Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Έργα ύψους 226 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής

Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της περιφέρειας Αττικής για το έτος 2012, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε ότι 226 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν σε έργα ανάπτυξης, κυρίως για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής.

Τα έργα αφορούν βασικές υποδομές, όπως στερεά και υγρά απόβλητα, αντιπλημμυρικά έργα, πεζογέφυρες και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και δράσεις ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Συνολικά, 269 έργα και δράσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2012.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αφού ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να μην συγχέεται η περιφέρεια με την κεντρική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «ούτε συνεταίρος ούτε απολογητής της είμαι», αναφέρθηκε στη μεταβατική περίοδο που επιβάλλει η εφαρμογή του Καλλικράτη, επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη να μικρύνει η απόσταση μεταξύ κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποτύπωσε την πραγματική εικόνα για την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας Αττικής, εικόνα που χαρακτηρίστηκε θετική από το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα, έπειτα από πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με στοιχεία της περιφέρειας Αττικής, τα συνολικά έσοδα θα ανέλθουν σε 480,7 εκατ. ευρώ, τα έξοδα σε 473,9 εκατ. και το αποθεματικό σε 6,8 εκατ. ευρώ. Οι πηγές χρηματοδότησης της περιφέρειας θα προέλθουν από οικείους πόρους σε ύψος 227 εκατ. ευρώ και από κρατική χρηματοδότηση σε 24 εκατ. ευρώ.