Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στη χωματερή Λιοσίων η λάσπη της Ψυτάλλειας

Υποχρεωμένη οριστικά να δέχεται τη λάσπη από την Ψυτάλλεια είναι πλέον με απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας η χωματερή Άνω Λιοσίων. Το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ λαμβάνοντας υπόψη τις εκθέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και της Αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ έκρινε ότι η παραγόμενη λάσπη υπόκειται σε επεξεργασία αφυδατώσεως και χώνευσης και μάλιστα σε επίπεδα επιστημονικώς ανεχτά. Κατόπιν αυτού οι σύμβουλοι επικρατείας απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής σύμφωνα με τους οποίους είναι ανέφιχτη η διαχείριση του όγκου της λάσπης από την χωματερή των Άνω Λιοσίων.
Αυτή είναι η οριστική απόφαση του ΣτΕ με την οποία λύθηκε μία μακροχρόνια διαμάχη που ξεκίνησε το 2004 όταν η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΚΑ απαγόρευσε τη ρίψη της λάσπης στον ΧΥΤΑ Λιοσίων.