας ενώ κυρίαρχα στοιχεία αποτέλεσαν η παρέλαση των μαθητών από σχολεία της κοινότητας καθώς και η τιμή που επεφύλαξαν κλήρος και επίσημοι στους ήρωες και τον αγωνιστή της περιοχής, οπλαρχηγό Μελέτη Βασιλείου.


Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη τόνισε πως όσα χρόνια και αν περάσουν, η 25η Μαρτίου θα παραμένει η κορυφαία, μοναδική και ταυτόχρονα διπλή γιορτή για κάθε Έλληνα, για κάθε χριστιανό. «Ως χριστιανοί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και ως Έλληνες γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό του έθνους μας, αφού την ίδια αυτή ημέρα διάλεξαν οι πρόγονοί μας να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στον Τούρκο κατακτητή» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κα Πίνη.

Αναφερόμενη στους ήρωες της επανάστασης, επεσήμανε ότι με τον αγώνα τους έγραψαν με χρυσά γράμματα της ιστορία της εθνικής παλιγγενεσίας και υπογράμμισε ότι αυτόν τον αγώνα για την πατρίδα, την πίστη, την ελευθερία και τα ιδανικά, τιμούν οι Έλληνες σήμερα.