Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ… ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Μετά την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την αναστολή των εργασιών στην Πολεοδομική Ενότητα Πανοράματος, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» κατά την συνήθη της τακτική, μελέτησε και διερεύνησε τους λόγους για τους οποίους ένα τόσο μεγάλο έργο, που θα ανακούφιζε τους συνδημότες μας στο Πανόραμα δεν προχώρησε.
Για ακόμα μία φορά οι δημότες του νέου Δήμου Φυλής αντιμετωπίζουν την αδράνεια της νέας δημοτικής αρχής η οποία έχει σοβαρή επίπτωση στην καθημερινότητα τους και στην ποιότητα ζωής.
Αυτή τη φορά οι κάτοικοι της περιοχής «Πανοράματος», βιώνουν συνθήκες τριτοκοσμικές για ένα έργο το οποίο, μπλοκαρίστηκε Προεκλογικά…Από ποιόν;;;;

Για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» Σάββας Σάββας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» με αίσθημα ευθύνης, προτάσσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και ζητά τα ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο προτείνοντας μάλιστα και νέες πηγές χρηματοδότησης. Είναι αδιανόητο μια ολόκληρη περιοχή να βιώνει τεράστια προβλήματα για μικροπολιτικούς λόγους. Επιτέλους οι κάτοικοι του Πανοράματος πρέπει να ζήσουν ανθρώπινα.»
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Με την 102/27-04-2009 Απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και ορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού. Το έργο δημοπρατήθηκε την 30/04/2009. Η εταιρεία ΤΕΛΕΣΙΣ ΑΤΕ μειοδότησε με ποσοστό έκπτωσης 4,52%. Με τη 114α/19-05-2009 Απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.
Με το 591/2009 Πρακτικό Ελέγχου της πράξης του Ε' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορούσε τον έλεγχο της νομιμότητας, γνωμοδοτεί ότι ΔΕΝ κωλύεται η υπογραφή σύμβασης.
Την 15/01/2010 υπογράφηκε Εργολαβική Σύμβαση μεταξύ της εταιρείας ΤΕΛΕΣΙΣ ΑΤΕ και του τότε Δήμου Άνω Λιοσίων, ποσού 4.994.841,43€ χωρίς ΦΠΑ. (ΦΠΑ19% + 949.019,87€).
Η χρηματοδότηση του έργου θα γινόταν από ίδιους πόρους (δάνειο από την Τράπεζα Αττικής-Τράπεζα ΤΕΕ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ).
Με το 3355/04-06-2010 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής θεωρείται νόμιμη η 114α/19/05/2009 Απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Άνω Λιοσίων.
Συνολικές εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί 943.565,98€.
Γιατί σταμάτησε το έργο;
Έγινε καταγγελία για την διαδικασία από το ΤΕΕ στην Περιφέρεια και Στο ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.) Η καταγγελία ''δείχνει''πολιτική παρέμβαση....
Απο ποιον άραγε;
Για ποιους λόγους; (Ποιος μπορούσε προεκλογικά να μπλοκάρει ένα έργο υποδομής στον μεγαλύτερο από τους τρεις συνενούμενους Δήμους και τι οφέλη θα αποκόμιζε από αυτή τη διαδικασία;;;;)
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όρισε ελεγκτές.
Το πόρισμα των ελεγκτών μιλούσε για -3- Παραλείψεις - Ενστάσεις
1. Προβλήματα στην μελέτη του έργου που κρίθηκαν μη επουσιώδης
2. Παραλείψεις στη διαδικασία ομαδοποίησης εργασιών.
3. Διαδικασία επιλογής αναδόχου του έργου ως κατεπείγον.
Η Περιφέρεια απορρίπτει την απόφαση κατοχύρωσης του έργου, μια καθαρά πολιτική απόφαση, ενώ το ελεγκτικό συνέδριο έλεγε ότι ορθώς υπάρχει η διαδικασία κατεπείγοντος.
Ο Δήμος Άνω Λιοσίων και ο Ανάδοχος (ΤΕΛΕΣΙΣ ΑΤΕ) προσβάλλουν την απόφαση της περιφέρειας και τότε ο δοτός Περιφερειάρχης κ. Λιακόπουλος επανέρχεται ότι ορθώς τηρήθηκε η διαδικασία από τον Δήμο Α.Λιοσίων.
Τι έχουμε σήμερα;
- Διακοπή του έργου λόγω ανυπαρξίας χρηματοδότησης.
- Τεράστια προβλήματα προσβασιμότητας στην Πολεοδομική Ενότητα Πανοράματος.
- Επικίνδυνα σημεία για πρόκληση ατυχήματος στο υπό κατασκευή οδικό δίκτυο.
- Ανυπαρξία δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων.
- Ανυπαρξία πεζοδρομίων για την ελεύθερη μετακίνηση των πεζών.
- Ανυπαρξία Δημοτικού φωτισμού με αποτέλεσμα η παραβατικότητα να βρίσκει πρόσφορο έδαφος.
T I Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ο Υ Μ Ε:
Υποχρέωση του ανάδοχου εργολάβου για αποκατάσταση ζημιών στην Π.Ε "Πανοράματος" όπως ορίζει η σύμβασή του.
Προτάσεις για την εκ νέου χρηματοδότηση του έργου:
1. Π.Ε.Π Αττικής (Αν η Περιφέρεια βγάλει καινούργια πρόσκληση για νέες εντάξεις έργων.)
2. Από το ταμείο της περιφέρειας που από 01/06/2011 ανέλαβε ο αιρετός περιφερειάρχης Κ. Σγουρός.
3. Με ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ» των Δημοσίων Επενδύσεων.
4. Ένταξη του έργου στο πρόγραμμα "ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ" του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον τομέα υποδομών.


πηγή:  www.savvas2010.gr

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Χρέη εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΥΔΑΠ από νερό και αποχέτευση

Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ χρωστά ο πρώην δήμος Άνω Λιοσίων στην ΕΥΔΑΠ, καθώς όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, επί τέσσερα χρόνια, η πρώην διοίκηση δεν απέδιδε, ως όφειλε, στην ΕΥΔΑΠ, το ποσό του νερού που πλήρωναν οι δημότες. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του Χρήστου Παππού παρέλαβε το 2007 χρέος στην ΕΥΔΑΠ ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ και τέσσερα χρόνια μετά, όχι απλώς δεν το μείωσε, αλλά το παρέδωσε σε διπλάσιο και πλέον ποσό…
Με την αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών να συνοδεύει τα επιχειρήματά του και την επιβεβαίωση ότι είναι ακόμα πιο τραγικό το ποσό που χρωστά ο πρώην δήμος για την αποχέτευση, ο κ. Μπουραίμης επιχείρησε να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που παρουσίασε:

1) Το 2006 η τότε διοίκηση του δήμου Άνω Λιοσίων παρέδωσε χρέος από την ΕΥΔΑΠ 12 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις ενώ το 2010, το χρέος είχε ανέλθει στα 28 εκατομμύρια μαζί με τις προσαυξήσεις.

2) Το 2007, αν και είχε κάνει χρήση 2.456.000 ευρώ, πλήρωσε 881.000 ευρώ.

3) Το 2008, αν και είχε κάνει χρήση 3.252.000 ευρώ, πλήρωσε 558.000 ευρώ.

4) Το 2009, αν και είχε κάνει χρήση 3.000.000 ευρώ, πλήρωσε 134.000 ευρώ.

5) Το 2010, αν και είχε κάνει χρήση 2.697.000 ευρώ, πλήρωσε 15.000 ευρώ.

«Αν έχεις εισπράξει περισσότερα χρήματα από όσα έχεις αποδώσει και δεν τα έχεις δικαιολογήσει σε συντήρηση ή αλλαγή δικτύου, πάει να πει ότι έχεις κλέψει τους δημότες σου. Αν, για παράδειγμα, το 2010 έχεις εισπράξει πάνω από 15 χιλιάδες και δεν τα έχεις αποδώσει, έχεις κάνει χοντρή παρανομία και πας για απιστία» υπογράμμισε ο δήμαρχος Φυλής.

Ο ίδιος, εξάλλου, επιβεβαίωσε το χρωστούμενο ποσό στην ΕΥΔΑΠ, καθώς και ότι υπάρχει κατάσχεση ενώ χαρακτήρισε τραγικό το θέμα της αποχέτευσης. «Εμείς έχουμε το θάρρος να το αντιμετωπίσουμε διότι δεν εκλεγήκαμε για να κρυφτούμε ή να πούμε, άστο θα το βρουν οι άλλοι. Όταν γίνεται ένα έργο αποχέτευσης, το 22% αποδίδεται στην ΕΥΔΑΠ αλλά από τον πρώην δήμο Άνω Λιοσίων, δεν αποδιδόταν» υπογράμμισε. Επεσήμανε δε, ότι το θέμα του νερού πρέπει να λυθεί, «για να μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι και να διαπραγματευόμαστε χωρίς βαρίδια και εξαρτήσεις…».

Αντιδράσεις για τα τέλη ύδρευσης

Ιδιαίτερη και έντονη ήταν η συζήτηση που έγινε για το θέμα της ύδρευσης, καθώς ο νόμος ορίζει πλέον ενιαίο τιμολόγιο για όλους τους συνενούμενους δήμους. Όπως διευκρίνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Έλλη Κατσανού, η δημοτική ενότητα Ζεφυρίου έχει τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ ενώ διαφορετικά τιμολόγια είχαν οι πρώην δήμοι Άνω Λιοσίων και Φυλής, με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων.

«Ο νόμος ορίζει ενιαίο τιμολόγιο για όλους τους δήμους που συνενώνονται. Τις αποφάσεις μπορούμε να τις αλλάξουμε αλλά όχι το τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ» τόνισε και πρότεινε να καθοριστούν τα τέλη που έχει η ΕΥΔΑΠ στο Ζεφύρι, προκειμένου να υπάρχει δικαιοσύνη στην ενοποιημένη πόλη. Στην αντίδραση δε της αντιπολίτευσης, η κα Κατσανού αναρωτήθηκε αν τα μέλη της θέλουν οι κάτοικοι του Ζεφυρίου να πληρώνουν πιο ακριβά το νερό από τα Άνω Λιόσια και τη Φυλή και να μην υπάρχει δικαιοσύνη για όλους τους δημότες.

Την ανάγκη να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση δημοτών, επεσήμανε ο Χρήστος Παππούς, γι΄ αυτό και πρότεινε να επιδοτηθούν τα 3 χιλιάδες σπίτια που έχει το Ζεφύρι, να αγοραστεί το δίκτυο του Ζεφυρίου και παράλληλα να μειωθεί 10% το ενιαίο τιμολόγιο. Ο πρώην δήμαρχος υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της διοίκησής του όσον αφορά στο χρέος στην ΕΥΔΑΠ, υποστήριξε ότι είχε κάνει διακανονισμό τον οποίο μέχρι τα μέσα του 2009 πλήρωνε κανονικά και επιτέθηκε στον Δημήτρη Μπουραίμη διότι οι κάτοικοι της Φυλής δεν πληρώνουν το νερό.

Δημήτρης Μπουραίμης:«Το νερό είναι πλούτος…»

Με την επισήμανση ότι το νερό είναι πλούτος και ότι η ανάπτυξη στη Φυλή ήρθε, λόγω ακριβώς της δυνατότητας να υπάρχει περισσότερο νερό και να διατίθεται στους δημότες με χαμηλό κόστος, ο Δημήτρης Μπουραίμης απάντησε στις κατηγορίες για το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν πληρώνουν τέλη. «Ο πρώην δήμος Φυλής πλήρωνε το νερό με βάση τρεις αποφάσεις – η τελευταία το 1979 – τις οποίες έχουν αποδεχθεί όσοι θέλουν να είναι δημότες Φυλής, που αναφέρουν ότι θα το πληρώνουν σε έμμεση φορολογία. Ο κάτοικος της Φυλής δεν πληρώνει το νερό κατά τη χρήση του αλλά το συνολικό κόστος διαιρείται δια των χρηστών» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό θα αλλάξει.

Απαντώντας, εξάλλου, στις επικρίσεις για την αύξηση στα τέλη ύδρευσης, είπε ότι δεν μπορεί να αλλάξει η σύμβαση του Ζεφυρίου ενώ πουθενά στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ δεν προβλέπεται αυτονομία στη διαδικασία της λειτουργίας των δημοτικών κοινοτήτων. Αντιθέτως, πρέπει να υπάρχει ισονομία και οι δημότες να έχουν ίδιο τιμολόγιο. «Μακάρι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο να είμαστε αυτοδιαχειριζόμενοι. Πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι μέχρι σήμερα η περιοχή μας αγόραζε νερό και δεν το πλήρωνε. Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι ότι έχουμε ένα κατασχετήριο 30 και πλέον εκατομμύρια ευρώ και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κάνουμε μνημόνιο συνεννόησης, βάσει του οποίου θα κάνουμε την προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ και στο εξής δεν θα χρωστάμε σε κανέναν» σημείωσε.

Τέλος, να αναφερθεί ότι προσπάθεια να αποκαταστήσει την αλήθεια, όπως είπε, για το νερό της Φυλής, κατέβαλε ο Βαγγέλης Βάθης, της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ο κ. Βάθης τόνισε ότι οι κάτοικοι με προσωπική εργασία, τα μέσα που διέθεταν τότε και με μια ηρωική προσπάθεια για την οποία έχουν τιμηθεί, έφεραν το νερό στην πόλη και πρόσθεσε ότι εξακολουθεί ένα μεγάλο ποσοστό του νερού της Πάρνηθας να έρχεται στις δεξαμενές του πρώην δήμου Φυλής.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΗΣ 24/6/2011 ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Αγαπητοί φίλοι,

"""   Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής Φυλής καλεί σε Ανοιχτή Συνέλευση τους κατοίκους του Πανοράματος την Παρασκευή 24/6 για την συγκρότηση τοπικής επιτροπής αγώνα. Για την πραγματοποίηση της συνέλευσης υπάρχει ανάγκη παροχής ρεύματος. Ενημερώστε μας για την δυνατότητα να πάρουμε ρεύμα από το σύλλογό σας. Επίσης ζητάμε την συμβολή σας στην επιτυχία της συνέλευσης.

Επιτροπή Αγώνα Φυλής"""

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΣΧΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΝΟΙΚΤΟΣ   ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ  ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.

ΒΕΒΑΙΑ  , Η   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΠΟΥ ΜΑΣ  ΕΓΙΝΕ  ΕΙΝΑΙ   ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟ  Δ.Σ. ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ .  ΚΑΙ    ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ  ΑΠΟ ΕΝΑ  ΑΠΛΟ  Ε- MAIL  ΣΤΟ   ΟΠΟΙΟ  ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ   ΚΑΝ   Η ΩΡΑ  ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΟΠΩΣ  ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΑΜΕ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΒΕΒΑΙΩΣ  ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ   ΟΣΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ .

         για το  Δ.Σ του
ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
             ο πρόεδρος
ΔΑΔΑΝΗΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Προετοιμασία μηχανημάτων και προσωπικού για έργα οδοποιίας


Σκληρή προετοιμασία μηχανήματος και οδηγού στο εξωτερικό από ειδικούς προπονητές έτσι ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της περιοχής. Οι ελιγμοί που θα δείτε στο video που ακολουθεί είναι απαραίτητοι για τον μπουλτοζιέρη, έτσι ώστε να μπορεί να αποφύγει όλα τα πιθανά κολλήματα και εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Οι συγκεκριμένοι ελιγμοί μάλλον είναι ο “SKABO DEN SKABO” και ο “POSES TRYPES PERNH O DROMOS”.


Δείτε το video της προετοιμασίας  μπουλντόζας και οδηγού για την οδοποιία.


Έτσι… για να χαμογελάσουμε.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ


 
ΠΡΟΣ: Γραφείο Πρωθυπουργού
Κοινοποίηση: 1. Τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
2. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
3. Τον Περιφερειάρχη Αττικής
4. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
5. Τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
6. Τον Διευθυντή της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής
7. Το Διοικητή του Α.Τ Άνω Λιοσίων
8. Το Διοικητή του Α.Τ Ζεφυρίου
9. Τον Δήμαρχο Φυλής
10. Τον Εισαγγελέα Αθηνών
11. Βουλευτές Δυτικής Αττικής
12. Μ.Μ.Ε.

13. Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φυλής
Θέμα: «Εφαρμογή των Νόμων για όλους τους πολίτες»
Με τη παρούσα αναφορά μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής και ιδιαίτερα στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, σε σχέση με τη παραβατική συμπεριφορά των ROM και κυρίως για την αδυναμία του Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου να παρέμβει εφαρμόζοντας απλές διατάξεις του Νόμου προστατεύοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής όπως έχει υποχρέωση, με αποτέλεσμα να έχει καταλυθεί στη περιοχή μας κάθε έννοια δικαίου, ασφάλειας και ήρεμης διαβίωσης.
Συγκεκριμένα: Η ηχορύπανση από αυτοκίνητα και σπίτια που κατοικούν ROM όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, η παραβίαση κάθε διάταξης αστυνομικής, υγειονομικής, κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η συνεχής κατασκευή αυθαίρετων παραγκών και παραπηγμάτων, η διακίνηση ναρκωτικών, οι καταλήψεις δρόμων με αποκλεισμό της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων, οι οπλοχρησίες, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί ακόμα και μαθητών, οι κλοπές κατά συρροή και σε καθημερινή σχεδόν βάση, η καταστροφή Δημοτικών κτιρίων & Σχολείων και τώρα τελευταία και οι παράνομες καταλήψεις σπιτιών , είναι καθημερινά φαινόμενα στη πόλη.
Το Αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου δεν ενεργούν, ως οφείλουν, αφού στις κλήσεις των κατοίκων και στις καταγγελίες τους για διαπραττόμενα εγκλήματα αντί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ο Νόμος προβλέπει (ήτοι άμεση παρέμβαση και συλλήψεις των παρανομούντων με την διαδικασία του αυτοφώρου) έχει φθάσει στο σημείο να απαντά στους καταγγέλλοντες ότι αδυνατεί να παρέμβει για διάφορους κάθε φορά λόγους.
Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το Αστυνομικό τμήμα, κατασκευάζονται παράγκες αυθαίρετα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των περιοίκων προς το Αστυνομικό Τμήμα, κανείς δεν παρεμβαίνει. Επίσης σημαντική προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί και από την δίωξη Οικονομικού εγκλήματος, ώστε να διερευνηθούν τυχόν παράνομες οικονομικές συναλλαγές.
Κύριοι,
Ξέρουμε ότι γνωρίζετε τα θέματα- πλην όμως έως σήμερα δεν έχουμε δει ενδιαφέρον και οργανωμένη και συνεχή παρέμβαση ως άλλωστε επιβάλλετε εκ της θέσης σας να πράττετε. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Οι παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές ατόμων ανηκόντων στη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού έχει φθάσει στην αποκορύφωσή της. Οι ημέρες που έρχονται είναι κρίσιμες αφού η όχληση θα ενταθεί ακόμα περισσότερο λόγω του θέρους, όπως γίνεται άλλωστε πάντα. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι Θα πρέπει άμεσα να λάβετε μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη στη περιοχή με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Tην άμεση παρέμβασή σας, ούτως ώστε να εφαρμόζετε ο Νόμος για όλους καθώς επίσης και να αντιμετωπίσετε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο (οχήματα και έμψυχο δυναμικό) τις αδυναμίες που παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου στην εκτέλεση του καθήκοντος προστασίας του ‘Eλληνα Πολίτη και να δεσμευτείτε έγγραφος ότι δεν θα προβείτε όπως έντονα φημολογείται στην κατάργηση του Α. Τ. Ζεφυρίου. Mε δεδομένο ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατόν καλύτερο προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα του Δήμου μας σας δηλώνουμε ότι στη προσπάθεια σας αυτή θα μας βρείτε όλους συμπαραστάτες.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.
Οι υπογράφοντες:
α/α
ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ
Για το Δ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ
1. ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛ. ΤΣΟΥΚΛΙΔΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ» ΔΑΡΑΜΟΥΣΚΑΣ ΜΑΚΗΣ
2. 2. ΠΟΛ. & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
3. 3. ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΟΥΡΑΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
4. ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΦΡΙΑΣ ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
5. ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΔΑΔΑΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
6. ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ» ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
8. Σ.Ο.Τ. ΣΙΑΠΕΡΑΣ ΠΕΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
9. Α.Ο.ΖΩΦΡΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
10. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ ΧΑΝΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
11. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ ΓΑΒΡΑ ΤΖΕΝΗ
12. ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ : ΣΧΙΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
13. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
14. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
15. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 4ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΓΚΙΝΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ
16. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
17. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΟΘΑΝΑΣΗ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΑ
18. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
19. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
20. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 5ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛ.ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΑΛΟΙΜΕΝΟΥ ΘΩΜΑΙΣ
21. ΣΥΛ. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ «Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ» ΣΟΦΡΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
22. ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜ. ΕΠΑΛ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΑΛΔΕΡΕΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
23. ΣΥΛ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ & ΠΟΛ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ: «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑ» ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
24. ΠΟΛ.& ΕΞΩΡ.ΣΥΛ. ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΑΛΑΜΟΣ ΝΙΚΟΣ
25. ΠΟΛ.& ΕΞΩΡ.ΣΥΛ. ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΚΑΛΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
26. ΠΟΛΙΤ. ΣΥΛ. ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
27. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
28. ΣΥΛ. ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» ΠΑΝΑΓΟΥ ΝΙΚΗ
29. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΓΡΙΖΑ» ΣΥΡΜΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
30. Καλλιτεχνικός-ΜορφωτικόςΣύλλογος Ποντίων ΄Ανω Λιοσίων «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ» ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΗΛ. ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 6977349267 ΔΑΔΑΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 6948837436 ΚΟΥΡΑΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 6932405009 ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 6932438689

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ – ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 οι Σύλλογοι- Φορείς και κάτοικοι του Δήμου μας και όχι μόνο, έδωσαν με την παρουσία τους στην Περιφέρεια όπου συζητήθηκε το θέμα της Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής , ένα πολύ δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πολιτεία. Παραδόθηκε το ψήφισμα των Συλλογών –Φορέων- Πολιτών του Δήμου μας στον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό και στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος μας είπε τα ακόλουθα:

«Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου θεωρούμε χρέος μας να αναφέρουμε προς όλους τι βιώνουμε εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής.Έχουμε μισό αιώνα ανεξέλεγκτης χωματερής , εργοστάσιο ΔΕΗ , εργοστάσια ανακύκλωσης ,ρυπογόνες βιομηχανίες , τοξικά και νοσοκομειακά απόβλητα , αναμεταδότες και κεραίες κινητής τηλεφωνίας , μολυσμένο αέρα και γη.Επίσης έχουμε παραβατικότητα , εγκληματικότητα, και όλες τις μορφές καρκίνου, αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων στα υψηλοτέρα επίπεδα σε όλη την Ελλάδα.Δεν έχουμε καθαρό αέρα , δρόμους και υποδομές εξαιτίας των εκατοντάδων φορτηγών και απορριμματοφόρων που διασχίζουν όλες τις ώρες τον Δήμο μας, δεν έχουμε πράσινο μετά και τις τελευταίες πυρκαγιές, δεν έχουμε αστυνόμευση με λίγα λόγια δεν έχουμε ζωή. Κύριε πρόεδρε δεν ζητάμε αλλά απαιτούμαι τα παρακάτω τα οποία αναφέρονται στο ψήφισμα που σας παραδίδουμε.

·ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ .

·ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

·ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.

·ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.»
α/α
ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ
Για το Δ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ
1.  ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛ. ΤΣΟΥΚΛΙΔΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ» ΔΑΡΑΜΟΥΣΚΑΣ ΜΑΚΗΣ
2.  ΠΟΛ. & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
3.  ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΟΥΡΑΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
4.  ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΦΡΙΑΣ ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
5.  ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΔΑΔΑΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
6.  ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.  ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ. ΣΥΛ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ» ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
8.  Σ.Ο.Τ. ΣΙΑΠΕΡΑΣ ΠΕΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
9.  Α.Ο.ΖΩΦΡΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
10.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ ΧΑΝΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
11.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ ΓΑΒΡΑ ΤΖΕΝΗ
12.  ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ : ΣΧΙΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
13.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
14.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
15.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 4ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΓΚΙΝΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ
16.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
17.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΟΘΑΝΑΣΗ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΑ
18.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
19.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
20.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ 5ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛ.ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΑΛΟΙΜΕΝΟΥ ΘΩΜΑΙΣ
21.  ΣΥΛ. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ «Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ» ΣΟΦΡΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
22.  ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜ. ΕΠΑΛ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΑΛΔΕΡΕΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
23.  ΣΥΛ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ & ΠΟΛ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ: «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑ» ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
24.  ΠΟΛ.& ΕΞΩΡ.ΣΥΛ. ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΑΛΑΜΟΣ ΝΙΚΟΣ
25.  ΠΟΛ.& ΕΞΩΡ.ΣΥΛ. ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΚΑΛΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
26.  ΠΟΛΙΤ. ΣΥΛ. ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
27.  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
28.  ΣΥΛ. ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» ΠΑΝΑΓΟΥ ΝΙΚΗ
29.  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΓΡΙΖΑ»  ΣΥΡΜΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
30.  Καλλιτεχνικός-ΜορφωτικόςΣύλλογος Ποντίων ΄Ανω Λιοσίων «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ» ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
 

ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ:6977349267
ΔΑΔΑΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: 6948837436
ΚΟΥΡΑΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ : 6932405009
ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝ.:6932438689

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Οι "Αγανακτισμένοι" μαζεύονται στο Σύνταγμα για το νέο ευρωπαϊκό ραντεβού

Σύνθημα τους: "Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία - θα είμαστε εδώ κάθε μέρα στην πλατεία".


Εκείνο που ελπίζουν, όπως λένε, είναι σε πείσμα του άστατου καιρού και του εορταστικού τριήμερου, ο όγκος της συγκέντρωσης να είνα ανάλογος της περασμένης Κυριακής.

Χθες Σάββατο, 18η ημέρα της κατάληψης της πλατείας, στο πάνω διάζωμα έξω από τη Βουλή έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και φώναζαν συνθήματα, ενώ στο κάτω μέρος η συνέλευση συζητούσε με οικονομολόγους τα νέα μέτρα που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ηταν η συνέχεια της συζήτησης για το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που ανέλυε εκεί την Παρασκευή ο αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Μαριάς.

Οι "αγανακτισμένοι" συζήτησαν, επίσης, χθες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη ημέρα γενικής απεργίας, αλλά κα τις αντιδράσεις τους την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.Οι Αγανακτισμένοι έχουν αποφασίσει να αποκλείσουν το Κοινοβούλιο, όταν το Μεσοπρόθεσμο των μέτρων "σοκ και δεος" έρθει για ψήφιση.

Το Newsit θα είναι το βράδυ εκεί για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις, όπως επίσης βίντεο και δηλώσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στην πλατεία.

πηγή :  newsit.gr

ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (ΦΩΤΟ)

ΚΑΛΩΣ  ΗΡΘΑΤΕ  ΣΤΟ  ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ  ΜΕ ΦΩΣ  ,ΝΕΡΟ (ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΟΜΩΣ ) ΤΗΛΕΦΩΝΟ  (ΜΕ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙΑ)  ΚΑΙ  ΘΑΛΛΑΣΑ , ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΚΑΔΑ , ΡΥΑΚΙΑ ΓΙΑ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΨΑΡΕΜΑ.

ΤΥΦΛΑ  ΝΑ ΧΕΙ  Η   ΒΕΝΕΤΙΑ .

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ  ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟΣΟ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  κ. ΠΑΠΠΟΥ ΑΛΛΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ  ΚΑΙ  Η  ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΝΑ  ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ  ΜΑΣ  ΣΕ   ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ  . Ή  ΑΚΟΜΑ  ΚΑΛΥΤΕΡΑ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΝΑ

ΑΠΕΡΑΝΤΟ  ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ  ΕΝΥΔΡΙΟ   ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ  ΥΠΟΓΕΙΕΣ  ΣΤΟΕΣ  ΠΟΥ ΜΕΣΑ  ΘΑ

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ  ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΑ  ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ  ΚΑΤΙ  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ  ΜΕ ΤΟ

ΝΑΥΑΓΙΟ   ΣΤΗΝ   ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

ΙΣΩΣ   ΝΑ  ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΑ ΜΕΤΟΝΟ

ΜΑΣΤΕΙ  Η  ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ    ΑΠΟ " ΠΑΝΟΡΑΜΑ"   ΣΕ  "  ΝΑΥΑΓΙΟ" . ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΑ  ΝΑ

ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΟΣΟΥΣ  ΜΑΣ  ΕΚΑΝΑΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ  ΘΕΡΕΤΡΟ   ΝΑ  ΚΟΨΟΥΝ

ΤΗΝ  ΚΟΡΔΕΛΑ   ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ  ΓΙ ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΝΑ ΜΑΣ  ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ  ΜΕΤΑ  ΑΠΟ ΜΙΑ  ΔΥΝΑΤΗ  ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ  ΟΠΩΣ  ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 

ΚΑΙ  ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΤΑ  ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ  ΤΟΥΣ  .ΚΑΙ  ΑΠΛΑ  ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ

ΦΙΛΟΙ  ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ  ΠΩΣ  ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ  Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ  ΤΟΤΕ.  ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ   ΦΩΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΤΡΑΞΙΟΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ.

"  ΖΗΣΕ  ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ"











Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ 2 ΛΥΚΕΙΟ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αντιδρά ο ΑΣΔΑ στη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ στο Αττικό νοσοκομείο

Με την παρακάτω επιστολή ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας κος Ανδρέας Μποζίκας εκφράζει ανοιχτά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν για την ενδεχόμενη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας στο Αττικό νοσοκομείο. Κύρια πρόφαση αυτών των αντιρρήσεων είναι η γειτνίαση του νοσοκομείου με 4 σχολεία που υπάρχουν γύρω από το νοσοκομείο.



Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης




Περιστέρι, 16/05/2011
Οργάνων Συνδέσμου Αρ. πρωτ.: 1249
Τμήμα Γραμμ. Υποστήριξης Πρόεδρου
Γραφείο Πρωθυπουργού
Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή
Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κα. Τίνα Μπιρμπίλη
Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριοι Υπουργοί,

Πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ ότι μεταξύ των προτάσεων που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας είναι και η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ.

Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι συζητείται η μεταφορά μέρους των λειτουργιών του ΟΚΑΝΑ σε χώρο του Αττικού Νοσοκομείου, όπισθεν του κεντρικού κτιρίου.

Θέλω με την επιστολή αυτή να σας επισημάνω τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι σκέψεις για τις πόλεις του Χαϊδαρίου, του Περιστερίου και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Γνωρίζετε ότι το Χαϊδάρι είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο από τη λειτουργία των δυο μεγάλων Ψυχιατρικών Ιδρυμάτων, ΨΝΑ και Δρομοκαϊτειο.

Η προσθήκη σε κοντινή απόσταση και του ΟΚΑΝΑ, θα διαμορφώσει συνθήκες ενός ιδιότυπου γκέτο στην πόλη.

Επιπλέον, ο χώρος του Αττικού Νοσοκομείου είναι ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη χρήση, λόγω της άμεσης γειτνίασης του με τέσσερα σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, και επίσης με δασική και αδόμητη περιοχή που είναι πρακτικά αδύνατον να φυλάσσεται επαρκώς. Άρα επαπειλούμεθα με τη δημιουργία ενός χώρου ανεξέλεγκτης διακίνησης ουσιών στις παρυφές του Αττικού Νοσοκομείου και των πόλεων του Χαϊδαρίου και του Περιστερίου.

Η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, με τις μεγάλες ελλείψεις σε κοινωφελείς χρήσεις και χώρους πρασίνου αλλά και το γνωστό αναπτυξιακό έλλειμμα που τη χαρακτηρίζει για δεκαετίες, περιμένει από την κυβέρνηση παρεμβάσεις για την άρση της υφιστάμενης αδικίας εις βάρος της, όχι την προσθήκη σ’ αυτήν και νέων οχλουσών λειτουργιών.

Δεν τοποθετούμαστε έτσι λόγω κάποιας ρατσιστικής στάσης προς τους χρήστες ουσιών. Αλλά εφόσον η κυβέρνηση εξετάζει την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας λόγω της μεγάλης υποβάθμισης του, δεν είναι λογικό και σωστό η λειτουργία αυτή να μεταφερθεί στην άλλη περιοχή του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα υποβάθμισης με το ιστορικό κέντρο, δηλαδή τη Δυτική Αθήνα.

Υπάρχουν ήδη σήμερα συνοικίες της Δυτικής Αθήνας που αντιμετωπίζουν τον ίδιο εκρηκτικό συνδυασμό προβλημάτων (συσσώρευση μεταναστών, υψηλή τοπική ανεργία, υποβάθμιση κοινωνικών υποδομών) με το ιστορικό κέντρο. Αν μεταφέρουμε στην περιοχή μας κι άλλες επιβαρύνσεις, απλώς μεταφέρουμε την καρδιά του προβλήματος 4-5 χιλιόμετρα δυτικότερα. Τις ίδιες ακριβώς αντιρρήσεις είχαμε εκφράσει ο Δήμος Χαϊδαρίου και ο ΑΣΔΑ και την άνοιξη του 2009, όταν συζητείτο η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ στο χώρο του Ψ.Ν.Α. και ευτυχώς είχαμε εισακουσθεί από την τότε κυβέρνηση.

Σας καλούμε λοιπόν να δώσετε την όποια λύση στο ζήτημα της μεταστέγασης του ΟΚΑΝΑ χωρίς να καταφύγετε στην παραδοσιακά «εύκολη λύση» της χωροθέτησής του στη Δυτική Αθήνα. Στην έκκληση μας αυτή είμαστε βέβαιοι ότι εκφράζουμε το σύνολο των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, που αναμφίβολα έχουν δείξει πολλά χρόνια τώρα και καλή διάθεση και πνεύμα ανοχής προς μια συνολικά αρνητική κατάσταση στην περιοχή μας. Δεν είναι όμως με κανένα τρόπο σωστό να δοκιμάζουμε τα όρια της υπομονής αυτών των 800.000 πολιτών που δικαιούνται επιτέλους την ισότιμη αντιμετώπιση από την πολιτεία.


Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ

Ανδρέας Α. Μποζίκας

Πηγή : http://www.e-petroupolis.com

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


          ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

             ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

                                                                                          Άνω Λιόσια 1-6-2011

                                                                                       Αριθ.Πρωτ.: 24011                   

                                                            Π Ρ Ο Σ



                                       Τ……………………………………………………………



Π   Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ Η  Σ  Η



           Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα Άνω Λιοσίων, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»,  στις 8-6-2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για  να  συζητήσουμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το πιο κάτω μοναδικό θέμα:

·        Έγκριση Προϋπολογισμού Δήμου Φυλής, έτους 2011.

 (ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΕΛΛΗ –

                   Δ.Σ. ΟΙΚΟΝ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  κ. ΛΙΟΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ).



        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


          ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

             ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

                                                                                          Άνω Λιόσια 1-6-2011

                                                                                       Αριθ.Πρωτ.: 24009                   

                                                            Π Ρ Ο Σ

                                       Τ……………………………………………………………



Π   Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ Η  Σ  Η



           Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα Άνω Λιοσίων, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»,  στις 8-6-2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για  να  συζητήσουμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα πιο κάτω θέματα:



1.     Καθορισμός  τελών καθαριότητας – φωτισμού για το έτος  2011. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΕΛΛΗ)

2.     Καθορισμός τελών ύδρευσης  για το έτος 2011. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ  ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΕΛΛΗ)

3.     Καθορισμός τελών ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το έτος 2011. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΕΛΛΗ)

4.     Καθορισμός τελών χρήσεως επί των κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2011. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΕΛΛΗ)

5.     Καθορισμός  τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των  κέντρων διασκέδασης εστιατορίων και συναφών καταστημάτων για το έτος 2011. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΕΛΛΗ)

6.     Καθορισμός τέλους σύμφωνα με την παρ. 14 του αρ. 25 του Ν. 1828/89 για το έτος 2011. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΕΛΛΗ)

7.     Καθορισμός συντελεστή Τ.Α.Π. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΕΛΛΗ)

8.     Ορθή επανάληψη της απόφασης για την Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2011. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

9.     Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις υπηρεσίες του Δήμου, ύστερα από την με αρ.πρωτ. 22755/12-5-2011 εγκριτική απόφαση της Επιτροπής με αρ. 33/2006 ΠΥΣ.(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΑΒΡΑΜΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ)

10.       Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2 μήνες), για κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΑΒΡΑΜΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ)
Έγκριση τροποποίησης – μετεξέλιξης  του Δικτύου πόλεων Δήμων «Εύξεινη Πόλη – Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για την Κοινωνική, Πολιτιστική, Τουριστική

1.     Περιβαλλοντική και Αγροτική Ανάπτυξη» και με διακριτικό τίτλο «Ευξεινη Πόλη» σε Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) υπό την επωνυμία «Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για βιώσιμη ανάπτυξη» με διακριτικό τίτλο «EGTC SolidarCity NETWORK» και ορισμός εκπροσώπων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

2.     Διαπιστωτική πράξη καθορισμού διοικητικών ορίων του νέου Καλλικρατικού Δήμου Φυλής. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

     

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δολοφόνος του περιπτερά στα Άνω Λιόσια

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία ενός περιπτερά 45 ετών, η οποία διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, στην συμβολή των οδών Πίνδου και Αλιάκμονος στα Άνω Λιόσια, ενώ εργαζόταν στο περίπτερο, όταν οι δράστες αφού τον λήστεψαν, τον τραυμάτισαν θανάσιμα με καλάσνικοφ.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι ένας αλλοδαπός 24 ετών, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη, καθώς και δύο ακόμα ομοεθνείς του, που αναζητούνται.

Οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, για τις οποίες προμηθεύονταν κλεμμένα οχήματα από άλλη εγκληματική οργάνωση 31 ετών, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τον ίδιο λόγο (παροχή κλεμμένων οχημάτων), στην υπόθεση ανθρωποκτονίας των Αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, με το ίδιο όπλο (Kalashnikov), διέπραξαν ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ, την 30-1-2011 στην οδό Σοφ. Βενιζέλου 9 στην Ηλιούπολη, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κλειδί αυτοκινήτου, που ανήκει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας BMW, το οποίο είχε αφαιρέσει την 31-05-2011 από την περιοχή του Γαλατσίου.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ  ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

paraponofylis.blogspot.com

 ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ  ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ  .

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ.

http://paraponofylis.blogspot.com/2011/06/blog-post_2747.html