Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ρεπορτάζ του Σκαϊ για το πρόβλημα των ΧΥΤΑ σε Φυλή και Κερατέα (Video)

      Ολόκληρη απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Πρόεδρου εδώ :

      Video  Πηγή  : skai.gr

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε κοινές συναντήσεις εκπροσώπων Εξωραϊστικών – Πολιτιστικών Συλλόγων και άλλων φορέων του Δήμου Φυλής, συζητήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

·         Εκφράζουμε ανυποχώρητα την απόφασή μας προς κάθε κατεύθυνση ,ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την υποβάθμιση της περιοχής μας, δεν επιτρέπουμε πλέον να κινδυνεύει άλλο η υγεία των παιδιών & γενικά των οικογενειών μας, που ήδη εδώ και 50 χρόνια υπομένουμε την ακατάπαυστη διεύλεση απορριμματοφόρων και παραμονή της χωματερής μέσα στα σπίτια μας.
·         Θέση μας είναι:  Με δεδομένο ότι σε λιγότερο από 2,5 χρόνια ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει λόγω κορεσμού, να απομακρυνθούν και οι άλλες εγκαταστάσεις που υπάρχουν  στον χώρο του ΧΥΤΑ και να μην εγκατασταθεί κανένα νέο εργοστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών στην περιοχή.
Είναι μονόδρομος πλέον η εκπόνηση νέου  Εθνικού /Περιφερειακού    Σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων, με κύριο άξονα
την διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση.

  • Ζητάμε  από το Δημοτικό Συμβούλιο  Δήμου Φυλής ,να ενεργήσει άμεσα για την σύσταση Επιτροπής  Ελέγχου  των περιβαλλοντολογικών όρων  για  την λειτουργία του ΧΥΤΑ και των εργοστασίων ανακύκλωσης. Στην Επιτροπή αυτή να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Συλλόγων του Δήμου. Σκοπός είναι οι τακτικές μετρήσεις του αέρα που αναπνέουμε, (η δυσωδία πλέον φθάνει στο απροχώρητο πολλές ώρες την ημέρα) και ο έλεγχος τήρησης των  περιβαλλοντολογικών όρων λειτουργίας από  το  εργοστάσιο  κομποστοποίησης  σκουπιδιών  και μηχανικής ανακύκλωσης.

  • Ζητάμε  παράλληλα με το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ, λόγω κορεσμού, να αρχίσουν από τώρα έργα αυτονόητης απορρύπανσης - αποκατάστασης & ανάπλασης του χώρου.

  • Ζητάμε να γίνει έλεγχος της  αδείας λειτουργίας και των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του  εργοστασίου ΔΕΗ στα όρια του ΧΥΤΑ καθώς υπάρχουν  υπόνοιες-πληροφορίες  για απόρριψη επικινδύνων αποβλήτων ( τοξικά clophen κλπ).

  • Ζητάμε  να προγραμματισθεί επίσκεψη στον χώρο του ΧΥΤΑ και των  άλλων εγκαταστάσεων (όπως ΕΜΑΚ ,αποτεφρωτήρας , κλπ)  που λειτουργούν,  αντιπροσωπεία από εκπροσώπους των Συλλόγων, ώστε να δουν και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας  τους.

Εμείς , συναισθανόμενοι, την ανάγκη των συμπολιτών μας , για καλύτερες συνθήκες  ζωής στην περιοχή μας, την διαφύλαξη της υγείας και προστασία της περιουσία μας, με όσα παραθέτουμε παραπάνω, θα διεκδικήσουμε δυναμικά  την  απομάκρυνση οποιασδήποτε διαχείρισης απορριμμάτων και την πλήρη αποκατάσταση και ανάπλασή της περιοχής μας. 

Το ψήφισμα βρίσκεται ολόκληρο στην παρακάτω διεύθυνση:
http://panoramafilis.blogspot.com/2011/04/k.html