Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

ΑΓΑΠΗΤΕΣ  ΦΙΛΕΣ  ΚΑΙ   ΦΙΛΟΙ 

Η κατάσταση  στις γειτονιές  μας  είναι αφόρητη
 Η  κρίση μας ,μέσα σε σακούλες, πεταμένη στο δρόμο γιατί είναι αδύνατον να χωρέσει πλέον κάπου.

 Πρώτη φορα συνειδητοποιώ πόσο κοντά  μεταξύ τους είναι οι κάδοι, τα σκουπίδια στο δρόμο έχουν φροντίσει να μειώσουν τις αποστάσεις.

Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο όμως είναι, ότι μας έχουν καταντήσει όλους βρωμιάρηδες.

Κυριολεκτικά πετάμε τα σκουπίδια στη μέση του πουθενά, περνάμε απο δίπλα τους και δεν τα κοιτάμε καν, δείχνουμε να είμαστε πιο ανεκτικοί σαν να τα έχουμε συνηθίσει

Έφτασα στο σημείο να αποζητώ τον ήχο του απορριμματοφόρου τα ξημερώματα. Λέξεις όπως ανακύκλωση μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν.

ΟΙ  ΓΑΤΕΣ  ΠΑΝΤΩΣ  ΤΟ  ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ
Δεν με ενδιαφέρει ούτε το δημοτικό ραδιόφωνο  ούτε η δημοτική αστυνομία, ούτε ο επαρκής φωτισμός, ούτε οι λακούβες, σ αυτήν  την φάση, αλλά  πρώτα η υγεία μου, η  υγεία  των συμπολιτών  μου , η υγεία  των  παιδιών  μας  για  να  μπορέσουμε   να διεκδικήσουμε   όλα  τα παραπάνω.

 Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να απαιτούμε  τα αυτονόητα.

Να μην περπατάω ανάμεσα σε εστίες μόλυνσης, σε πηγές  μετάδοσης  ασθενειών.

Και όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ένα σχόλιο…

Τα σκουπίδια δεν είναι κρασιά. Όσο περνάει ο καιρός σαπίζουν. Δεν ωριμάζουν!


Γιαυτό  κάνω  έκκληση  στον  Δήμο  να  βρει  μια  λύση  άμεσα  !!!!   Με την ΔΗΜΟΣΙΑ  ΥΓΕΙΑ  δεν  πρέπει  να  παίζει  κανείς.

Κάνω  έκκληση  στους  εργαζομένους  στην καθαριότητα  , γνωρίζοντας  πως  είναι  απλήρωτοι  να  ξαναδούν  το θέμα  της   αποκομιδής  των  σκουπιδιών.

Τέλος   κάνω  έκκληση  και  στους  Δημότες    του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ    να  μην  βγάζουμε  τα  σκουπίδια  έξω  στους  κάδους  -  ας  τα  κρατήσουμε  λίγο  στο  σπίτι  μας  --  μέχρι  να βρεθεί  μια  λύση.

Ας  δείξουμε  τον  Πολιτισμό  μας  . Ας  αγαπήσουμε  την  Πόλη  μας  .

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ  ΟΙ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ --  ΤΑ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ   ΚΑΙ  ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ  ΒΡΑΔΙΕΣ. 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ  Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΜΑΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ  ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΣΤΟΝ  ΤΟΠΟ  ΠΟΥ  ΖΟΥΜΕ.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΞΑΡΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Εισήγηση Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κας Σταυρούλας Δήμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 21 Ιουνίου 2012



Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας αυξημένης παραβατικότητας με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πρόσφατες εκτεταμένες ζημιές σε εμπορικά καταστήματα, τον πετροπόλεμο, τους τραυματισμούς συνανθρώπων μας, που επακολούθησαν το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού στα Άνω Λιόσια, την Κυριακή των εκλογών και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός άλλου.



Στη Δυτική Αττική υπάρχουν αρκετοί καταυλισμοί  τέτοιων ομάδων. Μιλάμε για την περιοχή Στρίφι Ελευσίνας, το Σοφό Ασπροπύργου, Βλυχό Μεγάρων, Νεόκτιστα & Ν. Ζωή Ασπροπύργου, καθώς και το Ζεφύρι.



Στο Στρίφι και στο Σοφό Ασπροπύργου οι καταυλισμοί είναι πρόχειροι και  καλύπτουν μεγάλη έκταση. Οι ανάγκες για ύδρευση εξασφαλίζονται, είτε με το να μεταφέρουν οι ίδιοι νερό από κάποιες αυτοσχέδιες βρύσες, είτε με σωλήνες που έχουν συνδεθεί παράνομα στο υπάρχον δίκτυο ύδρευσης. Κάποιες οικογένειες σε κάθε οικισμό  δεν έχουν ρεύμα, άλλες πάλι έχουν συνδεθεί παράνομα. Και φυσικά από αποχέτευση ούτε λόγος!!!!



Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται από διάσπαρτους σωρούς από μπάζα οικοδομών, ξύλα, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, σωροί από χρησιμοποιημένες αμμοβολές.  Αν κάποιος περπατήσει τις περιοχές αυτές θα εντοπίσει διάσπαρτα ίχνη από καμένα ελαστικά, καλώδια προκειμένου να πάρουν το χαλκό για να τον πουλήσουν. Εδώ η περιβαλλοντική υποβάθμιση είναι εμφανής. Μάλιστα από την καύση των ελαστικών εκλύονται απαέρια στην ατμόσφαιρα, επιβαρύνοντάς με ουσίες οι οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία όλων μας.

Ανάλογη εικόνα διαπιστώνει κανείς  και στο Βλυχό Μεγάρων, στα Νεόκτιστα & Ν. Ζωή Ασπροπύργου, καθώς και στο Ζεφύρι,  περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί οικισμοί με κτίσματα όπου θα πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολεοδομίας των Δήμων.



Καθημερινές είναι οι καύσεις που καταγράφονται γύρω από το χώρο του Θριασίου Νοσοκομείου, στα Νεόκτιστα αλλά και σε άλλες περιοχές του Ασπροπύργου, των Μεγάρων και της Φυλής, τόσο το χειμώνα όσο και κατά την διάρκεια των πυρόπληκτων καλοκαιρινών μηνών, όπου ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς είναι μεγάλος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται ¨βροχή¨ κλήσεων για να επέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις, αντί να ασχολείται με σοβαρά περιστατικά πυρκαγιών που λαμβάνουν χώρα στα δάση μας.



Δυστυχώς από ένα ανάλογο περιστατικό καύσης καλωδίων και ελαστικών στον καταυλισμό του Στρίφι Ελευσίνας ξεκίνησε, την Τετάρτη 20 Ιουνίου, πυρκαγιά που με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων απείλησε το αεροδρόμιο Ελευσίνας και επεκτάθηκε σε παρακείμενη χορτολιβαδική και αγροτική έκταση. Η μάχη με τις φλόγες στοίχισε τη ζωή ενός 28χρονου πυροσβέστη ο οποίος αισθανόμενος δυσφορία από την εισπνοή των επικινδύνων απαερίων της φωτιάς, μετακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου και κατέληξε.



Εμείς στη Δυτική Αττική έχουμε προχωρήσει στην καταγραφή των ανεξέλεγκτων αποθέσεων και έχουμε ενημερώσει τους οικείους Δήμους να απομακρύνουν όλες τις ποσότητες στερεών αποβλήτων. Διοργανώσαμε ημερίδα όπου συζητήσαμε το όλο θέμα ζητώντας από τους Δήμους να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να καθαρίσουν τους ακάλυπτους χώρους, την δε Αστυνομία να έχει πιο ενεργό συμμετοχή. Ενημερώσαμε ακόμα και την ΕΥΔΑΠ να αποκαταστήσει τις παράνομες συνδέσεις. Το  όλο θέμα είναι δύσκολο και έχει πολλές διαστάσεις. Είναι δε από τα προβλήματα που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι αποτελεί αρμοδιότητα άλλων φορέων της Διοίκησης.



Κατά την άποψη μου από κοινού η Αστυνομία και η Πυροσβεστική θα πρέπει να δουν το θέμα της παραβατικότητας και να υπάρξουν αποφάσεις που θα ληφθούν από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης.

Θα πρέπει να εξευρεθούν χώροι σε αγροτικές περιοχές όπου θα εγκατασταθούν σε τροχόσπιτα με κατάλληλες υποδομές ώστε να εκλείψουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης που παρατηρούνται.  Ευθύνη εδώ έχουν και οι Δήμοι όπου οφείλουν να βρουν χώρους κατάλληλους, μετά από γνωμοδότηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας, στις οποίες θα εγκατασταθούν με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.



Ταυτόχρονα πρέπει να αναζητηθεί μια λύση όπου με νόμιμο τρόπο θα μπορεί η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα να παραδίδει με παραστατικά τα υλικά που συλλέγουν, χωρίς οι ίδιοι να προχωρούν σε κάποιας μορφής μεταποίηση τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχιστεί η κατάσταση να καίνε ελαστικά, καλώδια, να προβαίνουν σε κλοπές υλικών από υπαίθριους χώρους βιομηχανιών, να ξηλώνουν ακόμα και κρουνούς πυροσβεστικής και να κάνουν συνέχεια πλιάτσικο στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ  ΠΡΙΝ  ΛΙΓΕΣ  ΜΕΡΕΣ  ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΜΑΣ  ΔΕΝ   ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ   ΚΕΡΑΥΝΟ   ΕΝ  ΑΙΘΡΙΑ.

ΗΤΑΝ,  ΘΑ  ΛΕΓΕ  ΚΑΝΕΙΣ ,  ΤΟ    ΧΡΟΝΙΚΟΥ   ΕΝΟΣ   ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ   ΘΑΝΑΤΟΥ  ,ΣΕ  ΜΙΑ  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΠΟΛΥΠΑΘΗ  ΟΠΩΣ  Ο ΔΗΜΟΣ  ΜΑΣ  ΠΟΥ  ΕΧΕΙ  ΑΦΕΘΕΙ   ΣΤΗΝ  ΤΥΧΗ  ΤΟΥ.

ΥΠΑΡΧΕΙ   ΔΙΑΧΥΤΗ  Η   ΑΝΤΙΛΗΨΗ   ΣΤΟΥΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ  ΔΗΜΟΤΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ  ΠΩΣ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΧΕΔΙΟ   ΓΙΑ  ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ ΠΟΛΗ  ,  ΔΕΝ   ΥΠΑΡΧΕΙ   ΟΡΑΜΑ  , ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΛΑΝΟ.

Ή  ΑΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ   ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ.

  ΠΟΛΛΟΙ ,  ΣΕ  ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ,  ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΥΝ  ΤΗΝ   ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ    ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ   ΣΑΝ   ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ   ΚΑΡΑΒΙ   ΜΕΣΑ   ΣΤΗΝ  ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ,  ΕΝΩ  ΚΑΝΕΙΣ  ΔΕΝ  ΞΕΡΕΙ  ΤΙ  ΤΟΝ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ  ΑΥΡΙΟ.

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ   ΑΝΗΣΥΧΙΑ   ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΔΥΟ   ΣΚΕΨΕΙΣ   ΠΟΥ  ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ  ΣΤΟΝ  ΚΑΘΕΝΑ  ΑΠΟ   ΕΜΑΣ .


ΘΑ  ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ   ΣΕ  ΠΟΛΛΟΥΣ  ΑΠΟ  ΕΣΑΣ  ΟΤΙ   ΚΑΙ  ΠΡΙΝ  ΤΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ  2010  ΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΕΙΧΑΝ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΤΟΤΕ  ΔΗΜΑΡΧΟ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΑΣΤ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΤΟΥ  Α.Τ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΘΕΣΑΜΕ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ   ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ .

 ΤΟ   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   ΗΤΑΝ  ΚΑΙ   ΤΟΤΕ  ΟΤΙ  ΔΕΝ   ΥΠΑΡΧΕΙ   ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ   ΣΤΗΝ   ΠΕΡΙΟΧΗ   ΜΑΣ   ΠΟΥ   ΝΑ   ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ   ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΤΡΑ   ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ   ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΜΑΣ.

 ΕΠΙΣΗΣ   ΣΤΙΣ  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΤΟ  2010   ΤΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ   ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ  ΤΟΤΕ , ΕΝΑ ΑΠΟ  ΤΑ  ΚΥΡΙΑΡΧΑ   ΘΕΜΑΤΑ   ΠΟΥ   ΤΕΘΗΚΑΝ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ   ΤΟΥΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ     ΗΤΑΝ      ΚΑΙ    ΤΟ  ΘΕΜΑ  ΤΗΣ   ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ    ΠΟΥ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ  Ο ΔΗΜΟΣ  ΜΑΣ   ΚΑΙ  ΠΩΣ   ΣΚΟΠΕΥΕΙ  Ο  ΚΑΘΕΙΣ   ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ  ΝΑ  ΤΟ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ.

ΤΟΤΕ   ΑΚΟΥΣΑΜΕ  ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ  , ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ,  ΠΛΑΝΑ, ΧΡΟΝΙΚΟΥΣ  ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ  ΤΕΤΟΙΑ  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.

ΣΤΗΝ   ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΣΑΣ   ΘΥΜΙΖΩ   ΟΤΙ   ΤΟ   ΠΡΩΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΕΙΧΕ  ΘΕΜΑ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΤΟΤΕ   ΑΚΟΥΣΑΜΕ   ΓΙΑ  ΚΑΜΕΡΕΣ  --ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ--ΑΣΦΑΛΕΙΑ---ΦΥΛΑΞΗ---ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ -----ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ .

 ΠΟΛΥ  ΩΡΑΙΑ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ   ΓΙΑ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΛΗΘΙΝΑ.  ΤΙ  ΕΓΙΝΕ  ΑΠΟ  ΤΟΤΕ  ΕΩΣ  ΤΩΡΑ  ;

ΘΑ  ΜΠΟΡΟΥΣΕ  ΚΑΠΟΙΟΣ  ΝΑ ΜΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ  ΤΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ  ΑΠΟ  ΟΣΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ  ΣΕ  ΕΚΕΙΝΟ  ΤΟ ΠΡΩΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;


ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ   ΑΠΟΣΤΕΙΛΛΑΜΕ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ  ΟΛΟΥΣ  ΓΙΑ  ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.      http://panoramafilis.blogspot.gr/2011/09/2172011.html

ΜΕ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?  ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΘΟΡΥΒΗΘΟΥΝ  ΓΙΑΤΙ  ΠΙΣΤΕΨΑΝ  ΠΩΣ  ΗΜΑΣΤΑΝ  ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ  ΑΛΛΟΙ  ΑΠΛΩΣ  ΣΦΥΡΙΖΑΝ  ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.


 ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ   ΕΔΩ:           http://panoramafilis.blogspot.gr/2011/09/blog-post_18.html

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ  ΕΠΙΣΗΣ  ΤΟΝ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ   ΤΑΞΙΑΡΧΟ  Κ.  ΓΟΥΛΑ   ΟΠΟΥ  ΜΑΣ  ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ  ΠΩΣ  ΘΑ  ΚΑΝΕΙ  ΟΤΙ  ΜΠΟΡΕΙ    ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΜΑΣ.

ΤΕΛΟΣ  Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΣ  ΜΕ  ΑΦΟΡΜΗ  ΜΙΑ  ΛΗΣΤΕΙΑ  ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  ΣΤΑ  ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΑ   ΕΚΑΝΕ  ΕΚΚΛΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  Κ.  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  ΔΗΜΟΥ  ΝΑ  ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ  ΕΚΤΑΚΤΗ  ΣΥΣΚΕΨΗ  ΜΕ  ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ  ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ΓΙΑ  ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .         http://panoramafilis.blogspot.gr/2012/01/blog-post_13.html

ΜΕ  ΟΣΑ  ΖΗΣΑΜΕ  ΤΙΣ  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ  ΜΕΡΕΣ  ΕΝΑ  ΠΡΑΓΜΑ  ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ:

ΣΠΑΣΜΕΝΑ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ----ΛΗΣΤΕΙΕΣ-----ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ------ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ  ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ------1 ΝΕΚΡΟΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ  ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  ΔΙΑΣ---ΑΝΗΣΥΧΙΑ  ΚΑΙ  ΦΟΒΟΣ.

ΜΙΑ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ  ΝΑ  ΒΓΕΙ   ΕΚΤΟΣ   ΕΛΕΓΧΟΥ  ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ. ΜΙΑ  ΔΙΜΟΙΡΙΑ  ΤΩΝ  ΜΑΤ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΜΑΣ ,  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ  ΜΠΛΟΚΑ  ΠΑΝΤΟΥ  ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ  ΝΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ  ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΤΕΣ    .

ΟΠΟΙΟΣ  ΔΕΝ  ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ   ΜΑΛΛΟΝ   ΚΡΥΒΕΙ  ΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ   ΚΑΤΩ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΧΑΛΙ.               http://panoramafilis.blogspot.gr/2012/01/40.html

ΕΜΕΙΣ   ΩΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   ΘΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ  ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ  ΝΑ  ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ  ΞΑΝΑ  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΣΕ  ΟΛΕΣ  ΤΟΥ   ΤΙΣ  ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ .

ΕΠΙΣΗΣ   ΖΗΤΑΜΕ    ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  ΑΜΕΣΑ  ΕΚΤΑΚΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   ΕΤΣΙ  ΩΣΤΕ  ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ  ΜΑΣ   ΤΙ  ΜΕΤΡΑ  ΠΑΡΘΗΚΑΝ  ΩΣ  ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ  ΤΟ ΘΕΜΑ  ΚΑΙ  ΤΙ  ΜΕΛΛΕΙ   ΓΕΝΕΣΘΑΙ   ΓΙΑ   ΝΑ   ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ  ΤΑ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΓΙΝΟΥΜΕ  "ΜΑΝΤΗΣ  ΚΑΚΩΝ " ,ΑΛΛΑ  ΑΝ  ΔΕΝ  ΠΑΡΘΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ  ΜΕΤΡΑ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΔΕΝ  ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ  ΤΑ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.


                                                                  ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ
                                                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                      ΔΑΔΑΝΗΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Σύλλογος Δύναμη Ελπίδας

Άλλες δύο νύχτες βίας και πλιάτσικου ζήσαμε στις 17 και 18 Ιουνίου.
Τα Άνω Λιόσια και ειδικά η Λεωφόρος Φυλής, έγιναν πεδίο μάχης μεταξύ των τσιγγάνων και της Αστυνομίας που παρενέβη για να επιβάλλει τον Νόμο. Τελικά, για άλλη μια φορά χαμένοι και κατεστραμμένοι, φοβισμένοι υποβαθμισμένοι και απογοητευμένοι αναδείχτηκαν οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων και οι καταστηματάρχες της περιοχής εκείνης.

Η Δημοτική Αρχή, όπως συνήθως ανύπαρκτη- και ανίκανη να παρέμβει και να δώσει λύση στο πρόβλημα
Ο Σύλλογός μας εδώ και πολύ καιρό έχει εντοπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και έχει προσπαθήσει επανειλημμένως με προτάσεις, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις να αρχίσει επιτέλους η διαδικασία επίλυσης του σοβαρότατου αυτού προβλήματος Μαζί με άλλους συλλόγους είχαμε απευθυνθεί στον ταξίαρχο κο Γούλα για να μπορέσει με αστυνόμευση πραγματικά ουσιαστική και καθημερινή να βελτιώσει τουλάχιστον τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών.


Η απάντηση της Αστυνομίας ήταν ότι το θέμα δεν είναι των συλλόγων αλλά του Δημάρχου, πράγμα που θέσαμε στον κο Δήμαρχο, πλην όμως αδιαφόρησε προκλητικά, αποδεικνύοντας ότι τα προεκλογικά συνθήματά του ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- προβλήθηκαν απλά και μόνο για την υφαρπαγή των ψήφων. Πολύ σύντομα δυστυχώς καταντήσανε τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι να είναι ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.


Ζητάμε
-από το επίσημο κράτος την εφαρμογή του Νόμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
-από τον Δήμαρχο να ασχοληθεί επιτέλους με το σοβαρό αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τη περιοχή των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου επί δεκαετίες προτού θρηνήσουμε θύματα
Κάτοικε της πόλης
Είναι πλέον αναπόφευκτη ανάγκη να πάρουμε πρωτοβουλίες και να πιέσουμε την αδιάφορη διοίκηση να κινητοποιηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Δελτίο τύπου ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δήλωση του ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ με αφορμή την ανακοίνωση του Δημάρχου για
τα πρόσφατα επεισόδια με τους Ρομά

"Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα, την ανακοίνωση του Δημάρχου Φυλής που
ήρθε με καθυστέρηση, τουλάχιστον ενάμιση χρόνου.
Αλλά και τώρα που ήρθε, τόσο ο συντάκτης της όσο και αυτός που
περιγράφεται ως εκείνος που θα «πατήσει το φίδι της εγκληματικότητας
στο κεφάλι» είναι προκλητικά απώντες από το παρών μας.
Κανείς από τους συνεργάτες του, δεν τολμάει να πεί στον κ. Μπουραϊμη,
πως με δική του ευθύνη ΔΕΝ υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις του Δ.Σ. που
πάρθηκαν πριν ενάμιση χρόνο, με πρωτοβουλία, τότε, της ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΟΛΙΤΩΝ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης;
Σήμερα κύριοι δεν περιμέναμε ανακοίνωση.
Σήμερα, αν υπήρχε ευθιξία, περιμέναμε παραιτήσεις.

Περιμέναμε παραιτήσεις γιατί:
1/ Είναι ένας δήμαρχος, "ξένος προς τα προβλήματα της περιοχής", όπως
τον καταγγέλαμε τότε, σε ανάλογα επεισόδια με τους Ρομά, που
ζητούσαμε απεγνωσμένα την εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Σ. Φυλής.
Δεν τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες του, για τις φορές που οι Ρομά
ταλαιπώρησαν τους κατοίκους με τις συνήθεις συμπεριφορές τους;

2/ Άν ενημερώθηκε, ωφείλει να μας πει, ΓΙΑΤΙ προτίμησε να κρυφτεί από
τις ευθύνες του και όχι να σταθεί δίπλα στους δημότες που
ταλαιπωρούνται από την εγκληματική συμπεριφορά των Ρομά κάθε λίγο και
λιγάκι;

(Την μια και μόνη φορά πάντως που βρέθηκε στο Ζεφύρι, στην συνέλευση
των κατοίκων, τα έβαλε με τους κατοίκους. Ακριβώς όπως τώρα τα βάζει
με την αστυνομία, τους δημοσιογράφους ή με την αντιπολίτευση.)

Ας δούμε όμως την αλήθεια κατάματα, όπως την περιγράφουμε εμείς και
όπως τις κατέγραψαν τα ειδησεογραφικά sites και blogs.

http://www.fylarhos.gr/2011_09_01_archive.html
http://www.otanews.gr/index.php/2011-02-14-21-14-58/2398-fyli3a%20-%20epithesi
-savva-se-mpoyraimi-gia-toys-tsigganoys.html
http://www.doxthi.gr/topika/zefyri/1582-2011-09-23-14-44-11
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/80634/astynomikh-epicheirhsh-sto-zefyri
http://www.inews.gr/181/zefyri-epitethikan-se-axiomatiko-tis-elas-kai-ton-esteilan-sto-nosokomeio.htm
http://paraponofylis.blogspot.gr/2012/06/video.html

Σε ότι μας αφορά, στις 29 Μαϊου είχαμε εκδώσει μια ακόμη, προφητική
όπως αποδείχθηκε ανακοίνωση για την εγκληματική συμπεριφορά των Ρομά.
Τότε είχαμε πεί πως:

"Η δε συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας στις περιοχές "γκέτο" του
Αγ. Ιωάννη, της Λίμνης, της λεωφόρου Φυλής και του Αμαξοστασίου,
συντηρούνται με ευθύνη της δημοτικής αρχής και προκαλεί πρόβλημα στην
ελεύθερη μετακίνηση των δημοτών. Πολλές φορές δε η εγκληματική τους
έξαρση δημιουργεί επισφάλειες ακόμη και για την σωματική ακεραιότητα
δημοτών. Δηλώνουμε με έμφαση, ότι δεν μας απασχολεί η φυλετική
ιδιαιτερότητα της κοινότητας των Ρομά. Αλλά δηλώνουμε προς πάσα
κατεύθυνση, ότι τόσο εμείς σαν Παράταξη, όσο και οι κάτοικοι των
περιοχών που θίγονται από συμπεριφορές παραβατικές και εγκληματικές
της κοινότητας των ΡΟΜΑ θα αγωνιστούμε σκληρά, από κοινού και μέχρι
τέλους, για να αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί περαιτέρω η
ποιότητα της ζωής μας!"
http://savvas2010.gr/index.php/press-news/237-h-.html

Το μόνο που θα προσθέταμε σήμερα είναι τα θερμά μας συλληπητήρια στην
οικογένεια του άτυχου νεαρού αστυνομικού που έπεσε στο καθήκον.

Δεν θα ξανααναφερθώ στις τότε αποφάσεις του Δ.Σ. γιατί πλέον μας
ξεπέρασαν οι εξελίξεις.

Δεσμευόμαστε λοιπόν να φέρουμε ξανά προς συζήτηση το θέμα της
εγκληματικότητας στην περιοχή μας και αυτή τη φορά ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ώστε να επικαιροποιηθούν οι αποφάσεις αυτές λαμβάνοντας υπόψη
και τα νέα δεδομένα.
Εκτός, αν θέλει να το φέρει ΑΜΕΣΑ ο ίδιος ο Δήμαρχος και η δημοτική
του ομάδα, ώστε να μην δηλώσουν και αυτή τη φορά προκλητικά ΑΠΟΝΤΕΣ
από τις λύσεις...

Υ.Γ. Κατανοούμε πως δεν χρησιμοποιούνται link σε δελτία τύπου, αλλά
ελπίζουμε πως έτσι θα μπει στον κόπο να ενημερωθεί και ο Δήμαρχος και
θα κατανοήσει επιτέλους ποιός φταίει για το χάλι του Δήμου και θα
σταματήσει το θέατρο κατηγορώντας συνεχώς άλλους για τα δικά του
λάθη...

O Δήμαρχος Μπουραΐμης για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι τσιγγάνοι

Έντονο προβληματισμό και οργή προκάλεσαν σε όλους μας τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθησαν τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα στην δημοτική ενότητα Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, μεταξύ αστυνομίας και αθιγγάνων, με αφορμή το θάνατο ενός αστυνομικού και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της περασμένης Κυριακής. Η πόλη μετράει πληγές και είναι βέβαιο ότι κάποιοι προσπαθούν εντέχνως να αναστήσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος, στήνοντας ένα σκηνικό βίας και ανασφάλειας για τους πολίτες, επωφελούμενοι από την παρατεταμένη κυβερνητική αστάθεια και την χαλάρωση των μηχανισμών διατήρησης της τάξης σε μια περίοδο - πρωτοφανούς για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα της χώρας - πολιτικής και κοινωνικής όξυνσης. Σε τόσο δύσκολες ώρες για τον Δήμο μας, κανένας δεν δικαιούται να παίζει με την ζωή και την περιουσία των δημοτών, μετατρέποντας τον εαυτό του σε τιμητή των πάντων, εκσφενδονίζοντας κούφιες κατηγορίες, επωφελούμενος από την κατάσταση, επαληθεύοντας την λαϊκή ρήση «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τις «φωτοβολίδες» από τις αυτοδιοικητικές και όχι μόνο τηλεπερσόνες που πατάνε πάνω στο εκάστοτε πρόβλημα για να ικανοποιήσουν την αυταρέσκειά τους, βλέποντας τον εαυτό τους στην τηλεόραση. Οι πολίτες θέλουν προτάσεις και λύσεις κι όχι άσκοπες φλυαρίες. Όλοι μας, στελέχη της αυτοδιοίκησης, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, υποχρεούμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, ξεχνώντας όλα όσα μας χωρίζουν και προβάλλοντας όλα όσα μας ενώνουν, σε μια προσπάθεια να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του. Σίγουρα η παραβατικότητα συγκεκριμένων ομάδων κατοίκων του Δήμου μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί είναι και οι μόνοι που ανεβάζουν τα ποσοστά της εγκληματικότητας στην περιοχή, απασχολεί την τοπική κοινωνία και τις δημοτικές αρχές επί δεκαετίες, χωρίς όμως αυτό να οδηγεί το πρόβλημα σε λύση. H προθυμία του λαού και των αυτοδιοικητικών παραγόντων συναντά την ολιγωρία και την τελική απροθυμία των παραγόντων του κεντρικού κράτους, το οποίο είναι και το μόνο που διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερου και δυσάρεστου αυτού φαινομένου. Όμως, επειδή οι ευθύνες δεν βρίσκονται μόνο κάπου μακριά, βαραίνουν και όλους αυτούς , τους «δικούς μας» που δεν χάνουν ευκαιρία εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις συμφερόντων να προβάλουν κατά το δοκούν και, μετά της απαραίτητης σάλτσας, τα υπαρκτά κατά τα άλλα συμβάντα του αστυνομικού δελτίου της περιοχής, φουντώνοντας το αίσθημα του φόβου στους πολίτες και προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες στην πόλη μας. Ιδιαίτερα δε σε μια περίοδο όπου ο Δήμος έχει αναλάβει το βάρος ενός διμέτωπου αγώνα, που αφορά την ασφάλεια της περιοχής και την οριστική απεξάρτησή της από την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Επιβάλλεται, μετά τα παραπάνω, να τονίσουμε πως, παρά τα όσα ανυπόστατα γράφτηκαν, η διοίκηση του Δήμου Φυλής και προσωπικά ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραϊμης ήταν παρόντες από την πρώτη στιγμή στα γεγονότα, βοηθώντας με κάθε μέσο τους δημότες που επλήγησαν από τα επεισόδια, αλλά και το έργο της ΕΛ.ΑΣ. Τελειώνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένας κάτοικος του Δήμου Φυλής δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος. Έχουμε έρθει κατ΄ επανάληψη σε επαφή με την πολιτική και φυσική ιεραρχία της ΕΛΑΣ και το αμέσως επόμενο διάστημα και μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα ξαναέρθουμε σε επαφή με τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και παράγοντες της κυβέρνησης, προτείνοντάς τους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας στην περιοχή, που θα βασίζεται σε αστυνομικά αλλά και ίδια μέσα που έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου, και έχουν να κάνουν με την ανάθεση της φύλαξης της περιοχής σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας. Η διοίκηση του Δήμου Φυλής είναι αποφασισμένη να «πατήσει το φίδι της εγκληματικότητας στο κεφάλι», εφαρμόζοντας όλες τις απαραίτητες πολιτικές και εξαντλώντας τα περιθώρια που της δίνουν οι αρμοδιότητές της, βασιζόμενη σε τρεις άξονες: την εκπαίδευση και την απογκετοποίηση, την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση με σύγχρονους μηχανισμούς, το σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Λουκέτο, μέχρι νεωτέρας, βάζουν οι εργαζόμενοι, στο Δήμο Φυλής

Τo σωματείο των εργαζομένων έδωσε στο Δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη, μεγάλη πίστωση χρόνου, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μισθοδοσίας του Δήμου. Φτάνοντας, λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ,στην ανοιχτή ρήξη, εξαιτίας της διαφωνίας για την μορφή των κινητοποιήσεων, οι δύο παρατάξεις από τις οποίες συγκροτείται το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησαν, τελικά, το πρωί της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, ότι ο Δήμος θα μείνει κλειστός μέχρι την πληρωμή των δεδουλευμένων. Το σημείο που κάνει τη διαφορά, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν επαναλαμβανόμενες απεργίες ή τρίωρες στάσεις εργασίας, στη λήξη του ωραρίου, είναι ότι αποφασίστηκε να περιφρουρηθούν οι χώροι δουλειάς και κυρίως το Δημαρχείο και το Εργοτάξιο, με σκοπό την παρεμπόδιση της ανάπτυξης απεργοσπαστικού μηχανισμού. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε ακόμα να συγκαλέσει το πρωί της Δευτέρας, 25 Ιουνίου, τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκτίμηση της κατάστασης. Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος Φυλής έχει συνδέσει τη μισθοδοσία με τη λύση του οικονομικού προβλήματος του Φορέα (Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος) που διαχειρίζεται τη Χωματερή. Ο τελευταίος αδυνατεί να καταβάλει τα οφειλόμενα αντισταθμιστικά στο Δήμο Φυλής, επειδή οι Δήμοι της Αττικής δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, απέναντί του. Κι επειδή η αυτοδιοίκηση, αφενός κινείται με ρυθμούς χελώνας κι αφετέρου εξαντλεί την επινοητικότητά της στην εξεύρεση προσχημάτων για να αποφύγει την πληρωμή, το ενδεχόμενο να εισπράξει άμεσα ο Δήμος Φυλής χρήματα από τον Φορέα είναι μάλλον απίθανο, καθώς εξαιτίας της …χρηστής διαχείρισης των περασμένων ετών, ο Διαβαθμιδικός οφείλει, περί τα 80 εκατ. ευρώ. Με ρυθμούς χελώνας κινείται κι ο Δήμος Φυλής, ο οποίος άφησε πρώτα να του παρακρατήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΚΔ) την δόση των 380 χιλ. Ευρώ, από την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών κι εν συνεχεία ζήτησε την αποδέσμευσή της. Κάτι που δεν έγινε δεκτό από το Ταμείο, με το σκεπτικό ότι, κατά την υποβολή του αιτήματος είχε ήδη ολοκληρωθεί η λογιστική τακτοποίηση του θέματος…Υπ’ αυτές τις συνθήκες ο Δήμος, για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι οδηγείται στη διάλυση, καθώς ο Δήμαρχος δεν φαίνεται διατεθειμένος να βγάλει άσσο από το μανίκι, πετυχαίνοντας μια επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ή ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο από το ΤΠΚΔ, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της είσπραξης των αντισταθμιστικών. Σα να μην έφθανε αυτό, εξοργίζει τους εργαζομένους, διανθίζοντας την απόλυτη ανευθυνότητά του, με αποφθέγματα τύπου «εγώ δεν είμαι προσκυνημένος». Προφανώς επειδή δεν έχει υπάρξει φτωχός ή επειδή ο χορτασμένος ουδέποτε κατανοεί το πρόβλημα του πεινασμένου…
 
 
ΠΗΓΗ: www.fylarhos.gr

ΝΕΟ Δ.Σ --- ΝΕΑ ΑΡΧΗ !! ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

ΑΓΑΠΗΤΕΣ   ΦΙΛΕΣ  &  ΦΙΛΟΙ   ΤΟΥ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΜΕΤΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ  ΤΩΝ  ΕΚΛΟΓΩΝ    ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΤΟΥ  ΝΕΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ   ΘΑ  ΗΘΕΛΑ  ΝΑ   ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ  ΕΚ  ΜΕΡΟΥΣ  ΤΟΥ  ΝΕΟΥ  Δ.Σ  , ΓΙΑ  ΤΗΝ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ     ΚΑΙ  ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ   ΣΑΣ.


ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ   ΤΗΝ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  ΝΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΜΕΛΗ  ΤΟΥ  ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ  Δ.Σ   ΓΙΑ  ΤΗΝ   ΣΥΜΒΟΛΗ   ΤΟΥΣ   ΣΤΗΝ  ΟΜΑΛΗ  ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ   ΠΟΡΕΙΑ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ   ΚΑΙ   ΕΛΠΙΖΩ  ΟΤΙ  ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ  ΤΗΝ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΤΟΥ  ΝΕΟΥ  Δ.Σ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΠΛΑΙ  ΜΑΣ  ΣΤΙΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ   ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΠΟΥ  ΘΑ   ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.


ΩΦΕΙΛΩ   ΝΑ  ΤΟΝΙΣΩ   ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΑΚΟΜΗ  ΦΟΡΑ   ΚΑΙ  ΝΑ  ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ  ΟΤΙ , Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΣ  ΘΑ  ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ  ΚΑΙ  ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ  ΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΑΦΟΡΟΥΝ ,  ΣΤΟΥΣ  ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ  .

 ΓΙ  ΑΥΤΟ  ΚΑΙ  ΘΕΛΟΥΜΕ   ΚΑΙ   ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΣΥΝΕΧΗ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΖΙ  ΣΑΣ  ΩΣΤΕ  ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ  ΠΟΥ  ΣΑΣ  ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ  ΕΤΣΙ  ΩΣΤΕ   ΝΑ ΤΑ  ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ .


ΣΚΟΠΟΣ   ΜΑΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ   ΝΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ   ΨΕΥΤΙΚΕΣ   ΕΛΠΙΔΕΣ   ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ   ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ   ΟΤΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ   ΕΠΙΛΥΣΟΥΜΕ    ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  .

  ΕΞΑΛΛΟΥ   ΔΕΝ   ΕΙΜΑΣΤΕ   ΕΜΕΙΣ  ΑΥΤΟΙ   ΠΟΥ  ΑΣΚΟΥΝ    ΕΞΟΥΣΙΑ  .

 ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΟΜΩΣ   ΝΑ   ΓΙΝΟΥΜΕ   ΒΡΑΧΝΑΣ   Σ ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ  ΑΣΚΟΥΝ  ΕΞΟΥΣΙΑ  ΑΠ  ΟΠΟΥ  ΚΙ  ΑΝ  ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ  ΛΥΣΕΙΣ  ΚΑΙ   ΘΕΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ   ΓΙΑ   ΤΟ   ΚΑΛΟ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ   ΜΑΣ    ,   ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΑΛΟ   ΤΟΥ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ.

ΑΓΑΠΑΜΕ    ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΑΣ   ,   ΑΓΑΠΑΜΕ   ΤΟ   ΠΑΝΟΡΑΜΑ   ΣΤΟ  ΟΠΟΙΟ  ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ   ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ    ΜΑΣ   ΚΑΙ  ΘΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ   ΚΑΘΕΤΙ  ΝΑ  ΤΟ  ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ   ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ   ΚΑΙ    ΑΣΦΑΛΕΣ     ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΤΟΥ.

ΤΕΛΟΣ   ΘΑ  ΗΘΕΛΑ   ΝΑ  ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ   ΚΑΙ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ   ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ  ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ  ΣΤΟ  ΠΡΟΣΩΠΟ  ΜΟΥ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΙΜΗΣΑΤΕ    ΜΕ  ΤΗΝ  ΨΗΦΟ  ΣΑΣ,   ΚΑΘΩΣ ,   ΚΑΙ   ΤΗΝ  ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ   ΠΟΥ  ΜΟΥ  ΕΔΕΙΞΕ  ΤΟ   ΝΕΟ   Δ.Σ  ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ    ΚΑΙ     ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ    ΜΕ    ΣΤΗΝ    ΘΕΣΗ    ΕΥΘΥΝΗΣ   ΤΟΥ   ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ   .

ΔΕΝ   ΘΑ  ΣΑΣ  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ.

 ΘΑ  ΚΑΝΩ   ΟΤΙ   ΜΠΟΡΩ   ΚΑΙ  ΟΤΙ   ΠΕΡΝΑΕΙ  ΑΠ  ΤΟ  ΧΕΡΙ  ΜΟΥ   ΓΙΑ  ΤΟ   ΚΑΛΟ  ΤΟΥ      ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ.


                                                               ΕΚ  ΜΕΡΟΥΣ  ΤΟΥ Δ.Σ
                                                                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
                                                            ΔΑΔΑΝΗΣ   ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 20-06-2012

ΤΟ   ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ   Δ.Σ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ  ΣΗΜΕΡΑ  20-06-2012  ΚΑΙ   ΕΞΕΛΕΞΕ   ΟΜΟΦΩΝΑ   ΤΟΥΣ :

  • ΔΑΔΑΝΗ   ΝΙΚΗΦΟΡΟ - - - ΠΡΟΕΔΡΟ  Δ.Σ

  • ΜΠΛΕΤΣΑ  ΑΝΤΩΝΙΑ - - -  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ  Δ.Σ

  • ΜΑΚΡΑΚΗ  ΕΛΕΝΑ  - - - -   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ  Δ.Σ

  • ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ  ΣΟΦΙΑ - - - -  ΤΑΜΙΑΣ  Δ.Σ

  • ΤΣΑΜΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  - - - - ΜΕΛΟΣ  Δ.Σ

  • ΒΙΟΛΑΚΗΣ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ - - - - ΜΕΛΟΣ  Δ.Σ

  • ΜΠΑΛΑΜΩΤΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - - - - ΜΕΛΟΣ  Δ.Σ

  • ΗΛΙΑΔΗΣ  ΜΑΡΚΟΣ   - - - - - -  - - - - - Α΄ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ  ΜΕΛΟΣ  Δ.Σ


Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑ     ΤΗΝ    ΧΘΕΣΙΝΗ      (09/06/2012)       ΕΚΛΟΓΙΚΗ      ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ  ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ  90  ΦΙΛΟΙ-ΜΕΛΗ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ  .

ΜΕΤΑ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ  ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΕΧΟΥΝ  ΩΣ  ΕΞΗΣ:


ΨΗΦΙΣΑΝ   90,-
ΑΚΥΡΑ         2,-
ΕΓΚΥΡΑ     88-

ΕΛΑΒΟΝ  ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ :

ΒΙΟΛΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                  53  ΨΗΦΟΥΣ
ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ   ΣΟΦΙΑ                      41   "           "
ΔΑΔΑΝΗΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ                 74   "           "
ΗΛΙΑΔΗΣ  ΜΑΡΚΟΣ                         38  "            "
ΜΑΚΡΑΚΗ  ΕΛΕΝΑ                         51   "            "
ΜΠΑΛΑΜΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ      46   "            "
ΜΠΛΕΤΣΑ   ΑΝΤΩΝΙΑ                    48   "            "
ΤΣΑΜΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ                     61   "           "



ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ :

ΚΟΤΣΙΡΑ  ΕΛΕΝΗ                          59  ΨΗΦΟΥΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ               54   "           "
ΤΣΑΜΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ                68   "           "



                                     Η    ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 9/6/2012



                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ  3/6/2012  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΣΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΝΟΙΞΗ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΒΑΣΕΙ  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ , ΤΟ  50%  ΤΩΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ   ΜΕΛΩΝ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  .

 ΑΦΟΥ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  Ο  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ  ΚΑΙ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΔΙΕΤΙΑΣ  2011 -2012 , ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Η  ΟΠΟΙΑ   ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ   ΕΚΛΟΓΕΣ   ΓΙΑ  ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ  9/06/2012   ΣΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΝΟΙΞΗΣ  ΚΑΙ   ΩΡΑ   ΑΠΟ   17:00  ΕΩΣ  21:00.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ  ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ   ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  ΑΠΟ  18:00  ΕΩΣ 19:00   ΚΑΙ  ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ  6948837436 ( ΝΙΚ.ΔΑΔΑΝΗΣ) &
6979772862 ( Λ. ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ) ΕΩΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  08/06/2012.
  
                      Η   Ε Φ Ο Ρ Ε Υ Τ Ι Κ Η    Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η