Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Πανοράματος σας εύχεται "Καλό φθινόπωρο και Καλή Σχολική Χρονιά"


Η εκκίνηση κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την αφετηρία νέων ελπίδων και νέων προσδοκιών καθώς η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά και θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης και διαμόρφωσης ενεργών πολιτών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας.
Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να  καταβάλει κάθε  συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τον πιο ομαλό τρόπο.
 Σκοπός θα  πρέπει να  είναι η διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου και η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την επίτευξη των  στόχων της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλες τις βαθμίδες.
 Απευθυνόμενοι στους μαθητές θα θέλαμε  να τους επισημάνουμε  ότι το σχολείο είναι ο χώρος μέσα στον οποίο θα αποκτήσουν γνώσεις, θα αναπτύξουν δεξιότητες, θα καλλιεργήσουν το χαρακτήρα τους και θα αποκτήσουν εφόδια που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες στη ζωή τους. Εύχομαστε  το πέρασμά τους από τις σχολικές αίθουσες να  αποτελέσει  μια  πραγματική  ευκαιρία για  πρόοδο, δημιουργία  και  αυτοανάπτυξη.
Στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος θα θέλαμε να τονίσουμε  την ανάγκη επιστράτευσης όλων των αποθεμάτων της ευαισθησίας και της ψυχικής και πνευματικής δύναμής τους, ώστε να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από τις καθημερινές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές εξελίξεις.
     Οφείλουν να διατηρήσουν την αισιοδοξία, την υπομονή, την όρεξη και τον υψηλό επαγγελματισμό από τον οποίο διακρίνονται για να οδηγήσουν τους μαθητές στο χτίσιμο μιας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης με το σχολείο και να τους στηρίξουν στην προσπάθεια ανταπόκρισης στις καθημερινές απαιτήσεις του. Η  λήψη πρωτοβουλιών, η συνεχής επιμόρφωση, η επαγγελματική ανάπτυξη και η επιστημονική κατάρτιση αποτελούν ισχυρά εφόδια στο έργο τους και τους εύχομαστε  δύναμη  και  επιτυχίες  στα  πλαίσια της  ολοκλήρωσής  του.
Στις οικογένειες των μαθητών οι οποίες καλούνται να τους στηρίξουν μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, θα θέλαμε  να τις ενθαρρύνουμε  να συνεχίσουν να παρέχουν ένα σταθερό και ασφαλές οικογενειακό  περιβάλλον στους μαθητές και  να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας τους με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο. Τους  εύχομαστε  να  διατηρήσουν ακέραιο το ηθικό και το κουράγιο τους  ώστε  να  ανταπεξέλθουν στην  αυξημένη  δυσκολία του  ρόλου τους.
Ο Σύλλογος  μας  εύχεται  σε όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας  υγεία, αισιοδοξία   και   πολλές   επιτυχίες  κατά  τη  διάρκεια  της  νέας  σχολικής   χρονιάς.
                                                                 Για το Δ.Σ
                                                                        ο
                                                                  πρόεδρος
                             του  Πολιτιστικού & Εξωραιστικού Συλλόγου  Πανοράματος
                                                         Δαδάνης  Νικηφόρος