Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

"Kυριλέ", αλλά "πριβέ" η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

Στην πρεμιέρα της αίθουσας, με τη νέα της διαμόρφωση, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα χρησιμοποείται επιλεκτικά και κυρίως στις εκδηλώσεις που ο Δήμος θα είναι διοργανωτής ή συνδιοργανωτής

Μπορεί οι βελτιώσεις στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» με την τοποθέτηση εδράνων για τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους να απέσπασαν θετικά σχόλια, όμως η πρόταση της πλειοψηφίας για την χρήση της, έφερε γκρίνια. Την πρόταση εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης ο οποίος μεταξύ άλλων , τόνισε τα εξής: Έγινε μια σοβαρή προσπάθεια να γίνει λειτουργική η αίθουσα και να κρατηθεί σε καλό επίπεδο, με το σκεπτικό από δω και πέρα να φιλοξενεί αποκλειστικά λειτουργίες του Δήμου. Η αίθουσα επίσης, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διατίθεται για ειδικές περιπτώσεις όπως διοργανώσεις Συνεδρίων ή Ημερίδων των οποίων όμως η θεματολογία θα αφορά σε θέματα του Δήμου ο οποίος και θα είναι συνδιοργανωτής. Θα διατίθεται επίσης, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ., για ορισμένες εκδηλώσεις τοπικού –πολιτιστικού - ιστορικού περιεχομένου, π.χ. την παρουσίαση ενός βιβλίου που η θεματολογία του θα αφορά στην πόλη. Αντιθέτως δεν θα διατίθεται σε παρατάξεις και κόμματα ή άσχετους με τον Δήμο φορείς. Προσπαθούμε να προστατέψουμε το θεσμό βάσει του οποίου είμαστε εδώ. Το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα. Σε αυτό τον χώρο γίνονται συνεδριάσεις δημοτικών επιτροπών, τοπικών συμβουλών κ.τ.λ. που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον του τόπου. Εμείς σαν παράταξη που έχουμε την ευθύνη, πρέπει να στρέφουμε το ενδιαφέρον μας, τους στους Δημότες, καθώς επί της Δημοτικής περιουσίας τον πρώτο λόγο τον έχουν εκείνοι. Υπάρχουν κάποιοι, που με μηδαμινή εκπροσώπηση στο Δήμο, ζητούν την αίθουσα. Για να προστατέψουμε το συγκεκριμένο χώρο, αλλά και για να μην δημιουργούνται αδικίες και παρεξηγήσεις, για την διάθεση της αίθουσας θα αποφασίζει ανάλογα με την περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο» τόνισε ο Δήμαρχος. Ο Δημήτρης Μπουραΐμης πρόσθεσε ακόμα, ότι ο Δήμος διαθέτει πολλές αίθουσες και χώρους για την διοργάνωση πολιτιστικών ή άλλων εκδηλώσεων αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το κλειστό της Ζωφριάς που φιλοξένησε πρόσφατα την πολυπληθή εκδήλωση των παιδικών σταθμών, την αίθουσα του ΚΑΠΗ στη Φυλή, το Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου. κ.τ.λ.