Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλεία στη Φυλή

πηγη: fylarhos.gr
Οι δύο δράστες κατείχαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα (1) μνημείο κόρης αρχαϊκών χρόνων, ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας, που σκόπευαν να πουλήσουν έναντι 500.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Τρίτης, 27 Μαρτίου, στη Φυλή (Χασιά) από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί γιατί κατείχαν παράνομα, από κοινού σε ποιμνιοστάσιο του ενός κατηγορουμένου, ένα (1) μνημείο κόρης («πεπλοφόρος»), αρχαϊκών χρόνων (520 π.χ.),το ύψος του οποίου είναι περίπου 1,20μ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες αναζητούσαν αγοραστές, με σκοπό να το διαθέσουν αντί του χρηματικού ποσού των 500.000 ευρώ.
Το κατασχεθέν εύρημα επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αποφάνθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και πως πρόκειται για αντικείμενο μοναδικό, με ανεκτίμητη ιστορική και αρχαιολογική αξία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.