Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Θα σφραγιστεί το ακατοίκητο σπίτι – χωματερή στο Πανόραμα Άνω Λιοσίων(βίντεο)



Αναδημοσίευση από Δυτική 'Οχθη
Την άμεση αντίδραση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Καθημερινότητας Μιχάλη Οικονομάκη, προκάλεσαν οι καταγγελίες των κατοίκων του Πανοράματος σχετικά με ακατοίκητο, εδώ και πολλά χρόνια, σπίτι της περιοχής το οποίο αποτελεί μια μικρή και επικίνδυνη χωματερή.
Πρόκειται για οίκημα στο οποίο ζούσε μια καλόγρια και είναι εγκαταλελειμμένο, τουλάχιστον 8 χρόνια, από τότε που απεβίωσε. Η κατάσταση μέσα στο χώρο του οικήματος είναι οικτρή, με σκουπίδια, μπάζα και ψόφια ζώα ενώ σημαντικό κομμάτι του είναι έτοιμο να καταρρεύσει
απειλώντας παρακείμενα σπίτια. Επιπλέον, αποτελεί εστία μόλυνσης και απειλή για τη δημόσια υγεία, κίνδυνος που διπλασιάζεται καθώς δίπλα παίζουν μικρά παιδιά.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η κάτοικος της περιοχής Μίνα Μανώλη, η οποία ενημέρωσε προφορικά τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και κινητοποίησε τους αρμόδιους ενώ επίσημο αίτημα στο δήμο για την επίλυση του προβλήματος απηύθυνε το Δ.Σ. του εξωραϊστικού συλλόγου του Πανοράματος.
Το πρωί ο κ. Οικονομάκης επισκέφθηκε μαζί με το διευθυντή καθαριότητας του δήμου Ανδρέα Σπυρόπουλο το εγκαταλελειμμένο οίκημα, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί.
Όπως τόνισε ο Μιχάλης Οικονομάκης στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ο χώρος είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να καθαριστεί με χειρωνακτική εργασία ενώ εξαιρετικά δύσκολο είναι να εισέλθουν, υπό τις παρούσες συνθήκες και τα μηχανήματα του δήμου. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να κατεδαφιστεί, να μαζευτούν τα μπάζα και να μπουν τα μηχανήματα.
«Το σημαντικότερο είναι, ωστόσο, ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε ιδιωτικό χώρο, χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Θα γίνει η επαφή με την Πολεοδομία, θα αναζητηθούν τυχόν κληρονόμοι του οικήματος και μετά θα χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο και θα μπούμε στη διαδικασία κατεδάφισής του» σημείωσε
Πρόσθεσε, επίσης, ότι σε συνεννόηση με την Πολεοδομία θα λάβει μέτρα για την επικινδυνότητα του κτίσματος, προχωρώντας τις διαδικασίες σφραγίσματος του χώρου.