Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Με λαμπρές τιμές η Υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Άνω Λιόσια [31/10/2010]

Ένα μοναδικής λαμπρότητας εκκλησιαστικό γεγονός έλαβε χώρα στην πόλη των Άνω Λιοσίων, το απόγευμα της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2010.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας υποδέχτηκε τα λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, τα οποία συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρος, (διάδοχος του Αγίου Λουκά στον θρόνο της Συμφερούπολης) Τον κ. Λάζαρο συνόδευαν ιερείς, μοναχές και πιστοί από την Ουκρανία.
Η θρησκευτική εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του ιατρού, το οποίο ανήκει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο κ. Λάζαρος, συγχοροστατούντων των Αγίων Αρχιερέων:
• Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο
• Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο
• Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο
• Ελευσίνος κ. Δωρόθεο
• και φυσικά τον Ποιμενάρχη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως .κ. Αθηναγόρα.
Πλήθος Χριστιανών προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου, ενώ στη λήξη της τελετής, το λόγο πήρε ο κ.κ Αθηναγόρας, ο οποίος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρο . Μάλιστα ευχαρίστησε και τον παριστάμενο Πανοσιολογιώτατο Άγιο Καθηγούμενο της Ι.Μ. Σαγματά, κ. Νεκτάριο, ο οποίος έκανε γνωστό τον Άγιο Λουκά στη χώρα μας. Αντιφώνησε ο κ. Λάζαρος, ο οποίος μίλησε εκτενώς, για τις σχέσεις των δύο λαών και άλλα πνευματικά θέματα.
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Αρχιερέων, ενώ δώρα προσέφερε και ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς σε όλους τους Αρχιερείς•( αντίγραφα κοσμημάτων από τον στολισμό της τοπικής παραδοσιακής στολής, της Γρίζας).
Στον Εσπερινό παρευρέθηκαν, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Εμμανουήλ Σέρβος, ο αρχιερατικός επίτροπος Άνω Λιοσίων-Φυλής π. Αναστάσιος Μπαστούνης (ο οποίος λειτουργεί στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά), δύο ιεροκήρυκες και πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως Ιλίου, ενώ την θρησκευτική εκδήλωση κόσμησε με την παρουσία της, η ρωσόφωνη χορωδία του Ι.Ν. Παναγίας Σουμελά Αχαρνών, που απέδωσε θαυμάσια ρωσικούς εκκλησιαστικούς ύμνους.
Το ίδιο βράδυ, ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, δεξιώθηκε τους Αρχιερείς σε τοπικό εστιατόριο, με νηστήσιμους μεζέδες.
Όλοι συμφώνησαν πως ήταν μία ξεχωριστή, βραδιά για τη Μητρόπολή Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ενώ ο ενθουσιασμός των προσκυνητών συνοδεύτηκε από την λαμπρότητα της απλότητας του μικρού παρεκκλησίου, που πλημμύρησε από τη χάρη του Αγίου Λουκά και τις ευχές των Αγίων Αρχιερέων.