Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ


ΤΟΝ   ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  ΚΑΙΡΟ   ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ  ΜΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΣΕ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΠΟΥ  ΕΙΤΕ  ΘΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙΤΕ   ΕΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,  ΕΙΤΕ   ΓΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΠΟΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ , ΕΙΤΕ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΑΛΛΟΙ  ΛΟΓΟΙ  .

ΜΕΤΑ  ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ  ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΚΑΝΑΛΑΣ  ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ  ΕΝΤΟΝΑ   ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ  ΠΩΣ  : ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟ  Ο  ΧΩΡΟΣ   ΓΥΡΩ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ   ΚΑΙ  ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ  ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ   Η  ΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΤΗΣ  ΕΙΚΟΝΑΣ .

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ  ΛΕΓΟΝΤΑΣ   ΠΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ  ΤΟ   ΑΙΣΘΗΜΑ  ΟΤΙ    Η  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΑΣ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΕ  ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ   ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ  ΑΠΟ  ΒΑΣΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΟΠΩΣ  ΓΙΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ  Η  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ,Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  .

ΔΕΝ  ΖΗΤΑΜΕ   ΤΡΟΜΕΡΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ,  ΟΠΩΣ , Η  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΠΛΥΣΙΜΟ  ΤΩΝ  ΚΑΔΩΝ .  ΑΥΤΑ  ΤΑ  ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ  ΜΑΣ

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ  ΓΗΠΕΔΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ  ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ,ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ  ΑΝΑ 5 ΜΕΤΡΑ  ΑΛΛΑ  ΖΗΤΑΜΕ  ΦΩΤΙΣΜΟ  ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ   ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ  ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ  ΣΤΙΣ  ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  ΜΑΣ

ΖΗΤΑΜΕ  ΑΠΛΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ :   ΟΠΩΣ  ΕΙΝΑΙ Ο  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ  ΜΟΡΝΟΥ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ  ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ  ,  Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΠΛΑΤΕΙΑΣ  ΑΝΟΙΞΗΣ  ΠΟΥ  ΟΠΩΣ  ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ  ΚΑΙ ΣΕΙΣ  ΚΑΤΑ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΤΗΣ  ΕΙΚΟΝΑΣ  ΔΕΝ  ΑΝΑΒΕΙ  ΟΥΤΕ  ΜΙΑ  ΛΑΜΠΑ .  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΦΡΟΝΤΙΔΑ  ΤΟΥ  ΠΡΑΣΙΝΟΥ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΠΟΥ  ΕΧΕΙ  ΞΕΡΑΘΕΙ  ΠΑΝΤΕΛΩΣ  ,ΔΕΙΓΜΑ  ΤΗΣ  ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ  ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.
Η  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ  ΣΤΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΧΕΙ  ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ  ΜΟΝΟ  ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  ΣΑΣ ΜΙΑ  ΦΟΡΑ ΤΟΝ  ΧΡΟΝΟ  ΣΤΟΝ  ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΚΑΝΑΛΑΣ  .  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ  ΜΟΝΟΣ  ΣΑΣ ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΣΑΣ  ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ....

ΤΕΛΟΣ  ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ  Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΝΕΟΣ  ΤΡΟΠΟΣ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ  ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ  ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ  :
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΝ

ΤΟ ΙΔΙΟ  ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ
ΔΕΙΤΕ  ΛΟΙΠΟΝ  ΜΙΑ  ΕΙΚΟΝΑ   ΑΠΟ  ΤΟΝ   ΜΟΡΝΟ,  ΤΟΝ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ  ΜΑΣ  ΔΡΟΜΟ  ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΝΟΙΞΗΣ  , ΑΠΟ ΤΟΝ  ΟΙΚΙΣΜΟ  ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ι   :




ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗΣ 2012

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗΣ 2012

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗΣ 2012

ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ -ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ι


ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5 -ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ι

ΓΗΠΕΔΟ  5Χ5

ΓΗΠΕΔΟ  5Χ5





Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ

 ΕΜΕΙΣ  ΣΤΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΔΕΝ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ  ΟΤΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΔΗΜΟΤΕΣ  ΔΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ .ΟΥΤΕ  ΚΑΙ  ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ  ΣΕ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Ή ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ  ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΟΥΝ  ΓΙΑ ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ  ΤΑ  ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ .  ΓΙ  ΑΥΤΟ  ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΣΑΣ   ΜΕ  ΕΡΓΑ .


         Δαδάνης Νικηφόρος 
               πρόεδρος
  Πολιτιστικού & Εξωραιστικού
      Συλλόγου Πανοράματος








Κατάνυξη, λαμπρότητα και μηνύματα αγάπης στον Άγιο Γιάννη το Θεολόγο

Ίσως να παίζει ρόλο η λαμπρή ιστορία της άλλοτε, Ιερής Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ίσως το γεγονός, ότι ο μικρός Ναός και ο καλαίσθητος καταπράσινος περίβολός του , αποτελούν για την υποβαθμισμένη ομώνυμη συνοικία, όαση! Ίσως και τα δύο μαζί. Το βέβαιο είναι, ότι η ατμόσφαιρα σε κάθε εορτασμό της ενορίας, είναι κατανυκτική. Η ίδια ατμόσφαιρα επικράτησε και φέτος. Ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου του συγγραφέα της αποκάλυψης και αγαπημένου μαθητή του Χριστού, έγινε με τη δέουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή μεγάλου αριθμού κληρικών, πιστών και επισήμων. Ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια στις εκκλησιαστικές εκδηλώσει, πρόσθεσε το γεγονός, ότι κατά την τελετή της περιφοράς, την ιερή εικόνα σήκωσαν στους ώμους τους, κληρικοί από άλλες ενορίες της πόλης. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα. Ακολούθησε η Λιτάνευση της ιερής Εικόνας κατά την οποία επικεφαλής τέθηκε, η Φιλαρμονική του Δήμου Άνω Λιοσίων. Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα και στους επίσημους προσκεκλημένους αμέσως μετά την περιφορά ο κ.κ. Αθηναγόρας, αφού τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους, τους υπενθύμισε, ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ήταν ο μαθητής που την ώρα της μαρτυρικής σταύρωσης Του, ο Χριστός τον επέλεξε ως προστάτη της μητέρας του. «Γύναι ιδού ο Υιός σου... Ιδού η μήτηρ σου». Καταλήγοντας δε το λόγο του, στάθηκε στην αξία της αλληλεγγύης και στις ανθρώπινες σχέσεις, για να επισημάνει με έμφαση, πως δεν είναι δυνατόν, κάποιος που ισχυρίζεται πως αγαπά τον Θεό, να μισεί τον αδελφό του… Ο Μητροπολίτης κλείνοντας, ζήτησε από τον κόσμο, να επισκεφθεί την έκθεση χειροποίητων έργων που έστησαν με μεράκι, τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, του ιδρύματος αυτόνομης διαβίωσης Λίλιαν Βουδούρη, που εδρεύει στην συνοικία του Αγίου Ιωάννη, όπερ και εγένετο, καθώς πολύς κόσμος έσπευσε να θαυμάσει την έκθεση των παιδιών. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, οπότε τελέσθηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα η ακολουθία του παρακλητικού κανόνος του Αγίου. Και του χρόνου!


ΠΗΓΗ: fylarhos.gr

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑ - ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ



Οι Ερωτήσεις προ ημερησίας της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ που κατατέθηκαν στις 27/9
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 17:16
1/ ΕΣΠΑ:
Γιατί δεν έχει καταθέσει ο Δήμος Φυλής αναπτυξιακά προγράμματα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ; Σε έλεγχό μας στο Διαύγεια ΔΕΝ είδαμε προτάσεις του Δήμου μας, αν και στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, να σημειωθεί εδώ, προτάσεις που έχουν έρθει ανεκπλήρωτες για 2η συνεχή χρονιά, υπήρχαν προτάσεις που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν.
Αν δεν κατατέθηκαν:
α/Ποιος επωμίζεται τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που ανακύπτουν από τον κίνδυνο απώλειας θέσεων απασχόλησης ανέργων, αλλά και εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου το ΕΣΠΑ;
β/ Έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση κανένα έργο του Δήμου Φυλής από το Πράσινο Ταμείο, δεδομένου πως 104 έργα από άλλους Δήμους έχουν ενταχθεί.
Διερωτιόμαστε αν έχει γίνει καν αίτηση.

2/ Ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου
Επανερχόμαστε με ένα παλιότερο ερώτημά μας.
Πόσοι και ποιοι είναι οι «Ειδικοί Σύμβουλοι» του Δημάρχου και του Δήμου Φυλής;

Στο προηγούμενο μας ερώτημα είχατε απαντήσει ΚΑΝΕΙΣ!
Ισχύει το ίδιο και σήμερα;

3/ Έλεγχοι στον Δήμο
Σε τι είδους ελέγχων βρίσκεται ο Δήμος και γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα πορίσματα; Στις αρχές του ’11, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος είχε προαναγγείλει πως μαζί με τον Δήμο μας και τον Δήμο Αχαρνών, άλλοι 15 Δήμοι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Τότε το είχατε αρνηθεί μιλώντας  «για έναν εύρωστο Δήμο με ισχυρό προϋπολογισμό». Δεν θέλω να αναφερθούμε τώρα στον προϋπολογισμό και την εκτέλεσή του. Είναι γνωστή σε όλους η αλήθεια, την ζούμε.
Όμως, σε αυτή την αίθουσα και κατά την διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2012 ο κ. Λιόσης είχε αναφέρει πως ο Δήμος είναι σε «πρόγραμμα εξυγίανσης»
Επίσης, εσείς σε μια συνέντευξή σας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Δυτική Όχθη» την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 είχατε αναφέρει επί λέξη:
“ Μέσα στη χρονιά θα τελειώσει και η διαδικασία εξυγίανσης του δήμου, έτσι ώστε απο το 2013, έχοντας ξεκαθαρίσει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δομές του, να σχεδιάζει έργα χωρίς να ενοχλεί τους δημότες. «Μέσα απο τη εξυγίανση που θα έχει το χαρακτήρα και των πραγματικών εσόδων του δήμου Φυλής, θα μπορέσουμε το 2013 να είμαστε πολυ πιο ακριβείς».
Τελικά τι ισχύει;
Και γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα πορίσματα;

4/ ΕΚΑΒ και διακομιδή Ασθενών
Η ερώτηση απευθύνεται στον κ. Γ.Ραφτέλη. Τοπικό αντιδήμαρχο Ζεφυρίου.
Μετά από καταγγελίες δημοτών της δημοτικής κοινότητας Ζεφυρίου αλλά και σε σημερινή  τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε από εκπροσώπους του ΕΚΑΒ πως πλέον ΔΕΝ θα γίνεται παραλαβή ασθενών οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές όπου διαβιούν Ρομά, γιατί διατρέχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Πολλές φορές οι οδηγοί των ασθενοφόρων, οι τραυματιοφορείς και οι γιατροί έχουν δεχθεί από πυροβολισμούς, το σοβαρότερο, έως προπηλακισμούς και πέτρες, το συνηθέστερο.
Αντ’ αυτού προτείνουν την παραλαβή των ασθενών, να γίνεται από τα αστυνομικά τμήματα.
Είστε γνώστης της καταγγελίας;
Είθισται μια τέτοια διαδικασία; Να πηγαίνουν οι ασθενείς που χρήζουν μεταφοράς από ασθενοφόρο, μέχρι τα αστυνομικά τμήματα για να τους παραλάβουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία με ασφάλεια;
Πώς προτίθεστε να αντιδράσετε;  Και για να διασφαλιστεί η ηρεμία και η τάξη στην περιοχή της Λίμνης αλλά και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, ώστε να ανακαλέσουν την απόφασή τους;

5/ Μεταφορά ΔΟΥ Άνω Λιοσίων
Σε προηγούμενη ερώτησή μας προ ημερησίας, τον Μάρτη του 2011 σας είχαμε επιστήσει την προσοχή σας στην επικείμενη μεταφορά της ΔΟΥ  ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ λόγω συγχώνευσης με την ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων.  Σας είχαμε ζητήσει τότε, να βρείτε Δημοτικό κτίριο και με όποιο τρόπο μπορείτε να βρείτε λύση ώστε να ΜΗΝ απομακκρυνθεί η ΔΟΥ.
Σήμερα η πραγματικότητα είναι πως από την 1η Οκτωβρίου, η ΔΟΥ θα αποτελεί παρελθόν για τον δήμο μας.
Οι κάτοικοι θα πρέπει να ταλαιπωρούνται πολλές ώρες, με συγκοινωνίες, όπως παλιότερα,  για να εξυπηρετηθούν, από την ΔΟΥ των Αγίων Αναργύρων, που θα εξυπηρετεί το σύνολο των Δήμων, Φυλής (Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι) Αγίων Αναργύρων, (Καματερό, Αγίους Αναργύρους και Ιλίου, με ότι συνεπάγεται αυτό σε περαιτέρω ταλαιπωρία αλλά και καθυστερήσεων, λόγω φόρτου εργασίας της ΔΟΥ, για τους Δημότες μας.
Τότε είχατε δηλώσει άγνοια του θέματος. Και προφανώς αδιαφορήσατε γενικότερα για το θέμα και ΔΕΝ πράξατε τα δέοντα. ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.

6/ ΞΕΝΙΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
α/ Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς των εργαζομένων;
β/ Τι γίνεται με την μισθοδοσία των εργαζομένων, πότε προβλέπεται η αποπληρωμή τους;
Με βάση την απόφαση με αρ. Πρωτ. 16579/15337 από 25/04/2012, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και την δημοσιεύση στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1656, περί λύσης της ΔΕΡΑΛ, τι ισχύει ως προς την σχέση εργασίας τους; Είναι ακόμη εργαζόμενοι; Είναι απολυμένοι; Προσμετρούνται ως εργάσιμες οι ημέρες που περνάνε με βάση την επίσχεση εργασίας τους; Τι ισχύει ακριβώς;
γ/ Γιατί ορισμένοι φάκελλοι των προς έλεγχο για την μεταφορά εργαζομένων, ήταν άδειοι από δικαιολογητικά και ποιοι έχουν την ευθύνη συμπλήρωσης των φακέλλων;
δ/ Πότε θα αποζημιωθούν εκείνοι που δεν επιθυμούν την μεταφορά τους στον Δήμο;

7/ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου , σε  θέματα προ ημερησίας ανεγνώσθει από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου , η πρόθεση της περιφέρειας για δημιουργία καταυλισμού ρομά στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ για την μετεγκατάσταση των ρομά που διαβιούν στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Τελικά το θέμα απεσύρθει. Είστε ενήμερος για τις προθέσεις της Περιφέρειας, και εάν εμπλέκεται ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ στον σχεδιασμό?

Για την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ο Επικεφαλής
ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ: SUPER MARKET ναρκωτικών το Ζεφύρι…

Σε υπερτοπικό κέντρο διακίνησης ναρκωτικών έχει εξελιχθεί το Ζεφύρι, τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, Δημήτρης Τσιουμπρής. Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος επεσήμανε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να καταφθάνουν κατά εκατοντάδες στην περιοχή οι χρήστες, με τον Προαστιακό ή τη λεωφορειακή γραμμή Β-12. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, κατέληξε.  


πηγη:  http://www.fylarhos.gr/2012/09/super-market.html





 

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ιστορικό λεύκωμα για τον Ελ. Βενιζέλο θα εκδόσει ο Δήμος Φυλής

Μια σημαντικότατη πρωτοβουλία για την ιστορία και τον πολιτισμό εξήγγειλε από το κρητικό γλέντι στα Άνω Λιόσια ο Δήμαρχος Φυλής. Ο Δημήτρης Μπουραΐμης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους, προανήγγειλε την έκδοση ιστορικού λευκώματος αφιερωμένο στην ζωή και το έργο της μεγαλύτερης πολιτικής φυσιογνωμίας του νεοελληνικού κράτους, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Η παραπάνω πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Φυλής στο προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας με εθνικά πλέον χαρακτηριστικά που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή για την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και των χαρακτηριστικών εκείνων που έκαναν τη χώρα μας να ξεχωρίσει από τα βάθη της πορείας της στο χρόνο ως τις μέρες μας. Οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν εκδόσεις, διαλέξεις, διασυλλογικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ιστορικών κειμηλίων κ.ά. Οι παραπάνω προσπάθειες θα επιχειρήσουν να κάνουν γνωστούς στο ευρύ κοινό σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του ελληνικού έθνους μέσα από πρόσωπα και γεγονότα, αναδεικνύοντας την διαχρονικότητα των ιδεών του ελληνισμού και την τεράστια συμβολή του στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ηπείρου και των λαών αυτής. Άλλωστε, όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος είπε: "την εποχή που το μεγαλύτερο μέρος του ελλαδικού χώρου ήταν ακόμα σκλαβωμένο, ο Ελευθέριος Βενιζέλος πήγαινε στο εξωτερικό και πρότεινε λύσεις για την Ευρώπη..."

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ


Ο Περιφερειάρχης Αττικής καλεί άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης να ασχοληθούν με το θέμα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τα απορρίμματα.

Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και για την εν γένει διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική “εκπέμπει” ο Περιφεριάρχης Αττικής Γιάννης Σγορός και η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ
Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Σγουρού στάθηκε η απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία ο Σύνδεσμος κωλύεται να υπογράψει σύμβαση με αντικείμενο τις «Επείγουσες εργασίες για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ΧΥΤΑ Δυτ. Αττικής» για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

ΔΗΛΑΔΗ  ΑΝ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ  ΤΗΝ  ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ  Κ. ΣΓΟΥΡΟΥ    ΜΕ  ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ    : 

 ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ  ΟΛΕΣ  ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ  ΧΥΤΑ  ΦΥΛΗΣ  ΓΙΑ  ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ  ΚΑΙ  ΣΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ  Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΟΥ.

Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής, που ομόφωνα εγκρίθηκε από την Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ στις 27/7/2012, ο Σύνδεσμος επιχειρούσε να βάλει τάξη στο καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην χωματερή της Φυλής εδώ και πολλούς μήνες, όπου ιδιωτική εταιρεία παρέχει ασυμβασιοποίητα τις υπηρεσίες της στον ΕΔΣΝΑ στο πεδίο της διάθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ.
Η σύμβαση θα κάλυπτε το κενό χρονικό διάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη συντήρηση και επισκευή των προωθητήρων και των συμπιεστικών μηχανημάτων ιδιοκτησίας ΕΔΣΝΑ που είχαν υποστεί ζημίες μετά τις καταδρομικές επιδρομές Ρομά και λαθρομεταναστών και έως την τελεσφόρηση του ανοικτού διαγωνισμού που έχει προκηρύξει ο ΕΔΣΝΑ (για τις 10/10/2012) με αντικείμενο την εκτέλεση υποστηρικτικών εργασιών στα κύτταρα διάθεσης των απορριμμάτων.
Για το συγκεκριμένο θέμα των ασυμβασιοποίητων εργασιών, ο Γιάννης Σγουρός έχει ενημερώσει ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ωστόσο το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επέτρεψε να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης με αποτέλεσμα η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο. Η Ε.Ε. αποφάσισε ομόφωνα ο Σύνδεσμος να ασκήσει αίτηση ανάκλησης στο αρμόδιο VI Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος.
Ο κ.Σγουρός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρανομήσουμε. Θα ενημερώσουμε την εταιρεία ότι απερρίφθη η υπογραφή της σύμβασης και ως εκ τούτου πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες στον ΧΥΤΑ. Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, εάν δεν υπάρξει συνεργασία με τα επιμέρους Υπουργεία. Κάνω έκκληση ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης να ασχοληθούν με το θέμα. Διαφορετικά υπάρχει και ο δρόμος των παραιτήσεων όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και ας έρθει η Κεντρική Διοίκηση να διαχειριστεί τα απορρίμματα. Ας πάρει την αρμοδιότητα το Υπουργείο, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Όχι να προσπαθούμε να δώσουμε λύση και να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα. Εγώ επισημαίνω τον κίνδυνο, όμως δυστυχώς η φωνή μας φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Δημιουργήθηκε η Δημοτική Τράπεζα Τροφίμων


Η οικονομική κρίση που περνά η Χώρα μας έχει δυστυχώς μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές όλων μας και πολύ περισσότερο στις ζωές όσων συνανθρώπων μας ανήκουν στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις. Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού αφουγκράζεται τις ανάγκες των δημοτών του και προσπαθεί να εξασφαλίσει γι’ αυτούς, τις παροχές εκείνες που θα προστατεύσουν τους κατοίκους της πόλης από την χειρότερες συνέπειες της κρίσης.
Η Κοινωνική Υπηρεσία καθημερινά δέχεται αιτήματα κατοίκων της Πόλης μας για ενίσχυση με τρόφιμα.
Κατόπιν τούτου δημιουργήθηκε η Δημοτική Τράπεζα Τροφίμων η οποία «αγκαλιάστηκε» αμέσως από τους συμπολίτες . Είναι σημαντικό στη δύσκολη εποχή που διανύουμε να υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας ώστε όλοι μαζί να κατορθώσουμε να στηρίξουμε τους πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.
Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτημάτων για ενίσχυση τροφίμων σας προσκαλούμε να στηρίξετε και να ενισχύσετε την προσπάθεια αυτή με είδη πρώτης ανάγκης μακράς διαρκείας.
Η συγκέντρωση των αγαθών γίνεται καθημερινά πρωινές ώρες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Ι. Μέρλα & Δημοκρατίας

Έλεγχος για το νερό των σχολείων στο Ίλιον.

 Στα δίκτυα των σχολικών εγκαταστάσεων του δήμου Ιλίου, έχουν ξεκινήσει προληπτικοί μικροβιολογικοί έλεγχοι της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Στόχος των ελέγχων, που γίνονται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, με χρηματοδότηση του δήμου, στοχεύουν στην πρόληψη και διασφάλιση της υγείας των μαθητών.

Με αυτό τον τρόπο ο δήμος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει σταδιακά με επιτυχία τόσο ζητήματα λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, όσο και θέματα που απασχολούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της πόλης.

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στα Άνω Λιόσια στις 25-26/9/12

Eορτάζουμε καί Πανηγυρίζουμε τόν «Υιό της Βροντής» καί συγγραφέα της Αποκάλυψις τόν απόστολο Του Χρίστου τόν αγαπημένο τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ
Προστάτη καί Πολιούχο της ενορίας μας, καί σας προσκαλούμε νά συμμετέχετε στήν χαρά μας πού θά διεξαχθεί σύμφωνα μέ τό παρακάτω πρόγραμμα:




Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 Ώρα 07:00μ.μ.
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Ιλίου, Αχαρνών καί Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου μέ τήν συμμετοχή του ιερού Κλήρου της Πόλεως μας καί στήν συνέχεια η Λιτάνευσις της ιεράς Εικόνος.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012
Ώρα 7:00π.μ.
Ο όρθρος καί η Θεία Λειτουργία
Τό απόγευμα και ώρα: 07:00μ.μ. η ακολουθία του παρακλητικού κανόνος του αγίου.

Μετά τιμής
Γιά τό εκκλησιαστικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος Πρεσβύτερος
π.Νικόλαος Κοτίνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑ


ΜΕΤΑ  ΤΗΝ  ΧΘΕΣΙΝΗ  ΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΤΗΣ  ΑΓΙΑΣ  ΕΙΚΟΝΑΣ,  ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΚΑΝΑΛΑΣ  ΣΤΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ , Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΚΑΙ  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΤΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  κ .ΣΑΒΒΑΣ  ΣΑΒΒΑΣ  ΕΞΕΦΡΑΣΕ  ΤΗΝ  ΕΠΙΘΥΜΙΑ  ΝΑ  ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ  ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ   ΜΑΣ ,  ΣΕ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΠΟΥ  ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ  ΤΙΣ   ΕΠΟΜΕΝΕΣ  ΜΕΡΕΣ,  ΓΙΑ ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ  ΑΠΟ  ΤΟ Δ.Σ   ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΙΑ  ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ   ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΤΗΣ  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ   ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ .

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΝΟΙΚΤΟΣ  ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ  ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΑ   ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΔΙΝΕΤΑΙ  ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ  ΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΜΑΣ  ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ  ΚΑΘΕ  ΦΟΡΑ  ΤΗΝ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΔΥΝΑΤΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΤΣΙ  ΩΣΤΕ  ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ  ΜΕ ΤΡΟΠΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ     "  ΟΛΩΝ "   ΤΩΝ   ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΤΟΥ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ  ΧΩΡΙΣ  ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ    ΣΤΗΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΡΧΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ , ΠΩΣ ,  ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟ  Ο  ΧΩΡΟΣ   ΤΟΝ   ΟΠΟΙΟ  ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  ΝΑ  ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ,  ΜΟΝΟ  ΟΤΑΝ  ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ  Η  ΠΑΝΑΓΙΑ  ΚΑΝΑΛΑ ,

 ΚΑΘΩΣ  ΕΠΙΣΗΣ  ΟΙ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  -  ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ - ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ -ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΛΑΚΚΟΥΒΩΝ ,  ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ  ΑΥΣΤΗΡΑ   ΚΑΙ   ΜΟΝΟ   ΓΥΡΩ  ΑΠΟ   ΤΗΝ   ΠΕΡΙΟΧΗ  ΤΟΥ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ  Ή  ΜΟΝΟ   ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  Η  ΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΤΗΣ  ΕΙΚΟΝΑΣ.

ΕΝΑ  ΑΠΟ  ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ  ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΤΩΡΙΝΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,  ΓΙΑ  ΤΟ  ΟΠΟΙΟ   ΚΑΙ   Ο ΛΑΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ  , ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ   ΤΗΝ   ΣΗΜΕΡΙΝΗ    ΔΙΟΙΚΗΣΗ  , ΣΑΣ  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ    ΗΤΑΝ   :   ΠΟΛΗ   ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ , ΔΗΜΟΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  , ΟΛΟΙ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ .

Η  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ  , ΤΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ , ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΠΙΟ  ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΠΟΥ  ΕΧΟΥΜΕ    ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΜΑΣ  , ΔΕΝ  ΠΑΥΕΙ  ΟΜΩΣ  ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΠΟΥ  ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ  ΛΥΣΕΙΣ  .

 ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΟΛΑ  ΟΜΩΣ  ΖΗΤΑΜΕ  ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ , ΤΗΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ    ΚΑΙ  ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΤΑ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  Η   ΠΑΝΑΓΙΑ  ΚΑΝΑΛΑ  ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ  ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΑΣ  ΝΑ  ΚΑΝΕΙ  ΤΟ  ΘΑΥΜΑ  ΤΗΣ  .



                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ  ΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                       ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
              ΔΑΔΑΝΗΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ: Εγκαταλείφθηκε από τη Δημοτική Αρχή το Πανόραμα

Η παρουσία του Σάββα Σάββα στην περιφορά της Αγίας εικόνας της Παναγίας Κανάλας



Την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους του Πανοράματος είχε, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού της Ιεράς Μονής Παναγίας Κανάλας, το απόγευμα της Πέμπτης, 20 Σεπτεμβρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κι επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Σάββας Σάββας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος συνομίλησε, επίσης, με τον Πρόεδρο του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου, Νικηφόρο Δαδάνη και μέλη του ΔΣ και συμφώνησαν να συζητήσουν, διεξοδικά, τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων του Πανοράματος, στα γραφεία του Συλλόγου, σε μια από τις προσεχείς ημέρες.
 
Ο Σάββας Σάββας  τόνισε χαρακτηριστικά  για το Πανόραμα :
 
 «Η συνοικία παραμένει υποβαθμισμένη, παρά την προσπάθεια του Συλλόγου, ο οποίος επισημαίνει τα προβλήματα και προτείνει λύσεις.
 
Η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση είναι ανύπαρκτη, τη στιγμή που η περιοχή φιλοξενεί το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ.
 
Το οδικό δίκτυο είναι απαράδεκτο ή ανύπαρκτο κι η καθαριότητα κι ο δημοτικός φωτισμός με πολλές ελλείψεις.
 
 Η εικόνα της συνοικίας μπορεί να βελτιωθεί, αν η Διοίκηση του Δήμου εγκαταλείψει την παθητική της στάση απέναντι στα προβλήματα».
 
 

Φιλόξενος όπως πάντα ο κτήτωρ της Ιεράς μονής της Κανάλας πατέρας Δωρόθεος

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας, Δωρόθεος, δεν παρέλειψε ούτε και φέτος να ευχαριστήσει όλους εκείνους που τίμησαν με την παρουσία τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις για τη γέννηση της Θεοτόκου. Έτσι επανέλαβε ότι ο σημερινός Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης είναι εκείνος που με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού είχε φτιάξει τη μελέτη ανέγερσης του μεγαλόπρεπου Ιερού Ναού και της Μονής της Παναγίας. Αναφέρθηκε επίσης στην προσφορά και την παρουσία του πρώην Δημάρχου Άνω Λιοσίων Χρήστου Παππού καθώς και του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Σάββα Σάββα. Εξάλλου εκπροσωπώντας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ο πατέρας Αδάκτυλος, ανέγνωσε τα ονόματα και τις παρουσίες όλων των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας και του Δημοτικού Συμβουλίου που έδωσαν το παρών, απευθύνοντας τους, ιδιαίτερες ευχαριστίες. 
 
 

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

"Κροίσους" αιρετούς βρήκε το ΣΔΟΕ

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ βρίσκονται 123 αιρετοί για ύποπτες περιουσίες. Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ άνοιξαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και ξεσκόνισαν τα πόθεν έσχες τους, βρίσκοντας τεράστια ποσά που δεν δικαιολογούνται.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δημάρχου της Κεντρικής Ελλάδας, ο οποίος βρέθηκε με 3 εκ. ευρώ στις καταθέσεις του , χρήματα τα οποία ούτε έχουν φορολογηθεί ούτε δικαιολογούνται από το μισθό του που αντιστοιχεί σε 3.600 ευρώ.
Ο δήμαρχος μάλιστα πουλούσε μέσω συγγενικού του προσώπου στο δήμο, δηλαδή στον… εαυτό του υπερτιμολογημένα ηλεκτρικά είδη.
Ακόμα μία περίπτωση που προκαλεί είναι εκείνη ενός πρώην δημάρχου Πελοποννήσου ο οποίος βρέθηκε με 2,8 εκ. ευρώ καταθέσεις, που δικαιολογούνται με 4.000 ευρώ μισθό που λάμβανε.
Η πιο χαρακτηριστική είναι όμως η περίπτωση ενός νομαρχιακού συμβούλου της Βορείου Ελλάδας που είχε 1,9 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται ούτε από τα 850 ευρώ που έπαιρνε ως αποζημίωση ούτε από το εισόδημά του ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ όμως δεν μπορούν να ψάξουν τους βουλευτές, ακόμα και αν έχουν καταγγελίες, λόγω της βουλευτικής ασυλίας.


 

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΛΛΩΝ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ  Β12-712-723  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΣ  ΚΑΤΕΘΕΣΕ  ΑΙΤΗΜΑ  ΣΤΟΝ  Ο.Α.Σ.Α  ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ  ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ  ΟΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ  ΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ  ΟΛΩΝ  ΟΣΩΝ  ΖΟΥΜΕ  ΣΤΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ.

ΑΣ  ΜΗΝ  ΞΕΧΝΑΜΕ  ΠΩΣ  ΚΟΝΤΑ  ΣΤΟΝ  ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΤΟ  ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ   ΤΩΝ  ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ   -  ΟΙ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ  ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ  ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ   ΚΑΙ  Η   ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ  ΚΑΘ΄ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  ΜΕ ΟΤΙ  ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ .

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ  ΛΟΙΠΟΝ  ΝΑ  ΖΗΤΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ  ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ  ΧΩΡΙΣ  ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ.






Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ   130   ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ  ΜΑΣ  ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  Ο.Α.Σ.Α

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Φυλής από τον ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ για την κατάσταση που παρουσιάζει ο Δήμος στην επίσημη πρώτη της παράταξης

Σήμερα, ημέρα Δευτέρα 10/09, έγινε η πρώτη συνάντηση, της πρώτης ομάδας εργασίας της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, υπό τον συντονισμό του επικεφαλής της, ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ.

Ο επικεφαλής, στην τοποθέτησή του, έδωσε το νέο στίγμα που θα κινηθεί η αντιπολιτευτική γραμμή της παράταξης, απέναντι σε έναν Δήμο, κοινωνικά απαθή, οικονομικά κατεστραμμένο, με έναν δήμαρχο, ανύπαρκτο και προκλητικά αδιάφορο.



Η Εισήγηση του ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ:

"Τα προβλήματα είναι πολλά στην χώρα και στην Τοπική αυτοδιοίκηση είναι ακόμη χειρότερα...


Στον Δήμο, αν και έχουμε εισοδήματα, αυτά καθυστερούν να αποδοθούν με ευθύνη του Δημάρχου και των συν αυτώ. Μόνο που αυτή η κκαθυστέρηση κάνει την κατάσταση στον Δήμο αφόρητη, με τους εργαζόμενους να μην πληρώνονται, τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν, την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των Δημοτών δυσβάσταχτη.

Η αδυναμία και η ανικανότητα της διοίκησης συνολικά έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Η δική μας παράταξη όμως, είναι εδώ. Ξεκινάμε...

Αν και έχουμε δυο χρόνια μπροστά μας θέλουμε να αρχίσουμε άμεσα να έχουμε παρουσία στα προβλήματα του τόπου γιατι έχουμε
Λύσεις και προτάσεις. Θελουμε όμως και την περαιτέρω προσπάθεια και τον διάλογο με τους φορείς.

Ο Δήμος είναι ανύπαρκτος και αυτό συσσωρεύει τεράστιες και ανεκπλήρωτες ανάγκες στους δημότες που πρέπει να τις μάθουμε. Πόρτα πόρτα, γειτονιά γειτονιά, πρέπει να έχουμε εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημότες.

Έχουμε μπροστά μας έναν "πλούσιο" σε εξελίξεις χειμώνα.

Η Ενότητα πολιτών πρέπει να βάλει τα δυνατά της. Ήδη έχουμε διαψεύσει τις κασσάνδρες που μας ήθελαν να διαλυόμαστε. Όλοι είμαστε εδώ, ζωντανή διάψευση.

Στα θέματα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας ο Δήμος έχει μείνει εντελώς μόνος, χωρίς συμμάχους, ακόμη και αν ο Αστυνομικός διευθυντής του τμήματος Άνω Λιοσίων φαίνεται να κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Ναρκωτικά και πολλές εγκληματικές δραστηριότητες διαδραματίζονται καθημερινά σε περιοχές, που με την αδιαφορία του Δημάρχου και της παράταξής του έχουν εξελιχθεί σε γκέτο. Περιοχές όπως η Λίμνη και αλλού είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Οι κάτοικοι περιμένουν απο εμάς που είμαστε θεσμικά αυτοδιοικητικοί, να δώσουμε λύσεις στις περιοχές που υποφέρουν και ζητάω και απο εσάς τις προτάσεις σας για να συντάξουμε ένα συντονισμένο, ομαδικό και συντεταγμένης νομιμότητας, προγράμμα δράσεων.

Έχουμε πάρει αποφάσεις στο ΔΣ για την παραβατικότητα.

Δεν έχει γίνει τίποτα.

Προτιθέμεθα να το ξαναφέρουμε στο ΔΣ και αυτή τη φορά θα είμαστε πιο απαιτητικοί και πιο αποφασιστικοί στην λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων.

Δεν γίνεται ο δήμαρχος να μην παρευρίσκεται στις συσκέψεις για την εγκληματικότητα, ούτε να μαθαίνουμε τελευταίοι και κατα σύμπτωση τις προσκλήσεις σε αυτές τις συσκέψεις. Το να μην θέλεις να δεις τα προβλήματα την μικρής κοινωνίας σου δεν σε καθιστά δήμαρχο σε μια απροβλημάτιστη περιοχή.

Σε καθιστά τυφλό σε μια περιοχή εντελώς προβληματική.

Και τα πρόβληματα διογκώνονται. Πρέπει να πιέσουμε, να δείξει επιτέλους ο Δήμος το κοινωνικό του πρόσωπο, σε μια κοινωνία μςε τεράστιες ανάγκες ειδικά αυτό το χειμώνα που όλα δείχνουν πως τα προβλήματα θα γίνουν αξεπέραστα για πολλές οικογένειες..

Θα ξαναπώ πως εμείς είμαστε παρών. Και ο κόσμος περιμένει από εμάς.

Το έδειξαν οι τρεις δημοσκοπήσεις που έγιναν στο Δήμο. 53 - 63 - 67% έδωσαν οι δημότες στην παράταξη μας. Την τρίτη παράταξη του δήμου. ΤΗ ΜΌΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που κάνει δημιουργική και παραγωγική αντιπολίτευση.

Αυτο δείχνει, πως ΌΛΟΙ, τόσο εμείς που είμαστε εκεί, οι τρείς εκλεγμένοι της παράταξης μας στο ΔΣ Φυλής, όσο και όλοι εσείς, φυλάμε Θερμοπύλες... Και θα συνεχίσουμε. Πιο δυνατά και πιο εντατικά. Γιατί τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά, αλλά και εμείς έχουμε το πρόγραμμα, την διάθεση για αγώνα, την εμπειρία και εντέλει τις λύσεις..."

Στην συνέχεια ακούστηκαν προτάσεις, ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των μελών της παράταξης και η πρώτη συγκέντρωση έκλεισε με τις καλύτερες των εντυπώσεων, με όραμα για το αύριο και το μέλλον του Δήμου Φυλής, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση, όπου οι προτάσεις θα αποκτήσουν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης...


πηγη:  http://paraponofylis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_493.html

Μήνυμα του Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητά μου παιδιά, σεβαστοί δάσκαλοι, φίλοι γονείς

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, βρίσκει τη χώρα σε μια από τις δυσκολότερες συγκυρίες της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, μια συγκυρία που δυστυχώς δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφο και τον πολύπαθο χώρο της παιδείας.

Οι δυσκολίες της χώρας μας και οι θυσίες που απαιτούν, μετάλλαξαν την φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας όπως την γνωρίζαμε κατά τις 3 προηγούμενες δεκαετίες, συρρίκνωσαν το κοινωνικό κράτος και μαζί του περιόρισαν αισθητά και τις ανθρωποκεντρικές υποδομές της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανέναν από τους τομείς προσφοράς του κράτους προς το κοινωνικό σύνολο, θα
τολμούσα να πω ότι ο χώρος της παιδείας είναι από τους σημαντικότερους αν όχι ο σημαντικότερος γιατί αποτελεί το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Τα κενά και οι δυστοκίες που δημιουργούνται από την κεντρική διοίκηση στην εκπαίδευση, καλείται να το καλύψει η τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στην καθημερινή στήριξη για την λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Η κάλυψη βέβαια των αναγκών των σχολείων, από την πλευρά μας για την καλύτερη λειτουργίας τους, δυσχεραίνεται από την ευρύτερη οικονομική δυσπραγία σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων για το κεντρικό κράτος αλλά και τους Δήμους.

Παίρνουμε δηλαδή αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους, χωρίς πόρους που αντιστοιχούν στην αρμοδιότητα, αλλά κυρίως μειώνονται και όλοι οι άλλοι πόροι φτάνοντας τελευταία στο 60% του γενικού συνόλου τους, αφαιρώντας μας το δικαίωμα στο να καθορίσουμε προτεραιότητες και απλώς να βρισκόμαστε στα όρια της επιβίωσης.

Από την πλευρά μας πάντως, κατά την περυσινή χρονιά προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου μας, εκπονώντας ένα σχέδιο που μέσω των σχολικών επιτροπών, και με την αμέριστη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών μας, εφαρμόστηκε με την ελάχιστη δυνατή απόκλιση.

Για φέτος, από τους καλοκαιρινούς μήνες με την λήξη της προηγούμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, εργαζόμαστε ώστε τυχόν παραλείψεις από την περυσινή χρονιά να διορθωθούν και τα σχολεία μας να λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Για μας όλους στον Δήμο Φυλής, η παιδεία, όπως έχω πει και στο παρελθόν, πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής, ενός σχεδίου με κέντρο των άνθρωπο για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης προοπτικής για την τοπική κοινωνία.

Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας που κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους με της επιτυχίες τους, αναπτερώνοντας τις ελπίδες μας για το μέλλον του Δήμου μας.

Τέλος, στα παιδιά μας – στο μέλλον του τόπου μας – αλλά και στους γονείς και τους δασκάλους τους, εύχομαι ολόψυχα η νέα σχολική χρονιά να είναι ακόμα ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, μιας γνώσης ουσιαστικής που θα προάγει το ανθρώπινο πνεύμα προς όφελος του συνόλου.
 
 

Ο Σύλλογος Πανοράματος σας εύχεται "Καλό φθινόπωρο και Καλή Σχολική Χρονιά"


Η εκκίνηση κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την αφετηρία νέων ελπίδων και νέων προσδοκιών καθώς η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά και θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης και διαμόρφωσης ενεργών πολιτών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας.
Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να  καταβάλει κάθε  συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τον πιο ομαλό τρόπο.
 Σκοπός θα  πρέπει να  είναι η διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου και η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την επίτευξη των  στόχων της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλες τις βαθμίδες.
 Απευθυνόμενοι στους μαθητές θα θέλαμε  να τους επισημάνουμε  ότι το σχολείο είναι ο χώρος μέσα στον οποίο θα αποκτήσουν γνώσεις, θα αναπτύξουν δεξιότητες, θα καλλιεργήσουν το χαρακτήρα τους και θα αποκτήσουν εφόδια που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες στη ζωή τους. Εύχομαστε  το πέρασμά τους από τις σχολικές αίθουσες να  αποτελέσει  μια  πραγματική  ευκαιρία για  πρόοδο, δημιουργία  και  αυτοανάπτυξη.
Στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος θα θέλαμε να τονίσουμε  την ανάγκη επιστράτευσης όλων των αποθεμάτων της ευαισθησίας και της ψυχικής και πνευματικής δύναμής τους, ώστε να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από τις καθημερινές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές εξελίξεις.
     Οφείλουν να διατηρήσουν την αισιοδοξία, την υπομονή, την όρεξη και τον υψηλό επαγγελματισμό από τον οποίο διακρίνονται για να οδηγήσουν τους μαθητές στο χτίσιμο μιας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης με το σχολείο και να τους στηρίξουν στην προσπάθεια ανταπόκρισης στις καθημερινές απαιτήσεις του. Η  λήψη πρωτοβουλιών, η συνεχής επιμόρφωση, η επαγγελματική ανάπτυξη και η επιστημονική κατάρτιση αποτελούν ισχυρά εφόδια στο έργο τους και τους εύχομαστε  δύναμη  και  επιτυχίες  στα  πλαίσια της  ολοκλήρωσής  του.
Στις οικογένειες των μαθητών οι οποίες καλούνται να τους στηρίξουν μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, θα θέλαμε  να τις ενθαρρύνουμε  να συνεχίσουν να παρέχουν ένα σταθερό και ασφαλές οικογενειακό  περιβάλλον στους μαθητές και  να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας τους με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο. Τους  εύχομαστε  να  διατηρήσουν ακέραιο το ηθικό και το κουράγιο τους  ώστε  να  ανταπεξέλθουν στην  αυξημένη  δυσκολία του  ρόλου τους.
Ο Σύλλογος  μας  εύχεται  σε όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας  υγεία, αισιοδοξία   και   πολλές   επιτυχίες  κατά  τη  διάρκεια  της  νέας  σχολικής   χρονιάς.
                                                                 Για το Δ.Σ
                                                                        ο
                                                                  πρόεδρος
                             του  Πολιτιστικού & Εξωραιστικού Συλλόγου  Πανοράματος
                                                         Δαδάνης  Νικηφόρος