Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Όργιο κακοδιαχείρισης στο δήμο Άνω Λιοσίων

Όχημα για σπατάλη, ρουσφετολογικές προσλήψεις και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος είχε γίνει για τους υπευθύνους του δήμου Άνω Λιοσίων η Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Άνω Λιοσίων, όπως προέκυψε από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στον δήμο μετά τις καταγγελίες των επί μήνες απλήρωτων εργαζομένων στη ΔΕΡΑΛ.

Σύμφωνα με την έκθεση, από τα 25,7 εκατομμύρια ευρώ επιχορηγήσεων του δήμου Άνω Λιοσίων στη ΔΕΡΑΛ, τα 16,9 εκατομμύρια διατέθηκαν για δραστηριότητες, που αφορούσαν τον δήμο και άλλες δημοτικές επιχειρήσεις του και κυρίως προσλήψεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα, για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως την 30η Απριλίου 2010.

Το σύνολο των επιχορηγήσεων προς τη ΔΕΡΑΛ, όπως σημειώνεται στην έκθεση, προέρχεται από τα έσοδα του δήμου από τα αντισταθμιστικά οφέλη του ΧΥΤΑ της περιοχής.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός της ΔΕΡΑΛ για το 2007 είχε οριστεί στα 4,3 εκατομμύρια ευρώ για να αυξηθεί έπειτα από αλλεπάλληλες αναπροσαρμογές στα 10,5 εκατομμύρια. Κάτι που συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο και τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το 2010, λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και της παρέμβασης των επιθεωρητών η επιχορήγηση έπεσε στις 900.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι για το 2007 ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας είχε ελέγξει τη δαπάνη ως προς τη νομιμότητά της και την είχε εγκρίνει.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, από τα 25,7 εκατομμύρια ευρώ, τα 8,1 εκατομμύρια δόθηκαν σε δύο άλλες δημοτικές επιχειρήσεις, την ΔΕΑΔΑΛ και την ΔΕΤΕΑΛ, ενώ οι εντολές πληρωμών εγκρίθηκαν από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους παρακάμπτοντας τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά τον πακτωλό χρημάτων που έπεσαν στην επιχείρηση, η ΔΕΡΑΛ φαίνεται να χρωστάει 300.000 ευρώ στο ΙΚΑ, 1,2 εκατομμύρια στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και περίπου 1,4 εκατομμύρια στην εφορία.

Την ίδια ώρα η μισθοδοσία 178 εργαζομένων κρίνεται παράνομη, διότι η πρόσληψή τους έγινε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών που δεν είχαν σχέση με τη ΔΕΡΑΛ. Έτσι σε σύνολο 156 συμβασιούχων, οι 76 είχαν συνάψει συμβάσεις εργασίας με τον δήμο και οι 80 με άλλες δημοτικές επιχειρήσεις, όπως ΚΑΠΗ, Δημοτικούς Σταθμούς, Αθλητικό Κέντρο, Δημοτικό Κοιμητήριο κ.λπ.

Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη, καθώς η έκθεση των ελεγκτών θα αποσταλεί στον εισαγγελέα εφετών Αθηνών για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, αλλά και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για φορολογικό έλεγχο.


zougla.gr