Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Επιτάχυνση διαγωνισμών για τέσσερις μονάδες στερεών αποβλήτων


Επιτάχυνση της προκήρυξης των διαγωνισμών για τέσσερις μονάδες διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Αττική ανακοίνωσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μυταράκη. Πρόκειται για τις μονάδες σε Γραμματικό, Κερατέα, Φυλή και Άνω Λιόσια, δυναμικότητας 1,35 εκατομμυρίων τόνων αποβλήτων ετησίως. Οι ανάδοχοι εκτιμάται πως θα προκύψουν τον Ιανουάριο του 2013, ενώ η κατασκευή θα ολοκληρωθεί σε 12-15 μήνες απο τη στιγμή που θα αρχίσουν τα έργα. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι υποδομές και οι μονάδες να παραδοθούν μέχρι το 2015, προκείμενου να μην χαθούν τα 450 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων. Η συμμετοχή των ιδιωτών στην κατασκευή των έργων θα ανέλθει στο 50%. Για να επιταχυνθεί το έργο και προκείμενου να μην επιβληθούν τα πρόστιμα που εκκρεμούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι συναρμόδιοι υπουργοί θα έχουν επικοινωνία με εκπροσώπους της Δικαιοσύνης για να επιτύχουν δικονομικό Fast Track, ώστε να υπερκεραστούν τα εμπόδια. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, διαβεβαίωσε ότι κανένας απο τους υπαλλήλους που εργάζονται ήδη στην καθαριότητα δεν θα χάσει τη θέση του, καθώς θα δημιουργηθούν χίλιες νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας. Πάντως, σύμφωνα με τους υπουργούς, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μειωθεί το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων για τον πολίτη, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 45 ευρώ ανά τόνο. 
http://www.skai.gr/news/environment/article/215713/epitahunsi-diagonismon-gia-tesseris-monades-diaheirisis-stereon-apovliton/