Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ   3/10/2012  ΚΑΙ ΩΡΑ  18.30 μμ  ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΣΑΒΒΑ  ΣΑΒΒΑ  ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ  ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  ΣΤΟ  ΠΛΑΙΣΙΟ  ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ  Η " ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ " ΜΕ ΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ,ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΑΣ  Ο Κ. ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ  ΔΗΛΩΣΕ  :



"Ξεκινήσαμε μια σειρά επαφών καταγράφοντας τα προβλήματα σε κάθε περιοχή και σε κάθε σύλλογο ξεχωριστά, προσπαθώντας όπου μπορούμε, να παρέμβουμε άμεσα, άλλοτε πιέζοντας τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, μέσα από τις διαδικασίες και τις αρμοδιότητες που μας παρέχει η εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. Φυλής. Όπου δεν μπορούμε άμεσα να κάνουμε κάτι, οι συνεργάτες μας στην αρμόδια επιτροπή της παράταξής μας, που εργάζονται για την σύνταξη του εκλογικού μας προγράμματος θα επεξεργαστούν τις πληροφορίες ώστε να αναπτύξουμε προτάσεις και λύσεις για κάθε πρόβλημα του Δήμου. Τα πράγματα δεν πάνε καλά κΙ έχει αρχίσει και μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την περιοχή μας που βλέπει να χάνει και τις τελευταίες του ευκαιρίες ΔΥΣΤΥΧΩΣ λόγω αδράνειας. Ο Δήμος δεν ενέταξε κανένα έργο του στο ΕΣΠΑ, ενέργεια που θα μπορούσε να δώσει ανάσα και αναπτυξιακή τροχιά στον δήμο αλλά και δουλειά σε ανέργους."

ΕΝΩ  ΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   ΗΤΑΝ  ΤΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΑ  :




Ασφάλεια
  Στις μέρες μας επιδεινώθηκε  ένα ακόμη πρόβλημα. Αυτό της Ασφάλειας. Κρούσματα ληστείας από την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ρομά, σε κατοίκους της περιοχής καταγγέλονται σε καθημερινή βάση. Ιδίως  έξω από το Αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων στο οποίο αναγκάζονται να περιμένουν πολλοί συνδημότες μας  περιμένοντας το 712 για να φτάσουν στο Πανόραμα.

Συγκοινωνίες
Ένα άλλο θέμα μας είναι και η συγκοινωνία του 712 και του Β12 αλλά και το 723. Κάθε φορά που κάτι γίνεται, οι δημότες περιμένουν και 40 λεπτά για να εξυπηρετηθούν. Μάζεψαμε υπογραφές και ζητήσαμε να παρθούν μέτρα. Δεν γίνεται να έχεις τυπικά τρεις γραμμές και να μην εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Πόσο μάλλον όταν έχεις δίπλα σου το αμαξοστάσιο, τις δεξαμενές αερίου των λεωφορείων κλπ

Πρόβλημα με την περιφερειακή Αιγάλεω
Ζητήσαμε να μας δωθεί  η περιβαλλοντική μελέτη να δούμε τι γίνεται. Ζητήσαμε να γίνουν κάποια έργα ώστε η όχληση των δημοτών να ναι υποφερτή, όταν  ολοκληρωθεί η περιφερειακή Αιγαλέου.  
 
Σχέδιο πόλης - πλατείες
Δεν  ειναι αρκετές οι πλατείες κι αυτές που υπάρχουν είναι εγκαταλελειμμένες. 
 
Καταπάτηση Δημοτικής περιουσίας από ROMA
Έχει προκύψει ένα σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους συγκεκριμένης περιοχής από ένα νεοσύστατο κύτταρο παραβατικότητας που έχουν δημιουργήσει τρεις οικογένειες, που έχουν καταπατήσει δημοτικό χώρο. Εχουμε ψάξει, το οικόπεδο είναι 303 μέτρα και έχει αγοραστεί από τον δήμο το 2001, αλλά υπάρχει αδράνεια από τον δήμο και το οικόπεδο έχει καταπατηθεί. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ηχορύπανση, υγειονομικό θέμα, σκουπίδια, πρόβλημα υγιεινής για τους μόνιμους κατοίκους εκεί. Η αστυνομία, ο δήμος, η δημοτική αστυνομία, δεν παρεμβαίνει. Οι κάτοικοι νοιώθουν απροστάτευτοι και μόνοι.
 
 
Σχολική στέγη
Η περιοχή έχει ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό, το 5ο.
Υπάρχει όμως θέμα με το Λύκειο. Τα παιδιά που πήγαιναν στο 3ο γυμνάσιο τώρα πρέπει να πηγαίνουν στην Φυλή η στο 3ο Λύκειο, ενώ θα μπορούσαν άνετα να πηγαίνουν στο 2ο Λύκειο που είναι κοντά μας,όπως γινόταν άλλωστε  με το 2 Λύκειο "κατσιάρα "  όταν  λειτουργούσε. 

Καθαριότητα
Εχουμε θίξει πολλές φορές το θέμα.Έχουμε στείλει χαρτιά -έγγραφα, απάντηση καμμία. Δεν ζητάμε απολύμανση στους κάδους όπως είχε υποσχεθεί ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργιαδης,  αυτό που ζητάμε είναι να είναι καθαρή ολόκληρη η περιοχή μας.
 
 
Οικισμός "Γεννηματάς 1"
Ακόμη οι κάτοικοι δεν έχουν πάρει τα συμβόλαια κυριότητας, παρά τα λόγια τόσων ετών.
 
Ονοματοδοσία οδών
Ένα ακόμη θέμα είναι τα ονόματα των δρόμων. Και αυτό γιατί δεν μας βρίσκουν τα ΕΛΤΑ αλλά κυρίως, όταν θέλουμε να καλέσουμε βοήθεια, ΕΚΑΒ - Αστυνομία - Πυροσβεστκή, δεν υπάρχει περίπτωση να μας βρούν αφού ο ίδιος δρόμος αλλάζει όνομα μέσα σε λίγα τετράγωνα.
 
 "Εμείς σαν σύλλογος ευχαριστούμε την " ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ " και τον κ. Σάββα Σάββα που μας επισκέφτηκε και θέλησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα του Πανοράματος.
 
 Είναι η πρώτη φορά που έρχεται δημοτική παράταξη, αυτοβούλως, έως εδώ, χωρίς να έχουμε Δημοτικές εκλογές. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις παρατάξεις  και  όποιοι θέλουν να μας μιλήσουν ή να μας ακούσουν, είμαστε εδώ. 
 
 Η συνάντηση έκλεισε με μια επίσκεψη σε διάφορες περιοχές του Πανοράματος όπου πιο εξειδικευμένα παρουσιάστηκαν και άλλα πολλά προβλήματα.