Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ: Aίτημα για αποκατάσταση ζημιών στις αθλοπαιδιές στον Οικισμό Γεννηματά 1 , στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ.



ΜΕ  ΑΦΟΡΜΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΣΕ  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ  ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΓΙΑ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ,

  ΤΟ  Δ.Σ   ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ  ΚΑΤΕΘΕΣΕ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ  ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΩΝ  ΓΗΠΕΔΩΝ   5Χ5  ΚΑΙ  BASKET. ΚΑΘΩΣ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΩΝ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΩΝ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ  ΟΠΩΣ  ΚΑΙ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ  ΣΤΟ  ΕΝ  ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΧΩΡΟ.







ΣΤΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΘΑΡΑ  Η  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ  ΣΤΟ  ΕΝ  ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΧΩΡΟ.
ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ  ΟΤΙ  ΤΟ ΓΗΠΕΔΑΚΙ  5Χ5  ΕΙΧΕ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ  ΜΕ  ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ- ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ -ΦΩΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΛΛΑ  Η  ΕΛΛΕΙΨΗ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ  ΦΥΛΑΚΑ  ΕΝΘΑΡΡΥΝΑΝ  ΟΜΑΔΕΣ " ΡΟΜΑ " ΝΑ  ΤΟ  ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΟΥΝ   ΠΛΗΡΩΣ.











ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ Ο ΔΗΜΟΣ  ΝΑ ΔΕΙ  ΘΕΤΙΚΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ  ΜΑΣ  ΑΥΤΟ  ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. 

ΕΜΕΙΣ  ΩΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ   ΣΑΣ  ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ  ΤΙΣ   ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ   ΑΛΛΑ  ΚΑΙ   ΝΑ  ΤΟ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ  ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ  ΦΟΡΑ  ΑΠΟ  ΤΥΧΟΝ  ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ,  ΠΡΑΓΜΑ  ΠΟΥ ΔΕΝ  ΕΓΙΝΕ  ΤΗΝ  ΠΡΩΤΗ  ΦΟΡΑ.

 ΚΑΙ ΔΩ ΣΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ .

ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ  ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ,ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ  ΔΙΚΑ  ΜΑΣ   ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ  ΝΑ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ   ΤΗΝ  ΔΗΜΟΣΙΑ- ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
ΕΙΝΑΙ  ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Αριθμ. Πρακτικού 10
Αριθμ. Απόφασης 100
ΘΕΜΑ : Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και όρων διακήρυξης, δυνάμει της με
αρ. 29/2012 τεχνικής μελέτης, που αφορά τις «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ
Δ ΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ», προϋπολογισμού 151.300,00 € και δέσμευση πίστωσης.


Προκηρύσσει ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΙΟ ΔΟΤΙΚΟ Δ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ
ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ,για το σύνολο των προς παροχή υπηρεσιών που συμφωνούν με τις τεχνικές
προδιαγραφές και τους όρους της παρούσας διακήρυξης με θέμα τις εργασίες καθαρισμού και

αποψίλωσης κοινοχρήστων χώρων , πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και περιφερειακών κυρίως
δρόμων ή όπου αλλού απαιτηθεί , εντός των ορίων του Δήμου Φυλής από πάσης φύσεως
απορρίμματα ( μπάζα , σκουπίδια , ογκώδη αντικείμενα , κλαδιά , ξηρά χόρτα κλπ ) , με σκοπό
την τήρηση της καθαριότητας , την βελτίωση της εικόνας της πόλης και γενικότερα την
διασφάλιση της δημόσιας υγείας από πιθανές εστίες μόλυνσης , κυρίως δε την αποφυγή
κινδύνου πυρκαγιών εν όψει της θερινής περιόδου.



ΑΡΘΡΟ 3ο Χρόνος και τόπος διαγωνισμού
1. Ο διαγωνισμός θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Φυλής από την επιτροπή
διενέργειας διαγωνισμών την 11 /7/2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ
2. Ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών ορίζεται η 10:00 και ώρα λήξης η 11:00 π.μ




ΠΗΓΗ:http://et.diavgeia.gov.gr/f/dhmos_fylis/ada/%CE%92414%CE%A9%CE%97%CE%A4-%CE%A8%CE%9C%CE%A3

Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης.

Κλοπή στη λαική αγορά Άνω Λιοσίων

Θύμα κλοπής έπεσε κυρία που κρατούσε ανήλικο παιδί, στη λαική αγορά των Άνω Λιοσίων. Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο δράστης ήταν αθίγγανος, ο οποίος αφαίρεσε την χρυσή αλυσίδα και άλλα κοσμήματα που φορούσε η κυρία και τράπηκε σε φυγή. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της δημοτικής αστυνομίας, του αστυνομικού τμήματος Άνω Λιοσίων και της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθησε εκτεταμένη επιχείρηση για την σύλληψή του.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Απαιτείται συντονισμός για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.


         
          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ελευσίνα, 5 Ιουλίου 2012
Ταχ. Δ/νση:             Ταχ. Κώδικας:      Τηλέφωνο:            Τηλεομοιοτυπία:
Πληροφορίες:
Ηλεκτρ. Δ/νση: 
Ηρώων Πολυτεχνείου 78
192 00  -  ΕΛΕΥΣΙΝΑ
213 2047 060
210 5560807
Μηλιδάκης Ιωάννης
imilidakis@patt.gov.gr






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Έκτακτη σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής



Έκτακτη σύσκεψη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ         (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής στις 3/7/2012. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι της περιοχής κ.κ. Νικόλαος Μελετίου (Ασπροπύργου), Γεώργιος Τσουκαλάς (Ελευσίνας), Δημήτρης Μπουραΐμης (Φυλής), Γεώργιος Δρίκος (Μάνδρας – Ειδυλλίας), ακόμα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Φουντάς, ο κ. Ιωάννης Ηλίας Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Ιωάννης Κοπίτας εκ μέρους της Αυτοτελούς Διέυθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Κατσιμπέρης, ο Διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Μπελούλης, ο Διοικητής της Διοίκησης Π.Υ. Δυτικής Αττικής κ. Δημήτριος Τρόντζας, η Δασάρχης Αιγάλεω κα Ειρήνη Σούρα, πλήθος αξιωματούχων των Σωμάτων Ασφαλίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.



Η Αντιπεριφερειάρχης κα Δήμου αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά της μπήκε κατευθείαν στο θέμα λέγοντας:  



«Σκοπός της σημερινής σύσκεψης είναι:



·         Να εξετάσουμε την εφαρμογή του μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές και

·         Να υιοθετήσουμε μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε καταυλισμούς Ρομά, στην περιοχή Δυτικής Αττικής.



Όπως γνωρίζετε στις 20 Ιουνίου εκδόθηκε απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές και «ευπαθείς» περιοχές της Δυτ. Αττικής, όταν υπάρχει υψηλός βαθμός επικινδυνότητας  εκδήλωσης πυρκαγιάς.



Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει σήμερα είναι να βρούμε τρόπους ώστε να υπάρξει εύρυθμη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή και η τήρηση του μέτρου.



Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της εφαρμογής πέφτει στους  Δήμους όπου όταν ενημερωθούν για υψηλό βαθμό επικινδυνότητας  οφείλουν να συνεργαστούν με την Τροχαία ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το μέτρο της απαγόρευσης.  Η  απόφαση που εκδόθηκε θα πρέπει να αποσταλεί και να αναρτηθεί στα Δημοτικά Καταστήματα, στους Συλλόγους των περιοχών για να ενημερωθούν οι κάτοικοι.



Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με τις συχνές εκδηλώσεις πυρκαγιών που προέρχονται από τους καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή μας.



Οι πυρκαγιές προέρχονται από την καύση καλωδίων και ελαστικών, και μπορεί να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις εφόσον υπάρχουν κοντά ξερά χόρτα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δυστυχώς από ένα ανάλογο περιστατικό καύσης καλωδίων και ελαστικών στον καταυλισμό του Στρίφι Ελευσίνας ξεκίνησε μια από τις δυσκολότερες πυρκαγιές, την Τετάρτη 20 Ιουνίου, που με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων απείλησε το αεροδρόμιο Ελευσίνας και επεκτάθηκε σε παρακείμενη χορτολιβαδική και αγροτική έκταση. Η μάχη με τις φλόγες στοίχισε τη ζωή ενός 28 χρονου πυροσβέστη ο οποίος αισθανόμενος δυσφορία από την εισπνοή των  επικινδύνων απαερίων της φωτιάς, μετακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου και κατέληξε.



 Η μεγάλη συχνότητα των πυρκαγιών αυτών στους καταυλισμούς Ρομά, όχι μόνον απασχολεί σε καθημερινή σχεδόν βάση την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με κινητοποίηση όλων των μέσων  και  του προσωπικού της, αλλά και δημιουργεί προβλήματα στην άμεση αντιμετώπιση άλλων συμβάντων που είναι πιθανόν να εκδηλωθούν  την ίδια χρονική περίοδο.



Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα με τους  Ρομά είναι δύσκολο, με  διάφορες προεκτάσεις.  Από την άλλη όμως μεριά  ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.



Με στόχο λοιπόν τον περιορισμό εκδηλώσεων πυρκαγιών στους οικισμούς Ρομά και την αποτροπή επέκτασής των στην ευρύτερη περιοχή (εγκαταστάσεις, οικισμοί, δασικές εκτάσεις), απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων, όπως:



·         ο καθαρισμός και η αποψίλωση των περιοχών με χαμηλή βλάστηση γύρω από τους καταυλισμούς των Ρομά. Οι δήμοι οφείλουν να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και να προχωρήσουν στον καθαρισμό των δημοσίων  και ιδιωτικών χώρων από τα ξερά χόρτα εφόσον οι ιδιοκτήτες δεν προβούν οι ίδιοι σε ενέργειες.



·         ο συντονισμός και η μέγιστη συνεργασία των εμπλεκόμενων  Αρχών (Πυροσβεστικών- Αστυνομικών).



·         Προσωπικά θα πρότεινα να εξευρεθούν χώροι σε αγροτικές περιοχές εκτός Αττικής όπου θα εγκατασταθούν σε τροχόσπιτα με κατάλληλες υποδομές ώστε να εκλείψουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης που παρατηρούνται.  Ευθύνη εδώ έχουν και οι Δήμοι όπου οφείλουν να βρουν χώρους κατάλληλους, μετά από γνωμοδότηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας, στις οποίες θα εγκατασταθούν με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.  Εδώ θα πρέπει να σας υπενθυμίσω το με αρ. πρωτ. Φ.011/1071/89728/ 29-6-2012 έγγραφο της Αυτοτελής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας όπου ζητάει να πληροφορηθεί ¨Αν οι χώροι καταυλισμού των Ρομά, έχουν καθοριστεί ως κατάλληλοι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ Γ.Π. 23641/2003).



·         Τέλος θα πρέπει να αναζητηθεί μια λύση όπου με νόμιμο τρόπο θα μπορούν οι Ρομά να παραδίδουν με παραστατικά τα υλικά που συλλέγουν, χωρίς οι ίδιοι να προχωρούν σε κάποια μορφής μεταποίηση τους, πολύ δε περισσότερο να τα καίνε ανεξέλεγκτα.



Θα ήθελα κλείνοντας να θίξω και ένα άλλο σημαντικό θέμα για το οποίο θέλω να ακούσω και τις απόψεις σας. Αναφέρομαι  στο θέμα της αυξημένης παραβατικότητας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πρόσφατες εκτεταμένες ζημιές σε εμπορικά καταστήματα, τον πετροπόλεμο, τους τραυματισμούς συνανθρώπων μας, που επακολούθησαν το τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε στα Άνω Λιόσια την Κυριακή των εκλογών και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός άλλου».

Καταλήγοντας η κα Δήμου τόνισε: «Παρόλο που η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητες στα παραπάνω θέματα, θεωρώ υποχρέωσή μας να δραστηριοποιηθούμε άμεσα και να μην κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Οφείλουμε να συντονιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι μαζί να συνεργαστούμε για την επίλυσή του. Σε ό,τι αφορά στις πυρκαγιές η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τις υδροφόρες που διατηρεί σε διαρκή επιφυλακή».



Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων οι Δήμαρχοι της περιοχής, οι αξιωματούχοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο οποίοι και κατέθεσαν αναλυτικά προτάσεις για τα ζητήματα που ετέθησαν.



Η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδώσει «χάρτη προτάσεων», αποτελούμενο από τις προτάσεις που προέκυψαν από τη σύσκεψη, βάσει του οποίου σύσσωμη η ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής, θα προβεί σε διεκδικήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.     



Όλοι συμφώνησαν ότι τα προβλήματα χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης και αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιάννη Σγουρού προκειμένου να οριστεί συνάντηση με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για να τους ενημερώσουν εκτενώς τόσο για τα προβλήματα όσο και για τις προτάσεις που διατυπώθηκαν.




Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δ.ΜΠΟΥΡΑΙΜΗΣ: Ή ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ Ή ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΑ


Καταβολή Εισφορών από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

.
Φυλή 20-06-2012
Αριθ.Πρωτ.: 26738
ΘΕΜΑ: Καταβολή Εισφορών από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
ΣΧΕΤ.: α. ν.3854/2010
β. ν.4071/2012
γ. ν.3254/2011
δ. Υπ΄αρ. 3/2012/Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
ε. Α.Π. 2624/7 Ιουν. 2012/Ε.Δ.Σ.Ν.Α./Γρ. Προέδρου Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
στ. Α.Π. 2625/7 Ιουν. 2012/Ε.Δ.Σ.Ν.Α./Γρ. Προέδρου Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
ζ. Α.Π. 2735/13 Ιουν. 2012/Ε.Δ.Σ.Ν.Α./ Γρ. Προέδρου Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
η. Α.Π. 2784/15 Ιουν. 2012/Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
1. Σύμφωνα με το (α) σχετικό ν.3854/2010 άρθ. 9 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το σχετικό ν.4071/2012 άρθ. 17 παρα. 2:
«α. Το ποσό της αντίστοιχης εισφοράς ή του τέλους των δήμων προς τους ΦΟΔΣΑ, καλύπτεται από τα έσοδα των δήμων που προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας.
β. Το ποσό της ετήσιας εισφοράς ή του τέλους των δήμων προς τον οικείο ΦΟΔΣΑ, παρακρατείται υποχρεωτικά από τη ΔΕΗ Α.Ε. ή τον εναλλακτικό προμηθευτή από τα έσοδα του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του οικείου Δήμου και αποδίδονται στο δικαιούχο ΦΟΔΣΑ με τη διαδικασία του άρθρου 43 του ν.3979/2011 (Α΄ 138), εφόσον λάβει σχετική απόφαση το οικείο δημοτικό συμβούλιο, περί παρακράτησης και απόδοσης από τους ανωτέρω φορείς των ποσών της αντίστοιχης εισφοράς στο ΦΟΔΣΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, ο οικείος δήμος οφείλει να αποδίδει ο ίδιος το ποσό της εισφοράς ή του τέλους στον οικείο ΦΟΔΣΑ. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής από δήμο τριμηνιαίας δόσης της ετήσιας εισφοράς ή του τέλους των
παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον οικείο ΦΟΔΣΑ πέραν του ενός μηνός, το οφειλόμενο ποσό παρακρατείται υποχρεωτικά από τους ανωτέρω φορείς, μετά από αίτημα του οικείου ΦΟΔΣΑ που υποβάλλεται σε αυτούς με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του διοικητικού συμβουλίου όταν πρόκειται για ΑΕ ή ΦΟΔΣΑ νήσων, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών τους και αποδίδεται σε αυτόν. Στην περίπτωση αυτή αν το οφειλόμενο ποσό του οικείου δήμου είναι μεγαλύτερο των αντίστοιχων εσόδων αυτού από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, τότε το αίτημα του οικείου ΦΟΔΣΑ υποβάλλεται στον Υπουργό Εσωτερικών και το οφειλόμενο ποσό παρακρατείται από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους του υπόχρεου δήμου και αποδίδεται σε αυτόν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.»
2. Με το (δ) σχετικό, ελήφθη με καθυστέρηση δύο μηνών σύμφωνα με το νόμο, η υπ΄αρ. 3/2012/Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που αφορούσε στην υποβολή αιτήματος προς τη ΔΕΗ ή εναλλακτικού προμηθευτή για παρακράτηση της πρώτης τριμηνιαίας δόσης των ετήσιων εισφορών των Δήμων μελών του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. σύμφωνα με το ν.4071/12 άρθρο 17 παράγρ. 2β και η οποία διαβιβάστημε με το (ε) σχετικό από τον Πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. προς τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους.
3. Πέραν των παραπάνω και λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, απεστάλησαν από τον Πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. τα (στ) και (ζ) σχετικά, προς τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους για την άμεση υλοποίηση της αποφάσεως.
4. Με το (η) σχετικό συνεκλήθει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., όπου πέραν των θεμάτων της ημερησίας διάταξης της 20 Ιουν. 2012, εισήχθη ως έκτακτο θέμα, η λήψη απόφασης για καθυστέρηση υλοποίησης της υπ΄αρ. 3/2012 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (για καταβολή των παρακρατηθέντων του πρώτου τριμήνου 2012 από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους) κατά ένα μήνα και την καταβολή από τον επόμενο μήνα των οφειλών προσαυξημένων κατά 50% για την κάλυψη των μηνών του Α΄ τριμήνου που αιτείται η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με την προαναφερόμενη απόφαση, λόγω οικονομικών δυσκολιών των Δήμων που απαρτίζουν του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
5. Η λήψη της παραπάνω απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. είναι παράνομη διότι καταργεί απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., η οποία είναι το αρμόδιο όργανο σύμφωνα με το ν.4071/2012 άρθρο 17 παραγρ. 2β και όχι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
6. Επιπλέον γεννά σημαντικά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και κατά του προσώπου του Προέδρου, ο οποίος προεδρεύει και στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και στην Εκτελεστική Επιτροπή και αποδυναμώνει τις όποιες ενέργειες στις οποίες προέβει για την άμεση καταβολή των οφειλομένων, όπως αυτές καταγράφονται στα (στ) και (ζ) σχετικά έγγραφά του.
7. Πέραν των παραπάνω και εφόσον η λήψη της απόφασης καταβολής των παρακρατηθέντων ανήκε και στην αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι μόνο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., για ποιο λόγο δεν λαμβανόταν οι ανάλογες αποφάσεις εντός του Απριλίου 2012, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση υλοποίησης του νόμου κατά τρεις μήνες, γεγονός που αποτελεί κατάφορη παραβίαση του νόμου.
8. Είναι δυνατόν να αποφασίζεται η καθυστέρηση καταβολής των τακτικών μηνιαίων οφειλομένων από τις παρακρατήσεις της ΔΕΗ και των εναλλακτικών παρόχων, λόγω οικονομικής δυστοκίας των Δήμων και να αποφασίζεται η αύξηση για το επόμενο 6μηνο κατά 50% , λόγω των οφειλών του Α΄ τριμήνου 2012, αφού είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Δήμοι έχουν εκχωρήσει τα δικαιώματα υπέρ τρίτων από τη ΔΕΗ για σύναψη δανείων;
9. Ποιος εξουσιοδοτεί τους εκπροσώπους του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να μην καταβάλλουν παρακρατηθέντα ποσά από τους δημότες τους (μέσω ΔΕΗ), διαπράττοντας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος;
10. Υπάρχει μήπως πρόθεση από τα μέλη του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να μεταβιβάσουν τις συμβατικές και εισπραχθείσες οφειλές, στην κεντρική διοίκηση με κύριο σκοπό την παρακράτηση από τους Κ.Α.Π. του ΥΠ.ΕΣ., ενώ συνεχίζουν να κάνουν χρήση του ΧΥΤΑ και οι δημότες τους είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους;
11. Για πρώτη φορά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Δ.Σ.Ν.Α. δεν διεκδικούν τις αναγκαίες για τη λειτουργία του Συνδέσμου οφειλές και ναρκοθετούν την ομαλή λειτουργία του Συνδέσμου, καθυστερούν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του φορέα και δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας για τη μελλοντική λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.
12. Με ποιο δικαίωμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. αποφασίζει για την καθυστέρηση των οφειλομένων στο Δήμο Φυλής, όπου είναι εγκατεστημένος ο ΧΥΤΑ και οι πέριξ εγκαταστάσεις του και η ως τώρα λειτουργία του έχει οδηγήσει το Δήμο Φυλής σε αδιέξοδο, οικονομικό μαρασμό και κοινωνικό ρατσισμό.
13. Στο Δήμο Φυλής σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. οφείλονται μέχρι τώρα 10.000.000 Ευρώ για το Α΄ τρίμηνο 2012 και σε 10 ημέρες οφείλεται ανάλογο ποσό και για το Β΄ τρίμηνο 2012. Ποιος εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να παίρνει αυτές τις αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη αυτούς που βιώνουν κατά κύριο λόγο το πρόβλημα;
14. Ο αγώνας μας ως Δήμος Φυλής σ' αυτή τη φάση δεν διεκδικεί νέους πόρους, αλλά τους θεσμοθετημένους πόρους βάση των οποίων υπάρχει και λειτουργεί ο Δήμος και αφορούν στην κάλυψη των αναγκών μισθοδοσίας και ανελαστικών δαπανών και εν γένει αποκατάσταση των βλαβών από το ΧΥΤΑ. Βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση, διότι το κράτος δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά διεκδικεί τις υποχρεώσεις αυτού έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΦΜΥ, Φόρους, Εισφορές, κλπ.), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με σύλληψη και δημόσια διαπόμπευση όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι αρχόμενοι από τον Δήμαρχο μέχρι και τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
15. Εμείς, ως Δήμος, επιδεικνύοντας Ιώβια υπομονή, έχουμε υποστεί τα πάνδεινα από τη λειτουργία του μεγαλύτερου ΧΥΤΑ στην Ευρώπη και κάποιοι πέραν από κάθε νόμο και λογική αποφασίζουν με βάση το «συμφέρον των δημοτών», ενώ έχουν εισπράξει τις οφειλές από τους δημότες τους, δεν τις αποδίδουν, στρέφοντας έτσι τους πολίτες του λεκανοπεδίου ενάντια στο Δήμο Φυλής.
16. Το καθήκον και η θυσία του Δήμου Φυλής και των κατοίκων του πηγάζει από το υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του κοινωνικού συνόλου και σίγουρα όχι από αδυναμία.
17. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να εφαρμόσουν το νόμο και τις συμβατικές υποχρεώσεις ως όφειλαν από «χθες». Τέρμα πλέον η κοροϊδία, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα υψηλά αισθήματα ευθύνης και θυσίας, αλλά κυρίως με τις ζωές των κατοίκων.
18. Οι αποφάσεις από μας έχουν ληφθεί και θα υλοποιηθούν. Κάνουμε έκκληση να πρυτανεύσει η λογική σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά. Εφόσον δεν εφαρμοσθούν οι νόμοι, έχουμε καθήκον και υποχρέωση έναντι των δημοτών μας, να κλείσουμε άμεσα τον ΧΥΤΑ με καθαρή συνείδηση και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
19. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις κατά την κρίση ενέργειές σας.
Ο Δήμαρχος Φυλής
Μπουραίμης Δημήτριος
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:
Α. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
1. Ε.Δ.Σ.Ν.Α.(Υπόψη Προέδρου κου Σγουρού)
2. Δήμος Αγίας Βαρβάρας (Υπόψη κου Δημάρχου)
3. Δήμος Αγίας Παρασκευής (Υπόψη κου Δημάρχου)
4. Δήμος Αγίου Δημητρίου (Υπόψη κου Δημάρχου)
5. Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Υπόψη κου Δημάρχου)
6. Δήμος Αγκιστρίου (Υπόψη κου Δημάρχου)
7. Δήμος Αθηναίων (Υπόψη κου Δημάρχου)
8. Δήμος Αιγάλεω (Υπόψη κου Δημάρχου)
9. Δήμος Αίγινας (Υπόψη κου Δημάρχου)
10. Δήμος Αλίμου (Υπόψη κου Δημάρχου)
11. Δήμος Αμαρουσίου (Υπόψη κου Δημάρχου)
12. Δήμος Ασπροπύργου (Υπόψη κου Δημάρχου)
13. Δήμος Αχαρνών (Υπόψη κου Δημάρχου)
14. Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Υπόψη κου Δημάρχου)
15. Δήμος Βριλησσίων (Υπόψη κου Δημάρχου)
16. Δήμος Βύρωνα (Υπόψη κου Δημάρχου)
17. Δήμος Γαλατσίου (Υπόψη κου Δημάρχου)
18. Δήμος Γλυφάδας (Υπόψη κου Δημάρχου)
19. Δήμος Δάφνης-Υμηττού (Υπόψη κου Δημάρχου)
20. Δήμος Διονύσου (Υπόψη κου Δημάρχου)
21. Δήμος Ελευσίνας (Υπόψη κου Δημάρχου)
22. Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης (Υπόψη κου Δημάρχου)
23. Δήμος Ζωγράφου (Υπόψη κου Δημάρχου)
24. Δήμος Ηλιούπολης (Υπόψη κου Δημάρχου)
25. Δήμος Ηρακλείου (Υπόψη κου Δημάρχου)
26. Δήμος Ιλίου (Υπόψη κου Δημάρχου)
27. Δήμος Καισαριανής (Υπόψη κου Δημάρχου)
28. Δήμος Καλλιθέας (Υπόψη κου Δημάρχου)
29. Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Υπόψη κου Δημάρχου)
30. Δήμος Κηφισιάς (Υπόψη κου Δημάρχου)
31. Δήμος Κορυδαλλού (Υπόψη κου Δημάρχου)
32. Δήμος Κρωπίας (Υπόψη κου Δημάρχου)
33. Δήμος Λαυρεωτικής (Υπόψη κου Δημάρχου)
34. Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (Υπόψη κου Δημάρχου)
35. Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας (Υπόψη κου Δημάρχου)
36. Δήμος Μαραθώνος (Υπόψη κου Δημάρχου)
37. Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας (Υπόψη κου Δημάρχου)
38. Δήμος Μεγαρέων (Υπόψη κου Δημάρχου)
39. Δήμος Μεταμόρφωσης (Υπόψη κου Δημάρχου)
40. Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου (Υπόψη κου Δημάρχου)
41. Δήμος Ν. Ιωνίας (Υπόψη κου Δημάρχου)
42. Δήμος Ν. Σμύρνης (Υπόψη κου Δημάρχου)
43. Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Υπόψη κου Δημάρχου)
44. Δήμος Παιανίας (Υπόψη κου Δημάρχου)
45. Δήμος Παλ. Φαλήρου (Υπόψη κου Δημάρχου)
46. Δήμος Παλλήνης (Υπόψη κου Δημάρχου)
47. Δήμος Παπάγου-Χολαργού (Υπόψη κου Δημάρχου)
48. Δήμος Πειραιά (Υπόψη κου Δημάρχου)
49. Δήμος Πεντέλης (Υπόψη κου Δημάρχου)
50. Δήμος Περάματος (Υπόψη κου Δημάρχου)
51. Δήμος Περιστερίου (Υπόψη κου Δημάρχου)
52. Δήμος Πετρούπολης (Υπόψη κου Δημάρχου)
53. Δήμος Πόρου (Υπόψη κου Δημάρχου)
54. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου (Υπόψη κου Δημάρχου)
55. Δήμος Σαλαμίνας (Υπόψη κου Δημάρχου)
56. Δήμος Σαρωνικού (Υπόψη κου Δημάρχου)
57. Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος (Υπόψη κου Δημάρχου)
58. Δήμος Σπετσών (Υπόψη κου Δημάρχου)
59. Δήμος Τροιζηνίας (Υπόψη κου Δημάρχου)
60. Δήμος Ύδρας (Υπόψη κου Δημάρχου)
61. Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (Υπόψη κου Δημάρχου)
62. Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού (Υπόψη κου Δημάρχου)
63. Δήμος Χαϊδαρίου (Υπόψη κου Δημάρχου)
64. Δήμος Χαλανδρίου (Υπόψη κου Δημάρχου)
65. Δήμος Ωρωπού (Υπόψη κου Δημάρχου)
Β. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γρ. Πρωθυπουργού.
2. ΥΠΕΣ (Υπόψη κου. Υπουργού)
3. ΥΠΕΚΑ (Υπόψη κου. Υπουργού)
4. Υπ. Οικονομικών (Υπόψη κου. Υπουργού)
5. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (Υπόψη κου Γενικού Γραμματέα)
6. ΚΕΔΕ (Υπόψη κου Προέδρου)
7. ΠΕΔΑ (Υπόψη κου Προέδρου)