Πανόραμα Φυλής

Πανόραμα Φυλής
Πανόραμα Φυλής e-mail : sillogos.panoramatos@gmail.com

Διαχειριστές του site.

Διαχειριστές του site έχουν οριστεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ " ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ " Διεύθυνση: Πλατεία Άνοιξης Πανόραμα Δήμου Φυλής Αττικης. Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά : Κάθε Πέπτη από 19:00 έως 21:00 και Κυριακή 11:00 εώς 13:00.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΟΨΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

  ΣΥΝΟΨΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
-          Ολοκλήρωση έργου Οδοποιίας/ Ανάπλασης Πανοράματος το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, στον προγραμματισμένο χρόνο.
-          Περιοχή με παράνομες κατοικίες αθιγγάνων στο Πανόραμα.  Αμεση κατεδάφιση των παραγκών. Δημιουργία κοινωφελούς κτηρίου/χώρου στην συγκεκριμένη περιοχή (Βρεφονηπιακός σταθμός ή Πολιτιστικό κέντρο).
-          Καθαριότητα, (ιδιαίτερα στον Μόρνο) και καθαρισμός ρεμάτων, αποκομιδή μπαζών. Λειτουργία συγκεκριμένης τηλεφωνικής γραμμής στον Δήμο για την αποκομιδή μπαζών. Οριοθέτηση των κάδων με επαύξηση των κάδων ανακύκλωσης.
-          Συχνότερη αστυνόμευση, (περιπολίες) τόσο από την ΕΛΑΣ όσο και από την Δημοτική αστυνομία στην περιοχή του Πανοράματος με άμεση επέμβαση σε καταγγελίες των κατοίκων.
-          Ανάπλαση της περιοχής που συνορεύει με την Περιφερειακή Αιγάλεω με την δημιουργία χώρων πρασίνου ως αντισταθμιστικό όφελος στην ρύπανση και όχληση που θα προκύψει από την λειτουργία της, καθώς και από την λειτουργία του Αμαξοστασίου και της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου που δημιουργούν και θέματα ασφαλείας.
-          Σχετικό με το ανωτέρω είναι και το θέμα της παράνομης ύδρευσης οικοπέδου στην εν λόγω περιοχή μεταξύ Μόρνου και Αμαξοστασίου και οι αυθαίρετες κατασκευές/περιφράξεις. Αναμένουμε απάντηση από τον Δήμο σε επώνυμη καταγγελία που κατατέθηκε σχετικά με το συμβάν.
-          Δημιουργία στο Πανόραμα:
o   Γυμνασίου. Ιδιαίτερα για το Γυμνάσιο να προβλεφθεί χώρος για την ανέγερση του και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες  επεξεργασίας  του αιτήματος για την έγκριση και τον προγραμματισμό του, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται.
o   Βρεφονηπιακού σταθμού.
o   Πολιτιστικού / Πνευματικού κέντρου
-          Οριστική απομάκρυνση και αξιοποίηση του χώρου του χοιροστασίου για κοινωφελή σκοπό.
-          Προστασία του περιαστικού πρασίνου και της δασικής έκτασης της Πάρνηθας που εντάσσεται ή γειτνιάζει στο Πανόραμα, με ανάδειξη σημείων αναψυχής που θα μεγαλώσουν την αξία της περιοχής μας.
-          Καθαρισμός της δεξαμενής νερού και ανάλυσης της ποιότητας του νερού  Υγειονομικός έλεγχος.
-          Βελτίωση δρομολογίων ΕΘΕΛ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των μαθητών γυμνασίων – λυκείων που βρίσκονται σε άλλες περιοχές του Δήμου.
-          Επάνδρωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ Ανω Λιοσίων ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να αξιοποιηθεί η υφιστάμενη υποδομή.
-          Επέκταση του σχεδίου πόλεως με τις υπό ένταξη περιοχές και διευθέτηση  πολεοδομικών εκρεμμοτήτων.
-          *** Γενικό Αίτημα*** . Οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Να μην επιτραπεί η λειτουργία περαιτέρω μονάδων/εργοστασίων ανακύκλωσης ή καύσης. Να ελεγχθούν οι περιβαντολλογικές επιπτώσεις του εργοστασίου που ήδη λειτουργεί και να υλοποιηθεί κάθε δυνατό μέτρο για να μηδενισθεί η δυσωδία και η τοξική μόλυνση που δεχόμαστε, διαφορετικά να απομακρυνθεί και αυτό από την περιοχής μας. Να γίνει μια ειλικρινής και υπεύθυνη ενημέρωση από την Δημοτική αρχή.
Οι κάτοικοι του νέου Καλλικρατικου Δήμου διαμαρτύρονται χρόνια και αντιδρούν στην  διατήρηση - επέκταση  της  χωματερής  και θέλουμε την Δημοτική αρχή οδηγό – συμπαραστάτη όπως συμβαίνει στους άλλους Δήμους που έχουν αποτρέψει με ομόψυχες κινητοποιήσεις την υποβάθμιση των περιοχών τους.