Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής: Όχι στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής στις 3-3-11 οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Ανεξάρτητοι(;) ψήφισαν για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου, καθώς και σύμβασης μίσθωσης έργου.
Αυτό γίνεται χρόνια τώρα στην Τοπική Διοίκηση η οποία αποτέλεσε τον Δούρειο Ίππο στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, μιας και η πλειοψηφία των εκλεγμένων διοικήσεων που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφάρμοσαν πρώτοι τις ελαστικές μορφές εργασίας, τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα τετράωρα, τα STAGE, τις συμβάσεις έργου.
Η εφαρμογή του Καλλικράτη προβλέπει δραστική περικοπή κρατικών δαπανών και περιορισμό του δημόσιου τομέα. Τα αποτελέσματα αυτής της εξοικονόμησης δαπανών είναι η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων πανελλαδικά, η επερχόμενη άρση της μονιμότητας, η απόλυση εργαζομένων στους οργανισμούς που καταργούνται..
Από την άλλη προωθείτε η μείωση του κόστους εργασίας που σημαίνει παραπέρα συρρίκνωση μισθών και ημερομισθίων, επέκταση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση προχωράει σήμερα και η Διοίκηση του Δήμου Φυλής, με τη συναίνεση των δύο άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας, που αντί να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προχωρούν σε προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με μίσθωση έργου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ριζικά αντίθετη σε τέτοιου είδους εργασιακές σχέσεις, γι’ αυτό και τις καταψήφισε.
Απαιτούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς  όρους και προϋποθέσεις.
Για τη  Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής
Δημήτρης Τσιουμπρής – Βασίλης Φάρκωνας
Δημοτικοί   Σύμβουλοι