Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΊΟΥ 1821 : Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ

Η Ομιλία

Παιδιά μου!
Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα. Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.
Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλ' απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.
Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα· διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.
Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία.

Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα. Άλλά δεν εβάσταξε!

Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Μας πονούσε το μπαρμπέρισμά τους. Μα τι να κάμομε; Είχαμε και αυτουνών την ανάγκη. Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια. Και όταν έλεγες τον Κώστα να δώσει χρήματα διά τας ανάγκας του έθνους ή να υπάγει εις τον πόλεμο, τούτος επρόβαλλε τον Γιάννη. Και μ' αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήθελε ούτε να συνδράμει ούτε να πολεμήσει. Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε ένα αρχηγό και μίαν κεφαλή. Άλλά ένας έμπαινε πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έριχνε και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο και ο άλλος το άλλο. Ισως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά την γνώμη του. Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει. Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπά και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας. Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι, αλλά πρέπει να είναι ένας αρχιτέκτων, οπού να προστάζει πως θα γενεί. Παρομοίως και ημείς εχρειαζόμεθα έναν αρχηγό και έναν αρχιτέκτονα, όστις να προστάζει και οι άλλοι να υπακούουν και να ακολουθούν. Αλλ' επειδή είμεθα εις τέτοια κατάσταση, εξ αιτίας της διχόνοιας, μας έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε, και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα.
Εις αυτή την κατάσταση έρχεται ο βασιλεύς, τα πράγματα ησυχάζουν και το εμπόριο και ή γεωργία και οι τέχνες αρχίζουν να προοδεύουν και μάλιστα ή παιδεία. Αυτή η μάθησις θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει. Αλλά διά να αυξήσομεν, χρειάζεται και η στερέωσις της πολιτείας μας, η όποία γίνεται με την καλλιέργεια και με την υποστήριξη του Θρόνου. Ο βασιλεύς μας είναι νέος και συμμορφώνεται με τον τόπο μας, δεν είναι προσωρινός, αλλ' η βασιλεία του είναι διαδοχική και θα περάσει εις τα παιδιά των παιδιών του, και με αυτόν κι εσείς και τα παιδιά σας θα ζήσετε. Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους.
Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.

ΖΗΤΩ  Η  25Η  ΜΑΡΤΙΟΥ  1821


Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Πανοράματος πάει Θέατρο ! ! !

Ο  Πολιτιστικός και  εξωραιστικός Σύλλογος Πανοράματος πιστεύει ότι η συνεύρεση και συνάθροιση των συμπολιτών μας  στους  χώρους  των  θεάτρων προστατεύει  την  κοινωνική  συνοχή   και αναδεικνύει  τον  Πολιτισμό  και  ιδιαίτερα  την  τέχνη  του  θεάτρου , ως  αξιακή  και  παραγωγική  μονάδα.

Έτσι λοιπόν  σε  συνεργασία με  το  Εθνικό  Θέατρο Αθηνών  προσφέρει  στα  μέλη  και  φίλους  του  Συλλόγου  μας  για  την θεατρική  Παράσταση  " ΠΡΟΒΑ  ΝΥΦΙΚΟΥ "  με αντίτιμο πολύ χαμηλότερο του κανονικού  , στα  13 ευρώ  το  άτομο .

Για  την καλύτερη  οργάνωση  και  κλείσιμο των εισιτηρίων  οι  δηλώσεις  συμμετοχής  να γίνουν μέχρι  τις  5 Απριλίου 2014.

 Η τιμή ισχύει για δηλώσεις συμμετοχών άνω των  25  ατόμων.

Πληροφορίες και δηλώσεις Συμμετοχής
Δαδάνης Νικηφόρος  Τηλ. Επικοιν. 6948837436

Δυο λόγια για το έργο:


 «ΠΡΌΒΑ ΝΥΦΙΚΟΎ»
ΤΩΝ ΝΤΌΡΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΎΛΟΥ – ΘΑΝΆΣΗ ΝΙΆΡΧΟΥ
ΣΤΗ ΣΚΗΝΉ ΚΟΤΟΠΟΎΛΗ – ΘΈΑΤΡΟ REX
Στοιχεία παράστασης:  Αυτός ο γάμος δεν πρέπει να γίνει… Δεν μπορώ να παντρευτώ αυτόν τον άνθρωπο… Κυρία Θάλεια, βγάλτε αυτό το ρούχο από πάνω μου.
Το βιβλίο της Ντόρας Γιαννακοπούλου, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην μικρή οθόνη, μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Rex από τις 7 Φεβρουαρίου 2014. Υπόθεση:Λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αγγελική Δελή ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της Απόστολο, όταν μαθαίνει από ένα ανώνυμο γράμμα ότι αυτός την απατά. Απελπισμένη στρέφεται στον θείο της,  ο οποίος ζητά από ένα φίλο του στην Ασφάλεια, τον Πέτρο Μανιά, να παρακολουθήσει τον Απόστολο.
Ο Μανιάς ανακαλύπτει ότι ο αρραβωνιαστικός της Αγγελικής πράγματι την απατάει, και μάλιστα με την γυναίκα του αδερφού της. Διστάζει όμως να αποκαλύψει την αλήθεια και να διαλύσει μια ευυπόληπτη οικογένεια. Η σιωπή του Μανιά που έχει ερωτευτεί την Αγγελική και η πίεση των κοινωνικών συνθηκών, θα κάνουν τη νεαρή κοπέλα να προχωρήσει στο γάμο παρά τα άσχημα προαισθήματά της.



Με το ξέσπασμα του πολέμου, ανάμεσα στην πείνα και τις κακουχίες της κατοχής και τις διώξεις των Εβραίων και των αριστερών, η συμπεριφορά του Απόστολου θα ξεπεράσει κάθε όριο. Η δράση του ως τοκογλύφου και η συνεργασία του με τους Γερμανούς, αλλά και τα ένοχα μυστικά του παρελθόντος που έρχονται στο φως, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στη σύγκρουση…
 Η παράσταση:Στα ίχνη του «Τρίτου στεφανιού», το Εθνικό Θέατρο μεταφέρει στη σκηνή ένα ακόμα βιβλίο που αγαπήθηκε όσο λίγα. Με αφορμή μια ερωτική ιστορία, η «Πρόβα νυφικού» ξεδιπλώνει μπροστά μας μια ολόκληρη εποχή που συνταράσσεται από γεγονότα ορόσημα στη σύγχρονη ιστορία.Με ζωντανή μουσική κι ένα θίασο αξιώσεων. Στο ρόλο της Αγγελικής Δελή, η γνωστή σε όλους μας από την ερμηνεία της στο Νησί, Ευγενία Δημητροπούλου, στο ρόλο του Απόστολου ο Άλκις Κούρκουλος, Πέτρος Μανιάς ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ Βενετίας, Θέμης Πάνου, Όλγα η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Αθηνά Δελή η Θέμις Μπαζάκα και στο ρόλο της Ρηνούλας η Δανάη Σκιάδη.
Συντελεστές:Διασκευή: Ντόρα Γιαννακοπούλου – Θανάσης Νιάρχος,  Σκηνικά – Κοστούμια: Έρση Δρίνη, Χορογραφίες: Κική Μπάκα,Φωτισμοί: Κωστής Γκίκας,  Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Δρογκάρης, Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Δαυλού 

 Παίζουν οι:   Άλκις Κούρκουλος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Θέμις Μπαζάκα, Θέμης Πάνου, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιώργος Κοτανίδης, Δημήτρης Αρώνης, Νικόλας Παπαγιάννης, Γρηγόρης Σταμούλης, Δανάη Σκιάδη, Κατερίνα Γιαμαλή, Ελεάνα Στραβοδήμου, Νικόλας Μαγδαληνός, Ανδρομάχη Δαυλού, Τζένη Σκαρλάτου, Ντίνα Αβαγιανού, Μαρίνα Μυρτάλη, Γιώργος Δεπάστας, Σεβίλλη Παντελίδου, Δημήτρης Κοτζιάς.

Μουσικοί: Βασίλης Δρογκάρης, Βασιλική Μαζαράκη.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Έριχναν νοσοκομειακά απόβλητα στο ΧΥΤΑ Φυλής ! Θα αντιδράσει επιτέλους κανείς ; ;


Δύο Έλληνες ηλικίας 38 και 49 ετών συνελήφθησαν την Πέμπτη από αστυνομικούς του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας. 
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος καθώς εντοπίστηκαν να διαθέτουν σε ΧΥΤΑ νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται άλλη μία γυναίκα.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου να συνδράμει υπαλλήλους της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της περιφέρειας Αττικής, στη διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ιδιοκτησίας της εταιρείας του 49χρονου, που οδηγούσε ο 38χρονος, να διαθέτει στο χώρο του ΧΥΤΑ νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. 
Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι αριθμός πλαστικών περιεκτών του νοσοκομείου, περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.
Αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης των αποβλήτων του νοσοκομείου. 
Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΡΙΤΗ 18/3/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο Προηγ. Περ. Συμβούλιο
Είθισται  λίγο πριν  τις εκλογές  να γίνεται μια προσπάθεια από  τους διοικούντες να κλείνουν  μεγάλα και σοβαρά θέματα  που  αφορούν τις ζωές όλων  μας . Την  ώρα λοιπόν που τα μάτια  της κοινής γνώμης  είναι στραμμένα  σε συνδιασμούς -παρατάξεις - υποψηφίους ,  την  ώρα  που το πολιτικό κλίμα είναι πολωμένο  και  όλοι  προσπαθούν  να σχηματίσουν  μπλόκ  και  εκλογικές συνεργασίες , κάποιοι  αποφασίζουν  να περάσουν  θέματα  στο  Περιφερειακό συμβούλιο  που αφορούν  την  περιοχή μας..

Είναι  στο χέρι  μας  να μην τους  αφήσουμε  . Είναι  στο χέρι  μας  να  αντιδράσουμε  στις μεθοδευμένες  αποφάσεις  τους  που  ορίζονται και καθορίζονται από  συμφέροντα  που θέλουν  περαιτέρω  να υποβαθμίσουν  την πόλη  μας  και  τις  ζωές  μας.

Είναι  στο χέρι μας  να τους  εμποδίσουμε  και να  δούμε  πραγματικά   αν  αυτά  που  μας  λένε δημόσια  οι  εδώ  τοπικοί  άρχοντες  είναι τα  ίδια  με αυτά  που  θα πουν  εκεί  που  παίρνονται  πραγματικά  οι  αποφάσεις.

Και  φυσικά  να  δούμε  με τι   δικαιολογίες  θα  μας  πουν  ότι  δυστυχώς  δεν  μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα  προεκλογικά  και  να ζητήσουν την ψήφο  μας   " για  να  ανατρέψουν  αυτές  τις αποφάσεις  στις  οποίες  οι  ίδιοι  συναίνεσαν ". Και έτσι  θα περνάνε  τα χρόνια  και το περιβαντολλογικό   έγκλημα  θα  ολοκληρώνεται  στην  Πόλη μας.

Τα  θέματα  λοιπόν  που θα συζητηθούν στο  Περιφερειακό Συμβούλιο  είναι  τα  παρακάτω:

16. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών υλικών ή/και πράσινων αποβλήτων, στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής».

17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων μίας (1) μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα (φυτικά έλαια-vegetable oil), ισχύος ≤1 MW, του κου ΗΛΙΑ ΚΟΥΛΟΥΚΑΚΟΥ, στη θέση ΒΙΟΠΑ Ο.Τ. 3061-01 Δ.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 02β2, Τμήμα 2 στο Δήμο Φυλής της Περιφέρειας Αττικής.
 
Ο  Πολιτιστικός  και εξωραιστικός  Σύλλογος  Πανοράματος σας καλεί όλους όσους  μπορείτε  να είστε  15:00  στο Περιφερειακό  Συμβούλιο  στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), να δώσουμε  την  μάχη  και μεις  απ την πλευρά μας  για  την Πόλη μας , για τις  ζωές μας. 
 
ΝΑ ΕΙΣΤΕ  ΟΛΟΙ  ΕΚΕΙ !   ΑΦΟΡΑ  ΤΙΣ  ΖΩΕΣ  ΜΑΣ
 
εκ μέρους του 
Δ.Σ του 
Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος
Δαδάνης Νικηφόρος
 
 









10 χρόνια θέλει ο Σγουρός για να αλλάξει το ΠΕΣΔΑ.

Ούτε σε δέκα χρόνια δεν θα λειτουργήσουν οι μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων απαντά ο Γιάννης Σγουρός στη Ρένα Δούρου, που ζητεί να αλλάξει ο σχεδιασμός

Στα βήματα της Νάπολι κινδυνεύει να βρεθεί η Αττική σε περίπτωση που αλλάξει ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα σκουπίδια στο Λεκανοπέδιο, όπως συνέστησε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Ρένα Δούρου στην προσπάθειά της να ασκήσει χθες εκ νέου κριτική για το έργο του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ) Γιάννη Σγουρού. «Στην επόμενη θητεία, όποιος εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής - αν αλλάξει τώρα ο σχεδιασμός - δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δει εργοστάσιο σύγχρονης διαχείρισης των σκουπιδιών» υπήρξε το σχόλιο στελεχών που ασχολούνται χρόνια με το αντικείμενο και επισήμαναν πως οποιαδήποτε τροποποίηση θα φέρει σοβαρές καθυστερήσεις.

Ακόμη και μία δεκαετία μπορεί να απαιτηθεί προκειμένου να λειτουργήσουν οι μονάδες αν προωθηθεί νέο περιφερειακό σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, ενώ ενδεχόμενες αλλαγές θα σημάνουν αυτόματα και απώλεια κοινοτικών πόρων περίπου 200 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την κατασκευή των τριών ολοκληρωμένων μονάδων σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα του ισχύοντος σχεδιασμού.


Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
Ωρα μηδέν θα σημάνει για τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής σε περίπου δύο χρόνια, με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις. Πρόκειται σημειωτέον για τον μοναδικό χώρο του Λεκανοπεδίου, ο οποίος δέχεται περίπου 7.000 τόνους σκουπιδιών την ημέρα.

«Κάποτε η Νάπολι μας φαινόταν πολύ μακρινό φαινόμενο» σχολίαζε πρόσφατα ο κ. Σγουρός. «Αν δεν γίνει κάτι και δεν προχωρήσουν τα έργα, η Αττική θα πνιγεί στα σκουπίδια» τόνιζε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με στελέχη του ΕΔΣΝΑ ένας νέος σχεδιασμός θα απαιτούσε περίπου τέσσερα χρόνια ώστε να ολοκληρωθεί μόνο η διαδικασία των νέων χωροθετήσεων, δηλαδή από την απόφαση για τα σημεία όπου θα γίνουν οι νέες εγκαταστάσεις, μέχρι να τελειώσουν οι απαιτούμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να εκδικαστούν οι όποιες ενστάσεις υποβληθούν.

Στη συνέχεια θα χρειάζονταν περίπου άλλα τουλάχιστον δύο χρόνια για τη διενέργεια της δημοπράτησης των έργων - διεξαγωγή διαγωνισμών, υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενες εταιρείες, εξέταση τυχόν ενστάσεων και σε αυτή τη φάση - ενώ ακόμη δύο χρόνια προβλέπονται για την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων.

Ενδεικτικό είναι ότι για τις εγκαταστάσεις που προβλέπει ο σημερινός περιφερειακός σχεδιασμός και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια από την ημέρα που ψηφίστηκε, με νομοθετική μάλιστα ρύθμιση, το 2003 καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν είχε καταστεί δυνατό να συμφωνήσουν οι δήμοι στη χωροταξία.


ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. 
Τώρα η διαδικασία για τις νέες εγκαταστάσεις βρίσκεται στο τελικό στάδιο, έχουν επιλεγεί έξι εταιρείες και στο πλαίσιο ανταγωνιστικού διαλόγου θα προτείνουν τεχνολογία, κόστος και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ώστε μετά να αναδειχθεί η συμφερότερη πρόταση και να αρχίσουν τα έργα - κατά σειρά σε Γραμματικό, Φυλή και Κερατέα.

«Εμείς έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό με επιστήμονες και κινήματα πολιτών, επιτροπές κατοίκων και τεχνογνωσία με πολιτική βούληση, χωρίς να προσκυνάμε εργολαβικά και κατασκευαστικά σχέδια, ένα σχέδιο διαχείρισης που αφορά όλους τους δήμους» υπήρξε πάντως η άποψη της κυρίας Δούρου, προκρίνοντας ουσιαστικά να αρχίσει από μηδενική βάση ο σχεδιασμός.

«Μέχρι τότε δεν θα έχουμε τι να κάνουμε τα σκουπίδια» αντέτεινε ο αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες εξελίξεις αν τεθεί θέμα νέων χωροθετήσεων. «Εξάλλου και με τον υφιστάμενο σχεδιασμό δίνεται η δυνατότητα για χρήση όλων των φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων» διευκρινίζει.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
http://www.tanea.gr/

Το "θηρίο" γίνεται επικίνδυνο όταν ξεψυχά !



Γράφει ο Παραπονιάρης
Το τελευταίο διάστημα πολλές κορώνες ακούμε σχετικά με την υποβάθμιση της περιοχής λόγω του ΧΥΤΑ Φυλής.
Θα  δούμε την Τρίτη αν αυτές τις κορώνες τις πιστεύουν ή τις λένε για να υφαρπάξουν μερικά ψηφαλάκια.
Θα δούμε επίσης αν κάποιοι επιχειρήσουν ΗΡΩική έξοδο ή απλώς θα δηλώσουν κώλυμα.
Στα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει στις 18/03/2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), υπάρχουν και τα εξής, που αφορούν την περιοχή μας:
16. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών υλικών ή/και πράσινων αποβλήτων, στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής».
17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων μίας (1) μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα (φυτικά έλαια-vegetable oil), ισχύος ≤1 MW, του κου ΗΛΙΑ ΚΟΥΛΟΥΚΑΚΟΥ, στη θέση ΒΙΟΠΑ Ο.Τ. 3061-01 Δ.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 02β2, Τμήμα 2 στο Δήμο Φυλής της Περιφέρειας Αττικής
Επισυνάπτονται τα διαβιβαστικά και τα εισηγητικά κείμενα για τα θέματα 15-16-17-18 
Η πλήρης ημερήσια διάταξη του ΠΣ βρίσκεται εδώ: 

Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης.

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ώρα ευθύνης , ώρα συμμετοχής για όλους μας ! ! !

H σημερινή μέρα, ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου ,  αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα αλλά και όλων όσων με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα , η πρόσκληση -πρόκληση  για συστράτευση  με την παράταξη " ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ " και τον επικεφαλή της κ. Σάββα Σάββα .
    Εναν  άνθρωπο αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Διαφάνειας. Έναν άνθρωπο  με πυγμή και αποφασιστικότητα , με όραμα και ιδέες  γι αυτόν τον πολύπαθο Δήμο.

    Δηλώνω με αφορμή αυτή την τιμητική πρόσκληση -πρόκληση , προς κάθε κατεύθυνση  την αμέριστη στήριξη και συστράτευση  μου με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής κ. Σάββα Σάββα  γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αντιλήψεις και το ίδιο όραμα για έναν αναβαθμισμένο  ποιοτικά Δήμο . Μ ε αξιοπρέπεια και  αξιοκρατία για κάθε συμπολίτη μας.

     Καλώ κάθε Δημότισσα και Δημότη , νέα  και νέο , επαγγελματία ή μη, οικογενειάρχη και εργαζόμενο , όπου και αν ανήκει , να στηρίξει με πάθος και ένταση την προσπάθεια αυτή .

       Γιατί με την  ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ,  ο Δημότης έχει άποψη που την εκφράζει ελεύθερα , έχει θέση που την διατυπώνει ελεύθερα, έχει όραμα που  ΜΑΖΙ  θα κάνουμε πραγματικότητα .

    Στην δύσκολη αυτήν προσπάθεια σας θέλουμε όλους κοντά μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σάββα Σάββα  για την εμπιστοσύνη  που δείχνει στο πρόσωπό μου .

 θα αγωνιστώ πλάι  του  για να κάνουμε πράξη όσα απαιτούν και δικαιούνται οι Συμπολίτες μας.


Σας  ευχαριστώ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής 
Με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΑΔΑΝΗΣ  Σ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

 πηγή :  http://dadanis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_15.html

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές των Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε  το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές των Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης :
Ελέγχθηκαν: 301 άτομα και 204 οχήματα
Προσήχθησαν: 74 άτομα
Συνελήφθησαν: 9 άτομα εκ των οποίων:
• Πέντε (5) άτομα για παράβαση του Νόμου «περί ναρκωτικών». • Ένα (1) άτομο για παράβαση του Νόμου «περί όπλων». • Ένα (1) άτομο για παράβαση του Νόμου «περί Αλλοδαπών». • Δύο (2) άτομα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κώδικα. Κατασχέθηκαν : • Ποσότητα ηρωίνης 1,7 γραμμ. • Επτά (7) κυνηγετικές καραμπίνες • Ένα (1) κυνηγετικό δίκαννο • Είκοσι εννέα (29) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου • Τρείς (3) κάλυκες.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
πηγη:  http://doxthi.gr/topika/axarnai/5596-2014-03-07-18-32-02

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


8η Μάρτη 2014. Οι Γυναίκες τιμούν τις Γυναίκες


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση αφιέρωμα στις Γυναίκες του Δήμου Φυλής που στις επιταγές του μνημονίου απομακρύνθηκαν από τη δουλειά τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σήμερα αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Είναι οι Γυναίκες φύλακες των σχολείων μας και οι Γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 8 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στο «Αίθριο» της Αττικής οδού στο Ζεφύρι, σε μια συνάντηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης.


Φωτεινή Γιαννοπούλου 
Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής, Τ. Δήμαρχος Ζεφυρίου

Ράνια Λέχου 
Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου

Εκλεγμένες με την παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»