Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση για τα ζώα με Καραγκιόζη και πολλές εκπλήξεις από το Φιλοζωικό Φυλής


Ο Φιλοζωικός Πολιτιστικός
 Σύλλογος ΦΥΛΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα, διοργανώνει γιορτή για τα μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά στις 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα 18:00 στο 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – Πίνδου & Αλιάκμονος.
Ο βετεράνος Καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος, μαζί με το γιο και συνεχιστή της τέχνης του Κώστα, σε

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Θα σφραγιστεί το ακατοίκητο σπίτι – χωματερή στο Πανόραμα Άνω Λιοσίων(βίντεο)



Αναδημοσίευση από Δυτική 'Οχθη
Την άμεση αντίδραση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Καθημερινότητας Μιχάλη Οικονομάκη, προκάλεσαν οι καταγγελίες των κατοίκων του Πανοράματος σχετικά με ακατοίκητο, εδώ και πολλά χρόνια, σπίτι της περιοχής το οποίο αποτελεί μια μικρή και επικίνδυνη χωματερή.
Πρόκειται για οίκημα στο οποίο ζούσε μια καλόγρια και είναι εγκαταλελειμμένο, τουλάχιστον 8 χρόνια, από τότε που απεβίωσε. Η κατάσταση μέσα στο χώρο του οικήματος είναι οικτρή, με σκουπίδια, μπάζα και ψόφια ζώα ενώ σημαντικό κομμάτι του είναι έτοιμο να καταρρεύσει

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο»




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ε.Σ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής σε συνεργασία με την Αττική Οδό και την εταιρία λειτουργίας Αττικές Διαδρομές πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και επιμέρους θέματα

Ενημερωτικό διήμερο - προληπτικές εξετάσεις για Κύφωση, σκολίωση



Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

2ήμερο Δωρεάν προληπτικού ελέγχου & ενημέρωση στον Δήμο Φυλής
Κύφωση, σκολίωση ,Πελματογραφήματα

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα υπό την αιγίδα  του Δήμου Φυλής και σε συνεργασία με τον Όμιλο Ολυμπιακών Αθλημάτων Φυλής ΦΕΡΕΝΙΚΗ σας  προσκαλούν να συμμετάσχετε στην εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία που διοργανώνουν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30  Νοεμβρίου 2014 στο Α  ΚΑΠΗ επί της Λεωφ. Φυλής 165 .

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την κύφωση-σκολίωση, το πελματογράφημα,  την πρόληψη και πολλά άλλα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων κύφωσης-σκολίωσης και

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα θέρμανσης στα 5ο Δημοτικό - 5ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με το ζήτημα λειτουργίας της θέρμανσης που ανέκυψε σήμερα Τρίτη 25 Νοεμβρίου στο 5 Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων και στο 5 Νηπιαγωγείο που έχουν κοινό σύστημα θέρμανσης, αυτό οφείλεται σε κόλλημα του κυκλοφορητή που είχε παρουσιαστεί από την περσινή σχολική χρονιά, χωρίς ωστόσο, να έχει γνωστοποιηθεί το πρόβλημα, στη νέα Διοίκηση του Δήμου Φυλής.

Θεοδόσης Δρόλιας: «Χωρίς πετρέλαιο, τέλη Νοεμβρίου, τα σχολεία του δήμου Φυλής»


     ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, δημοτικός σύμβουλος,Θεοδόσης Δρόλιας.
Στην καταγγελία ότι οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Φυλής δεν έχουν προμηθευτεί με πετρέλαιο και ενώ βρισκόμαστε στην εκπνοή του Νοεμβρίου, προχώρησε με δήλωσή του ο  υπεύθυνος Παιδείας της παράταξης 
Στη δήλωσή του ο κ. Δρόλιας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση του 5ου Νηπιαγωγείου.

   

  Το νηπιαγωγείο όπως και το δημοτικό σχολείο ανήκουν στην πρωτοβάθμια δωρεάν παιδεία.  Στο δημοτικό όπου τα βασικά εργαλεία  είναι τα βιβλία η κεντρική διοίκηση τα παραχωρεί δωρεάν  στους μαθητές . Σε αντίθεση, στο νηπιαγωγείο,  τα βασικά εργαλεία είναι υποχρεωμένοι να τα αγοράζουν οι γονείς επειδή τα τελευταία χρόνια η επιχορήγηση τους έχει μειωθεί δραματικά.
   Για τον παραπάνω λόγους  ο Σύλλογος Πανοράματος προχωρά σε λαχειοφόρο , με σκοπό όλα τα έσοδα να διατεθούν  για την αγορά υλικών που έχει ανάγκη το 5ο νηπιαγωγείο που βρίσκεται στην περιοχή μας .
    Η τιμή του κάθε λαχνού ανέρχεται στην τιμή του 1€ και θα διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και την ημέρα της κλήρωσης στα γραφεία του συλλόγου για όποιον ενδιαφέρεται να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια.

  Η κλήρωση της λαχειοφόρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19/11/14 και ώρα 8.00 μ.μ.  στα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία  Άνοιξης.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Λειτουργεί, από τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, το Κολυμβητήριο του Δήμου Φυλής



Σε κανονική λειτουργία τέθηκε, από το πρωί της Δευτέρας, 3 Νοεμβρίου, το Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων. Οι εγγραφές έχουν αρχίσει από τη προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζονται. «Στόχος της διοίκησης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού είναι να λειτουργήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Μαυροειδής και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες δε σταματούν εδώ.
«Το μεγάλο στοίχημα είναι η συνεχής κι απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη μείωση του κόστους λειτουργίας του. Η λύση του πετρελαίου για τη θέρμανση του νερού είναι οικονομικά ασύμφορη και μελετάμε όλα τα σενάρια για την αντικατάστασή του. Εξετάζουμε τη λύση του φυσικού αερίου και του υγραερίου, ενώ ήδη έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων για την εξοικονόμηση ενέργειας στη λειτουργία της μικρής πισίνας και στα μπάνια των αθλουμένων. Έχουμε επίσης παραλάβει το ισοθερμικό κάλυμμα (κουβέρτα) για την εξοικονόμηση ενέργειας στην πισίνα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη λύση, που θα καταστήσει οικονομικά βιώσιμο το κολυμβητήριο. Τέλος, η Τεχνική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης του Κολυμβητηρίου, που αποτελεί προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία του και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα και σε αυτό τον τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού.  


Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Εγγραφές απόρων στην Κοινωνική Υπηρεσία


Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 οι εγγραφές απόρων στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. Ημερομηνία λήξης των αιτήσεων ορίζεται η Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται προκειμένου να οριστούν οι ωφελούμενοι δημότες για τις διατακτικές που θα διανεμηθούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι κάποιος δικαιούχος, είναι να έχει κάρτα ανεργίας

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Άμεση ανταπόκριση του Μαρίνου Σαρλά στο αίτημα του Συλλόγου.

       
   
   Τα αιτήματα των κατοίκων του Πανοράματος, που είχαν μαζευτεί μέχρι την Τετάρτη 29-10-14, προωθήθηκαν από το Πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Κοψαχείλη, την Παρασκευή 31-10 ,στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φυλής.
     Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισμού Μαρίνος Σαρλάς ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα και το πρωί της Τρίτης 4-11 έστειλε το ειδικό καλαθοφόρο του δήμου. Σύμφωνα με τα αιτήματα των κατοίκων οι ηλεκτρολόγοι του δήμου προέβηκαν στην αντικατάσταση περίπου 30 καμένων λαμπτήρων στα διάφορα σημεία του Πανοράματος . 

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση των μελών του συλλόγου



    Τα γραφεία του συλλόγου θα είναι ανοικτά κάθε Τετάρτη από τις 18.30 μέχρι τις 21.00 .
   Σας περιμένουμε να ακούσουμε τις απόψεις σας ή τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη γειτονιά σας ώστε να μεταφερθούν προς τους αρμόδιους  του δήμου μας.
      Σας περιμένουμε επίσης να συζητήσουμε και τις προτάσεις σας για μελλοντικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από το σύλλογο μας. 
Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. 
ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πρόταση του Συλλόγου προς το Ο.Α.Σ.Α



Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, την Τετάρτη 22-10-14, ενημέρωση των κατοίκων του Πανοράματος  για τις προτάσεις του Ο.Α.Σ.Α. σχετικά με τις  τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών . Από την συζήτηση που ακολούθησε βγήκαν οι προτάσεις των κατοίκων που θα έπρεπε να σταλούν  στο Δήμο Φυλής και στον Ο.Α.Σ.Α. 

Το έγγραφο με τις προτάσεις του Ο.Α.Σ.Α. θα το βρείτε ΕΔΩ