Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Από την αρχή η διαδικασία για τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων



Από την αρχή πρέπει να γίνει η όλη διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) για την κατασκευή τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική, προϋπολογισμού 365.000.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Πιο συγκεκριμένα, η επίμαχη προγραμματική σύμβαση προβλέπει τη διενέργεια δημοσίου διεθνή μειοδοτικού διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) στην Αττική με την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έχει δρομολογηθεί η κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική και ειδικότερα η κατασκευή δύο στη Φυλή και από ένα στο Γραμματικό και την Κερατέα.

Η λειτουργία των τεσσάρων αυτών εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων προηγείται της κατασκευής των προγραμματισμένων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο νομό Αττικής. Κατά συνέπεια, με την απόφαση αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου «μπλοκάρει» προσωρινά (εκτός των τεσσάρων εργοστασίων ανακύκλωσης απορριμμάτων) και η κατασκευή των ΧΥΤΥ στο Γραμματικό και την Κερατέα.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ζητώντας να ανακληθεί η υπ' αριθμ. 1/2011 πράξη του Ε' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίθηκε ότι «δεν κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος για έλεγχο σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του ΕΣΔΚΝΑ για την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων».

Οι σύμβουλοι του VI Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκαναν δεκτή την αίτηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ και ανακάλεσαν την 1/2011 πράξη του Ε' Κλιμακίου, λόγω πλημμελειών.

Έκριναν ότι οι όροι της επίμαχης προγραμματικής σύμβασης ως προς τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής της είναι αόριστοι και δεν εξειδικεύονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 100 Ν. 3852/2010.

Πηγή: naftemporiki.gr