Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

"Ότι δώσαμε, δώσαμε" φέρεται να είπε ο Τάσος Γιαννίτσης στους δημάρχους

πηγη: www.doxthi.gr
Εντός των πεπερασμένων δυνατοτήτων της κυβέρνησης καλούνται να κινηθούν οι δήμοι σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους. Αυτό κατέστησε σαφές ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), το μεσημέρι στο υπουργείο. Ο κ. Γιαννίτσης επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να συνεργασθεί με τους δήμους, όπου αυτό είναι δυνατόν. Τόνισε, ωστόσο, ότι για κάθε αύξηση πόρων σε οποιονδήποτε τομέα της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να αφαιρεθούν χρήματα από κάποιον άλλο τομέα.
Σε ό,τι αφορά στα θεσμικά ζητήματα, ο υπουργός επισήμανε ότι λύνονται σε ικανοποιητικό βαθμό από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως σημειώθηκε κατά τη συνάντηση, τα 300 εκατ. ευρώ- από τα 450 που ζητούν οι δήμοι- έχουν ήδη εγγραφεί και εξασφαλιστεί.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση κατά 15% στη μηνιαία χρηματοδότηση για τη λειτουργία των δήμων (ΚΑΠ), ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος φέρεται να άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί, ίσως, μετά τον Μάιο και τις επερχόμενες εκλογές. Από την πλευρά της, η ΠΕΔΑ εμφανίζεται μη ικανοποιημένη από τη συνάντηση, καθώς όπως τονίζει για άλλη μια φορά, παραπέμπεται ουσιαστικά για την επίλυση των οικονομικών αιτημάτων της στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφέρει ότι στηρίζει τη συλλογική αντίδραση σύσσωμης της αυτοδιοίκησης και επισημαίνει ότι, «σε μια περίοδο έντονης κρίσης, κατά την οποία ο κοινωνικός ρόλος των δήμων καθίσταται όλο και πιο σημαντικός, η απάντηση δεν μπορεί να είναι λιγότεροι πόροι για την Αυτοδιοίκηση. Αντιθέτως, το αίτημα για ενίσχυση των κοινωνικών δομών, για απλούστευση των διαδικασιών και για καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, γίνεται σήμερα ακόμη πιο επιτακτικό. Το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, δυστυχώς, δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΑΜΠΕ