Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

1 & 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ


                                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                                     



         Ο   Πολιτιστικός  &  Εξωραιστικός  Σύλλογος  Πανοράματος  σας  προσκαλεί 
            στις  εκδηλώσεις 

                                    

« ΠΑΝΟΡΑΜΑ  2011»



Την    1η  &  2η  Οκτωβρίου  ,  ημέρα  Σάββατο  και  Κυριακή ώρα 19:00



Το   Πρόγραμμα    περιλαμβάνει:



Ø ΣΑΒΒΑΤΟ  1  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΚΑΙ  ΩΡΑ  19:30



ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ  , ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ  ,  ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ  ΠΑΝΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗ.



Ø ΚΥΡΙΑΚΗ  2  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΚΑΙ   ΩΡΑ  19:00

                                  ΟΜΙΛΙΑ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ



20:00   ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ  ΠΟΠ-ROCK   ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ    «  Τ Ρ Ι Τ Η  Ε Π Ο Χ Η  »




Η ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΣΕΖΟΝ.

                                                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                                   Ο  Πρόεδρος

                                                          Δαδάνης   Νικηφόρος

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Επιχειρήσεις - σκούπα της αστυνομίας σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση – σκούπα της ελληνικής αστυνομίας, στην περιοχή της Λίμνης στο Ζεφύρι, σε καταυλισμούς και σπίτια τσιγγάνων. Ισχυρή αστυνομική δύναμη με την συνδρομή των ΜΑΤ πραγματοποίησε εφόδους στις οδούς Λέσβου, Κορυσχάδων, Εθνικής Αντιστάσεως, στους πρόποδες των Αγίων Σαράντα και σε άλλα σημεία και προχώρησε σε προσαγωγές. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Ζεφυρίου, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι συνδέονται και με το χθεσινό τραυματισμό των αστυνομικών, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε τσιγγάνους για κλοπή χρυσαφικών, δέχθηκαν πετροπόλεμο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επιχειρήσεις, μετά το Ζεφύρι, θα συνεχιστούν και στα Άνω Λιόσια ενώ αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.

«ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ» ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ

Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα ο Αστυνομικός

Διευθυντής της Β’ Υποδιεύθυνσης κ. Δημήτρης Μπατζιάνας μαζί με τον οδηγό του.

Τσιγγάνοι του επιτέθηκαν την ώρα που περνούσε έξω από τσιγγάνικο γάμο στην οδό

Μπουμπουλίνας, στο Ζεφύρι, με πολιτικό αμάξι. Έσπασαν το αμάξι με βαριοπούλες,


ενώ σε χρόνο dt λίντσαραν τον Διευθυντή και τον οδηγό του δίχως να προλάβουν να

αντιδράσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τσιγγάνοι νόμισαν πως στο αμάξι επέβαινε

ο Ταξίαρχος κ. Γούλας, ένας αστυνομικός που έχει κυνηγήσει τους τσιγγάνους της

περιοχής με στόχο να εξαλείψει φαινόμενα εμπορίας ναρκωτικών, όπλων και ληστείες.

Οι τσιγγάνοι μόλις είδαν το αμάξι να σταματά έξω από το σπίτι, όπου οι πυροβολισμοί

λόγο του γάμου είχαν κυριολεκτικά ξεσηκώσει την γειτονιά, όρμησαν καταλαμβάνοντας

το ΙΧ του Διευθυντή. Στο σημείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με

επικεφαλή τον Ταξίαρχο κ. Γούλα και τον Διοικητή του Α.Τ Αχαρνών κ. Μπουτζαρέλη.

Τέσσερις τραυματίες μετρά σήμερα η Αστυνομία, μαζί με τον κ. Μπατζιάνα και τον

οδηγό του, το πρωί άλλοι δύο αστυνομικοί έπεσαν θύμα ξυλοδαρμού από τσιγγάνους

στο Ζεφύρι που είχαν καταλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου για να υπερασπιστούν

ομοεθνή τους που είχε συλληφθεί για κλοπή!

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά το Ζεφύρι αποδεικνύει πως είναι «κράτος εν κράτει»

και η πολιτεία αποδεικνύεται ξανά μικρότερη των περιστάσεων. Μία πολιτική απόφαση

δεν είναι ικανοί να πάρουν, ώστε η γάγγραινα αυτή που ταλαιπωρεί τόσες

εκατοντάδες πολίτες να κοπεί αμέσως

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"Ντου" των τσιγγάνων στο Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου για να απελευθερώσουν ομόφυλό τους

Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, συγκεντρώθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Επί τόπου έφτασε αμέσως και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος Χρήστος Γούλας (αριστερά), με άλλους αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων (στο κέντρο με τα πολιτικά)


Επεισόδια προκάλεσαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Σεπτεμβρίου, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, τουλάχιστον εκατό τσιγγάνοι, ζητώντας την απελευθέρωση ομοφύλου τους, που είχε συλληφθεί, νωρίτερα, για ληστεία, στα Άνω Λιόσια. Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά την καταδίωξη του ληστή, στις τσιγγανοκρατούμενες συνοικίες του Ζεφυρίου, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ και ένας του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών. Για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και μεγάλο αριθμό μοτοσικλετιστών της Ομάδας ΔΙΑΣ. Επί τόπου έσπευσε αμέσως και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής Χρήστος Γούλας. Γύρω στις 4 το απόγευμα, οι τσιγγάνοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, ενώ η αστυνομική δύναμη θα παρέμενε στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης. Το περιστατικό έρχεται, μόλις, μια ημέρα μετά τη συγκέντρωση των μαζικών φορέων και των κατοίκων του Ζεφυρίου, με θέμα την καταπολέμηση της παραβατικότητας, που προέρχεται από την πλευρά των τσιγγάνικης καταγωγής κατοίκων του Ζεφυρίου και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τον υπόλοιπο πληθυσμό της πόλης
 
πηγή:  fylarhos.blogspot.com

Συλλήψεις και ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Ζεφύρι

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν λίγο μετα το μεσημέρι την περιοχη γύρω από το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου, καθώς απειλήθηκαν επεισόδια, ύστερα απο την σύλληψη ενός τσιγγάνου και τον τραυματισμό τριων αστυνομικών. Πιο συγκεκριμένα, δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, όταν σταμάτησαν για έλεγχο τσιγγάνους, στην κατοχή των οποίων βρήκαν κλεμμένα χρυσαφικά.
Σε βοήθεια των αστυνομικών προσέτρεξε περιπολικό, το οποίο δέχθηκε επίσης πετροπόλεμο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο ένας επιβαίνοντες αστυνομικός.

Μετά την σύλληψη του ενός τσιγγάνου, δεκάδες ομόφυλοί του συγκεντρώθηκαν έξω απο το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου, όπου πετούσαν πέτρες μια ξύλα. Αμέσως στην περιοχή συγκεντρώθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ, περιπολικά αλλά και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες και τους απώθησαν. Να σημειωθεί, ότι στην περιοχή θα παραμείνουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ όπως τόνισε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ανώτατη αστυνομική πηγή, η νύχτα προμηνύεται μεγάλη.

πηγή: www.doxthi.gr

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΦΥΡΙ


Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2011 11:31
Ζεφυρι παραβατικοτηταΤην άμεση παρέμβαση των αρμοδίων προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος για όλους, να γίνουν ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των ROM και να πολλαπλασιαστεί η δύναμη των αστυνομικών τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, ζήτησαν πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι του δήμου Φυλής και κάτοικοι του Ζεφυρίου.
Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο πνευματικό κέντρο Ζεφυρίου και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης, οι κάτοικοι ζήτησαν από αστυνομία και πολιτεία να πράξουν το αυτονόητο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, τονίζοντας ότι η ηχορύπανση από αυτοκίνητα και σπίτια όπου κατοικούν ROM, η συνεχής κατασκευή αυθαίρετων παραπηγμάτων, η διακίνηση ναρκωτικών, οι καταλήψεις δρόμων, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί είναι καθημερινά φαινόμενα στην πόλη.
Παρουσία βουλευτών, της αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, του δημάρχου Φυλής και των διοικητών της αστυνομίας, κατήγγειλαν, επίσης, ότι τα αστυνομικά τμήματα Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου δεν ενεργούν, ως οφείλουν και ότι στις καταγγελίες τους κωφεύουν ή απαντούν ότι αδυνατούν να παρέμβουν. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου αναγνώρισε πως ότι γίνεται, επαφίεται στο φιλότιμο των αστυνομικών, στις οικογένειες των οποίων υπάρχουν διαρκώς θύματα και σημείωσε ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να ζουν πλέον υπό το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.
Υπεραμυνόμενοι των μέσων που διαθέτουν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και υλικά μέσα, οι διοικητές των δυο αστυνομικών τμημάτων υποστήριξαν ότι καθημερινά γίνονται εντατικές περιπολίες, καταγράφονται παραβάσεις, καταθέτονται μηνύσεις αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε περισσότερο.
Την ευθύνη όχι της τοπικής αστυνομίας αλλά της κεντρικής διοίκησης, επεσήμαναν οι βουλευτές που παραβρέθηκαν ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πολιτευτή της ΝΔ Κώστα Κατσίκη ότι η βία θέλει βία! Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε, επίσης, η ομιλία αγανακτισμένης κατοίκου του Ζεφυρίου, η οποία κατηγόρησε συλλήβδην τις δημοτικές αρχές για ανικανότητα και ψεύτικες υποσχέσεις και τους επέρριψε ευθύνες γιατί έδιναν ΤΑΠ και αγόραζαν οικόπεδα τσιγγάνοι.
Η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου αποκάλυψε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις συσκέψεις με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην οποία συμμετείχαν η ίδια και ο δήμαρχος Φυλής και ανέφερε ότι γίνονται συχνές επιχειρήσεις σε οργανωμένες ομάδες πληθυσμού. Αναγνώρισε ωστόσο ότι όλα αυτά δεν φτάνουν και θα πρέπει να γίνουν περισσότερα. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι για να σταματήσει η παραβατικότητα σε συγκεκριμένες περιοχές, θα πρέπει να υπάρξει ανάπλαση αυτών των περιοχών και ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα είναι σε θέση μαζί με το δήμαρχο, να ανακοινώσουν ποια έργα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ στις συγκεκριμένες περιοχές.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να συνδράμει στη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων ώστε να εκλείψει η οποιαδήποτε δικαιολογία, χαρακτήρισε ως προτεραιότητα τη φύλαξη και πρόσθεσε ότι ειδικά ο δήμος Φυλής είναι έτοιμος να βοηθήσει μέσα από τη συνεργασία της ιδιωτικής με την κεντρική αστυνομία. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι ο δήμος θα τα καταφέρει, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμβάλλει και η τοπική κοινωνία μέσα από την συμμετοχική αλληλεγγύη, προκειμένου να μην εξελιχθεί η μικρο-παραβατικότητα που υπάρχει σε οργανωμένο έγκλημα.
Ο κ. Μπουραίμης δεσμεύθηκε προσωπικά να ενημερώσει τους πολίτες για τις ενέργειες που έχουν γίνει τους 9 μήνες που διοικεί, τόνισε ότι η δύναμη της αστυνομίας στην περιοχή έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και ζήτησε από τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται, μπαίνοντας στο παιχνίδι της αγοραπωλησίας των σπιτιών τους.
Την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος για όλους, να γίνουν ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των ROM και να πολλαπλασιαστεί η δύναμη των αστυνομικών τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, ζήτησαν πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι του δήμου Φυλής και κάτοικοι του Ζεφυρίου.
Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο πνευματικό κέντρο Ζεφυρίου και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης, οι κάτοικοι ζήτησαν από αστυνομία και πολιτεία να πράξουν το αυτονόητο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, τονίζοντας ότι η ηχορύπανση από αυτοκίνητα και σπίτια όπου κατοικούν ROM, η συνεχής κατασκευή αυθαίρετων παραπηγμάτων, η διακίνηση ναρκωτικών, οι καταλήψεις δρόμων, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί είναι καθημερινά φαινόμενα στην πόλη.
Παρουσία βουλευτών, της αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, του δημάρχου Φυλής και των διοικητών της αστυνομίας, κατήγγειλαν, επίσης, ότι τα αστυνομικά τμήματα Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου δεν ενεργούν, ως οφείλουν και ότι στις καταγγελίες τους κωφεύουν ή απαντούν ότι αδυνατούν να παρέμβουν. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου αναγνώρισε πως ότι γίνεται, επαφίεται στο φιλότιμο των αστυνομικών, στις οικογένειες των οποίων υπάρχουν διαρκώς θύματα και σημείωσε ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να ζουν πλέον υπό το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.
Υπεραμυνόμενοι των μέσων που διαθέτουν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και υλικά μέσα, οι διοικητές των δυο αστυνομικών τμημάτων υποστήριξαν ότι καθημερινά γίνονται εντατικές περιπολίες, καταγράφονται παραβάσεις, καταθέτονται μηνύσεις αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε περισσότερο.
Την ευθύνη όχι της τοπικής αστυνομίας αλλά της κεντρικής διοίκησης, επεσήμαναν οι βουλευτές που παραβρέθηκαν ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πολιτευτή της ΝΔ Κώστα Κατσίκη ότι η βία θέλει βία! Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε, επίσης, η ομιλία αγανακτισμένης κατοίκου του Ζεφυρίου, η οποία κατηγόρησε συλλήβδην τις δημοτικές αρχές για ανικανότητα και ψεύτικες υποσχέσεις και τους επέρριψε ευθύνες γιατί έδιναν ΤΑΠ και αγόραζαν οικόπεδα τσιγγάνοι.
Η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου αποκάλυψε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις συσκέψεις με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην οποία συμμετείχαν η ίδια και ο δήμαρχος Φυλής και ανέφερε ότι γίνονται συχνές επιχειρήσεις σε οργανωμένες ομάδες πληθυσμού. Αναγνώρισε ωστόσο ότι όλα αυτά δεν φτάνουν και θα πρέπει να γίνουν περισσότερα. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι για να σταματήσει η παραβατικότητα σε συγκεκριμένες περιοχές, θα πρέπει να υπάρξει ανάπλαση αυτών των περιοχών και ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα είναι σε θέση μαζί με το δήμαρχο, να ανακοινώσουν ποια έργα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ στις συγκεκριμένες περιοχές.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να συνδράμει στη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων ώστε να εκλείψει η οποιαδήποτε δικαιολογία, χαρακτήρισε ως προτεραιότητα τη φύλαξη και πρόσθεσε ότι ειδικά ο δήμος Φυλής είναι έτοιμος να βοηθήσει μέσα από τη συνεργασία της ιδιωτικής με την κεντρική αστυνομία. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι ο δήμος θα τα καταφέρει, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμβάλλει και η τοπική κοινωνία μέσα από την συμμετοχική αλληλεγγύη, προκειμένου να μην εξελιχθεί η μικρο-παραβατικότητα που υπάρχει σε οργανωμένο έγκλημα.
Ο κ. Μπουραίμης δεσμεύθηκε προσωπικά να ενημερώσει τους πολίτες για τις ενέργειες που έχουν γίνει τους 9 μήνες που διοικεί, τόνισε ότι η δύναμη της αστυνομίας στην περιοχή έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και ζήτησε από τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται, μπαίνοντας στο παιχνίδι της αγοραπωλησίας των σπιτιών τους.

πηγή:  http://www.doxthi.gr/

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!

ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ  ΟΠΩΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ   10  ΜΕ  15  ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ  ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝ  ΓΝΩΣΤΗΣ  ΑΛΥΣΙΔΑΣ  ΣΟΥΠΕΡ  ΜΑΡΚΕΤ  ΕΝΩ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ  ΔΡΟΜΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΓΥΡΩ ΣΤΑ 15- 20 ΑΤΟΜΑ  ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ .


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ  ΝΑ ΜΗΝ  ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΑΙΑ  ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ   ΕΠΙΣΗΣ   ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ   ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ  ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ  ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥ/ΝΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ 21/7/2011

ΟΙ  ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ  ,ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ  , ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ , ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ  ΦΟΡΕΙΣ.
 ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ  ΜΑΣ  ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ  , ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ  ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΤΥΠΗΣΕΙ  ΚΟΚΚΙΝΟ  .

ΙΔΟΥ  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ  ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

ΠΡΟΣ:

         Γραφείο Πρωθυπουργού

Κοινοποίηση:

1.      Τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης

2.      Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

3.      Τον Περιφερειάρχη Αττικής

4.      Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  

5.      Τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  

6.      Τον Διευθυντή της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής

7.      Το Διοικητή του Α.Τ Άνω Λιοσίων
8.      Το Διοικητή του Α.Τ Ζεφυρίου
9.      Τον Δήμαρχο Φυλής
10.    Τον Εισαγγελέα Αθηνών
11.    Βουλευτές Δυτικής Αττικής
12.    Μ.Μ.Ε.
13.    Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φυλής
Θέμα: «Εφαρμογή των Νόμων για όλους τους πολίτες»
Με τη παρούσα αναφορά μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής και ιδιαίτερα στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, σε σχέση με τη παραβατική συμπεριφορά των ROM και κυρίως για την αδυναμία του Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου να παρέμβει εφαρμόζοντας απλές διατάξεις του Νόμου προστατεύοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής  όπως έχει υποχρέωση, με αποτέλεσμα να έχει καταλυθεί στη περιοχή μας κάθε έννοια δικαίου, ασφάλειας και ήρεμης διαβίωσης.
Συγκεκριμένα: Η ηχορύπανση από αυτοκίνητα και  σπίτια που κατοικούν ROM όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, η παραβίαση κάθε διάταξης αστυνομικής, υγειονομικής, κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η συνεχής κατασκευή αυθαίρετων παραγκών και παραπηγμάτων, η διακίνηση ναρκωτικών, οι καταλήψεις δρόμων με αποκλεισμό της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων, οι οπλοχρησίες, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί ακόμα και μαθητών, οι κλοπές  κατά συρροή και σε καθημερινή σχεδόν βάση, η καταστροφή Δημοτικών κτιρίων & Σχολείων και τώρα τελευταία και οι παράνομες καταλήψεις σπιτιών , είναι καθημερινά φαινόμενα στη πόλη.
Το Αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου  δεν ενεργούν, ως οφείλουν, αφού στις κλήσεις των κατοίκων και στις καταγγελίες τους για διαπραττόμενα εγκλήματα αντί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ο Νόμος προβλέπει (ήτοι άμεση παρέμβαση και συλλήψεις των παρανομούντων με την διαδικασία του αυτοφώρου) έχει φθάσει στο σημείο να απαντά στους καταγγέλλοντες ότι αδυνατεί να παρέμβει για διάφορους κάθε φορά λόγους.  
Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το Αστυνομικό τμήμα, κατασκευάζονται παράγκες αυθαίρετα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των περιοίκων προς το Αστυνομικό Τμήμα, κανείς δεν παρεμβαίνει. Επίσης σημαντική προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί και από την δίωξη Οικονομικού εγκλήματος, ώστε να διερευνηθούν τυχόν παράνομες οικονομικές συναλλαγές.
Κύριοι,
Ξέρουμε ότι γνωρίζετε τα θέματα- πλην όμως έως σήμερα δεν έχουμε δει ενδιαφέρον και οργανωμένη και συνεχή παρέμβαση ως άλλωστε επιβάλλετε εκ της θέσης σας να πράττετε. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Οι παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές ατόμων ανηκόντων στη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού έχει φθάσει στην αποκορύφωσή της. Οι ημέρες που έρχονται είναι κρίσιμες αφού η όχληση θα ενταθεί ακόμα περισσότερο λόγω του θέρους, όπως γίνεται άλλωστε πάντα. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι Θα πρέπει άμεσα να λάβετε μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη στη περιοχή με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Tην άμεση παρέμβασή σας, ούτως ώστε να εφαρμόζετε ο Νόμος για όλους καθώς επίσης και να αντιμετωπίσετε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο (οχήματα και έμψυχο δυναμικό) τις αδυναμίες που παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων  & Ζεφυρίου στην εκτέλεση του καθήκοντος προστασίας του ‘Eλληνα Πολίτη και να δεσμευτείτε έγγραφος ότι δεν θα προβείτε όπως έντονα φημολογείται στην κατάργηση του Α. Τ. Ζεφυρίου. Mε δεδομένο ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατόν καλύτερο προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα του Δήμου μας σας δηλώνουμε ότι στη προσπάθεια σας αυτή θα μας βρείτε όλους συμπαραστάτες.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.
Οι υπογράφοντες:

α/α

ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ

Για το Δ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ
1.     
ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛ. ΤΣΟΥΚΛΙΔΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
ΔΑΡΑΜΟΥΣΚΑΣ ΜΑΚΗΣ
2.    2.
ΠΟΛ. & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
3.    3.
ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΚΟΥΡΑΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
4.     
ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΖΩΦΡΙΑΣ
ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
5.     
ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
ΔΑΔΑΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
6.     
ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΡΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.     
ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ»
ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
8.     
Σ.Ο.Τ. ΣΙΑΠΕΡΑΣ
ΠΕΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
9.     
Α.Ο.ΖΩΦΡΙΑΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
10.  
ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ   4ου   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΖΩΦΡΙΑΣ
ΧΑΝΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
11.  
ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ  3ου  ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ
ΓΑΒΡΑ ΤΖΕΝΗ
12.  
ΕΝΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ :
ΣΧΙΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
13.  
ΣΥΛ.   ΓΟΝΕΩΝ  1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ
14.  
ΣΥΛ.  ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
15.  
ΣΥΛ.  ΓΟΝΕΩΝ 4ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΓΚΙΝΑΚΗ  ΑΜΑΛΙΑ
16.  
ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ   1ου   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ   ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
17.  
ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ   2ου   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ   ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΟΘΑΝΑΣΗ  ΚΩΝ/ΝΤΙΝΑ
18.  
ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ   3ου   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ   ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
19.  
ΣΥΛ.  ΓΟΝΕΩΝ   ΛΥΚΕΙΟΥ   ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
20.  
ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 5ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛ.ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
ΑΛΟΙΜΕΝΟΥ ΘΩΜΑΙΣ
21.  
ΣΥΛ.   ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ   ΖΕΦΥΡΙΟΥ «Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ»
ΣΟΦΡΩΝΑΣ   ΑΝΤΩΝΗΣ
22.  
ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜ. ΕΠΑΛ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ
ΚΑΛΔΕΡΕΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
23.  
  ΣΥΛ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ & ΠΟΛ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ: «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑ»
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
24.  
ΠΟΛ.& ΕΞΩΡ.ΣΥΛ. ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
 ΜΑΛΑΜΟΣ ΝΙΚΟΣ
25.  
ΠΟΛ.& ΕΞΩΡ.ΣΥΛ. ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΚΑΛΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
26.  
ΠΟΛΙΤ. ΣΥΛ. ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
27.  
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»
ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
28.  
ΣΥΛ. ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»
ΠΑΝΑΓΟΥ ΝΙΚΗ
29.  
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΓΡΙΖΑ»
ΣΥΡΜΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
30.  
Καλλιτεχνικός-ΜορφωτικόςΣύλλογος Ποντίων ΄Ανω Λιοσίων «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ»
ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΗΛ. ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  6977349267                          ΔΑΔΑΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ  6948837436                                              ΚΟΥΡΑΣΗ  ΧΡΥΣΟΥΛΑ   6932405009                            ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 6932438689