Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τους έκλεψαν τα χρήματα, τους έκαψαν και το φορτηγό

Χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 17:30 στα Άνω Λιόσια, επί της Λεωφόρου Άνω Λιοσίων, επτά άγνωστοι άνδρες, που επέβαιναν σε δύο φορτηγά, αφού χτύπησαν και ακινητοποίησαν ένα ζευγάρι, το οποίο επέβαινε σε ένα Ι.Χ. φορτηγό, τους απέσπασαν 500 ευρώ. Στη συνέχεια, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο όχημα, το οποίο τελικά καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν  Τρίτη και Τετάρτη οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε 48ωρη απεργία. Την κινητοποίηση στηρίζει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία.

Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ ζητά:
  • την ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων γιατρών με σύμβαση έργου και προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου, με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ
  • την κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει από την αποχώρηση πολλών γιατρών
  • την εφαρμογή επιστημονικού βαθμολογίου από το υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο δεν λειτουργεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τα πάνω κάτω στον ΟΑΣΑ - Τι αλλάζει στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Δεκεμβρίου.....MAΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ!

Εκτός από τις συγχωνεύσεις συνολικά σε δύο επιχειρήσεις προβλέπονται και μετατάξεις προσωπικού.

Σε πλήρη αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την μείωση των λειτουργικών δαπανών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και την αύξηση του συνολικού αριθμού των πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά τις αστικές συγκοινωνίες, με αιχμή τα μέσα σταθερής τροχιάς, (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ), τα οποία θα είναι η ραχοκοκαλιά της σύνδεσης των πολιτών με το κέντρο της Αθήνας, προχωράει σύντομα ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο του νέου Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής (ΓΣΜΑ).

Σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται πληθυσμιακή μετατόπιση προς τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια, στις Νοτιοανατολικές περιοχές, προς τη θάλασσα, στα Μεσόγεια, αλλά και προς Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια.

Αντίθετα, σοβαρή μείωση καταγράφεται στον δήμο της Αθήνας, στο δήμο Πειραιά και στους "προσφυγικούς" δήμους (Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια, Ταύρος, Καισαριανή, Αιγάλεω, Νέα Ιωνία, Δάφνη, Μεταμόρφωση).

Με βάση τα στοιχεία αυτά και έχοντας κατά νου τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών για υψηλότερο επίπεδο προσφερόμενης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και τις απαιτήσεις τους για συγκοινωνιακή κάλυψη προς και από ποικίλους πόλους έλξης των μετακινήσεων και όχι μόνο προς το κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα προς τους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, ο ΟΑΣΑ προχωράει σε εξορθολογισμό του δικτύου των Αστικών Συγκοινωνιών.

Το σχέδιο αυτό, περιλαμβάνει τροποποιήσεις των λεωφορειακών γραμμών, συγχώνευση γραμμών με παράλληλες ή όμοιες διαδρομές, περιορισμό και συγχώνευση ορισμένων γραμμών με πολύ χαμηλή επιβατική κίνηση, ενίσχυση του συνδυασμένου τρόπου μετακίνησης, μεγαλύτερη συχνότητα και περισσότερα δρομολόγια προς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ, μείωση του λειτουργικού κόστους των αστικών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, με την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων, θα βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη, θα υπάρξει ανακούφιση της κυκλοφοριακής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας, που μαζί με τη δρομολόγηση των νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα προστατευθεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των Αθηναίων.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, οι πρώτες παρεμβάσεις στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών θα γίνουν την 1η Δεκεμβρίου 2010 και είναι οι εξής :

Γραμμή Ονομασία Είδος επέμβασης

208 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ Α4 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Α4 ΑΚΑΔ.- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

103 ΚΑΛΑΜΑΚΙ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ 141 ΚΑΛΑΜΑΚΙ - ΣΤ. ΔΑΦΝΗ

141 ΚΑΛΑΜΑΚΙ - ΣΤ. ΔΑΦΝΗ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

113 ΑΛΙΜΟΣ - ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Χ42 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Β13 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΜΕ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: [748 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ- ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ- ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ]

Α12 ΜΑΡΝΗ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΦΥΛΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 723 ΦΥΛΗ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Β12 ΜΑΡΝΗ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Β4 ΑΚΑΔ. - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΟΥΡΜΕΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΕ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: [248 ΣΟΥΡΜΕΝΑ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ]

Α9 ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ Β9 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ [542 ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ- ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ]

Β9 ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

213 ΣΤ. ΔΑΦΝΗ - ΥΜΗΤΤΟΣ - ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Α17 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ 806 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ

806 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Β17 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ 807 ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ

807 ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

851 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΝΕΑΠΟΛΗ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ 852 ΝΕΑΠΟΛΗ - ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ

852 ΝΕΑΠΟΛΗ - ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

839 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ 837 ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ

837 ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ!

 Έχουν  περάσει  10 μέρες από τις εκλογές   και το θέμα με το  οικόπεδο κάτω από τον Μόρνο  ακόμα δεν έχει  διευκρινιστεί το, τί, ακριβώς έχει συμβεί και με ποιό ιδιοκτησιακό  καθεστώς και με ποιές διαδικασίες κατόρθωσε να  βάλει  υδρόμετρο ο επίδοξος ιδιοκτήτης.
    Είναι  γεγονός πως με την αλλαγή  της διοίκησης στον νέο Καλλικρατικό Δήμο  βρισκόμαστε σε μια περίεργη φάση  , σε  ένα κενό εξουσίας , θα έλεγα εγώ.Και αυτό συμβαίνει  γιατί η απερχόμενη διοίκηση , είναι απερχόμενη και δεν αναλαμβάνει καμμιά σχεδόν πρωτοβουλία ,ενώ  η  νέα  διοίκηση  απλά δεν  έχει αναλάβει και τυπικά  για να ασχοληθεί με τα τρέχοντα ζητήματα.
    Έτσι  στο  ιδιότυπο αυτό κενό  υπάρχουν και οι επιτήδιοι  οι  οποίοι  δεν χάνουν ευκαιρία να εκμεταλλευθούν το όποιο  κενό.Έιναι αυτό που λέει ο λαός μας " ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρετε".

  Ετσι λοιπόν  ουδέν νεώτερο έχουμε και αναμένουμε ενέργειες για το τί μέλει γενέσθαι.

Ίδωμεν λοιπόν.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αποτελέσματα 2ου γύρου Δημοτικών Εκλογών στον Δήμο Φυλής

Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Φυλής έλαβαν:

ΠΑΠΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ : 48,75%  και  7939 ψήφοι

ΜΠΟΥΡΑΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ :  51,24%  και  8344 ψήφοι

κατόπιν τούτων νέος Δήμαρχος  Δήμου ΦΥΛΗΣ εκλέγεται ο  ΜΠΟΥΡΑΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  με 51,24%.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΠΑ. Ένας από τους μεγαλύτερους Σταθμούς Ανεφοδιασμού Λεωφορείων στην Ευρώπη βρίσκεται στα Άνω Λιόσια

Σήμερα η ΔΕΠΑ διαθέτει 2 σταθμούς ανεφοδιασμού λεωφορείων με φυσικό αέριο που εφοδιάζουν το 20% των λεωφορείων του ΟΑΣΑ στην Αττική. Ο πρώτος σταθμός τέθηκε σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2001 στα Άνω Λιόσια, ενώ από τον Ιανουάριο του 2006 λειτούργησε και ο δεύτερος Σταθμός Ανεφοδιασμού Λεωφορείων στην Ανθούσα της Αττικής ίδιας δυναμικότητας με τον αρχικό. Ο σταθμός της Ανθούσας λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2010 και ως σταθμός ανεφοδιασμού  των οχημάτων ιδιωτικής και επαγγελματικής χρήσεως με κινητήρα φυσικού αερίου.  Στους σταθμούς τροφοδοτούνται σήμερα 416 λεωφορεία φυσικού αερίου της ΕΘΕΛ και 106 απορριμματοφόρα ίδιου καυσίμου. Επισημαίνεται ότι οι δύο παραπάνω Σταθμοί Φυσικού Αερίου ανήκουν στους μεγαλύτερους Σταθμούς Ανεφοδιασμού Λεωφορείων στην Ευρώπη.

Αποτελέσματα Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Στην σελίδα που παραθέτουμε  παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των Περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

http://ekloges.ypes.gr/dn2010/public/index.html#{"page":"main"}

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ " ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ"

    Ένα   24ωρο έχει  απομείνει  ακόμα  έτσι  ώστε να  ολοκληρωθούν  οι πρώτες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές  με βάσει  τον νέο καλλικρατικό  σχεδιασμό.

    Αύριο  το  βράδυ  θα  γνωρίζουμε όλοι  πλέον  το αποτέλεσμα  αλλά και την βούληση του  νέου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ .
   Ελπίζουμε  στο  καλύτερο δυνατόν  αποτέλεσμα   που  θα δώσει πραγματική  ώθηση  στον Δήμο μας  τόσο  στην αντιμετώπιση των σοβαρών  προβλημάτων που  βιώνουμε   όσο και στις  νέες προκλήσεις  που θα  κληθούμε  να αντιμετωπίσουμε   άμεσα.

    Εμείς   ως   Σύλλογος  ύστερα  από την  ομόφωνη  απόφαση  που  πήραμε  και  ορθά  πιστεύω , να παραμείνει   το  γραφείο   κλειστό  καθ' όλην  την διάρκεια της προεκλογικής  περιόδου , με την  αυριανή  και τελική  ψηφοφορία και ανάδειξη της νέας Δημοτικής  Αρχής  , ξεκινάμε  έναν  νέο κύκλο  συναντήσεων , συζητήσεων και  επαφών   με όλους τους  δημότες και κατοίκους του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   έτσι  ώστε  να εκτιμήσουμε την κατάσταση  και να  συνεχίσουμε  την δράση μας.

    Έτσι  λοιπόν  από  την  ερχόμενη  ΤΕΤΑΡΤΗ  17-11-2010 , και από τις  18:00 έως 20:00 και κάθε Τετάρτη  το γραφείο του Συλλόγου  θα  ανοίξει και  πάλι   για  όλους τους  φίλους  και Δημότες μας.   

  Επίσης  μέσα  στην εβδομάδα   και σε  μέρα  που θα  οριστεί  κατόπιν  συννενοήσεων  με τα υπόλοιπα  μέλη του Δ.Σ   θα πραγματοποιηθεί  η  μηνιαία  συνέλευση  του Προεδρείου του Συλλόγου με θέματα ημερήσιας  διάταξης.

    Ωφείλω   να  ευχαριστήσω   εκ μέρους όλου του Δ.Σ ,όλους  τους  φίλους  του Συλλόγου  που  καθ' όλην την διάρκεια  του μήνα που πέρασε  ήρθε  σε  επικοινωνία  μαζί μας και  αποδείξαμε  και στην πράξη  πως  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  σημαίνει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
   Ωφείλω   όμως  να ευχαριστήσω  δημόσια  και  όλα  τα  μέλη  του  Προεδρείου  για την άψογη   συνεργασία  που είχαμε   για όσα θέματα προέκυψαν.

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  τελικά  είμαστε  ΟΛΟΙ  εμείς  που αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για το καλό  και το συμφέρον του  τόπου που ζούμε , εργαζόμαστε και  μεγαλώνουμε τα παιδιά μας .
   Η  συνεργασία αυτή αποδείχτηκε  ωφέλιμη και επικοδομητική με  ορατά  αποτελέσματα  προς ώφελος  της  περιοχής μας .
  Τελικά  στις  εκλογές  αυτές  πετύχαμε  αυτό  που δεν  είχαμε αρκετά  χρόνια πριν. Πλέον  μας υπολογίζουν  και ρωτούν  την  θέση μας  για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας. Είναι  ένα  σημαντικό βήμα που το κατακτήσαμε όλοι  μαζί.

    Τονίζουμε σε όλους πως  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝ , ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ για όσα συμβαίνουν για  μας  αλλά  με  ΕΜΑΣ.

   εκ μέρους του
          Δ.Σ
    ο  πρόεδρος
Δαδάνης  Νικηφόρος 
 


  

LET S MAKE A DEAL........ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ


Σήμερα διαβάζοντας ένα gallop σε κάποιο ιστολόγιο θεώρησα ότι η σκέψη αυτή δεν θα πρέπει να παραμείνει μόνο σε επίπεδο δημοσκοπήσεων.


Και βεβαίως για να μην παρεξηγούμε η ιδέα αυτή δεν ανήκει σε μένα όμως θεωρώ ότι θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε κατάλληλα ώστε να καταφέρουμε επιτέλους να πάρουμε πίσω τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ .

Η πρόταση είναι απλή ,το 2012 έχουμε τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ στο ΛΟΝΔΙΝΟ

και ως γνωστόν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ χωρίς την αφή και παράδοση της ολυμπιακής φλόγας δεν γίνονται.

Ετσι λοιπόν  ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Νομίζω ότι είναι μια πολύ δίκαιη συναλλαγή αφού οι φίλοι μας οι Λονδρέζοι είναι πολύ καλοί στα deals και όλα τα βλέπουν με το χρώμα του χρήματος.

Ξεχνούν ότι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ σημαίνουν  ευ αγωνίζεσθαι, σημαίνουν αλληλεγγυη, σημαίνουν αξιοπρέπεια , σημαίνουν ευπρέπεια, σημαίνουν άμιλλα, σημαίνουν υψηλά ιδανικά και ΟΧΙ ΥΨΗΛΑ SPREADS όπως συνήθως κάνουν τον τελευταίο χρόνο με την χώρα μας.

Αν λοιπόν συμφωνείται με την πρόταση αυτή ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ας δώσουμε τον δικό μας αγώνα για τα δίκαια μας ,τα ιδανικά μας , τις αξίες μας , τα πιστεύω μας , την Ιστορία μας .

Το οφείλουμε στην Χώρα μας , στην Ιστορία μας , στους προγόνους μας στις οικογένειες μας , στο μέλλον των παιδιών μας .Το οφείλουμε στην παγκόσμια κοινότητα ,στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Σας καλώ όλους να στηρίξετε αυτήν την ιδέα αν θεωρείται ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Εχουμε 2 χρόνια μπροστά μας ,μπορούμε να κανουμε πολλά .

Εξάλλου ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε , μπορούμε να κάνουμε πολλά.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ .

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ BLOGS.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ , ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ! ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ......!

ΑΘΙΓΓΑΝOI στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ


Μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματιστήκαν ως γνωστών σχετικά με την υδροδότηση  οικόπεδου στην εκτός ζώνης σχεδίου πόλεως, και στην περιοχή που περνά  κεντρικός αγωγός της Δ.Ε.Π.Α ( Δημόσια  Επιχείρηση  Αερίου ) ο Σύλλογος  μας κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των μελών και με απόφαση του Προέδρου Δαδάνη Νικηφόρου ο  Αντιπρόεδρος  Κουκουρίκος Λουκάς προχώρησε σε ενέργειες  κατάθεσης έγγραφης καταγγελίας  στην οποία  συνέβαλε και ολοκλήρωσε ενυπόγραφα ο Αντιδήμαρχος κος  Οικονομάκης  ο οποίος γνώριζε το θέμα μιας και συνέβαλε άμεσα στο να σταματήσουν οι εργασίες υδροδότησης  του οικόπεδου.
  
 Βεβαίως  αντίγραφο της εν λόγο  καταγγελίας  με αριθμό  πρωτοκόλλου 2683/2010 και ημερομηνία 12/11/2010 έχει στην κατοχή του ο Σύλλογος. Επίσης υπήρξε επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα με την αρμόδια υπηρεσία της  Δ.Ε.Π.Α.

                                                                                            Ο αντιπρόεδρος
                                                                                        Κουκουρίκος Λουκάς

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Παράνομες καταπατήσεις οικοπέδων από ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ?

 Τις τελευταίες  μέρες  εξελίσσεται μια περίεργη  υπόθεση παράνομης  καταπάτησης οικοπέδων  σε δύο πολεοδομικές ενότητες  στο Πανόραμα.
      Η   πρώτη   περίπτωση  εμφανίζεται  κάτω από το Χοιροστάσιο  όπου  ομάδα  ΡΟΜΑ   έφραξε  οικόπεδο  με συρματόπλεγμα .
     Και  η δεύτερη  περίπτωση  εμφανίζεται  σε απαλλοτριωμένη περιοχή για το φυσικό αέριο  κάτω από τον ΜΟΡΝΟ. Το χειρότερο από όλα όμως είναι πως από  "" ΛΑΘΟΣ "";;;;;;;  κάποιος δημοτικός υπάλληλος  αποφάσισε ένα πρωί  να βάλει και νερό σε οικόπεδο που είναι παράνομο και απαλλοτριωμένο για   άλλη  χρήση.

Ευτυχώς  με την  έγκαιρη  επέμβαση των  κατοίκων   και   με την  άμεση  ενημέρωση του  Συλλόγου μας  κινητοποιήθηκε μια συλλογική προσπάθεια  να ανατρέψουμε αυτήν την επαίσχυντη παρανομία που κάποιοι προσπάθησαν  να προωθήσουν και μάλιστα  εν όψει εκλογών.
Εμείς  ως  κάτοικοι του Πανοράματος  αλλά και ως  Σύλλογος δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθεί  ούτε σπιθαμή γης στην Περιοχή μας και θα παλαίψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο να αποτρέψουμε κάθε τέτοια προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται.

   Όσοι  συμμερίζονται  τις ανησυχίες  μας , όσοι  αγωνίζονται με τον ίδιο σκοπό που αγωνιζόμαστε και μεις ,τους θέλουμε  μαζί μας  και θα είμαστε  μαζί τους  αλλιώς  σε κάθε άλλη  περίπτωση θα μας βρουν απέναντί τους .Ας το καταλάβουν αυτό καλά........

    Θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ να  βρίσκονται σε εγρήγορση  για να προστατέψουμε τον τόπο που ζούμε  και τις περιουσίες μας που με τόσο κόπο και μόχθο  αποκτήσαμε και δεν θα τις χαραμίσουμε για κανένα πολιτικό ή οικονομικό συμφέρον κανενός.


     εκ μέρους του
            Δ.Σ
       ο πρόεδρος
 Νικηφόρος Δαδάνης

5ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος ......Δυστυχώς συνέβει και αυτό......

  Χθες  10.11.2010    μια   δυσάρεστη   έκπληξη
επεφύλαξε η μέρα στους μαθητές του  5ου Δημοτικού Σχολείου  με σοβαρές επιπτώσεις σε μια μαθήτρια .

 'Ετσι  λοιπόν  εχτές  ένα  κομμάτι  ΣΟΒΑ αποκολλήθηκε από το ταβάνι  έν ώρα μαθήματος και  δυστυχώς τραυμάτισε  μια  μαθήτρια του σχολείου  με αποτέλεσμα  να μεταφερθεί  επειγόντως στο   ΠΑΙΔΩΝ για να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες  και τελικώς να επιστρέψει  σπίτι της με  μερικά  ράμματα  στο κεφάλι της.
Ενώ οι υπόλοιποι  συμμαθητές της τρομοκρατήθηκαν  πράγμα  που  έχει  θορυβήσει  τους γονείς  και δικαιολογημένα για την   κακή ψυχολογική κατάσταση  των παιδιών.
    Τελικώς  με την έγκαιρη  επέμβαση  των γονιών και του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων υπήρξε άμεση απόφαση  για κλείσιμο του Σχολείου έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για αποκατάσταση  των ζημιών .........
     Ευχόμαστε  περαστικά  στην  μαθήτρια και καλή  επάνοδο στις σχολικές τάξεις  για όλους τους μαθητές .
     Όσο  για τους υπεύθυνους  και τους αρμόδιους  ας  είναι  πιο σχολαστικοί  και πιο  αποτελεσματικοί μα προ πάντων  να προνοούν έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά σε κανένα σχολείο .

   εκ μέρους του
         Δ.Σ
     ο  πρόεδρος
 Νικηφόρος Δαδάνης

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Aποτελέσματα περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

Στην σελίδα που παραθέτουμε  παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των Περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

http://ekloges.ypes.gr/dn2010/public/index.html#{"page":"main"}

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Επεκτείνεται το Μετρό.....αλλά μόνο προς τα βόρειο-ανατολικά προάστια...!

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του Μετρό στην Αγία Παρασκευή.

Παράλληλα, αποφασίσθηκε η επέκταση του δικτύου μέσω της γραμμής 4 σχεδόν σε όλη την Αττική. Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα και με βάση τον επικαιροποιημένο σχεδιασμό, το συνολικό μήκος της γραμμής είναι 33 χιλιόμετρα, θα έχει 29 σταθμούς και το συνολικό κόστος εκτιμάται σε 3,3 δισ. ευρώ.

Η πρώτη επέκταση που αναμένεται να δημοπραττηθεί μέσα στο 2012, θα ξεκινά από το Άλσος Βεϊκου και μέσω περιοχών του κέντρου, όπως Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Εξάρχεια θα φτάνει στον Ευαγγελισμό.

Αργότερα, από εκεί θα διακλαδώνεται προς το Παγκράτι, τον Βύρωνα και θα καταλήγει στην περιοχή του Υμηττού το ένα κομμάτι, ενώ το άλλο θα περνά από περιοχές όπως Φάρο Ψυχικού, Φιλοθέη, Σίδερα Χαλανδρίου, Ολυμπιακό Στάδιο, Μαρούσι και θα καταλήγει Λυκόβρυση.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ!!

Οι εκλογές  πλησιάζουν ,σε  λίγες  μέρες  θα  κληθούμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα  και να αναδείξουμε τους δημοτικούς μας άρχοντες.
   Για να μην ταλαιπωρηθούμε λοιπόν , παρακάτω έχουμε αναρτήσει τον σύνδεσμο  που μας οδηγεί  στον ιστότοπο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  και μπορούμε να πληροφορηθούμε το Εκλογικό μας διαμέρισμα  και  το εκλογικό μας τμήμα .

http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm

Καλή  ψήφο  λοιπόν

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Με λαμπρές τιμές η Υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Άνω Λιόσια [31/10/2010]

Ένα μοναδικής λαμπρότητας εκκλησιαστικό γεγονός έλαβε χώρα στην πόλη των Άνω Λιοσίων, το απόγευμα της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2010.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας υποδέχτηκε τα λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, τα οποία συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρος, (διάδοχος του Αγίου Λουκά στον θρόνο της Συμφερούπολης) Τον κ. Λάζαρο συνόδευαν ιερείς, μοναχές και πιστοί από την Ουκρανία.
Η θρησκευτική εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του ιατρού, το οποίο ανήκει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο κ. Λάζαρος, συγχοροστατούντων των Αγίων Αρχιερέων:
• Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο
• Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο
• Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο
• Ελευσίνος κ. Δωρόθεο
• και φυσικά τον Ποιμενάρχη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως .κ. Αθηναγόρα.
Πλήθος Χριστιανών προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου, ενώ στη λήξη της τελετής, το λόγο πήρε ο κ.κ Αθηναγόρας, ο οποίος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρο . Μάλιστα ευχαρίστησε και τον παριστάμενο Πανοσιολογιώτατο Άγιο Καθηγούμενο της Ι.Μ. Σαγματά, κ. Νεκτάριο, ο οποίος έκανε γνωστό τον Άγιο Λουκά στη χώρα μας. Αντιφώνησε ο κ. Λάζαρος, ο οποίος μίλησε εκτενώς, για τις σχέσεις των δύο λαών και άλλα πνευματικά θέματα.
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Αρχιερέων, ενώ δώρα προσέφερε και ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς σε όλους τους Αρχιερείς•( αντίγραφα κοσμημάτων από τον στολισμό της τοπικής παραδοσιακής στολής, της Γρίζας).
Στον Εσπερινό παρευρέθηκαν, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Εμμανουήλ Σέρβος, ο αρχιερατικός επίτροπος Άνω Λιοσίων-Φυλής π. Αναστάσιος Μπαστούνης (ο οποίος λειτουργεί στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά), δύο ιεροκήρυκες και πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως Ιλίου, ενώ την θρησκευτική εκδήλωση κόσμησε με την παρουσία της, η ρωσόφωνη χορωδία του Ι.Ν. Παναγίας Σουμελά Αχαρνών, που απέδωσε θαυμάσια ρωσικούς εκκλησιαστικούς ύμνους.
Το ίδιο βράδυ, ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, δεξιώθηκε τους Αρχιερείς σε τοπικό εστιατόριο, με νηστήσιμους μεζέδες.
Όλοι συμφώνησαν πως ήταν μία ξεχωριστή, βραδιά για τη Μητρόπολή Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ενώ ο ενθουσιασμός των προσκυνητών συνοδεύτηκε από την λαμπρότητα της απλότητας του μικρού παρεκκλησίου, που πλημμύρησε από τη χάρη του Αγίου Λουκά και τις ευχές των Αγίων Αρχιερέων.