Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δεύτερη φάση διαγωνισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων

Ξεκινά η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Βορειοανατολική Αττική, στην περιοχή του Γραμματικού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), εγκρίθηκε η πρόσκληση για συμμετοχή στον ανταγωνιστικό διάλογο, η οποία απευθύνεται στους υποψηφίους που προεπιλέχθηκαν κατά την πρώτη φάση.
Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό για διάστημα έως 27 έτη.
Οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.
Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.
Οι εταιρίες που θα κληθούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μετά και τις αποφάσεις του ΣτΕ είναι οι εξής:
- ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC
- ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ
- ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ – ΕΓΝΩΝ
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ
- J & P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Κατόπιν και των οριστικών αποφάσεων του ΣτΕ αναμένεται σύντομα και η έναρξη των τελικών φάσεων των διαγωνισμών και για τα υπόλοιπα έργα ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Αττική.