Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Βαρέλι δίχως πάτο ο ΧΥΤΑ Φυλής. Και η Κόρινθος αποφάσισε την μεταφορά των σκουπιδιών στη Φυλή


sgourosΣε βαρέλι δίχως πάτο αναδεικνύεται ο ΧΥΤΑ Φυλής, ο οποίος θα δέχεται και επίσημα πλέον, τα σκουπίδια των δήμων Τρίπολης και Ερμιονίδας. Καταπατώντας κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής και επιβαρύνοντας με τρόπο ανεύθυνο και απροκάλυπτο ακόμα περισσότερο τους κατοίκους της Φυλής και της Δυτικής Αττικής, η Εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ έδωσε σήμερα το "πράσινο φως", κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, στην απόφαση της πολιτείας για την μεταφορά ενενήντα τόνων απορριμμάτων καθημερινά, από τους συγκεκριμένους δήμους.
Υποκριτικά και αφού έδωσε την έγκρισή του, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός, κάλεσε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής να πάρει θέση, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα των έξι μηνών, που έχει τεθεί και των ποσοτήτων που θα δέχεται ο ΧΥΤΑ, δεδομένου ότι -σύμφωνα με τις εισηγήσεις της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΔΣΝΑ- το κύτταρο απόθεσης των απορριμμάτων έχει διάρκεια ζωής έως δύο χρόνια.
Επιπλέον, ο κ. Σγουρός άδραξε την ευκαιρία να ζητήσει...παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπισθούν τα χρέη του ΕΔΣΝΑ, ύψους 76,2 εκ. ευρώ, και να προκαταβάλλονται τα οφειλόμενα από τους Δήμους τής Πελοποννήσου, ώστε να διασφαλίζεται η αποπληρωμή.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως,  άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και η... όρεξη αρκετών, αφούν πριν από λίγες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορίνθου αποφάσισε και αυτό τη μεταφορά των απορριμμάτων του στη Φυλή ενώ έπεται συνέχεια...