Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τέλος το 723 ΦΥΛΗ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ από το Πανόραμα

Τελικά συμπεράσματα και οι προτάσεις του ΟΑΣΑ στο Δήμο Φυλής

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ       : Λειτουργικού Σχεδιασμού
ΤΜΗΜΑ               : Εφαρμογών Δικτύου
     Προς: Δήμο Φυλής
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.      : 2995/ΓΕΔΣΕ/ΔΙΣΑ
    Γραφείο Δημάρχου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Ποριάζης Γ.

ΤΗΛ.                    : 210-8200941

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   : 9 Μαρτίου  2015



ΘΕΜΑ: Συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του Δήμου Φυλής.

ΣΧΕΤ: Το υπ’ αριθμ. 12986/ΓΕΔΣΕ/ΔΙΣΑ26/9/2014 έγγραφό μας.



             Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου μας καθώς και των συναντήσεων μας, με θέμα τον σχεδιασμό ενός αξιόπιστου και λειτουργικού δικτύου λεωφορειακών γραμμών που θα εξυπηρετούν τη περιοχή σας, η Υπηρεσία μας εξέτασε τα αιτήματα σας  που διατυπώθηκαν, ιδιαίτερα κατά τη σύσκεψη στο Δήμο σας με συλλόγους και δημότες, έτσι ώστε να προκύψουν οι καλύτερες αλλά και πλέον εφικτές λύσεις. Τα τελικά συμπεράσματα και οι προτάσεις μας  που προκύπτουν ως προς τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές είναι οι εξής:

·           Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 749 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ επεκτείνεται  μέχρι τον προαστιακό των Άνω Λιοσίων. Η χρονοαπόσταση των οχημάτων τις ώρες αιχμής εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί περίπου σε  40’.
·           Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής  709 ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ τροποποιείται έτσι ώστε να διέρχεται από τον προαστιακό των Άνω Λιοσίων. Η χρονοαπόσταση των οχημάτων τις ώρες αιχμής εκτιμάται ότι  θα διαμορφωθεί σε 30’.
·           Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 723 ΦΥΛΗ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ τροποποιείται ώστε να διέρχεται από την Λεωφόρο Φυλής. Η χρονοαπόσταση των οχημάτων τις ώρες αιχμής εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα 20’ τις ώρες αιχμής.  Παράλληλα δεν κρίνεται σκόπιμο να

Συλλογή τροφίμων και φαρμάκων μέχρι και την Κυριακή 5-4-15




  Ο Σύλλογος συμμετέχει στην συλλογή τροφίμων και φαρμάκων  όπου για πρώτη φορά γίνεται μια τόσο μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα στα Άνω Λιόσια, τα οποία θα μοιραστούν στη συνέχεια σε οικογένειες που ζήτησαν βοήθεια από την Κοινωνική Υπηρεσία & στο Κοινωνικό Μαγειρείο το οποίο καθημερινά μοιράζει φαγητό σε οικογένειες του δήμου μας, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν άμεσα οικογένειες μαθητών σχολείων των  Άνω Λιοσίων που έχουν παρατηρηθεί σημάδια υποσιτισμού.

Περιμένουμε την συνδρομή των μελών στα γραφεία του συλλόγου την Τετάρτη 1/4/2015 από τις 6.30 μ.μ -8.30 μ.μ και την Κυριακή 5/4/2015 από τις 11.00 π.μ - 1.00 μ.μ. 

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Επιστολή Συλλόγου Πανοράματος για το πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας ΡΟΜΑ»

Αξιοσέβαστε Μητροπολίτη
   Καταρχήν χαιρετίζουμε την πρότυπη ενταξιακή-εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Μητρόπολης με τίτλο «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας ΡΟΜΑ». Δράσεις  που βοηθάνε την ένταξη των ΡΟΜΑ στις τοπικές κοινωνίες  πράγμα που ήδη το βλέπουμε στην περιοχή μας ειδικά στις νεότερες  ηλικίες.
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες αστοχίες της ανωτέρας δράσης που έφερε προβλήματα στην τοπική κοινωνία

Έντονη διαμαρτυρία του Δ.Σ του 5ου Δημοτικού.


Ο  σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Φυλής σε  ένδειξη διαμαρτυρίας για την προκλητική , εριστική , αντι-δεοντολογική και αλαζονική συμπεριφορά της διευθύνσεως  προς τους γονείς του σχολείου μας και εξαιτίας της δεινής κατάστασης που έχει περιέλθει η σχολική μας μονάδα  εξαιτίας κακών  χειρισμών

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αγανάκτηση στο Πανόραμα, για Παιδεία και παραβατικότητα


Εμπεριστατωμένη και με συγκεκριμένες προτάσεις υπήρξε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη  
ΠΗΓΗ:fylarhos.blogspot.gr
Η αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου γέμισε ασφυκτικά 
Από αριστερά, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Άνω Λιοσίων Μαρία Χριστοπούλου, Λία Καψή, Δημήτρης Κοψαχείλης (και με την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου Πανοράματος) και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης, συμμετείχαν στη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος 

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Οι απουσίες και οι τοποθετήσεις στην εκδήλωση στο 5ο Δημοτικά για τα σοβαρά θέματα των σχολείων.



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14-3-15 η εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων η εκδήλωση για τα σοβαρά θέματα των σχολείων της περιοχής.
 Όπως άλλωστε το λέει το όνομά μας θα αρχίσουμε με παράπονα.  
Ξεκινάμε λοιπόν οι αρμόδιοι θεσμοί δεν βρέθηκαν στην εκδήλωση αν και όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων  του 5ου Μπλέτσα Αντωνία είχαν ενημερωθεί  οι :
Η διευθύντρια του σχολείου .
Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Φυλής.
Εκπρόσωπος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δυτικής Αττικής.

«Αλλάξτε το νόμο για τις εγγραφές Ρομά στα σχολεία», λένε κάτοικοι του δήμου Φυλής

Στην ανάγκη να αλλάξει ο νόμος για τις εγγραφές των τσιγγάνων και να πηγαίνουν από μικρή ηλικία στο σχολείο, αναφέρθηκαν όλοι οι ομιλητές στην συνάντηση που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων, με αφορμή την πρόσφατη εγγραφή παιδιών 13 και 14 ετών στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Σε ανακοίνωση του συλλόγου, η οποία απεστάλη στο υπουργείο Παιδείας ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι οι γονείς κατανοούν την ανάγκη ένταξης και εκπαίδευσης της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των Ρομά, ωστόσο, η υφιστάμενη νομοθεσία δεν είναι ισότιμη εφόσον τους δίνει τη δυνατότητα να εγγράφονται σε όποια ηλικία θέλουν στο σχολείο.
Επιπλέον, σημειώνεται πως «η ένταξη και εγγραφή των τσιγγανόπαιδων, αποσκοπεί μόνο στην είσπραξη του επιδόματος ενώ καμία προσπάθεια δε γίνεται ούτε από τις κοινωνικές δομές του δήμου, ούτε από την πολιτεία να τηρείται το υποχρεωτικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις μικρές ηλικίες, όπως ισχύει για όλα τα υπόλοιπα παιδιά».
Τέλος, ο σύλλογος γονέων ζητά, «να διερευνηθούν όλες οι εγγραφές που έγιναν το σχολικό έτος 2014-15, να επανεξεταστεί ο νόμος που αφορά τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να εφαρμοστεί πραγματικά μια εκπαιδευτική πολιτική για αυτές, όπως για παράδειγμα, σχολείο δεύτερης ευκαιρίας».
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι με βάση το νόμο οποιαδήποτε οικογένεια που έχει εισόδημα μέχρι 3000 ευρώ, δικαιούται 300 ευρώ για κάθε παιδί που πάει στο σχολείο.
Να σημειωθεί, ότι ο βουλευτής ΑΝΕΛ Περιφέρειας Αττικής Παύλος Χαικάλης που παρακολούθησε όλη τη

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Νέες αρμοδιότητες στα μέλη του Δ.Σ.




   Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου ορίστηκαν η ΣΟΦΙΑ  ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ  ως αρμόδια επικοινωνίας του συλλόγου και διαχειρίστρια της σελίδας μας στο Facebook ενώ  η ΝΑΥΣΙΚΑ  ΠΕΠΠΑ ως συντονίστρια των εκδηλώσεων του συλλόγου .