Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εκλογές την Κυριακή στον σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων

Εκλογές για την αλλαγή σκυτάλης γίνονται την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στον σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, τον πολυπληθέστερο σύλλογο της ευρύτερης περιοχής. Το απερχόμενο ΔΣ και ο πρόεδρός του Χρήστος Ρούσσας, μια χούφτα νέων αλλά δραστήριων ανθρώπων, μετά από 2 χρόνια διοίκησης, παραδίδουν έναν σύλλογο – κόσμημα, με πλούσια δράση και εξαιρετική μαρτυρία, φιλοδοξώντας το επόμενο διάστημα να τον φτάσουν ακόμα ψηλότερα...
Πρώτο μέλημα του προέδρου και των μελών του νέου ΔΣ, όταν ανέλαβαν τον σύλλογο Ηπειρωτών, υπήρξε η ενίσχυση της εξωστρέφειάς του και μια από τις πρώτες ενέργειες για να το κάνουν πράξη ήταν η μεταφορά του χώρου όπου στεγαζόταν, σε κεντρικό σημείο. Ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης έδωσε το πράσινο φως και τα γραφεία του συλλόγου, η αίθουσα διδασκαλίας αλλά και το βεστιάριο με τις παραδοσιακές φορεσιές μεταφέρθηκαν σε νέο χώρο στην είσοδο της πόλης, ο οποίος μετατράπηκε σε σημείο κατατεθέν των Ηπειρωτών της περιοχής.
Παράλληλα, αναζήτησαν από φίλους του συλλόγου τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προχώρησαν στην αγορά παραδοσιακών ενδυμάτων εξαιτίας της αύξησης των μελών των χορευτών, τηλεόρασης και air condition ενώ η αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής τους διέθεσε καρέκλες, τραπέζια, κομπιούτερ, φωτοτυπικό και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Σκαμαντζούρας τους χορήγησε επαγγελματική μικροφωνική.
Επόμενη ενέργεια ήταν η αύξηση της συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις και παραστάσεις εντός και εκτός πόλης, οι οποίες έφτασαν τις 51 μέσα σε 2 χρόνια! Από αυτές ξεχωρίζουν το Θέατρο Δώρα Στράτου, το Ίδρυμα Κακογιάννη, το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Λογοθεραπείας στο Cape Sounio, οι τρεις Πολιτιστικές Συναντήσεις Φορέων Δυτικής Αττικής και βεβαίως η συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του δήμου. Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ήταν όμως και οι δυο Ηπειρώτικες βραδιές του συλλόγου, με τους Πέτρο Λούκα Χαλκιά, Αντώνη Κυρίτση, Νίκο Φιλιππίδη και Παγώνα Αθανασίου.
Την ίδια ώρα, μεγάλη σημασία δόθηκε και στον κοινωνικό χαρακτήρα του συλλόγου, με τη δημιουργία της δικής του τράπεζας αίματος σε συνεργασία με το Θριάσιο Νοσοκομείο με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, την εξασφάλιση τροφίμων, τα οποία μοιράστηκαν σε οικονομικά ασθενέστερες ηπειρώτικες οικογένειες και το μοίρασμα δώρων Χριστούγεννα και Πάσχα στα μέλη των χορευτικών. Στο οικονομικό μέρος, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ έχουν να επιδείξουν αύξηση στο "ταμείο", παρά την πληθώρα των εκδηλώσεων και των παροχών τα δύο προηγούμενα χρόνια και παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να τακτοποιηθούν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες προηγούμενων ετών, όπως φορολογικές υποχρεώσεις και ανεξόφλητες πληρωμές.
Μείζον θέμα για τον σύλλογο παραμένει, ωστόσο, το θέμα της Στέγης Ηπειρωτών. Κατασκευαστικά λάθη καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη κατασκευή, για την οποία δεν μπορεί να γίνει διαγωνισμός προς κάποιο εργολάβο, καθυστέρησαν την ολοκλήρωσή της. Παρόλα αυτά, ο Χρήστος Ρούσσας δηλώνει αισιόδοξος. «Έχοντας την συμπαράσταση του ίδιου του δημάρχου αλλά και των υπηρεσιών του δήμου καταφέραμε, επίσημα πλέον, από την προηγούμενη εβδομάδα να τροποποιήσουμε και να μονιμοποιήσουμε, κατά κάποιο τρόπο, την Στέγη. Αναθέτουμε, λοιπόν, την ευθύνη στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και στον επόμενο δήμαρχο για να ολοκληρώσει το έργο. Βρισκόμαστε όμως πιο κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου μας» υπογραμμίζει.
Το πιο σημαντικό όμως, για τον νυν πρόεδρο του συλλόγου Ηπειρωτών είναι, «η καταλυτική αύξηση των μελών των χορευτικών ομάδων, που απαριθμούν 150 χορευτές σε έξι χορευτικά τμήματα και η εθελοντική τους προσφορά σε ότι τους έχει ζητηθεί από το ΔΣ».
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του συλλόγου από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και τα μέλη του καλούνται να δηλώσουν παρόντες, προκειμένου να δοθεί συνέχεια σε αυτήν την πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη που έχει δημιουργηθεί και εξελίσσεται διαρκώς...


πηγη:  http://doxthi.gr/topika/anw-liosia/5121-2013-11-28-20-18-09