Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η Ομιλία του Προέδρου και φωτογραφίες από την εκδήλωση της κοπής Πίττας του Συλλόγου μας.




Aγαπητοί φίλοι , μέλη , συνδημότες, εκλεκτοί καλεσμένοι,

Εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου εύχομαι Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά σε όλους σας με ΥΓΕΙΑ-  ΕΥΤΥΧΙΑ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ  ΕΥΗΜΕΡΙΑ και ΠΡΟΟΔΟ .

Πρώτο μέλημα αυτού του ΔΣ, ήταν η παρουσία και η συμμετοχή των μελών του, στον Σύλλογο. Πολλές κινήσεις μας ήταν σε αυτή την κατεύθυνση.
Στό κάλεσμα πού σας απευθύναμε είτε με προσωπική επαφή μαζί σας, είτε μέσω του ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ μας “PANORAMAFILIS.BLOGSPOT.COM , εσείς ανταποκριθήκατε με θερμο τροπο και η σημερινη σας παρουσια εδώ  στην εκδηλωση  αυτή μας γεμιζει αισιοδοξια  να συνεχισουμε .

Χαιρόμαστε πολύ λοιπόν, πού σας βλέπουμε όλους εδώ σήμερα. Και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

Μεγάλη χαρά μας δίνει ακόμα η παρουσία πολλών και εκλεκτών καλεσμένων.

Καλωσορίζουμε λοιπόν και τους ευχαριστούμε πολύ ,για την τιμή πού μας κάνουν να παρευρίσκονται στην εκδήλωσή μας , τούς
  Πατέρα Συμεών & Νικόλαο
Που  θα  ευλόγησουν   την γιορτή μας.
Τον   βουλευτή Περιφερείας  Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ.Ασπραδάκη  Παντελή
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  κ.ΖΑΦΕΙΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ
Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. ΣΑΒΒΑ  ΣΑΒΒΑ και επικεφαλη της παραταξης   « ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.ΤΣΙΟΥΜΠΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και επικεφαλη της παραταξης  «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
Τον τοπικό Σύμβουλο με την παραταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» & Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Νικολάου κ. Δρόσο Παντελή
Τον τοπικό σύμβουλο  με την παράταξη « ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»κ .Ανυφαντάκη


τους οποίους επ ευκαιρία συγχαίρουμε για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων τους και ελπιζουμε να παλαιψουνε  για το καλο του ΝΕΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ειτε  είναι  στην  συμπολιτευση  ειτε  στην  αντιπολιτευση.

Ευχαριστούμε ακόμα,
Την Πρόεδρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ κ.ΘΩΜΑΙΣ  ΑΛΛΕΙΜΕΝΟΥ και ευελπιστουμε σε στενοτερη συνεργασια στο μελλον
Την  προεδρο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ  Κ. ΚΩΒΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Τον προεδρο & γραμματεα του πολιτιστικου συλλογου ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  κ.ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΝΝΗ /  κ. ΔΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
Τον  προεδρο του πολιτιστικου συλλογου  ΤΣΟΥΚΛΙΔΙΟΥ κ. ΔΑΡΑΜΟΥΣΚΑ ΜΑΚΗ
Τον προεδρο του πολιτιστικου συλλογου ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ κ. ΒΑΡΛΟΚΩΣΤΑ ΝΕΙΛΟ


Ξεκινώντας,Θα ήθελα να σάς πώ λίγα λόγια για κάποια θέματα πού εξελίσσονται αυτή την περίοδο στον Σύλλογο .
Και αυτά είναι τα εξής :

Πρώτον,καταρχην ας μην ξεχναμε ότι ο Συλλογος είναι ενας φορεας των κατοικων  που διεκδικει και πιεζει τις αρμοδιες υπηρεσιες και την εκαστοτε διοικηση για την επιλυση των προβληματων των κατοικων .Μα πανω από όλα να γνωριστουμε μεταξυ μας, να γινουμε ξανα γειτονες με ολη την σημασια του ορου  και με κοινες προσπαθειες να αντιμετωπισουμε από κοινου τα θεματα που μας αφορουν.Σε καμμια περιπτωση ο Συλλογος δεν νομοθετει –δεν ασκει εξουσια-δεν υπογραφει συμβασεις εργου –δεν διοικει!
Για αυτό  πρωταρχικος μας σκοπος μιας και προκειται για νεοσυστατο συλλογο ηταν να γινουν ολες οι νομιμες ενεργειες (καταστατικο,θεωρηση βιβλιων) ώστε να αποκτησουν οι δημοτες του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ξανα φωνη στα δρωμενα της τοπικης κοινωνιας

Δεύτερον, Προωθησαμε ζητηματα που αφορουσαν τους κατοικους του πανοραματος όπως καθαρισμος ρεματων, πλυσιμο καδων ,αστυνομευση ,αυξηση των καδων απορριματων  κ.α  . Αλλωτε μπορω να πω εισακουστηκαμε  αλλοτε όχι.Συμμετειχαμε στις Διασυλλογικες συναντησεις με τους αλλους συλλογους για θεματα που αφορουσαν συνολικα τον ΔΗΜΟ τοτε των ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ.
   Μια προσπαθεια που θα συνεχιστει με μεγαλυτερη ενταση αφου τα προβληματα   συνεχιζονται και διογκωνονται.
Τρίτον, Στο πλαισιο αυτων των συναντησεων ζητησαμε και πιεσαμε προς την κατευθυνση αυτή την προηγουμενη Διοικηση για αυξηση των περιπολιων της ΕΛ.ΑΣ και της ομαδας ΔΙΑΣ για το πανοραμα .Πραγμα που το ζητουμε και σημερα με την ιδια ενταση από την σημερινη διοικηση.
Τέταρτον,  Υπηρξε επικοινωνια με τις τεχνικες υπηρεσιες του ΟΤΕ για επεκταση και αναβαθμιση του δικτυου ADSL ετσι ώστε ολοι να εχουμε την δυνατοτητα αμεσης προσβασης στο διαδυκτιο.Και σε απαντηση τους μας ανακοινωσαν πως στο πρωτο τριμηνο του 2011 θα ξεκινησουν εργασιες αναβαθμισης στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ.
    Επισης  υστερα από διαφορες υποψίες  κατοικων του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ για την ποιοτητα του νερου στα σπιτια μας ,αποστειλλαμε δειγμα νερου για μικροβιολογικη και βακτηριδιολογικη εξεταση  και τα αποτελεσματα ηταν αρκουντος ικανοποιητικα.
Πεμπτον, Αποτρεψαμε  με την συνδρομη του Δημου βεβαιως την μη εγκατασταση και δημιουργια καταστηματος χαλιων στον δρομο της λεωφορο φυλης στο υψος του γηπεδου του εθνικου.Βεβαιως καποιες άλλες παραβατικές ενεργειες τελικα  δεν κατορθωσαμε να τις αποτρεψουμε αποτελεσματικα γιατι κυριως χρειαζεται πολιτικη βουληση από την τοπικη αλλα και την κεντρικη εξουσια.Βεβαιως δεν θα το αφησουμε ετσι αλλα θα κινηθουμε προς πασα κατευθυνση για να αλλαξει αυτή η κακη εικονα για το ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
Συμμετειχαμε  κατά την αντιπυρικη περιοδο 2010 στην πυρασφαλεια που διοργανωσε ο ΔΗΜΟΣ και ευελπιστουμε να  συνεχισει  και η σημερινη  διοικηση  με περισσοτερους εθελοντες αυτην την φορα. Για τον λογο αυτό υπαρχει φορμα αιτησης οποιος επιθυμει να συμμετασχει εθελοντικα  ας την συμπληρώσει.
Εκτον  Ζητησαμε και βρηκαμε δασκαλο χορου παραδοσιακων χορων ετσι ώστε να ξεκινησουμε πολιτιστικες δραστηριοτητες  πραγμα που όμως δεν προχωρησε για γραφειοκρατικους λογους  αφου δεν κατορθωσαμε να μας παραχωρηθει η αιθουσα εκδηλωσεων του Δημ. Σχολειου.   Θα επανελθουμε όμως.
       Επισης τις επομενες μερες θα στησουμε 2 σταντ ανακοινωσεων στις εισόδους του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ και παρακαλουμε ολους τους κατοικους να τα προστατευσουμε από βανδαλισμους.
      Βγάλαμε και ένα μικρό ημερολόγιο με συμβολική τιμή 2 ευρώ.Μπορειτε να παρετε για σάς και τους φίλους σας ακομα και σημερα υπαρχουν διαθεσιμα.
Σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε ,ότι μας δίνετε να σας το επιστρέφουμε πίσω, πολλαπλάσια.

Εβδομον   Μεσα στο πρωτο 6 μηνο του 2011 προετοιμαζουμε και προγραμματιζουμε ημεριδα με θεμα την σχολικη συμπεριφορα των παιδιων με παιδαγωγο και παιδοψυχολογο.
   Προετοιμαζουμε  επισκεψεις στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και στο νέο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ καθώς και μια Μονοημερη εκδρομη .Λεπτομερειες θα σας ανακοινωθουν το επομενο διαστημα ειτε μεσα από το σχολειο ειτε με ανακοινωσεις του Συλλογου.
Αυτά ,όσον αφορά τις ενεργειες  του Συλλόγου κατά την διαρκεια της 6 μηνης περιπου θητείας του.
Βεβαίως δεν θα μπορουσαμε να παραλειψουμε να αναφερθουμε  και στα θέματα που μας απασχολουν παρόλο που ο χαρακτηρας της σημερινης  εκδηλωσης είναι γιορτινος, αξιζει πιστευω να κανουμε μια αναφορα:
·       Και πρωτα από όλα αυτην την στιγμη εξελισσεται το εργο αναπλασης του πανοραματος και παρ οσα λεγονται θεωρουμε δεδομενη την συνεχιση του εργου ειδαλλως θα υπαρει εντονη δυσαρεσκεια  από ολους τους κατοικους του πανοραματος αφου δεν είναι δυνατον να συνεχιστει η ομαλη διαβιωση μας με σκαμμενους δρομους ημιτελεις εργασιες λακουβες και λασπες παντου!
·       Στην συνεχεια ζηταμε καθαριοτητα παντου στο πανοραμα -καδοι παντου- πλυσιμο και οριοθετηση των καδων- καθαρισμο των μπαζων που αποτελουν αυτην την στιγμη μικρες εστιες μολυνσης.(((Δεν μπορει ενας Δημος που δεχεται τα απορριματα ολης της αττικης- της πελοππονησου- τωρα τελευταια ακούγεται  και η μεταφορα της λυματολασπης από την ψιτταλεια στον χυτα ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ  απαραδεκτο ως γεγονος και αναμμενουμε αντιδρασεις από τον ΔΗΜΟ))) . Να μην μπορει να προσφερει το πολυτιμοτερο αγαθο της καθαριοτητας στους πολιτες του.
·       Τριτον  ζηταμε αυξηση των περιπολιων και της αστυνομευσης του Πανοραματος , ζηταμε ασφαλεια στις μετακινησεις μας ζηταμε εφαρμογη των νομων προς ολους χωρις διακρισεις.Νομοι για ολους λοιπον!
·       Τεταρτον  ΥΓΕΙΑ  για ολους. εχουμε συζητησει τοσο με την προηγουμενη διοικηση αλλα και προεκλογικα με ολους τους υποψηφιους των παραταξεων  την αναβαθμιση των υπηρεσιων του ΙΚΑ που βρισκεται στο κεντρο του ΔΗΜΟΥ μας . Δεν μπορει ένα κτιριο που στοιχοισε στους φορολογουμενους πολιτες αρκετα εκατομμυρια  να μην μπορει να λειτουργησει ομαλα. Ζηταμε λοιπον τις διοικητικες υπηρεσιες εδώ  ,ζηταμε επαρκη στελεχωση τοσο σε ιατρικο αλλα και σε νοσηλευτικο προσωπικο ετσι ώστε για μια απλη εξεταση αιματος να μην τρεχουμε στους ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ. Αναμμενουμε τις ενεργειες της νεας Δημοτικης Αρχης.
·        Επισης ζηταμε να εξεταστει το αιτημα μας για δημιουργια ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ στην περιοχη μας αλλα και πολιτιστικου κεντρου καθως το ΠΑΝΟΡΑΜΑ την τελευταια δεκαετια εχει παρουσιασει σημαντικη πληθυσμιακη αυξηση .Τελος  στην δυσκολη οικονομικη κατασταση που περναει η  χωρα αλλα και ο λαος του ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ  ζηταμε να εξεταστει το αιτημα μας για    καταργηση των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ  σε τριτεκνες και πολυτεκνες οικογενειες καθώς και σε Α.ΜΕ.Α στα πλαισια μια κοινωνικα ευαισθητης πολιτικης για τις ευπαθεις ομαδες.
·       Επισης το γηπεδο του ΕΘΝΙΚΟΥ  αλλα και τα γηπεδακια στον οικισμο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ  αποτελουν για μας τους κατοικους του πανοραματος οασεις πολιτιστικου και αθλητικου ενδιαφεροντος και θα θελαμε την αμεση αξιοποιηση τους από την τοπικη μας κοινωνια για την αναπτυξη και των πολιτισμο των παιδιων μας.
·      
Προσωπικα θα ηθελα να ευχαριστησω  όλα τα μελη  του Δ.Σ για την αψογη συνεργασια μας μεχρι σημερα. Να ευχαριστησω επισης τις κυριες του Πανοραματος για τα υπεροχα γλυκισματα που μας προσφεραν, και τελος θα ηθελα να ευχαριστησω τους χορηγους μας για την πραγματοποιηση αυτης της εκδηλωσης.

Ελπιζω  να μην σας κουρασα και ευχομε για μια ακομη φορα εκ μερους του Δ.Σ    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2011 ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.