Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μεταφέρονται μονάδες του «ΟΚΑΝΑ» στο Θριάσιο;

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός Θανάσης Μπούρας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα Μεταφορά Υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το δημοσίευμα τοπικής Εφημερίδας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ που λειτουργούν στο Πειραιά (Ταμπούρια), να μεταφερθούν μέχρι το ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2011, στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Κάθε φορά που το κράτος θέλει να αντιμετωπίσει ένα θέμα που για άλλη περιοχή αποτελεί πρόβλημα, το μεταφέρει στην Δυτική Αττική στην οποία εδρεύουν βαριές Βιομηχανίες (διυλιστήρια, Ναυπηγεία, τσιμεντοβιομηχανίες, ΧΥΤΑ, κ.λ.π)  με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το φυσικό περιβάλλον και να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Θριασίου Πεδίου.
Το Θριάσιο Νοσοκομείο σύμφωνα με έρευνες κατατάσσεται πρώτο σε πληρότητα με δείκτη 110% , σε όλη την Ελλάδα.
Εξαιτίας της θέσης πού έχει, εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους όχι μόνο της Δυτικής Αττικής αλλά όλης της Αττικής και της Πελοποννήσου, αφού βρίσκεται κοντά στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και κοντά στην Αττική οδό.
Η πιθανή μεταφορά των Υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ του Πειραιά στο εν λόγω Νοσοκομείο θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στην ήδη δυσχερή λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και λοιπού προσωπικού.
Με βάση τα παραπάνω πρέπει ο Υπουργός να αναθεωρήσει τυχόν σκέψεις για μεταφορά των Υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Κατόπιν όλων των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Αληθεύουν οι πληροφορίες για την μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ στο Θριάσιο Νοσοκομείο;
Ποιά μελέτη για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού κοινωνικού θέματος έχει το Υπουργείο Υγείας;»