Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ OIKONOMIKA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

πηγη: fylarhos.gr
Το μπαλάκι στον επόμενο Υπουργό Εσωτερικών έριξε ο Τάσος Γιαννίτσης, στη συνάντησή του με τους Δημάρχους της Αττικής, το μεσημέρι της Τρίτης, 27 Μαρτίου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επανέλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα δοθούν τα 450 εκατομμύρια, δήλωσε ότι η αιφνίδια μείωση των ΚΑΠ θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογές και αναφέρθηκε στις λύσεις σε θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που δίνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου. Οι Δήμαρχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας στο πλευρό τους και τους εργαζομένους, αφού οι Δήμοι ήταν κλειστοί από τις 11 μέχρι τις 3. Κατά τη συνάντηση ζήτησαν από τον Τάσο Γιαννίτση και τον Πάρι Κουκουλόπουλο τα εξής:

1) Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων να αποδίδονται όπως προβλέπεται από τον Προϋπολογισμό και όχι μειωμένοι κατά 15% όπως συνέβη απροειδοποίητα τον Φεβρουάριο.

2) Να διασφαλιστούν τα 450 εκατομμύρια για την Αυτοδιοίκηση που δεν έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό.

3) Να αποδοθούν οι παρακρατηθέντες στο παρελθόν πόροι των Δήμων.

4) Να αντιμετωπιστούν θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.

Οι Δήμαρχοι της Αττικής θα συζητήσουν τις εξελίξεις αυτές σε νέα Συνέλευση τους, την Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 13:00 στα γραφεία της ΠΕΔΑ.