Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Eίναι αυτό, το νέο κύτταρο της χωματερής; Γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει;

Όπως φαίνεται  στις φωτογραφίες  που  μας  έστειλε  κάποιος  αναγνώστης  μας ,  σήμερα , και ζήτησε  να  δημοσιευθούν , πρόκειται  για  κάτι  μεγάλο  κρίνοντας  από  το  μέγεθος  των  μηχανημάτων.

Γνωρίζει κάνεις τι είναι ;

Ο  ίδιος  φίλος  στο  e-mail  που  μας  έστειλε  αναρωτιέται  για  ποιον  λόγο  σκάβεται  η συγκεκριμμένη  περιοχή  μέσα  στην  χωματερή  πίσω  από  το  ήδη  κορεσμένο  κύτταρο,  την  στιγμή  που οι  αρμόδιοι  αναφέρουν  πως η  ζωή  της  χωματερής τελειώνει.

Μήπως δεν τελειώνει άραγε;

 Εμείς  ώς  Σύλλογος  Πανοράματος  βασιζόμαστε  στην  ομόφωνη  απόφαση, τον Απρίλιο του 2011,  του  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , στην οποία αναφερόταν ρητά " Ότι  σε λιγότερο από 2,5 χρόνια  ο  ΧΥΤΑ  ΦΥΛΗΣ  θα  κλείσει  λόγω  κορεσμού  και  θα σταματήσει  ο Δήμος  μας  να είναι η σκουπιδαποθήκη όλης της Αττικής. 

Ενώ επαναλαμβάνουμε  και την θέση  των ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ του Δήμου ΦΥΛΗΣ  όπως είχε κατατεθεί και κοινοποιηθεί προς όλους τους αρμοδίους  στις 19/4/2011 / 14722  http://panoramafilis.blogspot.com/2011/04/k.html

http://panoramafilis.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html

Ήδη  διανύουμε  τον  πρώτο  χρόνο και  απ ΄ ότι  φαίνεται  τίποτα  δεν  προμηνύει  το κλείσιμο του ΧΥΤΑ  ΦΥΛΗΣ .

 Ενώ  δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη των έργων για την δημιουργία νέων  ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ  σε  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ  &  ΚΕΡΑΤΕΑ  όπως  προβλέπει  ο   Περιφερειακός   Σχεδιασμός

 Ενημερώστε  μας  εάν  γνωρίζετε  κάτι   ώστε  να  μην  κάνουμε  λανθασμένες  σκέψεις.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

 Έντονη δυσοσμία απλώθηκε τις πρωινές ώρες στο Δήμο μας προφανώς προερχόμενη από τη χωματερή,όπως συχνά γίνεται όταν δεν πνέει άνεμος στην περιοχή. Η ανησυχία των κατοίκων έντονη!
Άμεση και από ό,τι πληροφορηθήκαμε και η επέμβαση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κου Γεωργιάδη ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων!
Διαβάστε αναλυτικά για την μηνυτήρια αναφορά στο attikipress.gr

«Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο από το Δημαρχείο του Ζεφυρίου

Bαρύ κι ανθυγιεινό (!) είναι το επάγγελμα του διαρρήκτη κι αυτό αποδείχθηκε από τη διάρρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 24 Απριλίου, στο Δημαρχείο Ζεφυρίου. Οι διαρρήκτες εισχώρησαν στο δεύτερο όροφο, αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο κι αφού το μετέφεραν από τις σκάλες, το φόρτωσαν από το παράθυρο σε αυτοκίνητο κι εξαφανίστηκαν. Οι δράστες έβγαλαν με ιδρώτα το μεροκάματο, το οποίο μάλιστα δεν ήταν αξιοζήλευτο, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις το βαρύ χρηματοκιβώτιο περιείχε μόνο 600 ευρώ. Υπ’ αυτές τις συνθήκες αναμένεται να συμπληρώσουν την πενιχρή τους λεία πουλώντας το χρηματοκιβώτιο για σκραπ, σε μια από τις μάντρες ανακυκλώσιμων υλικών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Για την ιστορία, το κτίριο δεν είχε φύλακα και συναγερμό.
 
πηγη:www.fylarhos.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ «Ένα βήμα παραπάνω η μήνυση για τη δυσοσμία της χωματερής»

Κι αφού ο Ευάγγελος Βάθης το έθιξε που το έθιξε το θέμα, αν και στα έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια, ο κανονισμός δεν προβλέπει συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, ο Δήμαρχος μπήκε στον πειρασμό. Έτσι αναφέρθηκε επιγραμματικά στη μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος Φυλής, την Τρίτη 24 Απριλίου για την δυσοσμία και τις παράνομες δραστηριότητες που ασκεί στο χώρο της χωματερής, ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος, τον οποίο διοικεί ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. «Λόγω της έντονης δυσοσμίας που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες, κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Αυτά που έχουμε αποφασίσει για τη χωματερή τα εννοούμε και τα τηρούμε απαρέγκλιτα. Η εφημερίδα τα «ΝΕΑ» προς τιμήν της, δεν ασχολήθηκε μόνο με την χθεσινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη στη χωματερή, αλλά δημοσίευσε και την μήνυση που καταθέσαμε» ανέφερε σχετικά ο Δημήτρης Μπουραΐμης.
 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ( Κοινωφελούς Εργασίας)

Εγκριση από το υπουργείο Εργασίας σε 20 ΜΚΟ


Σε 8.138 ανέρχονται οι νέες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας που ενέκρινε το Υπουργείο Εργασίας. Οι θέσεις θα προκηρυχθούν από 16 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αφορούν την Περιφέρεια Αττικής, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο.
 
Το προσωπικό θα επιλεγεί από όλες τις κατηγορίες Εκπαίδευσης και θα μοριοδοτηθεί με κοινωνικά κριτήρια. Μετά την έγκριση που απέσπασαν από το Υπουργείο, οι δικαιούχοι φορείς θα συντάξουν τις προκηρύξεις τους και θα τις αποστείλουν στο ΑΣΕΠ για έγκριση.
Οι φορείς που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, όπου εγκρίθηκαν 5.075 θέσεις, το Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας με 940 θέσεις για ανέργους, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με 609 και η ΑΜΚΕ Αρωγή με 518 θέσεις για ανέργους.
Το «πράσινο φως» άναψε το Υπουργείο και για τις ΜΚΟ Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, Socialaxon EU, την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Τρικωμία, την ΠΕΨΑΕΕ και το Quality Net Work. Αναλυτικότερα, οι θέσεις που ενέκρινε το Υπουργείο είναι οι ακόλουθες:
Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας
Σε 630 ανέρχονται οι θέσεις που ενέκρινε το Υπουργείο Εργασίας στο Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Τετρακόσιες δέκα θέσεις αντιστοιχούν στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα, 200 θέσεις στον Νότιο Τομέα και 20 θέσεις στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα. (Κατάρτιση, STAGE, ΝΘΕ, ΝΕΕ)
ΑΜΚΕ «Αρωγή»
Στην ΑΜΚΕ «Αρωγή» εγκρίθηκαν 518 θέσεις ανέργων με πεντάμηνη απασχόληση, οι οποίες αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
«Αλέξανδρος» - Φορέας Κοινωνικής Μέριμνας και Εκπαίδευσης
Με 378 ανέργους θα καλύψει προσωρινές ανάγκες Οργανισμών ΟΤΑ και άλλων Οργανισμών της Αττικής ο φορέας. Εκατόν σαράντα τέσσερις θέσεις αντιστοιχούν στον Κεντρικό Τομέα της Αττικής, εξήντα στη Δυτική Αττική, και 54 στην Ανατολική Αττική. Εκατόν είκοσι θέσεις αντιστοιχούν στον Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος»
Στην Αττική και στη Λάρισα κατανέμονται οι 270 θέσεις που εγκρίθηκαν για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος». Η πλειονότητα των θέσεων -250 συνολικά- κατανέμονται στην Π.Ε. Λάρισας, ενώ οι υπόλοιπες 20 στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής.
Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο»
Σαράντα θέσεις για ανέργους εγκρίθηκαν στο Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004».
Socialaxon EU
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Socialaxon EU» απέσπασε την έγκριση του Υπουργείου για 146 θέσεις ανέργων με πεντάμηνη απασχόληση.
Εργοερευνητική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση
Εγκρίθηκαν 30 θέσεις για ανέργους.
Ενωση Εκπαιδευτών Μουσικής Αγωγής Α'βάθμιας εκπαίδευσης
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά κατανέμονται οι 70 θέσεις που θα καλυφθούν μέσω της Ενωσης Εκπαιδευτών Μουσικής Αγωγής Α'βάθμιας εκπαίδευσης.
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Τρικωμία»
Εγκρίθηκαν 126 θέσεις για ανέργους με πεντάμηνη απασχόληση, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Τρικωμία».
Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης ΑΜΚΕ «Ενδιαφέρομαι»
Εγκρίθηκαν 25 θέσεις ανέργων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου πεντάμηνης διάρκειας μέσω του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης ΑΜΚΕ «Ενδιαφέρομαι».
ΑΜΚΕ «Κυψέλη Μελισσιάτικων»
Εντεκα θέσεις ενέκρινε το Υπουργείο μέσω της ΑΜΚΕ «Κυψέλη Μελισσιάτικων» για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
ΠΕΨΑΕΕ
Ογδόντα οκτώ θέσεις ανέργων θα καλυφθούν μέσω της Πανελλαδικής Ενωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) στην Αττική. Συγκεκριμένα, 44 θέσεις κατανέμονται στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, 36 στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα και οκτώ στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς.
Quality Network
Από τις ενενήντα θέσεις που εγκρίθηκαν,
35 αφορούν την Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αττικής και συγκεκριμένα τον Δήμο Φυλής και 18 τον Τομέα Νησιών και ειδικότερα τον Δήμο Τροιζηνίας, ενώ 37 θέσεις αντιστοιχούν στους Δήμους Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω
Εγκρίθηκαν 25 θέσεις για ανέργους στον Δυτικό Τομέα Περιφέρειας Αττικής.
ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Από τις 5.075 θέσεις που θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ για έγκριση, 1.094 αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, 1.053 την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, 676 την Π.Ε. Ιωαννίνων, 457 την Π.Ε. Πρέβεζας, 454 την Π.Ε. Χίου και 420 την Π.Ε. Αργολίδας. Ενενήντα θέσεις θα καλύψουν ανάγκες της Λακωνίας και ογδόντα δύο της Θεσπρωτίας. Οσο για την Περιφέρεια Αττικής, οι θέσεις που εγκρίθηκαν ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 779, και αφορούν 250 από αυτές την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, 170 τον Δυτικό Τομέα, 144 την Π.Ε. Βόρειου Τομέα και 120 τον Νότιο Τομέα. Στην Δυτική Αττική κατανέμονται 45 θέσεις, στην Ανατολική Αττική και στα νησιά της Περιφέρειας 30 και 20 θέσεις αντίστοιχα.
ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Τις 609 φτάνουν οι θέσεις που ενέκρινε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ). Στον Δήμο Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας αντιστοιχούν 200 θέσεις ανέργων, ενώ στον Δήμο Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων οι θέσεις που εγκρίθηκαν είναι 300. Εξήντα πέντε θέσεις κατανέμονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής θα καλυφθούν 44 θέσεις. Πρόκειται για 15 θέσεις στον Βόρειο Τομέα (Δήμος Αμαρουσίου) και 15 στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ενώ 14 εγκρίθηκαν για την Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.
Τι έχει γίνει μέχρι τώρα
«Πόλο έλξης» για χιλιάδες υποψηφίους όλων των κατηγοριών Εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι έντεκα διαγωνισμοί Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την κάλυψη 5.810 θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας με πεντάμηνη απασχόληση. Μέχρι στιγμής, αιτήσεις έχουν υποβληθεί σε φορείς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενώ εκκρεμεί ο καθορισμός των προθεσμιών σε έξι ΜΚΟ για συνολικά 3.483 θέσεις. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν ολοκληρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία και βρίσκονται στο στάδιο ελέγχου των αιτήσεων και των δικαιολογητικών είναι ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια - Πνοή, μέσω του οποίου θα προσληφθούν 550 άνεργοι, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας με 639 θέσεις, η ΑΜΚΕ «Επιμένουμε Δράμα» με 1.332, η Ενωση Καταναλωτών Καβάλας με 390 και ο Ομιλος Φίλων Θάλασσας Νέας Καρβάλης με 515 θέσεις. Επίσης, την έκδοση αποτελεσμάτων πρόκειται να εκδώσουν τα παραρτήματα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, στον Εβρο και στη Ροδόπη για συνολικά 2.280 θέσεις, αλλά και η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» για 104 θέσεις ανέργων.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
www.ethnos.gr/entheta.asp%3Fcatid%3D23321+&cd=9&hl=el&ct=clnk&gl=gr
 

60 συμβάσεις έργου στους Παιδικούς Σταθμούς Ανω Λιοσίων

Συμβάσεις Εργου
Δημοσιεύτηκε στις 11/04/12 ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά εξήντα (60) άτομα για την κάλυψη αναγκών του ΝΠΔΔ «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ανω Λιοσίων», που εδρεύει στα Άνω Λιόσια του Δήμου Φυλής Ν. Αττικής, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Καθημερινή φύλαξη, φροντίδα και διαπαιδαγώγηση νηπίων και βρεφών»» συνολικής διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως και 31-7-2012. Οι θέσεις είναι:

45 ΔΕ Βοηθοί Βρεφοκόμοι
8 ΤΕ Νηπιοβρεφοκόμοι
7 ΠΕ Νηπιαγωγοί
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.2 και να την υποβάλουν έως τις 17 Απριλίου, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Φυλής, Στέλιου Μηγιάκη & Β. Λεωνίδη, Τ.Κ13341 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, υπόψιν κας Σκλαβούνου Ζαχαρούλας με την ένδειξη : Για το ΝΠΔΔ «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Άνω Λιοσίων» (τηλ. επικοινωνίας: 210 2470036 & 210 2484781).

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο Τσίπρας στα Άνω Λιόσια: Στείλτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην λήθη και την ανυποληψία της ιστορίας

Σφοδρή επίθεση κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Ευ. Βενιζέλου και Αντ. Σαμαρά, τους οποίους αποκάλεσε «εμπόρους ελπίδας του δικομματισμού», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα Άνω Λιόσια.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επανεμφανίζονται, αυτές τις ημέρες οι συνήθεις ύποπτοι κάθε προεκλογικής περιόδου, «οι έμποροι ελπίδων του δικομματισμού», οι οποίοι «ακόμη και τώρα τολμούν να υπόσχονται». Ρήμαξαν την Ελλάδα και μας υπόσχονται την ανασυγκρότησή της, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο είπε ότι , «ο φυσικός αυτουργός του δεύτερου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης - ο κ. Βενιζέλος - υπόσχεται να ανατρέψει την πολιτική του. Υπόσχεται ότι θα επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα τη νωπή υπογραφή του.

Ο υπουργός Οικονομικών, που υπέγραψε το αγγλικό δίκαιο στα νέα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, που υπέγραψε τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για την απόλυτη προτεραιότητα στην αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους της χώρας και οδήγησε τη χώρα στην μεγαλύτερη ύφεση της ιστορίας της».

Για τον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας είπε είναι γνωστός σε όλους εκείνος που επί ενάμιση χρόνο «τόκιζε και κερδοσκοπούσε με την απελπισία του ελληνικού λαού» και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να αφήσει «τους εξυπνακισμούς» σημειώνοντας ότι είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες σε όλους.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να μετατρέψουν την αποτυχία της πολιτικής τους σε εκβιασμό για τον ελληνικό λαό, είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να στείλει και τα δύο κόμματα «στην λήθη και την ανυποληψία της ιστορίας».

Επαναφέροντας την πρότασή του για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο έντονη η προσδοκία του κόσμου από την αριστερά και πρόσθεσε ότι είναι κρίμα, την στιγμή που πραγματικά η κοινωνία στρέφεται προς την Αριστερά, η δική μας απάντηση να είναι η πολυδιάσπαση, τα προσχήματα και η ιδιοτέλεια. Ένα παράλογο και προσχηματικό κήρυγμα του απομονωτισμού από το ΚΚΕ, είπε ο κ. Τσίπρας.

Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής - τώρα όχι αργότερα, γιατί στις 7 Μαΐου θα είναι αργά, πολύ αργά για το λαό , τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Η Ιστορία δεν περιμένει. Τώρα χτυπά την πόρτα της Ελλάδας. Τώρα οι λαοί της Ευρώπης προσδοκούν από μας. Τώρα είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ώρα του νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς».

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ  Η  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  ΔΕΝ  ΜΑΣ  ΑΦΗΝΕΙ   ΜΕ  ΗΡΕΜΙΑ  ΚΑΙ   ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ   ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΨΥΧΗ   ΚΑΙ   ΣΩΜΑ,  ΣΤΟ  ΜΕΓΑ  ΠΑΘΟΣ  ΤΗΣ  ΜΕΓΑΛΗΣ   ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

ΚΑΙ  ΑΥΤΟ  ΓΙΑΤΙ  , ΣΗΜΕΡΑ  ΚΙΟΛΑΣ  Ο   ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ  ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΛΗΣΤΕΙΑ  ΣΤΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ   ,  ΟΠΟΥ  2  ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ  ΤΥΠΟΙ  , ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ  ΜΙΑ  ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΜΑΣ  , ΚΑΙ  ΔΗΘΕΝ  ΟΤΙ  ΨΑΧΝΟΥΝ  ΜΙΑ  ΟΔΟ , ΤΗΝ  ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΕΚΛΕΨΑΝ  ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ  ΑΛΥΣΙΔΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ  ΛΑΙΜΟ  ΤΗΣ  ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.

ΚΑΤΟΠΙΝ  ΤΟΥΤΟ  ,Η   ΕΝ  ΛΟΓΩ  ΚΥΡΙΑ , ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ  ΤΗΝ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  , ΑΛΛΑ ΟΙ  ΔΡΑΣΤΕΣ  ΕΙΧΑΝ  ΔΙΑΦΥΓΕΙ  ΚΑΙ  ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ  ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ   ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ  ΚΑΙ   ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ   ΤΙΣ  ΑΓΙΕΣ  ΑΥΤΕΣ  ΜΕΡΕΣ  ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ  ΤΟΣΟ  ΜΕ  ΤΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΤΟΥΣ  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ  ΟΣΟ  ΚΑΙ ΣΕ  ΠΟΙΟΥΣ  ΑΝΟΙΓΟΥΝ  ΤΑ  ΣΠΙΤΙΑ  ΤΟΥΣ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ : ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΔΥΝΑΜΗ

Αγαπητές Φίλες , Αγαπητοί  Φίλοι  


Οι Άγιες μέρες του Πάσχα, παρέχουν για τον καθένα μας, διπλό μήνυμα. Την ευκαιρία για ουσιαστική αυτογνωσία, για εσωτερικό φωτισμό, για προσφορά και θυσία για τον συνάνθρωπο από τη μία και την ελπίδα από την άλλη, πως καμία δυσκολία της ζωής, κανένας πόνος, δεν μένει χωρίς την μεγάλη προσδοκία της χαράς και της Ανάστασης.

Πολίτες και Αρχές από οποιαδήποτε θέση και ρόλο, ατομικό και κοινωνικό ,μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί και αλληλέγγυοι, έχοντας για οδηγό, τα υψηλά διαχρονικά μηνύματα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης.

Το   Διοικητικό Συμβούλιο   του  συλλόγου , ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   σας εύχεται  ολόψυχα , σε όλους τους συνδημότες  και   σε  κάθε  έναν  προσωπικά,  να βιώσουμε από κοινού την αναστάσιμη χαρά, με ελπίδα και αισιοδοξία.

 ΝΑΙ, με ελπίδα και αισιοδοξία, εφόδια απαραίτητα για να διαχειριστούμε με επιτυχία τις προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο, ατομικό και συλλογικό.
                                                                       
Ο συμβολισμός των παθών και η πορεία προς την Ανάσταση, σε περίοδο κρίσης, αβεβαιότητας και αμφισβήτησης θεσμών και αξιών, ας σημάνει τη δική μας μετάβαση από τη φθορά στην αναγέννηση.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ας κρατήσουμε ψηλά τις αξίες μας για αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.

"Ευχόμαστε  η Ανάσταση του Θεανθρώπου να αποτελέσει πηγή ελπίδας και δύναμης για όλους τους συνδημότες  μας.

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ή ΟΧΙ

ΝΑ  ΓΙΑΤΙ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ  ΚΑΜΜΙΑ   ΦΟΡΑ !!!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΕΣ


 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΕΣ & ΑΝΕΡΓΟΥΣ

«Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, που θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης»

Ξεκινά τη Δευτέρα 9/04/2012 έως την Παρασκευή 25/05/2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα  κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής>>. Οι άνεργοι  θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας), με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών, και θα  εγγραφούν  από τον ΟΑΕΔ στο Μητρώο Ωφελουμένων της δράσης. Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και εγγραφής  στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Οι Ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο  ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ. Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για τους Ωφελούμενους. Τα ΚΕΚ θα υποβάλλουν  ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία, από τη Δευτέρα 9/04/2012 και καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της δράσης, στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (http://www.voucher.gov.gr). Κάθε Ωφελούμενος θα παραλάβει Επιταγή Κατάρτισης οικονομικής αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και για τις υπηρεσίες πιστοποίησης των γνώσεων. Κάθε Ωφελούμενος, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης  και κατόπιν συμμετοχής του στη διαδικασία   πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία πεντακόσια (500) ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (http://www.voucher.gov.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ  (http://www.oaed.gr

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!

Ο   Σύλλογος   Πανοράματος   προτρέπει   όλους   τους   Δημότες του Δήμου  Φυλής   να  στηρίξουν  τα   τοπικά   καταστήματα   για   τις   αγορές   μας   ενόψη   των   εορτών   του   Πάσχα   έτσι   ώστε   να στηρίξουμε   όλοι   μαζί   την τοπική  οικονομία.

Μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας θα είναι ανοιχτά για να σας εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Επιλέξτε τα καταστήματα του Δήμου Φυλής .

Είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε με την σειρά μας την τοπική αγορά που κυριολεκτικά στενάζει!

Ποιότητα σε καλές τιμές ελπίζουμε , καθώς και άριστη εξυπηρέτηση μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα του Δήμου μας, μην πάτε αλλού μείνετε εδώ για να σταματήσουν να «λουκέτα» και η ανεργία!

Δείτε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας που θα ισχύει από την Πέμπτη 5 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου:

Μ. Δευτέρα 9/4/2012 09:00-21:00
Μ. Τρίτη 10/4/2012 09:00-21:00
Μ. Τετάρτη 11/4/2012 09:00-21:00
Μ. Πέμπτη 12/4/2012 09:00-21:00
Μ. Παρασκευή 13/4/2012 13:00-19:00
Μ. Σάββατο 14/4/2012 09:00-15:00

Τη Δευτέρα 16/04/2012 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και από Τρίτη 17/04/2012 ξεκινά το θερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Έκκληση του παπα-Νικόλα για προσφορά ενός καταψύκτη

ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ



Έκκληση σε κάθε δυνάμενο να προσφέρει έναν καταψύκτη, για τη συντήρηση των τροφίμων που η Ενορία Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Άνω Λιοσίων προσφέρει στους άπορους ενορίτες, απευθύνει ο εφημέριος πατήρ Νικόλαος Κοτίνης. Στη σχετική ανακοίνωση ο ιερωμένος κάνει λόγο για έσχατη ένδοια των ανθρώπων της συνοικίας. Διαβάστε τι ακριβώς λέει:



Η ενορία μας, του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Άνω Λιοσίων ζει καθημερινά το πρόβλημα της εσχάτης ένδειας στα πρόσωπα ενός μεγάλου μέρους των ενοριτών, που την αποτελούν. Με αισθήματα κοινωνικής αλληλοβοηθείας, δικαιοσύνης και συνέπειας εδώ και ένα περίπου χρόνο προβήκαμε στην προσπάθεια ιδρύσεως μιας ενοριακής τράπεζας τροφίμων, μέσω της οποίας κάθε ενορίτης, που πραγματικά έχει ανάγκη μπορεί να βρει τα απαραίτητα τρόφιμα για την οικογένειά του. Σε άμεση ανάγκη έχουμε την παροχή ενός καταψύκτη (και μεταχειρισμένου) με σκοπό την αποθήκευση των ευαίσθητων προϊόντων και ζητάμε την βοήθεια σας.Η υλική σας συμπαράσταση θα είναι για μας μια δημιουργική παρέμβαση, που θα συμβάλλει στην επίτευξη των ποιμαντικών αναγκών, όσον αφορά στους συνανθρώπους μας, που χρήζουν άμεσης υλικής βοηθείας.
Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ
π. Νικόλαος Κοτίνης
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2102472896 - 6974251589
 
 
πηγη: www.fylarhos.gr

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ

Ο Σύλλογος μας επιχείρησε  το  Σάββατο   7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2012   το πρωί, την  καθαριότητα  του  ΜΟΡΝΟΥ  και  του  περιβάλλοντος χώρου. . Το Δ.Σ. του συλλόγου μας  πιστεύει   στον   εθελοντισμό  και   γι΄αυτό   προσπαθεί να  ευαισθητοποιήσει  και τα μέλη του  προς αυτήν  την κατεύθυνση.





Η προσέλευση των κατοίκων ήταν ικανοποιητική, εάν λάβει κανείς υπ' όψιν ότι ξεκινάει η  περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδας και  του  Μέγα   Πάσχα .  Ο  Σύλλογος  έχει  σκοπό να συνεχίσει την δράση για τον καθαρισμό  του  Μόρνου  αφού  σε  μια  μέρα  ήταν  πολύ  δύσκολο  να καθαριστεί  όλη   η  έκταση  που περικλείει . 









Ο   συγκεκριμμένος  δρόμος  αποτελεί  την  Κύρια  είσοδο  όλων  μας   για  το  Πανόραμα  και  θέλουμε  να  είναι  ΚΑΘΑΡΟΣ  και  να αντικατοπτρίζει  την  εικόνα  του  Πανοράματος  τόσο  για  όλους  εμάς  που ζούμε  εδώ όσο  και  για  τους επισκέπτες  της  γειτονιάς  μας .

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

! ! ! ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ! ! !

ΜΙΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ    ΕΚΠΛΗΞΗ    ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΕ  Η  ΜΕΡΑ   ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΟΥ  3ΟΥ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΑΝΩ   ΛΙΟΣΙΩΝ  .

ΟΠΩΣ  ΜΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝΕ  ΠΡΙΝ  ΑΠΟ  ΛΙΓΟ  Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  κ. ΔΡΟΛΙΑΣ   ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ  ΣΕ  ΜΙΑ  ΠΟΛΥ  ΕΥΓΕΝΙΚΗ  ΠΡΑΞΗ  ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΕΡΕ  ΑΠΟ  ΜΙΑ  ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ  ΛΑΜΠΑΔΑ  ΜΑΖΙ  ΜΕ ΤΙΣ  ΕΥΧΕΣ  ΤΟΥ  ΓΙΑ  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ.

 ΔΕΝ   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ   ΒΕΒΑΙΩΣ  ΑΝ  ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΕΓΙΝΕ   ΚΑΙ  ΣΤΑ   ΑΛΛΑ  ΓΥΜΝΑΣΙΑ  ΚΑΙ  ΛΥΚΕΙΑ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΚΑΘΩΣ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΜΕ  ΕΙΚΟΝΑ.

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ  Η  ΚΙΝΗΣΗ  ΤΟΥ  Κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ   ΕΤΣΙ  ΩΣΤΕ  ΝΑ  ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ  ΛΙΓΑΚΙ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΜΙΖΕΡΙΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΘΛΙΨΗ  ΤΩΝ  ΗΜΕΡΩΝ.

ΠΑΡΟΛΑ  ΑΥΤΑ  ΟΜΩΣ  ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ   ΚΑΙ  Ο  κ. ΔΡΟΛΙΑΣ  ΚΑΙ  Η  ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΡΧΗ  ΣΕ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ  ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΝΑ  ΔΟΥΝΕ   ΘΕΤΙΚΑ  ΤΟ  ΖΗΤΗΜΑ  ΤΗΣ   ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ   ΤΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ  ΤΟΥ  3ΟΥ   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ   ΣΤΟ  2ο  ΓΕΝΙΚΟ  ΛΥΚΕΙΟ  ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ  ΣΤΗΝ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ.

  ΕΚΕΙ  ΠΟΥ  ΑΛΛΩΣΤΕ  ΑΝΗΚΟΥΜΕ   ΚΑΙ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ   ΜΑΣ  ΝΑ  ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ  ΣΕ  ΛΥΚΕΙΑ  ΜΑΚΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ  ΔΙΑΜΟΝΗΣ  ΤΟΥΣ.

ΙΔΩΜΕΝ  ! ! !

H καρδούλα του μικρού Νικόλα θέλει τη βοήθειά μας...

http://www.facebook.com/giatonNikola


Ανοιχτή επιστολή έκκλησης βοήθειας
Ονομάζομαι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος. Είμαι ο πατέρας του Νικόλα, ενός παιδιού τεσσάρων ετών και με αυτή μου την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον λόγο που ζητάω την συμπαράσταση και υποστήριξη σας…
Ο Νικόλας, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 2008 με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια (τετραλογία Fallot). Νοσηλευόμενος και υποστηριζόμενος φαρμακευτικά, έφτασε πέντε μηνών οπότε και έκανε την πρώτη επέμβαση στη καρδιά στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία τον Νοέμβριο του 2008…
Μόλις πέντε μήνες αργότερα, σε ηλικία έντεκα μηνών, κρίθηκε άμεσα αναγκαίο να κάνει και δεύτερη εγχείρηση για να κρατηθεί στη ζωή…
Έτσι, τον Μάιο του 2009,μία εξειδικευμένη ομάδα Γερμανών χειρουργών, εφαρμόζοντας μία ειδική τεχνική αντιμετώπισης της συγκεκριμένης πάθησης, χειρούργησε με μεγάλη επιτυχία στο Ιατρικό Αθηνών την μικρή καρδούλα του Νικόλα, και κατάφεραν να διορθώσουν σημαντικά πάσχοντα τμήματα της, αφήνοντας μόνο μια μικρή στένωση στο κάτω μέρος της βαλβίδας χαρίζοντάς του εκ νέου, το χαμόγελο και το όνειρο για ζωή.
Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η καρδιά του άρχισε να τον προδίδει και πάλι. Η μικρή στένωση μεγάλωσε, έφραξε κατά 70% υποβαλβιδικά την κύρια βαλβίδα και ο μικρός Νικόλας καλείται να μπει και πάλι άμεσα στο χειρουργείο και να αφήσει κυριολεκτικά την καρδιά του και τις ελπίδες του για ζωή στα χέρια των χειρουργών.
Πριν προλάβει να σβήσει το τέταρτο κεράκι γενεθλίων του, κινδυνεύει να σβήσει εκείνος… Προτού μάθει τι είναι ζωή, κινδυνεύει να την χάσει….
Η επέμβαση που απαιτείται, είναι κρίσιμη, λεπτή και συγκεκριμένη. Η εδώ χειρουργική της αντιμετώπιση οδηγεί με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς κατά τακτά χρονικά διαστήματα, για αντικατάστασης βαλβίδας, για όσα χρόνια τουλάχιστον, ο Νικόλας θα έχει το κουράγιο και το σθένος να το αντέχει...
Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά λοιπόν, ζητάω την συμπαράστασή σας. Να μπορέσω να πάω τον Νικόλα στη Γερμανία, σε μια μονάδα εξειδικευμένη στην πάθηση του, ώστε να χειρουργηθεί από την ίδια ομάδα γιατρών που του έσωσε την ζωή κι από τον ίδιο χειρουργό που άγγιξε πριν τρία χρόνια την καρδούλα του και της έδωσε ξανά κτύπο…
Εάν μπορείτε να χαρίσετε κάποιες ελπίδες επιβίωσης στον Νικόλα, αν πιστεύετε πως το δικαίωμα της ζωής είναι δικαίωμα του καθ’ ενός από εμάς και είστε σε θέση να βοηθήσετε ώστε να το αποκτήσει και εκείνος, αν θέλετε το βράδυ που κοιμάται να μπορεί και ο Νικόλας να ονειρευτεί το αύριο, που σήμερα, για εκείνον δεν υπάρχει, βοηθείστε τον, βοηθείστε μας…
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και ένα τεράστιο Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου
(αν και το ουσιαστικό ευχαριστώ,ευχή και επιθυμία μου είναι,να σας το πει ο ίδιος,γυρνώντας υγιής από αυτό το ταξίδι ζωής)
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6932273892
www.facebook.com/giatonNikola (κοινότητα βοήθειας : ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ)
mail επικοινωνίας : giannis.nikos.panagiotopoulos@gmail.com

(στοιχεία σχετικά με λογαριασμό κατάθεσης θα δοθούν σύντομα,μόλις ξεπεραστεί ο σκόπελος συννενόησης με το υπουργείο οικονομικών)
 

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΕΠΙΔΕΙΞΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΦΙΛΟΙ  ΚΑΙ   ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΓΟΝΕΙΣ 

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ  ΕΧΤΕΣ   ΓΙΑ   ΕΝΑ  ΠΕΡΙΕΡΓΟ   ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ  ΕΝΟΣ  ΕΠΙΔΕΙΞΙΑ  ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ  ΜΕ  ΤΟ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΤΟΥ  ΝΑ  ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΤΟΥ  5ΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΣΤΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ .

ΑΦΟΥ  ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ  ΚΑΠΟΙΑ  ΜΙΚΡΑ  ΠΑΙΔΑΚΙΑ  ΠΟΥ  ΜΟΛΙΣ   ΕΙΧΑΝ  ΣΧΟΛΑΣΕΙ  ΕΓΙΝΕ  ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ κ. ΜΠΛΕΤΣΑ  ΑΝΤΩΝΙΑ  ΟΠΟΥ  ΚΑΙ  ΜΑΣ  ΑΝΕΦΕΡΕ  ΤΟ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.

ΑΜΕΣΩΣ  ΠΗΓΕ  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ  ΤΟΥΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ  ΕΝΩ  Ο ΕΠΙΔΕΙΞΙΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ  ΤΡΟΜΑΞΕ  -ΜΠΗΚΕ  ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ  ΚΑΙ  ΕΦΥΓΕ.

ΠΑΡΟΛΑ  ΑΥΤΑ  Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΟΝΕΩΝ  &  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΚΡΑΤΗΣΕ  ΤΟΝ  ΑΡΙΘΜΟ  ΤΟΥ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ  ΚΑΙ  ΕΚΑΝΕ  ΕΠΩΝΥΜΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΣΤΟ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ  ΤΩΝ  ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ .

ΕΙΝΑΙ  Η  ΔΕΥΤΕΡΗ  ΦΟΡΑ  ΠΟΥ   ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ   ΠΑΡΟΜΟΙΟ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ  , ΣΤΟ  ΙΔΙΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ,  ΑΦΟΥ  ΤΟ  ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ  ΣΥΜΒΕΙ  ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ . ...

ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ   ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ  , ΟΠΩΣ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΤΙΣ  ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ  ΣΧΟΛΙΚΕΣ  ΜΟΝΑΔΕΣ  ΝΑ  ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ   ΓΙΑΤΙ  Ο  ΙΔΙΟΣ  ΕΠΙΔΕΙΞΙΑΣ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΚΤΥΠΗΣΕΙ  ΚΑΙ  ΣΕ   ΑΛΛΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΚΑΛΟΥΜΕ    ΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ   ΤΗΝ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  ΝΑ  ΠΡΑΞΟΥΝ  ΤΑ  ΔΕΟΝΤΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΤΩΝ  ΜΙΚΡΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

O ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΒΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΕ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 85 ΚΙΛΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

ΠΗΓΗ: www.fylarhos.gr
Μια από τα ίδια και φέτος για την ομάδα πάλης του ΔΑΣ, που όπως και πέρσι, κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στους παμπαίδες, αποδεικνύοντας ότι η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής έχει διάρκεια και συνέχεια. Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 31 Μαρτίου, στη Σπάρτη, ο ΔΑΣ κατέκτησε ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλια. Ειδικότερα τα αποτελέσματα των αθλητών του ήταν τα παρακάτω:



Χειλετζάρης Χρήστος Χρυσό μετάλλιο στα 59 κιλά
Καφετζής Ευάγγελος Χάλκινο μετάλλιο στα 53 κιλά
 Παλαβός Κων/νος Χάλκινο μετάλλιο στα 85 κιλά.
Ζάβαλης Αντρέας 4η θέση στα 47 κιλά


Πεχλεβανίδης Κων/νος 5η θέση στα 59 κιλά

Καραγιαννίδης Χρηστος 8η θέση στα 66 κιλά

Σιδηρόπουλος Θεόδωρος 4η θέση στα 73 κιλά

Πλέον το ενδιαφέρον του προπονητή Αποστόλου Νίκου και των αθλητών της ομάδας στρέφεται στις Σέρρες, όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων. Εκεί ο μεγάλος στόχος του ΔΑΣ θα είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος αυτού, μετά από ένα διάλειμμα 4 ετών, που ακολούθησε τις δέκα συνεχόμενες κατακτήσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων από την ομάδα.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Φιλανθρωπική εκδήλωση από Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής και πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή Φυλής

Μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση με την οργάνωση για το παιδί «Το χαμόγελο του παιδιού» και τη συμμετοχή αγαπημένων στη νεολαία τραγουδιστών, οργανώνουν ενόψει του Πάσχα η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Φυλής – Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 5 Απριλίου και ώρα 18:00 στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (Κλειστό πάλης).
Η εκδήλωση απευθύνεται στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Φυλής και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων σε θέματα δικαιωμάτων του παιδιού, κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού καθώς και την ανάδειξη των δράσεων της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι τραγουδιστές της Universal Music Greece Κωνσταντίνος Αργυρός, που για μια ακόμη φορά στηρίζει τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οι Παναγιώτης Τσακαλάκος, Velvet Fire και Χρήστος Π, οι οποίοι και θα διασκεδάσουν τα περισσότερα από 5000 παιδιά που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση και θα διαδώσουν τραγουδώντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Παράλληλα για την ενίσχυση της οργάνωσης «το χαμόγελο του παιδιού» θα λειτουργεί Bazaar με πασχαλινά είδη και δώρα φτιαγμένα με μεράκι από εθελοντές της οργάνωσης.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων από το Δημοτικό Σχολείο Φυλής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΥΛΗΣ
Αγαπητοί γονείς,
Η σημερινή οικονομική κρίση, κάνει πολλούς συνανθρώπους μας να μην μπορούν να καλύψουν αρκετές από τις βασικές τους ανάγκες. Στην προσπάθειά μας να τους συμπαρασταθούμε σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 2-4-2012 έως την Τετάρτη 4-4-2012 θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα στο χώρο του σχολείου μας. Η συνεισφορά σας ακόμη και η ελάχιστη , σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι πολύτιμη.
Σας ευχαριστούμε πολύ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ                                                               Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                                                ΚΡΟΜΜΥΔΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ " ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ - ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ