Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Με λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Φυλής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Φυλής για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Οι εκδηλώσεις ξεκινησαν από νωρίς το πρωί με την πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Φυλής.
Στη δημοτική κοινότητα Άνω Λιοσίων πραγματοποιήθηκε η τελετή δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντων των ιερέων των τοπικών ενοριών, παρουσία εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής, του Δημάρχου Φυλής, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημάρχων, των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων απο τις πολιτικές, στρατιωτικές, αστυνομικές και δημοτικές αρχές, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.
Μετά το πέρας της δοξολογίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων Αγωνιστών στην πλατεία Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.
Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου και ακολούθησαν το παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης, τα σχολεία της περιοχής, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι.
Στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου, η δοξολογία τελέστηκε στην εκκλησία Παναγία Γρηγορούσα ενώ η κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία στο Μνημείο Πεσόντων. Μαθητές, φορείς και Σύλλογοι παρέλασαν στην οδό Παναγίας Γρηγορούσης με κατάληξη στο Μνημείο «Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», όπου και κατατέθηκε στεφάνι.
Τέλος, στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, η δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και αφού εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας ενώ κατατέθηκε στεφάνι και στον ανδριάντα του Καπετάν Μελέτη.

O   σύλλογος μας  ώς  ελάχιστο  δείγμα  φόρου   τιμής  στους   ήρωες  της   Ελληνικής   Επανάστασης   του   1821   συμμετείχε  με    κατάθεση   στεφάνου  στο  μνημείο  Πεσόντων  Αγωνιστών.