Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ: ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ   ΚΑΙ  ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ    ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ    ΔΗΜΟΥ   ΦΥΛΗΣ




                 ΣΑΣ     ΕΥΧΕΤΕ  ΟΛΟΨΥΧΑ :   ΚΑΛΟ     ΠΑΣΧΑ   ΚΑΙ     ΚΑΛΗ   ΑΝΑΣΤΑΣΗ  


                                                               ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ

ΔΑΔΑΝΗΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ                                                                  ΜΑΚΡΑΚΗ  ΕΛΕΝΑ
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ .





ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ  ΗΤΑΝ  Η  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ  ΑΠΛΩΝ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ- ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ   ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ   ΣΤΗΝ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΠΟΥ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ  ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ  ΜΗΝΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΦΑΡΜΑΚΩΝ  ΚΑΙ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  ΤΟΥ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ  ΣΤΑΘΜΟΥ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ   ΕΡΥΘΡΟΥ   ΣΤΑΥΡΟΥ   ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ  ΚΑΙ  ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ  ΟΛΩΝ   ΟΣΩΝ  , ΕΚ ΤΩΝ   ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ   ΜΑΣ   ,  ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ      ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.





Η  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ  ΠΡΙΝ  ΛΙΓΕΣ  ΜΕΡΕΣ  ΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  ΣΤΟΝ   ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΕΡΥΘΡΟ  ΣΤΑΥΡΟ   ΑΠΟ ΤΟN ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ  - ΤΟ   Ν.Π.Δ.Δ   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  &  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ « ΠΑΡΝΗΘΑ»  ΤΟΥ   ΔΗΜΟΥ   ΦΥΛΗΣ    ΚΑΙ  ΤΟΝ   κ.  ΚΩΣΤ/ΝΟ   ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑ  ΤΗΣ   ΣΥΣΚΕΥΗΣ    ΤΟΥ    ΝΕΦΕΛΟΠΟΙΗΤΗ .


ΟΠΩΣ  ΕΠΙΣΗΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΥΓΕΝΙΚΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ   κ. ΣΑΒΒΑ  ΣΑΒΒΑ  ΔΥΟ  (2)  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ  ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΩΝ .



ΤΟΥΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΑΠΟ  ΚΑΡΔΙΑΣ  ΚΑΙ  ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ  Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΑΥΤΗ  ΝΑ  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ  ΣΥΝΤΟΜΑ .

ΤΕΛΟΣ  ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΣΟΥΣ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ  ΜΑΣ  ΈΧΟΥΝ   ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ   ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ  ΤΑ  ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ  ΣΤΟΝ   ΕΡΥΘΡΟ   ΣΤΑΥΡΟ ΑΝΩ    ΛΙΟΣΙΩΝ.

ΤΟ  ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ  ΤΟ  ΔΙΚΟ  ΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ  ΠΗΓΗ  ΖΩΗΣ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ  ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ."

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Παράταση στις αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή, 26 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Φυλής, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Τράπεζα Χρόνου, Δημοτικό Λαχανόκηπο και Γραφείο Διαμεσολάβησης. Η παράταση δόθηκε λόγω της μεγάλης προσέλευσης δημοτών. Αιτήσεις υποβάλλονται στο κτίριο της Κοινωνικής Προστασίας στα Άνω Λιόσια (Δημαρχείου 13, δίπλα στον Κωτσόβολο), καθώς και στα Δημαρχεία Ζεφυρίου και Φυλής (Χασιά).

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Tρίπολη: Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων


Η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Τρίπολης ξεκίνησε την Παρασκευή, έπειτα από δύο περίπου μήνες.

  Υπενθυμίζεται ότι η συλλογή των σκουπιδιών είχε διακοπεί, διότι ο δήμος δεν έχει χώρο απόθεσης των σκουπιδιών.

  Συνεργεία του δήμου με απορριμματοφόρα, αλλά και φορτηγά, εκσκαφικά, ανυψωτικά μηχανήματα, κ.α., απομακρύνουν τα σκουπίδια από τους δρόμους και στη συνέχεια ειδικό μηχανοκίνητο όχημα απολυμαίνει τους κάδους και τον περιβάλλοντα χώρο που είχε καλυφθεί με σκουπίδια.


  Τα σκουπίδια μεταφέρονται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας που λειτουργεί ως προσωρινός σταθμός μεταφόρτωσης, για να συνεχιστεί συστηματικά και ομαλά η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη. Από εκεί, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η μεταφορά 65 τόνων την ημέρα στον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την διοίκηση του ΧΥΤΑ Φυλής.

  Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι θα χρειαστούν δέκα ημέρες, προκειμένου να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από την Τρίπολη και να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς η διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων στην πόλη.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αξιέπαινη προσπάθεια από τον Αντιδήμαρχο Αρη Μπρέμπο, αρκεί να έχει και συνέχεια:Επιχείρηση "σκούπα" στο κτίριο του Κατσιάρα

Με μια μεγάλη και οργανωμένη επιχείρηση και την συνδρομή όλων των διαθέσιμων μέσων, οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Φυλής «σάρωσαν» μέσα και έξω το κτίριο του Κατσιάρα , το οποίο είχε μετατραπεί σε χωματερή, επικίνδυνη για τους περίοικους και τη δημόσια υγεία. Ο χώρος γειτνιάζει με τσιγγάνικο καταυλισμό, οι καταγγελίες ότι οι ίδιοι που ζουν στις παράγκες πετούν τα σκουπίδια είναι πολλές και οι κάτοικοι της περιοχής εκπέμπουν σήμα κινδύνου...
Η κατάσταση που αντίκρισαν τα συνεργεία του δήμου, όταν έφτασαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κτίριο ήταν απερίγραπτη. Τόνοι σκουπιδιών, μπάζα και κάθε λογής απόβλητα δημιουργούσαν μια αφόρητη κατάσταση με αποπνικτικές οσμές. Δεν επρόκειτο ασφαλώς για μια εικόνα άγνωστη, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος είχε καθαριστεί μόλις λίγους μήνες πριν και σήμερα ήταν ακριβώς στην ίδια κατάσταση.
«Το δυσάρεστο σε αυτή την περιοχή είναι πως όσες φορές και να την καθαρίσεις, πολύ σύντομα την βρίσκεις γεμάτη σκουπίδια. Δυστυχώς, πρόκειται για ένα κομμάτι του δήμου, στο οποίο η οποιαδήποτε παρέμβαση δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε. Χρειάζονται δραστικότερες λύσεις, στις οποίες θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα με την συνδρομή της Πολεοδομίας, των δικαστικών και αστυνομικών αρχών» τονίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Καθημερινότητας Άρης Μπρέμπος, με εντολή του οποίου οργανώθηκε η γιγάντια επιχείρηση.
Δύο JCB, φορτηγά, φορτωτές, αρπάγη και πολυάριθμο προσωπικό του δήμου συμμετείχαν στον καθαρισμό που διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου και θα συνεχιζόταν όλη την ημέρα της Κυριακής. Στην επιχείρηση συνέδραμε και η αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, η οποία ύστερα από παρέμβαση της Σταυρούλας Δήμου, διέθεσε ένα μεγάλο φορτωτή και φορτηγό, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία. Επίσης, έντονη ήταν σε όλη τη διάρκεια του διημέρου και η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας.
Επί τόπου, εκτός από τον Άρη Μπρέμπο, ήταν ο πολιτικός προιστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Γιώργος Μανωλάς και ο διευθυντής Καθαριότητας Ανδρέας Σπυρόπουλος με τους προισταμένους και όλες τις υπηρεσίες σε πλήρη λειτουργία.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και τσιγγάνοι κάτοικοι που μένουν σε σπίτια της περιοχής έδειχναν την ευχαρίστησή τους για τον καθαρισμό του χώρου, ζητώντας επιπλέον να ξηλωθούν και οι παράγκες ομογενών τους που αποτελούν εστία μόλυνσης.



















 ΕΜΕΙΣ  ΩΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ   ΚΑΘΕ   ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ   ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ   ΠΡΟΣ   ΩΦΕΛΟΣ   ΤΗΣ   ΠΕΡΙΟΧΗΣ    ΜΑΣ,   ΤΟΥ   ΔΗΜΟΥ   ΜΑΣ,    ΚΑΙ    ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ   ΤΟΥ .

ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ  ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ  ΛΟΙΠΟΝ  ΚΑΘΕ  ΔΡΑΣΗ  ΚΑΙ   ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ΤΟΥ    ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΑΡΗ  ΜΠΡΕΜΠΟΥ  ΠΟΥ  ΕΧΕΙ   ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΘΕΤΙΚΟ  ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ  ΣΤΗΝ   ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ   ΜΑΣ.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ   ΚΑΛΗ  ΑΡΧΗ  ......ΣΥΝΕΧΙΣΕ   ΕΤΣΙ  ........ΕΧΕΙΣ   ΠΟΛΥ  ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣ  ΣΟΥ  ΚΑΙ   ΜΑΛΙΣΤΑ  ΣΕ    ΠΟΛΛΕΣ   ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ..
  ΟΠΩΣ  ΕΠΙΣΗΣ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΟΛΥ  ΔΟΥΛΕΙΑ  ΝΑ   ΓΙΝΕΙ  ΚΑΙ   ΜΕ   ΤΙΣ   ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ    ΠΑΡΑΓΚΕΣ ......





ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ "ΔΟΛΩΜΑ" ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ!

Με «δόλωμα» ότι πουλούσαν χρυσές λίρες, τρία άτομα από το Ζεφύρι προσέγγιζαν... ανυποψίαστους πολίτες που έδειχναν ενδιαφέρον και στη συνέχεια τους λήστευαν. Από την αστυνομία συνελήφθη ο ένας από τους ληστές, ηλικίας 29 ετών, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.
Τα μέλη της σπείρας, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, την τελευταία εβδομάδα λήστεψαν δύο
άτομα, από τα οποία άρπαξαν 206.000 ευρώ.
Ο εντοπισμός των ληστών έγινε όταν τηλεφώνησαν και έπεισαν ένα από τα θύματά τους ότι είχαν να του πουλήσουν χρυσές λίρες, ζητώντας ως αντίτιμο 96.000 ευρώ.
Συναντήθηκαν με τον ενδιαφερόμενο χθες, στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Ζεφύρι, αλλά εκεί, με την απειλή βίας, του άρπαξαν τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είναι οι δράστες παρόμοιας ληστείας που διαπράχθηκε την 28η Μαρτίου στην ίδια περιοχή, σε βάρος άλλου πολίτη, από τον οποίο, με απειλή πιστολιού, άρπαξαν 110.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το παράτησαν με τη μηχανή αναμμένη…

Με τη μηχανή αναμμένη εγκατέλειψαν ένα ΙΧ HUNDAI ACCENT τα ξημερώματα της Δευτέρας, 1 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Αταλάντης, στα Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με μαρτυρίες , προηγήθηκε καβγάς, πιθανότατα μεταξύ τσιγγάνων κι όταν από τις απέναντι κατοικίες υπήρξαν διαμαρτυρίες περιοίκων, επιβιβάστηκαν όλοι σε ένα φορτηγάκι κι εξαφανίστηκαν. Πιθανότατα το ΙΧ έχει κλαπεί, καθώς δύο τουλάχιστον τζάμια ήταν σπασμένα.

Δωρεάν εμβολιασμό, παιδιατρική και οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
Δ/ΝΣΗ: ΠΛ.ΗΡΩΩΝ -ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ – 13341
ΤΗΛ.: 210 2486775-6
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η κινητή παιδιατρική και οδοντιατρική μονάδα "ΛΗΤΩ", που δημιουργήθηκε με τους
Γιατρούς του Κόσμου , θα βρεθούν κοντά στα παιδιά του Δήμου Φυλής, όπου η
πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι πιο δύσκολη για οικονομικούς ή κοινωνικούς
λόγους. Θα προσφέρουν δωρεάν εμβολιασμό, παιδιατρική και οδοντιατρική φροντίδα
σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.
Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 2 το

μεσημέρι μπορείτε να φέρετε τα παιδιά σας στην Κινητή Παιδιατρική Μονάδα που θα
βρίσκεται στο κτίριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φυλής επί της οδού Αθηνών 31
(Δημοτικό διαμέρισμα Α. Λιοσίων στο Δήμο Φυλής).
Η "ΛΗΤΩ" παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
· δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και
παρακολούθηση
· δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
· προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
· προσφορά εμβολιαστικής κάλυψης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε.ΔΗ.Φ.
ΡΟΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ενώπιον των ευθυνών τους οι δήμαρχοι της Αττικής για τα απορρίμματα

Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Σάββατο, 30 Μάρτιος 2013 14:12
bouraimis-pedaΠρο των ευθυνών τους απέναντι στην απόφαση να μεταφέρονται τα απορρίμματα της Τρίπολης και της Ερμιονίδας στο ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς θα ανοίξει την κερκόπορτα και για άλλες ανάλογες κινήσεις, επιχειρεί να φέρει τους δημάρχους της Αττικής, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης. Επισημαίνοντας ότι είναι παράνομη η απόφαση του ΕΔΣΝΑ να αποδεχθεί την μεταφορά των απορριμμάτων, καθώς δεν δικαιούται να διαχειριστεί κάτι έξω από την περιφέρειά του, ο κ. Μπουραίμης καθιστά σαφές ότι υπόλογοι  για τη μεταφορά που δεν εδράζεται σε οποιαδήποτε διάταξη νόμου, θα είναι οι εκπρόσωποι της ΠΕΔΑ, που έχουν ορίσει τον ΕΔΣΝΑ να διαχειρίζεται το θέμα μόνο εντός των ορίων του.
Στην ενημέρωση – κόλαφο προς τα, μάλλον αδιάφορα, μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, ο δήμαρχος Φυλής έκανε λόγο για παραβίαση του καταστατικού του ΕΔΣΝΑ που αναφέρει ρητά ότι θα αποδέχεται μόνο τα απορρίμματα της Αττικής καθώς και για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων, εφόσον αυξάνονται οι ποσότητες στο ΧΥΤΑ. Αποκάλυψε, επίσης, ότι, σχεδόν όλα, τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Πελοποννήσου έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις και υπογράμμισε ότι τελικά καταδικάζονται οι κάτοικοι της Φυλής να αποδέχονται τα απόβλητα όλης της Ελλάδας.
Επιπλέον, επιτέθηκε στον Γιάννη Σγουρό για το όψιμο ενδιαφέρον του να μην γίνει «Νάπολη» η Τρίπολη, του καταλόγισε αδιαφορία απέναντι στα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται στο ΧΥΤΑ Φυλής και χαρακτήρισε «έγκλημα που θα το ψάξει ο εισαγγελέας» την πρόχειρη και χωρίς έλεγχο αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών, γιατί εκεί υπάρχουν τοξικά και μολυσματικά απόβλητα.
Κάλεσε δε την ΠΕΔΑ να σταθεί αρνητικά και απαγορευτικά απέναντι στην απόφαση για μεταφορά απορριμμάτων από τη Πελοπόννησο, καθώς θα ανοίξει την κερκόπορτα για ανάλογες αποφάσεις στο μέλλον.
Άξια αναφοράς είναι, πάντως, η απροθυμία των δημάρχων της Αττικής να πάρουν ξεκάθαρα αρνητική θέση, δεδομένου ότι το πρόβλημα αφενός δεν αγγίζει την περιοχή τους και αφετέρου δεν διαθέτουν καμία απολύτως πρόταση. Η περίφημη «συντροφική αλληλεγγύη» φαίνεται να προσκρούει σε θέματα - αγκάθια που τρυπούν μεν τη νοημοσύνή τους αλλά δεν φτάνουν μέχρι την συνείδησή τους...

Τι είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μπουραίμης στην ΠΕΔΑ

"Αν δεν πάρει απόφαση η ΠΕΔΑ, δεν μπορεί ο ΕΔΣΝΑ να διαχειριστεί κάτι έξω από την περιφέρειά του. Αν το κάνει θα παρανομήσει. Δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει για κάτι εκτός Περιφέρειας Αττικής".

πηγη: www.doxthi.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – Όχι άλλες υποσχέσεις!



Δυστυχώς και πάλι τα λεγόμενα του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο δεν μας εξέπληξαν. Και λέμε δυστυχώς, γιατί πλέον έχει γίνει αντιληπτό σε όλους τους δημότες, πως η νυν διοίκηση έχει διαχωρίσει τα λόγια από τις πράξεις και τελικά το… βρώμικο έργο που «παίζεται» στη Χωματερή δεν αλλάζει ούτε στιγμή: Το επίπεδο ζωής μας υποβαθμίζεται συνεχώς, νέοι όγκοι σκουπιδιών καταφθάνουν στο ΧΥΤΑ Φυλής και η διοίκηση μένει απλά παρατηρητής, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας.
Το «είμαστε αντίθετοι» δεν μας καλύπτει. Δεν καλύπτει τον κόσμο, δεν καλύπτει την υγεία των παιδιών μας. Ο κόσμος δεν θέλει λόγια, ειδικά τώρα που τα καθημερινά προβλήματα είναι πιο πολλά από ποτέ. Βλέπουμε πως -παρά τις δεσμεύσεις του παρελθόντος- τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο και η αδυναμία της διοίκησης να κάνει πράξεις τις προεκλογικές της υποσχέσεις, φέρνει τον πολύπαθο τόπο μας ένα βήμα πιο κοντά στον «γκρεμό». Ο λαός θέλει ΕΡΓΑ και όχι λόγια. Θέλει άμεσες ενέργειες και δεν ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε σύσταση «επιτροπών», στις οποίες δεν είμαστε αντίθετοι, αρκεί να υπάρχει ΟΥΣΙΑ. Θέλουμε δράσεις, όχι λόγια, γιατί μόνο τέτοια ακούμε εδώ και 2,5 χρόνια.

Και φυσικά, δεν είναι μόνο το θέμα της χωματερής που «ξεγυμνώνει» τη διοίκηση του Δήμου Φυλής και υπογραμμίζει τους λανθασμένους χειρισμούς της. Οι εργαζόμενοι του «Ξένιου» βρίσκονται σε απόγνωση και κάποιοι… σφυρίζουν αδιάφορα. Και για τους καλόπιστους που θα σπεύσουν να κάνουν λόγο για ψηφοθηρικές τακτικές, θυμίζουμε πως η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» είχε μέσω του επικεφαλής Σάββα Ι. Σάββα προσπαθήσει στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο για το 2013 να υπενθυμίσει στον Δήμαρχο τον κίνδυνο να χαθεί η συχνότητα, για να εισπράξει πλήρη αδιαφορία.
Για κλείσιμο, αφήσαμε μια δήλωση όλο νόημα από τον Δήμαρχο, η οποία ακούστηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα του «Ξένιου» και… λέει πολλά.
«Δεν θέλω να ασχοληθώ με το παρελθόν, διότι δεν θέλω να μας καθορίζει το παρελθόν…»
Τα συμπεράσματα… δικά σας.

Ανακοίνωση-Επιτροπή Αγώνα Φυλής


Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η σύσκεψη ενημέρωσης και σχεδιασμού δράσης που είχε οργανώσει η Επιτροπή Αγώνα Φυλής. Μετά την ενημερωτική εισήγηση και τις διευκρινιστικές ερωτήσεις ακολούθησε πλούσιος διάλογος. Εκτός των κατοίκων της περιοχής μας συμμετείχαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Χάγιος, Νίκος Γαλανός και Χρήστος Καπάταης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

  1. Μαζικό μάζεμα υπογραφών ενάντια στο εργοστάσιο καύσης βιομάζας. Καλούμε όλο τον λαό της Φυλής να βοηθήσει σε αυτή την δράση έτσι ώστε να μαζευτούν χιλιάδες υπογραφές και να παραδοθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Περιφέρεια. Κατεβάστε το κείμενο εδώ, τυπώστε το, μαζέψτε υπογραφές και επικοινωνήστε με την επιτροπή για να το παραδώσετε.
  2. Πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή 14/3.
  3. Συμβολικές καταλήψεις της χωματερής σε χρόνο που θα αποφασισθεί από την συντονιστική ομάδα.
Στο τέλος της σύσκεψης η Συντονιστική Ομάδα πλαισιώθηκε από νέους αγωνιστές.

Η συντονιστική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Φυλής θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα 1/4/2013 στις 20:00 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεννηματά ΙΙ, για τον συντονισμό των δράσεων που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όποιον και όποια θέλει να συμβάλλει στον αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής.