Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κατηγορηματικό "όχι" της Σταυρούλας Δήμου σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη Δυτική Αττική

Την έντονη και κατηγορηματική αντίθεση της – ακόμα και ως σκέψη - στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στη Δυτική Αττική, γεγονός που θα επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση στην ήδη επιβαρημένη περιοχή, εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τις θέσεις της κας Δήμου υποστήριξαν πλήρως οι παριστάμενοι δήμαρχοι Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος και Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, επισημαίνοντας εκ νέου την ανάγκη να σταματήσει η Δυτική Αττική να θεωρείται ως η «πίσω αυλή της Αθήνας».
Η κυρία Δήμου τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Δυτική Αττική. Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση και δεν μπορεί να αποτελεί πάντα την εύκολη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αττική. Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου θα υποβαθμίσει περεταίρω την περιοχή κάνοντάς την “καταφύγιο νομιμότητας” των λαθρομεταναστών. Σεβόμαστε τους μετανάστες με πολλούς από τους οποίους συμβιώνουμε, αλλά απαιτούμε από την πολιτεία τον ελάχιστο σεβασμό στην πιο αδικημένη περιοχή του λεκανοπεδίου»

Υπενθυμίζεται ότι την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο πρόγραμμα δημιουργίας τριών Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική αποφάσισε, κατά πλειοψηφία και εν μέσω έντασης το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με δύο απαραίτητες προϋποθέσεις: να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλες οι απαιτήσεις ασφαλείας και να τηρηθεί ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των ανθρώπων που θα μεταφερθούν εκεί.

Παράλληλα, σε προσεχή συνεδρίασή του θα προτείνει προς τα συναρμόδια Υπουργεία τους κατάλληλους χώρους για την εγκατάσταση αυτών των κέντρων ενώ ζητά από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) συγκεκριμένες προτάσεις για τη χωροθέτηση των Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαιρέτισε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, επαναλαμβάνοντας ότι θα δημιουργηθούν με διαδικασίες-εξπρές τρία παρόμοια κέντρα σε κάθε περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας. «Ευελπιστώ την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας. Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δημιουργεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη στην ελληνική κοινωνία. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών» πρόσθεσε

Αντιδράσεις εξέφρασαν τα κόμματα. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να παρουσιάσουν τους μετανάστες ως τους αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.