Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Κωλυσιεργία του δήμου Φυλής ξεσηκώνει τους κατοίκους του Πανοράματος

Πηγή: http://doxthi.gr/
Την οργή των κατοίκων του Πανοράματος Άνω Λιοσίων έχει προκαλέσει η κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής Φυλής, να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να πάρει πίσω από οικογένεια τσιγγάνων δημοτικό ακίνητο, στο οποίο βρίσκονται παράνομα. Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, μετά την αγορά του ακινήτου από τον τότε δήμαρχο Νίκο Παπαδήμα, η οικογένεια των τσιγγάνων που το πούλησε στο δήμο εξακολουθεί να ζει μέσα σε αυτό και ο δήμος δείχνει αδύναμος να εφαρμόσει τα νόμιμα.
Αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση στα άκρα εμφανίζονται οι κάτοικοι του Πανοράματος και μια πρώτη γεύση έδωσαν με την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στο δημοτικό συμβούλιο. Οι ίδιοι αισθάνονται ότι η διοίκηση Παππού τους κοροϊδεύει, αφού πριν, περίπου, ένα χρόνο αποφάσισε τη διοικητική αποβολή (δηλαδή την άμεση αποχώρηση των ενοίκων) του καταπατηθέντος δημοτικού ακινήτου και έκτοτε κωλυσιεργεί συστηματικά.
Το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών Κυδωνίας και Μενεξέδων, στο Ο.Τ. 1603, αγοράστηκε από τον πρώην δήμο Άνω Λιοσίων το 2001 έναντι του ποσού των 19.850.700 δραχμών. Ιδιοκτήτες του ήταν
οικογένεια τσιγγάνων, τους οποίους ο δήμος αποζημίωσε αλλά εκείνοι δεν έφυγαν ποτέ από αυτό. Τουναντίον, σήμερα κατοικούν εκεί τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Επί 15 ολόκληρα χρόνια, ο δήμος δε μπήκε καν στη διαδικασία να διεκδικήσει το ακίνητο που του ανήκει από την οικογένεια των Ρομά, ούτε να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, προς όφελος των κατοίκων του Πανοράματος ή προς δικό του οικονομικό όφελος.
Το 2014, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης με δική του πρωτοβουλία, προχώρησε σε μεμονωμένη τροποποίηση, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ. 1603) πλατεία και κοινόχρηστο χώρο, με την αιτιολογία της «διατήρησης ισοζυγίου κοινόχρηστου χώρου».
Περίπου 15 μήνες μετά, η οικογένεια των Ρομά εξακολουθεί να μένει παράνομα στο ακίνητο ενώ, ύστερα από την πίεση των κατοίκων του Πανοράματος, ο Χρήστος Παππούς φέρνει στο Δ.Σ απόφαση για τη διοικητική αποβολή  της οικογένειας από το ακίνητο, την οποία χαρακτηρίζει αναγκαία καθώς οι τσιγγάνοι αρνούνται να αποχωρήσουν. Οι κάτοικοι θεωρούν ότι βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην απόδοση του οικοπέδου για τη δημιουργία πλατείας.
Ωστόσο, ένα χρόνο μετά την πράξη διοικητικής αποβολής από τη διοίκηση Παππού και παρά την πίεση του συλλόγου Πανοράματος, όχι μόνο το ακίνητο εξακολουθεί να μην έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου Φυλής αλλά, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, δεν έχει καν επιδοθεί η διοικητική αποβολή.
«Το οικόπεδο έχει χαρακτηριστεί πλατεία, την οποία οι κάτοικοι του Πανοράματος και τη χρειαζόμαστε και τη δικαιούμαστε. Ζητάμε να γίνει η αρχή, να αποδοθεί στο δήμο η περιουσία του και, στη συνέχεια, να γίνει κοινόχρηστος χώρος για τα παιδιά και τους κατοίκους της περιοχής. Ο μόνος που έκανε κάποια καλή κίνηση για την περιοχή ήταν ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης. Είναι απαράδεκτο να μην πράττει ο δήμος τα νόμιμα και μετά να καλεί τους πολίτες να είναι εκείνοι νομοταγείς» τονίζουν στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.

Πανόραμα, συνοικία, δήμος Φυλής, σύλλογος Πανοράματος Φυλής
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη διαμαρτυρία του συλλόγου Πανοράματος στο δημοτικό συμβούλιο