Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Εξαιρετικές τιμές στην υποδοχή των τιμίων λειψάνων. Συγκινημένος ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας

Με μεγαλοπρέπεια και όλες τις δέουσες τιμές η Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων υποδέχθηκαν στην είσοδο της πόλης τα τίμια λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης, καθώς και τμήμα του Τιμίου Ξύλου από το Σταυρό του Κυρίου και τμήμα από τον άραφο χιτώνα του Κυρίου από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Η έλευση των τιμίων λειψάνων έγινε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο ναός, με αφορμή τη συμπλήρωση 1.700 ετών από την υπογραφή του διατάγματος των Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκίας.
Στην πλατεία Συντριβανίου, στην είσοδο της πόλης τα τίμια λείψανα παρέλαβαν ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος και αντιπροσωπεία κληρικών, υπό τον πατέρα Αναστάσιο και την παρουσία πλήθους πιστών.






Ακολούθησε λιτανεία μέχρι τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην είσοδο του οποίου ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας παρέλαβε, με ιδιαίτερη τιμή, τα τίμια λείψανα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εκκλησία επικράτησε το αδιαχώρητο καθώς πλήθος πιστών έσπευσε να προσκυνήσει το ιερό σκεύος.

πηγη: doxthi.gr